Jump to content

snowboard topic

badnick

Recommended Posts

nisi me razumeo

naravno da voze zato sto vole, ali od 10 "urbanih" likova, 10 ce se uhvatiti za bord kad prvi put odu na planinu

i to zato sto je gru napravio pesmu "adrenalin dzanki" [:D]

@sa1nt:

starbak mi nije odgovorio na post, pa samo pitam dal" je jos tu [:D]

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

mogao bih da tvrdim i da je prosečni skijaš (u nekom razumnom rasponu godina, dakle da izbacimo tetke i babe koje spominje longli) mnogo veštiji od prosečnog bordera, ali neću.

hmm, ne znam kako da protumachim ovu glupost. hocesh da kazhesh da su skijashi superiorne osobe u odnosu na bordere ili shta?

^^

Jo kali š'a ti rek'o za keeevuuuu!

mi iz ani4pishtolja ne znamo da se oblachimo drugachije, bar mi tako mohijev ortak reche [:D]

stranu na shalu, shto se tiche tih debilnih akcija sa shiljatim kapama i providnim majicama, nisam primetio neki veci disparitet medju dvema grupacijama. od ekipe sa kojom sam do sada zimovao mnogo je vishe ovakvih krikova mode medju skijashima

au al ste se raspisali.prvo sam mislio da se zajebavate oko rasprave,al ovo bre dodje jedan od ozbiljnijih topika ovde:)

za sad cu samo reci da za sigurno spustanje niz stazu,nekome ko prvi put zimuje,treba vise skila/talenta za bord.dakle da ne pada,da ne ide sa jednog strana staze na drugi(baguje celu stazu),da ne proklizava nego da zna okret i na prstima i na petama.skijasima otprilike treba da nauce plug i lagano skretanje,i polako napreduju iz dana u dan.

naravno,ako uzmes karving skije svi ce se tripovati da si tomba:)

btw,ukucajte jaserka u gugl imidzis [roflmao] ,ja jos pomislio da je iva na slici:)

salt wat fish fresh wat fish?

eno me na prvoj strani gugla [:D]

napisao sam jedan poduzhi odgovor ali sam skapirao da zapravo samo smrdim u vetar. diskusija o kvalitetu vozhnje se mozhe imati samo sa osobama koje su vozile i skije i dasku u odredjenoj meri, od ostalih se mozhe dobiti samo mishljenje o hejtu na relaciji daska-skije kao socioloshkom fenomenu.

borderi su pozeri, skijashi su hejteri koji kompenzuju. sad kad smo to utvrdili mozhemo zhiveti u miru i blagostanju :)

Edited by Jose Jimenez

hmm, ne znam kako da protumachim ovu glupost. hocesh da kazhesh da su skijashi superiorne osobe u odnosu na bordere ili shta?

ne ono što stija kaže, nego ovako: uzmimo populaciju 15-35, podelimo ih na bordere i skijaše, i videćemo da među borderima ima mnogo više buljaša (koji padnu svaki put kad silaze s lifta, idu s kraja na kraj staze itd) nego što među skijašima ima buljaša (koji voze plug itd).

nisi me razumeo

naravno da voze zato sto vole, ali od 10 "urbanih" likova, 10 ce se uhvatiti za bord kad prvi put odu na planinu

evo ja sam cist primer...idem prvi put posle 10 god. na zimovanje..skijao sam jednom a na bord cu da stanem zato sto svi kazu da se lakse uci a i cimanje mi je da sa 24 god krecem nesto za sta mi treba 4 god da naucim prosecno...+ imam 100+ kila a za skije kazu da je zajebano sa kilazom i da kolena odose u qr**!ne nosim jaserku...niti siljke...mozda cu fantomku cisto da mi se faca ne smrzne a ne iz estetike....obicne ski pantalone i jaknu u kojoj sam sada...

idem na planinu zato sto mi je to uvek bila neprezaljena zelja (kada sam bio klinac nisam mogao sebi da priustim,sada radim

pa mogu..:))i ne idem da se fenserisem nego da uzivam na belom..;)tvrdim iako sam bio 3 puta na zimovanju da je veci trip nego more.....

u potpisu:

"urbani" border u pokushaju....

Edited by Face.

@face:

šta fali jaserki??? [:D]

on topic:

vidim ja da će ove godine u Banskom biti veeeomaa zanimljivo. [:D] no, bilo bi još zanimljivije da ide i Vukašin ali on je sprečen iz (samo njemu) validnih razloga.

nema guze da se oglasi na ovom topiku...

2). zemlja je plocha

Ograničenje brzine za skijaše u Švajcarskoj

Ljubitelji velikih brzina od ove zime će u Švajcarskoj morati da paze na kamere i kada izađu iz svojih automobila i navuku skije. Naime, 13 švajcarskih skijaških centara, među kojima su Cermat i Davos, odlučili su da, u cilju veće bezbednosti, postave duž pisti kamere koje treba da ubede skijaše da ne prelaze brzinu od 30 kilometara na sat tokom spusta.

Inicijator ove kampanje je švajcarsko osiguravajuće društvo Suva koje navodi da se skijaši ne retko spuštaju brzinom od preko 40 kilometara na sat, što katkad ima tragične posledice jer sudar pri takvoj brzini je jednak padu sa visine od 10 metara. "Ljudi ne shvataju koliko je to opasno", kazala je predstavnica Suve, navodeći da se 115.000 nesreća dogodi svake godina na skijaškim pistama u zemlji. Švajcarska je jedna od najpopularnijih skijaških destinacija. Najviše ljubitelja zimskih sportova dolazi iz susedne Nemačke, Britanije, Francuske, SAD i Italije, ali je sve više i posetilaca iz Belorusije, Rusije, Rumunije, Kine i Indije.

@cali:

mozda mu je krivo sto nije radio ono sto smo mi radili 01.01.2008. u 10h??? perhaps...??? a ljubav ne bi bila ljubav kada se ne bi povremeno razbijala hejtovima.

a btw, svi znamo naseg ivancicu... kada ne bi hejtovao (bilo sta, bilo koga, bilo gde) to bi bilo kao kada bih ja tri cuke u kontinuitetu pricao nesto pametno. a svi znamo da je to nemoguce.

2). zemlja je plocha