Jump to content

Vista danas


voodoo_

Recommended Posts

E ovako, razmišljam da stavim Vistu kao primarni i jedini Win na mašinu. Naravno, ne mislim da stavljam onu prvu RTM verziju koja je praktično beta nego najnoviju integrisanu (Microsoft.Windows.Vista.Ultimate.x86.Integrated.October.2007.OEM), ne nameravam da koristim Aero već classic Win2000 skin, planiram da pogasim sve one gluposti od servisa - ukratko, po opterećenju kompa i količini džidabidža hoću da je dovedem što bliže XP-u. Veća potrošnja rama mi nije problem, imam 3 giga.

Ono što me interesuje je kako se Vista sada ponaša sa starijim programima i igrama (znači ko ima noviju verziju ili je redovno krpi preko automatskog apdejta)? Testovi po netu mi nisu pokazatelj jer su svi rađeni pre godinu dana kad je Vista izašla i dok nije bila za k. Da li se problemi sa starijim DirectDraw igrama mogu rešiti postavljanjem kompatibilnosti na Win98 i tako to? Hvala unapred.

Link to comment
Share on other sites

NE ALI SAM NALOZIO KEVU I CALETA DA SAM PRI KRAJU PA SU MI DALI PARE OLOLO!

Aj sad ozbiljno, ti valjda imaš Vistu da li u Deusu ili kući, kakva su ti iskustva u RL reci mi pls :)

Prvo sam gledao po Benchu al tamo se sva iskustva svode na "omg ima li drajvera za tamo neki ADSL modem", tako da slaba vajda. Naravno i ove "sve mi radi, od KMPlejera do Worda" ne računam.

Link to comment
Share on other sites

Pa ne znam sta da kazem ja sam je turio pre par meseci i skinuo.

Sad sam je prekjuce opet turio zbog posla, da udjem u fazon jel vecina tamo ima vistu/office2007 kombinaciju i moram da sazvacem to, i moj neki utisak je da je lepa, za pravilno rasporedjivanje na vise procesora ne bih komentarisao, to se isto pricalo za xp.

Ali nekako mi je naporna za svakodnevni rad.

Mada u svakom slucaju, ako ti znaci nesto za posao/ucenje stavi je. Ionako ce biti defacto standard.

Wow radi od igara.

Za sada imali smo jednu jebadu sa namestanjem wireless mreza (1 za lokal intranet, 1 za net) i to je jako brljalo, dok je nismo podesili rucno.

Znaci neki moj utisak je lepa i naporna

I da dodatak : sa krajnje tacke gledista, bench zaista pocinje da puca po shavovima, ludi maksimalno lupaju i prave slona od komarca. Jedino deo o mrezama kolko tolko ostaje cist. nemoj on da ti bude parametar.

Edited by f4ts0

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Moje isqustvo s Vistom Ultimate 32bit (kod burazera na kompu e6750, 2Gb ram, MSI P35 Platinum, 500 Gb hard):

- lepo izgleda i brzo radi

- 2 puta mi je izleteo plavi ekran kada sam stavio DVD sa programima u DVD drajv (nec 3540a): prvi disk je bio samo kompilacija mojih programa bez autorun-a ili bilo chega shto bi moglo da se startuje pri ubacivanju diska u drajv, drugi disk je bio 3dsmax 9 instalacioni disk. Treba josh napomenuti da se 3dsmax2008 normalno instalirao i radio kako treba

- kada se logujem na gtalk dobijem plavi ekran

- kada sam pokrenuo skype dobio sam plavi ekran

- instalirao sam Adobe Creative Suite CS3 Master Collection, kada sam pokrenuo After Effects CS3 sistem se resetovao, a posle toga AfterFX nije hteo da se startuje. Uninstall nije mogao da ochisti sistem od Adobe foldera u Program Files, a posle uninstala nisam mogao da obrishem Adobe foldere nijednim file managerom (chak i kao Administrator) i tek posle smaranja sa komandama takeown i icacls sam nekako uspeo da ih obrishem. Program za brisanje Adobe CS3 mi nije pomogao poshto nije mogao da obrishe nishta, ponovna instalacija softvera takodje nije pomogla...

- nisam probao nijednu igricu poshto je komp bio sa dojajnom grafichkom karticom od 20e

edit: e da, ide mi na k**** ono kad me svaki put 10 puta pita da li zelim da instaliram neshto i slichno, pa sam to ugasio poshto je to zaista za debile...

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Ja imam Vistu na laptopu i drzhim je manje vishe stalno up-to-dateovanom. Ostavio sam je na lapu jer kao, originalan OS i to :) a sa druge strane, lap koristim za pisanje tekstova na sajmovima pa je sa te strane super, a pride ima i zgodniji vid wireless konektovanja nego XP i tako da mi fercera kul. Medjutim, probao sam da se u trenucima dokolice zabavim sa Virtua Tenisom i Trackmaniom i oba puta sam bio iskuliran. WinRAR mi ne radi kako treba, a Flashget stalno puca 2-3 dana nakon instaliranja.

Da ne budu sve negativnosti ;) ACDsee radi ok, Firefox isto, Mail radi (s tim sto nije kompatibilan sa Expressom), Windows Live radi, radi mi Gtalk za razliku od brace Hetlerovic i to je to.

To je neko moje iskustvo :)

Link to comment
Share on other sites

, a pride ima i zgodniji vid wireless konektovanja nego XP i tako da mi fercera kul.

Eto, meni je bio katastrofalno neintuitivan :)

Kolko ljudi tolko zena

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

De se gasi to reci mi molim te poludecu od toga!

user account control ?

sve imash u help fajlovima, kucaj u search "how to turn off user account control i reshicesh problem

Inace shto se tice ovih plavih ekrana, ja stvarno ne znam odakle vam toliko problema, vec 6 meseci nijedan plav ekran nisam imao, na dva razlita kompjutera. Ustvari bio je jedan, mojom krivicom, kada sam probao da se konektujem na net dok sam menjao parametre i resetovao modem, to je to. Nisam naishao na program koji nece da radi, sistem updaetujem sa vremena na vreme i nema roblema za sad.

U pocetku je bio problem sa neoptimizovanim driverima, pa su igre mnogo sporije radile na visti, a sad je ta razlika svedena na minimum. Gurao sam je i na kompu sa 1 giga rama i opet je sve radilo solidno,cak i zahtevnije igre, cini mi se da je flexibilnija od xp-a kad je u pitanju deljenje memorije po procesima.

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

Link to comment
Share on other sites

Ja na poslu koristim Vistu i cale na lapu koristi vistu. Jeste lepa je ali sto kaze pertu malo je naporna za rad. Wiriless mi je totalno uzasno uradjen. trebalo mi je jedno 5-10 min da namestim da radi kako ja hocu. Ima ukljucen IPv6 po defaultu to je mega plus. winrar i 7 zip zajebavaju maximalno ako pakujes neke vece fajlove. Total Commander oce da zakuca isto kada se radi sa vecim direktorijumima sa mnogo fajlova. Ima mnogo bolje sredjenu podrsku za vise usera. lepo kada si user i kada kliknes na nesto pita te odmah za admin pass a ne ko u XP-u. Naravno obe viste su legalne i up 2 dateovane. Mnogo su zakoplikovali celo deo sa umrezavanjem ima da se nalikces dok joj promenis ip. Hteli su da naprave da bude debil frendly ali su zamo zagorcali zivot iskusnijim korisnicima.

E da :)

bob-1.jpg

[:p]

Link to comment
Share on other sites

Poshto nisam ja instalirao tu Vistu i ne znam tachno koje drajvere je moj burazer instalirao, moguce je da su BSD-ovi bili rezultat nekih manipulacija do momenta kada sam ja seo za komp. Poshto sam bio u BG-u samo 7 dana nisam imao vremena da se bakcem... I naravno da Vista nije bila legalna i updejtovana...

Isto tako imam ortaka koji je kupio Vistu x64 i maltene mu nishta nije radilo na istoj...

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Ja sam bio skinuo onu sa integrisanim patchevima do septembra, i radila mi je ok, bez bsod-ova, ali sam je koristio samo za dx10 igre, znachi WiC, BioShock, Crysis demo etc. Nisam primetio pucanja u WinRAR-u, iako sam radio unrar velikih fajlova iz Viste (alt.binz mi je bio na trecoj particiji, da ne gubim vreme u downloadu dok se igram [:D]). Stoji da su setovanja ispremestana, pa mi je trebalo neko vreme dok podesim kako ja hocu, a ukupni utisak je da nit smrdi nit mirishe

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

vudu sacekaj SP1 , izlazi u januaru... ja cu tad da se prabacim

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...