Jump to content

CS scena i tuzno stanje:)

Kojot

Recommended Posts

Zasto se jednostavno ne bi dogovorili i napravili neke male turnire, kao sto su nekada bili oni u platou? :)

6 ekipa, 2 grupe od po 3 tima, 200 dinara po coveku, dakle 6000 din ... dajte nekome - recimo Confu posto vec hoce da se cima - 1000 kinti za to sto ce vam dati 10 kompova u igraonici par sati pre podne ili u nekom mrtvom terminu, 5000 din podelite na nagrade ...

Mozete da pravite takve turnire svake nedelje ako hocete. Organizator bi imao koristi. Ekipe bi jeftino mogle malo da se izigraju...

Kvalitetna ideja,secam se onih opena u platou :) Osvojio sam to 2x :D

ONE LOVE, TJM!

www.last.fm/user/uNkindTJM

ovo sto je creative rekao uopste nije lose sto se tice lana...

ne bih sad da navodim ko bi mogao da napravi turnir,ko ne,jer ne znam u kakvoj su ljudi situaciji,ali hipoteticki receno,mogli bi vi u KS,mozda Kobrica,mozda Conf,tu ubaci wcg i eswc jednom godisnje,u NS bi mozda jedino Roka sad mogao da napravi...hmm,mozda u Sapcu mogu nesto,i u Pancevu...ako bi se ljudi dogovorili,imali bi 8-9 turnira godisnje...pa ko zna,mozda se tu i Vrbas ubaci,pa mozda Truji pukne nesto u glavi pa napravi i on...

Ovako nesto bi stvarno bilo mnogo korisno...

To je sve sto se tice lana,sto ne znaci da ne treba da se prave online lige,i bog zna sta...

AJMO LJUDI,POKAZITE MALO VOLJE,DAJ DA SE "IGRAMO" DOK MOZEMO !!!

lesko x3m se zatvorio pre 2 ili 3 nedelje. tako da roka ne moze da napravi nista. u vrbasu moze da se odigra tur al na 30 pinga u lanu. tako da ostaje samo juzna srbija + wcg , eswc i eventualno sabac i pancevo

lA DPS FAMILY

Kvalitetna ideja,secam se onih opena u platou :) Osvojio sam to 2x :D

Dobio si mene u jednom :D Davno to bese...

Trebalo bi da se iscimamo da napravimo opet tako nesto...ja sam voljan,stvarno mi nije problem da se iscimam da se nesto pokrene, samo je pitanje gde???

Koliko se ja secam kompovi i server su bili skroz ok u vrbasu, bar na onom prvom turniru ako o njemu pricate

Edited by x - Files[kassad]

pretpostavljam da je bespotrebnno ali svaki takav dodgadja cu propratiti korz Sk i korz sovju emisiju.... ako su ozbiljno organizovani

Sto se tice CS njega moze da spase samo liga!!! NIsta vise. Liga je jedini razlog da ljudi igraju CS na duge staze

Liga iskristalise timove

Liga stvara zdrav rivalitet

Liga podize nivo jer lsabiji moraju da igraju sa jacima

nzalost Liga kao nacin tkamicenja je najzahtevniji i za organizaciju i za timove. jeidni koji je vole su sponzori zbog velikog reklamiranja..........

Eto nije neka velika sitina ali razmisljate o tome:)

Bravo Chiko!

Luv ya

AJMO CS CS CS CS CS :D

Zivot je lep ^^

www.HDx-gaming.com

<@DPS|pecoNi> celo mi se najezilo

<@DPS|pecoNi> kolko mi se kenja

<@DPS|pecoNi> au znas koja je to sad situacija shokice

<@DPS|pecoNi> da ja odem do wc-a

<@DPS|pecoNi> i dignem nogu na kofu jebenu

<@DPS|pecoNi> jebeno :@:@:@

<@HDx|shok1ca> AHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH

<@DPS|pecoNi> a tek da se obrisem..

zao mi je shto cu uvek ostati ne shvacen jer nemogu lepo da vam objasnim ono shto sam mislio u ovih nekoliko postova jer rechi preko neta i direktan razgovor nemogu da se porede,svi neke moje rechenice pogreshno shvatate tako da cu uvek biti "luzer" koji 6 godina igra i ostao je na pochetku,kao i retard i ostale uvrede koje su bile upucene mojem drugachijem mishljenju.Hvala na lepim rechima jer sam ja vas "vredjao" suprotnim mishljenjem.

ne bitno,drago mi je shto ce se napraviti bilo kakva liga,ali bojim se da ce to biti samo za ove novogodishnje praznike kad ljudi imaju vishe vremena za cs.

vi koji se samo "igrate iz zezanja",igrajte se i dalje jer kao shto rekoh,vi to smatrate zajebancijom a ne kao ja sportom,dakle,velika je razlika izmedju onoga shto radish iz kurtoazije prema drugarima i zelje za dokazivanjem pred nekim koji ima slichno mishljenje i uopshtenu ideologiju za tu stvar,nisam nikad osporio druzenje,zezanje,ali kao shto je vec neko napisao preko nishana je svega bilo,da bi na kraju mecha otishli na pice,uopshte se ne razlikuje moje mishljenje od te chinjenice koja treba da bude pokazatelj sportskog duha!

razumem ja sve vezano za sponzore,igraonice,vlasnike pomenutih igraonica,ali razumite i igrache makar malo,pre je bilo pre,sada je sada,to pre shto ste igrali na kuglicama,14'' monitorima i niste se bunili je razlog shto niste znali za bolje i "normalnog" shvacanja igre,ovo je postalo stvar izbora sada,nekada je bila obaveza prema drushtvu da odesh da igrash cs umesto shto se izlazilo u kafice itd,znam da sada vecina nema vishe tih godina kada bi sebi mogli da priushte 12 sati zaebavanja sa igricama i upravo zbog toga kazem,da bi stariji likovi mogli da rachunaju na taj vid zabave ako bi od svega toga bilo neshto ozbiljno,jer ako cete da poredite cs kao neshto shto ide samo u tinejdzerskom dobu,onda ni jedna sportska igra nebi trebala da se nastavi za ljude iznad 22+ godina kao shto ste rekli,jer vecina to "preraste"!

elem,iskreno bih voleo da se probude "dinosaurusi" i da od cele ove priche neshto bude a ne puko prepucavanje.

da sam znao nikada onaj post nebih napisao u prethodnoj temi koja je zakljuchana,da bi se kojot nastavio na moj isti post i skontao ko je kakav chovek.

Granice mogućeg možemo odrediti samo onda, ako ih pređemo odlaskom u nemoguće.

76561198022439373.png

dinasaorusi su se cimali u njihovo vreme nije nista pomoglo....ne znam sto bi opet dolazili i dizali sve iz mrtvih....

pa onda nishta od ovoga,poshto niko vishe nece da se cima...ajd da ugasimo sve vezano za cs i jbg...

ok ako su oni imali propale pokushaje mozda ce neko nov,svez,sa novim idejama da uspe!? [:D]

76561198022439373.png

uvek sam 1 da pomognem sto se tice organizacije cs-a i svih turnira ,ako se secate svi koji ste bili ovde u kg-u maximalno ste bili ispostovani ,nagrade su bile vise nego velike + 2 i 3 cak i 4 mesto .

Ali bilo nekad,pravio bih jedino pozivni turnir za max 8do10 ekipa ne vise !!!

GL all

Enzo says:

ja poceo se derem ceo bus me slusa

Enzo says:

ALO BRE SI NORMALAN TI DECKO

Enzo says:

imam ga i na stimu bata = mali zen

Enzo says:

igraju GM vs ne znam ni ja ko

Enzo says:

i pita lik pod kojim nickom igra hamla ?

pa onda nishta od ovoga,poshto niko vishe nece da se cima...ajd da ugasimo sve vezano za cs i jbg...

ok ako su oni imali propale pokushaje mozda ce neko nov,svez,sa novim idejama da uspe!? [:D]

pa nek se cimaju mlajdi jer bjeli lepo reko na vama je sada...:D mada si ti moje godiste ...:D ali nema veze :D nek se cimaju oni kojima je stalo....aj zdravo idem da igram mix sa strancima :D

Нема  будућности без истине.

pa nek se cimaju mlajdi jer bjeli lepo reko na vama je sada...:D mada si ti moje godiste ...:D ali nema veze :D nek se cimaju oni kojima je stalo....aj zdravo idem da igram mix sa strancima :D

a mi koji nemozemo...shalim se [:D] aj gl & hf,znam shta je wiz rekao ali znam shta nam onda preostaje,da se iscimamo sami bez ichega kao sirochici u bogatom kraju [:D] odoh da polomim nekome noge za par k jura i da kupim 10 kompa [:D]

76561198022439373.png

Zasto ste zapeli za tu pricu sa igraonicom ko blesavi ? :)

Igraonica ima koliko god hocete - ne treba vam da budete vlasnici igraonica da biste pravili ligu.

Gledaj, ja gamere odlicno razumem, ali mi ne pada na pamet da ulazem novac u njih. :)

Bilo bi lepo kada bi neko dosao i zdravim i pravim mladim ljudima dao pare da bi lepse ziveli, ali bi isto tako bilo dobro i kad bi taj neko dao taj novac u dobrotvorne svrhe ;)

Da postavimo stvari ovako.

Moji roditelji su skoro ceo zivot igrali profesionalno sah po svetu. (cinjenica, ne pricam hipoteticki)

Majka mi je bila prvakinja one stare Jugoslavije 1978. godine, ima 2 ucesca na Olimpijadama 80ih, od toga jednu srebrnu medalju.

Cale mi je bio sahista, pa selektor reprezentacije, sada radi kao urednik u Sahovskom Informatoru (www.sahovski.co.yu) koji izdaje sahovske knjige u 40ak zemalja.

On je ceo zivot bio u sahu (u Informatoru radi vec 40 godina), ona je kada je prestala da igra aktivno radila u Beku kao socijalni radnik jer se za to skolovala.

Kada su moji roditelji krenuli da igraju sah nagrade na turnirima su bile simbolicne. Prva nagrada koju je moja keva dobila na vecem turniru, za osvojeno prvo mesto, bila je staklena vazna.

Kada su imali 30-40 godina u sahu se vrteo novac veci nego ikada, mnogo veci nego sto se sada vrti.

Cak i kada su na zapadu poceli zaista veliki turniri, sa ogromnim nagradnim fondovima, jako malo ljudi je moglo da zivi samo od saha. Mogao bih reci da je 95% sahista je radilo nesto pored saha, 4% je radilo jos nesto vezano za sah pored igranja, a samo 1% najboljih na svetu je zaista ziveo od toga. A imali smo uspehe u inostranstvu, nije da nismo.

Moj cale je sa 20ak godina otisao u Italiju na turnir o svom trosku. Maltene se svercovao u vozu i od para koje je osvojio tamo kupio je italijanske cipele i bio jako srecan zbog toga jer je po njegovoj prici to bilo do jaja za muvanje riba u to vreme :)

CS po duzini postojanja i broju ljudi koje je mogao da privuce nije ni blizu saha. Ljudi klince salju u skole saha, a ranije su ih slali mnogo vise. Niko ne salje dete u igraonicu da vezba CS. Pusta ga mozda, ali ga ne ohrabruje.

Od saha je u Srbiji u ovom trenutku skoro nemoguce ziveti (u jednom trenutku se moglo jako lepo). Sahovske knjige se slabo prodaju jer sve moze da se nadje na netu. O sahovskim uspesima se pisalo po novinama, dosta ljudi je to zanimalo, neke - pretezno drzavne firme - su u to ulagale drzavni novac ... sada je to mnogo slabije.

Od CS-a ce mozda neki ljudi i ziveti u nekom momentu ovde, ali to nije nesto sto je predodredjeno i za sta je drzava kriva ako se ne desi - jednostavno to nije prioritet ni po kom osnovu.

Domace firme ne vide razvijenu scenu - jer nije razvijena.

Neko od predstavnika mozda i izvacari da mu firma ciju robu uvozi da nesto na konto gaminga, pa to obicno proda, ali se to desava jer mu jednostavno nije isplativo da to ulozi dalje.

Zasto bi neko ulozio u gaming?

Ili zato sto ga voli pa bi da baca pare ili zato sto vidi interes...

Zbog ljubavi ce se to desiti tesko. Mozda za 10ak godina kada neko ko razmislja kao ti (Twisted) dospe na celo neke firme ili otvori svoju. Ljudi koji nisu igrali CS kao klinci sigurno nemaju takav motiv.

Interesa trenutno nema ili ga ima ali je jako mali. Nekada ce ga biti vise, a nekada manje. To zavisi od mnogo stvari na moje mi ovde ne mozemo ni da uticemo, ali scena moze da postoji. Lige mogu da se igraju, sve dok se ne zanosite da ce svaki ucesnik te lige imati finansijsku korist. Imace je mozda prve 2 ekipe, ostali mogu samo da se raduju :)

Ako hocete da igrate CS iz ljubavi pravite manje turnire, igrajte na netu mixeve, steam nije skup - HL je samo 700 dinara. Mozda se jednom pojavi i neko ko ce reci "e ajde da ulozimo u ovo neke pare" pa ce biti zanimljivije jer ce biti boljih nagrada, lepsih turnira... ali i dalje 99% igraca nece ziveti od toga.

Pustite dinosauruse, oni su izumrli :)))

i ja sad mogu da se iscima da napravim neki manji tur tipa ono sto je bjeli predlozio 6-8 ekipa svake subote ili nedelje al to je jedino za ekipe iz okoline jer je u vrbasu jadno stanje sto se svega tice

pa ako ima nekih zainteresovanih ja sutra idem za vrbas pa bi mogao da vidim da li mogu nesto da zavrsim

@kassad: kao i svaki gazda u vrbasu sve je ok dok se ne oseti lova [:D]

Edited by GIAAAAA

KULA JE PREDGRADJE VRBASA !!!!

apsolutno se slazem sa tobom ivane brate moj napaceni,ali razumi,ok,nemamo uslove,neshto vishe na drzavnom nivou je u pitanju,ali eto kad ti imash ekipu koja i moze neshto da uradi ona nece jer joj je lepshe da dodje da kolchi slabije,da bi posle otishli bili mleveno meso,posle da se duvaju kako nama niko nishta nemoze kaze : Vezbaj uchi budi bolji!! pa brate onda se cela stvar tu zavrshava,jer oni to ne shvataju ozbiljno toliko da bi se takmichili i bili neko i neshto u tome shto vole da rade,jer onaj koji ima sve a nece da uradi neshto vishe po pitanju svoje igre,zashto bi neki lik koji nema ni priblizne uslove da se trudi!?shto kada za njega ta oprema je misaona imenica + godine igranja skillovanja itd,nemoj da mi opet neko uvali prichu ronaldinjo i ostali peshchani fudbaleri rekao sam da je slichno a ne isto kao u fudbalu i bjeli je lepo rekao da nemoze da se to uporedjuje,shto sam dobro razmotrio i skontao da je 100% upravu! jer oni imaju volju,zelju,nachin i mogucnost da zarade pare od toga a mi nemamo,zato igraju ko pobesneli,zato grizu sve pred sobom,samo da bi izashli iz siromashtva...a shta reci onda za bugare,rumune i poljake kojima smo se smejali shto se tiche ekonomske ne razvijenosti i uopshte chitavog nachina zivota,da bi ti isti "siromasi" bili ispred nas u skoro svemu pa i u tom gejmingu,tako da nama svima preostaje bash zbog toga shto ti kazesh da nema nikakvu korist od toga nego samo ljubav i zaebancija,razmishljao sam o tome puno i skontao da sa lopovima nemozesh nishta da radish,lopov medju igrachima,organizatorima kao i vlasnicima i svim mogucim resorima,zbog chega? jer se nema para,sirotinja pa gledaju kako i to malo da skupe ili ukradu na tudjoj muci!

bogatom daj josh vishe da ima a siromashnom uzmi i ono malo shto ima!

klinci koji ce za 10 godina biti u mogucnosti da urade bilo shta po pitanju cs-a nece zeleti jer...shto da se cima za neshto shto je staro 20 godina!?

i da,dinosaurusi su umrli odavno ali dok su bili zivi niko im nije mogao nishta sem vremena!!! [;)]

poz drugari bilo mi je lepo prichati sa vama na ovu temu,otvorili ste mi ne ochi nego glavu svojim spam-chep odgovorima,ali zato sam imao par zaista dobrih sagovornika koji su nasuprot tome celoj prichi dali pravu vrednost.

omt ipak sam bio u pravu da ce da se ova tema zavrshi kao i ona od pre godinu i po dana...delete a niko nece mrdnuti prstom sledecih godinu i po dana i tako u krug [;)]

ps:daj boze da nisam u pravu!

76561198022439373.png

Nisu ni Bugari i Rumuni nista bolji od nas po pitanju perspektive CS-a kod njih, ali eto ocigledno su bolji u nekom drugom smislu :)

U sustini tema je ispala zanimljiva.

Evo Gia ce mozda praviti neke male turnire na podrucju Vrbasa / Novog Sada.

Mozda se nadje neko zainteresovan da pokrene i u Beogradu ili Pancevu neke nove "plato opene".

Decko koji je pre par strana napisao da planira CS.gather kanale na mircu je dok smo mi o ovome pricali vec nasao servere za tu pricu i ovih dana ce oni koji su voljni moci da mu idluju na kanalu da bi se registrovao na quakenetu.

Neke price za neke sajtove i sl su postojale i pre ovog topica....

Dakle nesto se desava, makar i stitno, i to je lepa stvar. :)

Nisu ni Bugari i Rumuni nista bolji od nas po pitanju perspektive CS-a kod njih, ali eto ocigledno su bolji u nekom drugom smislu :)

U sustini tema je ispala zanimljiva.

Evo Gia ce mozda praviti neke male turnire na podrucju Vrbasa / Novog Sada.

Mozda se nadje neko zainteresovan da pokrene i u Beogradu ili Pancevu neke nove "plato opene".

Decko koji je pre par strana napisao da planira CS.gather kanale na mircu je dok smo mi o ovome pricali vec nasao servere za tu pricu i ovih dana ce oni koji su voljni moci da mu idluju na kanalu da bi se registrovao na quakenetu.

Neke price za neke sajtove i sl su postojale i pre ovog topica....

Dakle nesto se desava, makar i stitno, i to je lepa stvar. :)

da,da,da,onda je mrmot zavio travu u foliju i kada lik se bude skontao da se dzaba trudi reci ce na koga i chega sam ja bacio svoje vreme!? [:D]

aj poz i have a nice life mate :)

ps:ivane zeno jedna izdao si me kada nisi doshao u indjijju na pivo!!! [;)][:D] joke ofc [^]

76561198022439373.png

Uf... Gledaj, ako vec hoces da poredis CS sa sportom u svakom postu, uzmi pa ga poredi i sa nekim malo manje popularnim :))

Od fudbala je moguce ziveti. Od kosarke isto. Od jako mnogo sportova nije.

Moguce je zaradjivati pare od sportova koji privlace gledaoce. Koliko ljudi znas da su spremni da daju pare da bi gledali Counter-Strike mec? :) U Srbiji 9 od 10 igraca nece da da 700 dinara za Steam.

Zasto bi ja da imam firmu zeleo da dam sponzorstvo nekome da bi moju reklamu videli samo igraci ?

Zamisli scenu sa praznom Marakanom, i sponzorom Crvene Zvezde koji pokusava da protivnickoj ekipi proda jeftine kopacke i sportsku opremu ;)))

Profitabilni sportovi se igraju zbog gledalaca. Oni koji ne donose pare se igraju zato sto volis.

Sto se tice price o opremi. Evo, Americki fudbal se u Srbiji trenutno lepo razvija. Sumnjam da neko zivi od njega ovde, ali to su ljudi (konkretno mislim na Vukove) koji nisu do pre 2 godine imali nista od opreme. Igraju ljudi zato sto vole, jbg. :)

i prekini da smaras sa uslovima :D jebali te uslovi :D

ja sam trenirao kosarku i znas gde smo sve igrali.....sale goli kurac obruci polomljeni koznu loptu nisam video do 15 godine bla bla bla znas ko je presao na bolje uslove ? najbolji.....

oni su se dokazali pa su i zasluzili.........tako je i u fudbalu igraju deca po blatu kakva trava koj kurac i eto pogledaj nasu prvu ligu ko ima travu na terenu >? marakana onu raspalu ? ili jna ? HA a oni imaju bato para i para a opet losi uslovi : Di ko dobije bolje ...oni koji se dokazu :D

Нема  будућности без истине.

i prekini da smaras sa uslovima :D jebali te uslovi :D

ja sam trenirao kosarku i znas gde smo sve igrali.....sale goli kurac obruci polomljeni koznu loptu nisam video do 15 godine bla bla bla znas ko je presao na bolje uslove ? najbolji.....

oni su se dokazali pa su i zasluzili.........tako je i u fudbalu igraju deca po blatu kakva trava koj kurac i eto pogledaj nasu prvu ligu ko ima travu na terenu >? marakana onu raspalu ? ili jna ? HA a oni imaju bato para i para a opet losi uslovi : Di ko dobije bolje ...oni koji se dokazu :D

eee nije samo ko dobro igra nego i ko ima para i veza.....;)

svi su u dissu pa nisu nam blizu,svi bi u nash svet,al ne damo im vizu,imamo harizmu al opet nas mrze,kurve nas jure pa krecemo se brze