Jump to content

Krug 2

Krug 2  

188 members have voted

1. 1. Za koga cete glasati u drugom krugu?

• DS
      119
    • SRS
      46
    • Ne izlazim
      12
    • Darth Vader, Papa Smurf... (poništavam listić)
      11

Recommended Posts

• Replies 979
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Zapravo da, siptari to rade.

Ne dao bog da se neki pobuni.

Znaci ima i siptara (albanaca, zovite ih kako ocete) koji bi i da zbrisu od svoje zatucane sredine, ali cena je glava.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Pa dobro nije bas isto i to to znas.

mada posto su generalno deca gastosa zavrsila kao komani a droga koju kupuju potice mahom od siptara, moze se i tu uspostaviti neka veza :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

A to za istrazivanja koja su radjena, to sto drugi kazu to nije istina.

Sad ozbiljno, juce sam bio u Media centru i riba koju ste mogli da gledate na tv-u, a pricala je o istrazivanju medija, odnosno kako su mediji pratili predizborne kampanje i sve u tom smislu, je toliko bila srecna kada je Tadic pobedio da je uskliknula: "Pobedili smo!", na sta sam se ja sa jos nekolicinom nasmejao, a ona je sva usplahirena otisla da prica telefonom vrteci se u krug.

Sto naravno govori kao primer o tome kako se manipulise putem medija i sta znaci propaganda. A kao i obicno, propaganda straha najvise pali i ocigledno je uspela. Prosto me je fascinirao strah koji je vladao u media centru kod velike vecine ljudi, a tamo su bili i stranci i visoko obrazovani ljudi i novinari. Cak i da sam imao trunku sumnje da treba da ponistim listic, sinoc sam na licu mesta mogao da vidim kako izgleda masa u strahu, a izgleda da osim sto strah blokira bilo kakvo racionalno razmisljanje, deluje veoma jezivo. U stvari na kraju mi je bilo zao.

Mene samo zanima, da je bio neko harizmaticniji od ovog, realno gledano, grobara, da li bi pocistio ovog Tadica. Naravno, to se u slucaju radikalne stranke kakva je danas nikada u realnosti ne bi moglo desiti, ali je zanimljivo posmatrati.

Moji ljudi su izasli na ove izbore i bilo ih je 1,7%, to je blizu 80000 glasaca, sto ce reci da je cifra priblizno ista kao u prvom krugu! Cestitam!

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Kako bre deda Bolke nije istina kad smo videli na televiziji? I kako je Toma strašan i podao i kako je Boris vedar i nasmejan, oćeš sad da preuzmeš na sebe da edukuješ celokupno biračko telo da na sledećim izborima glasa iz pravih razloga?

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

ali koja tenzija je nabijena bila poslednjih par dana ukljuchujutji i sam jucherashnji dan da si prosto mogao da je sechesh nozhem. neverovatno dokle tje da prolazi ta pricha kod nas "ovo su odluchujutji izbori" prashina u ochi pricha :) brate nama vetj 30 godina su svaki izbori "odluchujutji" pa daj vishe odluchite pa da se ide dalje lol

josh smeshnije od svega mi je pricha koju odjednom kretju po medijima "da ds kapitalizuje pobedu", "chvrshtji stav", "rushenje vlade" .. da mi je samo jasno u kojoj realnosti zhive ti analitichari i misle da je ovde politichka scena kao u nekom shablonu po kojem su ih uchili na kursevima neki fensi zapadnjaci :)

realno najvetja opasnost sa aspekta prevremenih izbora bi bila ta shto bi srs sa sps mogli da naprave vladu kapiram. posle ovolikog broja glasova.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Dok god bivse partije DOSa broje izbore koje kontrolise OEBS... Nece SRS i SPS skupiti dovoljno za 50.01% u vladi. A i realno valjda ne mogu toliko da skupe koliki god da su. Mogu na parlamentarnim zajedno da prebace 40%, ali vec preko 45% je jako jako tesko, a 50% je nemoguce. A i sve da se desi cudo... (izbori u Rusiji 1996, i sad u Gruziji i Ukrajni 2002/3... kad OEBS i USA kazu da je ok ima da bude ok, ako je predsednik demokratski i prozapadni, ubijanje demonstranata moze da prodje samo tako)

ne nisi zaboravio STA JE TACNO bilo nego jednostavno SERESH! STFU!
sisaj ga

nego,koje je to slavlje sinoc bilo u pitanju,zastave,transparenti,baklje,kapuljache...pa jos prelaze na crveno.sve ludak do ludaka!

zapitam se koji sam kurac i zaokruzio 2 kad mi toliko idu na nerve.

Edited by Mitch

Bjukenon Mitch

@kili: ovaj je idiot..

A evo ti mali podatak koji možeš da povežeš sa bakama i dekama. Tj. ne ti već svi koji tvrde da za SRS glasaju samo dede.

Mladih, tj. osoba između 18 i 30 u Srbiji ima oko 1.200.000 (podatak sa TV-a, DS valjda).

Tadić je imao preko 2 miliona glasova. Mladih neka je izašlo 50% i nek je 75% glasalo za Tadića.

Znači od ukupnog broja ljudi koji su glasali za njega 20% bi bilo mladih po ovom proračunu.. Verujem i da je približno tačan, tj. nešto manji..

Ko onda čini njegovo biračko telo.. Hah, ne razlikuje se puno od Tominog veruj mi.

Edited by qwertyuiop

nego,koje je to slavlje sinoc bilo u pitanju,zastave,transparenti,baklje,kapuljache...

pa jos prelaze na crveno.sve ludak do ludaka!

[:0]

[roflmao]

zapitam se koji sam kurac i zaokruzio 2 kad mi toliko idu na nerve...

..... it`s simple.... You`re scared & out of ammo boy... and we ARE NOT !!!

srsmon.jpg

Edited by fatboy

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

par redova, cisto onako...

Sad treba igrati pametno. Srce vuče da se ide na prevremene izbore, ali treba biti razuman, treba misliti strateški, pre svega treba matirati Koštunicu. Ako se sada raspišu prevremeni parlamentarni izbori, pa demokrate i radikali dobiju po četrdesetak procenata, opet neće moći da se formira vlada bez Koštunice, a onda je bolje ni ne ići na izbore. Koštunica je sada u defanzivi i u tom slučaju bi se oporavio. Ono što sad treba da se uradi je da se Koštunica još više satera u čošak, da se prisili da napravi još neku grešku. Evo šta bih ja uradio.

Prvo bih Koštunici poslao pismo sledeće sadržine: "Između dva izborna kruga primili smo od Vas neki predlog izmene koalicionog sporazuma. Pošto je bila frka nismo stigli da ga pročitamo, ali dopada nam se ideja da promenimo koalicioni sporazum. Evo u prilogu vam šaljemo naš predlog promene sporazuma. Obratite pažnju na prvu stavku - premijer iz DS-a. Ne znamo da li ste obavešteni, ali to je ona stranka čiji je predsednik upravo pobedio na izborima."

Drugo, dok se Koštunica peče nas tihoj vatri, poslao bih Nikoliću pismo sledeće sadržine: "Svaka čast na rezultatima, vidite kako je lepše kada se takmiče samo dve stranke, građani to mnogo više vole, što potvrđuje i povečana izlaznost. U skladu s tim, mogli bismo da u skupštini izglasamo promenu izbornog zakona kojim se uvodi većinski izborni sistem, pa onda da bude izbor između demokrata i radikala, kao u zlatno doba srpske demokratije."

Treće, dva pisma iste sadržine, jedno Dinkiću, drugo Čedi: "Drugari, 'ajde da se kolektivno učlanite u DS, naši smo, biće većinski izbori, mislim možete da probate i sami, ali ne bismo vam preporučili."

Dakle, matiranje Koštunice, objedinjavanje demokratskih snaga i izborni sistem koji će omogućiti stabilnost vlade i povećati kvalitet izabranih poslanika. Dobro, ne mora ovako, može i polako, ali onda bez kukanja.

Edited by fatboy

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

g17+ ce sigurno da se integrishe u DS,dok ce Cheda to malo slabije da uradi

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

e fatboy gde ima da se kupi to novo izdanje "igrajmo se politike shashavlenda" ? trazhio sam danas da kupim maloj sestri od tetke gledala je televiziju i bash misli da su cheda i taditj sexy pa se zainteresovala, ali pored clueda, rizika i nove akcione igre "opasajte kosovo laserskim topovima koji pucaju zrake smrti" nishta drugo u roditju i merkatoru nije bilo. da pogledam u idei ?

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater