Jump to content

Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer

voodoo_

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nisi pomesao, ali mislim da za arcane archera nije bitan aligment

edit: koliko se secam za klasu arcane archera moras da imas neki dobar base attack. mozda je u tome problem? treba da nabudzis jos par lvl-a rangera pa da onda ponovo probas.

Edited by Joe Kerr

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Bog te, dogurao sam do lev 10 Dragon Disciple, imam jbnih 25 osnovnog strengtha zomg! Za tog Eldrich Knighta mi fali jos Martial Prof. feat, ali mi se nesto ne uzima, jer mi je zanimljivije da budzim barda, totalno je lud. EK bi imao smisla da sam Sorcerer, a da ga uzimam da bi mi napredovale smesne bardove magije, necu:-)

Aj kad smo se vec lepo raspricali, da pitam za neke stvarcice koje me muce od starta:

Sta mu znaci ono dexterity bonus kod armora? To treba da je vece ili manje?

o multiklasovanju: kakav je to multiklas penalty, da li se racuna prestizna klasa u multiklas, i tako to

smeta li armor za divine magije?

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Sta mu znaci ono dexterity bonus kod armora? To treba da je vece ili manje?

U slucaju NWN dobro je imati sto veci oklop, a dexterity pomaze u uvecavanju istog. Svaki "+nesto" koji ti stoji uz dexterity dodaje to "nesto" na osnovni oklop.

o multiklasovanju: kakav je to multiklas penalty, da li se racuna prestizna klasa u multiklas, i tako to

Ako sam i sam to dobro razumeo, neki skilovi zavise od nivoa tvog junaka. Multiclass penalty znaci da ako nivoe raspodelis u vise klasa, kao referenca se uzima samo najveci od njih, ne zbir.

smeta li armor za divine magije?

Bese u opisu svakog oklopa stoji koliki % neuspesnosti pri bacanju magija imas dok ga nosis na sebi.

E jbg :) Računao sam da ako imaš heavy armor od sto kila i +2 dex bonus, džaba ti što imaš +10 dex bonusa od ostalih ajtema kada i dalje nosiš armor od sto kila zbog koga jedva hodaš :) znam da je u Kotoru, koji je baziran na modifikovanim dnd pravilima, vrednost bonus polja na dex bio crven ako si imao heavy armor i dex bonus u zbiru veći od dex bonusa od armora, pa reko to je to, al ono izgleda nije :) Šta da se radi.

Edited by voodoo_

ako ti oklop daje +4 na dexteriti a ti imash +6 da rak orla jebe u sisu nemozesh da imash bonus na armor +6 nego +4 samim tim si ojadjen za 2 poena dexteritija.

11 lvl archera + 3 wizarda= NEMOZE DA SE UZME ARCANE ARCHER BRE UNINSTALL ODMA SADA ODMA BRE! [:(!]

Granice mogućeg možemo odrediti samo onda, ako ih pređemo odlaskom u nemoguće.

76561198022439373.png

ako ti oklop daje +4 na dexteriti a ti imash +6 da rak orla jebe u sisu nemozesh da imash bonus na armor +6 nego +4 samim tim si ojadjen za 2 poena dexteritija.

Pa to i pričam, al oni kažu da nije :)

Ko zapravo poznaje dnd pravila, nek se javi i reši nedoumicu pls.

edit: A-HA! U pravu sam! [:D] (tj u pravu smo :) )

Note that armor limits your Dexterity bonus, so if you’re wearing armor, you might not be able to apply your whole Dexterity bonus to your AC.

http://www.birthright.net/brwiki/index.php/Armor_Class

Što je potpuno logično. Mislim, kako možeš dobiti dexterity bonus navlačenjem teškog armora koji će te samo obogaljiti po pitanju pokretljivosti... prirodno je da ti on ograniči ostale dexterity bonuse...

Edited by voodoo_

Pripisacu to svojoj nepaznji, posto sam odgovorio na deseto pitanje od onoga koje je postavljeno :)

Elem, onako je kako vudu kaze, od tezih armora ne mozes da dobijes maximalni bonus koji ti dexterity daje, vec najvise onoliko koliko je napisano u opisu oklopa.

a?

au, ja sam pogresno shvatio i tebe i vudua sta ste mislili :)

evo sad ispocetka, posto mislim da je vudu dobro napisao ali pogresno shvatio, ili sam ga ja pogresno shvatio, ili shtavec :D

direktno iz DnD pravila

[puts nerdy glasses on]

ability modifier, ili bonus, je onaj "+broj" ili "-broj" koji stoji pored prave vrednosti nekog abilitya (npr dex imate 16, i pored ce u character sheetu pisatu +3 kao ability modifier, iliti nacin na koji taj ability utice na skillove i akcije lika). kod deksteritija je jedan od uticaja bonus na armor class, dakle ako imate +3 modifier na dex, dobijate +3 na AC. e pa max dex bonus na armorima ogranicava taj bonus na armor class od dexteritya, dakle ako nosite splint mail (cini mi se da je 0 dex bonus) mozete imati i 20 dexteritya i to vam nece uticati na AC.

ovo je JEDINA stvar koju max dex bonus kod armora radi. dakle za sve druge stvari, napade, skill checkove, racuna se kao da je normalan dexterity. max dex bonus nema NIKAKVE veze sa bonusom na dexterity koji dobijate od raznih itema (sem naravno u slucaju racunanja AC).

[/puts nerdy glasses on]

za ovo sam siguran iz par godina 'gamemasterovanja', ali sam ipak proverio i direktno u pravilima, evo ako nekog zanima:

Maximum Dex Bonus: This number is the maximum Dexterity bonus to AC that this type of armor allows. Heavier armors limit your mobility, reducing your ability to dodge blows. For example, chainmail permits a maxi-mum Dexterity bonus of +2. A character with a Dexterity score of 18 normally gains a +4 bonus to his AC, but if he’s wearing chainmail, his bonus drops to +2. His final Armor Class would be 17 (10 + 5 + 2 = 17), assuming he has no other modifiers. (The +5 is the chainmail and the +2 is his maximum Dexterity bonus.)

apsolutno isti je uticaj u svim dnd bazed sistemima, dakle i u kotoru.

pa brate sve shto si napisao smo vec objasnili,samo shto si dodao iz players handbooka,ali ne bitno,gj btw [:)] ...ice na zalost dok se ne skine the wicher uninstall i sachuvati save file pa da probamo...jer je debilno da nemoze prestizna klasa da se uzme ako su svi requierdments ispunjeni!!!

inache ovo mi je prvi archer u igricama,dok ako se rachuna i dnd onda je to neki 4-i...ali brate Arcane Archer joooojjjjj rakijoooo.

Granice mogućeg možemo odrediti samo onda, ako ih pređemo odlaskom u nemoguće.

76561198022439373.png

@ twisted system:

brate, ajde reci da nisi ni elf ni half elf, pa da bude veselo:-) bio bi fazon, stvarno:-)

probao sam ovo za multiklas, definitvno se dobija manje expa. Naime, dok sam bard+dragon disciple, dobijam 58 exp za shadow priesta. Uzmem opet barda, ide 48exp. ucitam malo nazad, i uzmem nesto trece, tj. rogue-a, i ide 38 za sh pr.

cek, sta me jos ono zanima... a, da, weapon finesse

ovo zamenjuje strength dexteritijem, ali za sta? samo za atak roll, to kuzim, ali da li se damage isto gleda po dex, ili za damage i dalje vazi str? Jer da dex potpuno menja str, niko ne bi ni isao na str, jebiga...

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

samo attack roll, za dmg bonus ostaje strength

sto se tice multiclassovanja, players handbook to the rescue!

Even Levels: If your multiclass character’s classes are nearly the same level (all within one level of each other), then he or she can balance the needs of his or her classes and suffers no penalty. For instance, a 4th-level wizard/3rd-level rogue suffers no penalty, nor does a 2nd-level fighter/2nd-level wizard/3rd-level rogue.

Uneven Levels: If any two of your multiclass charac-ter’s classes are two or more levels apart, the strain of de-veloping and maintaining different skills at different levels takes its toll. Your multiclass character suffers a –20% XP penalty for each class that is not within one level of his most experienced class. These penalties apply from the moment the character adds a class or raises a class’s level too high. For instance, a 4th-level wizard/3rd-level rogue gets no penalty, but if that character raises his wizard level to 5th, then he would receive the –20% penalty from that point on until his levels were nearly even again.

Races and Multiclass XP: A racially favored class does not count against the character for purposes of the –20% XP penalty. In such cases, calculate the XP penalty as if the character did not have that class. For instance, Bergwin is an 11th-level gnome character (a 9th-level rogue/2nd-level illusionist). He suffers no XP penalty because he has only one nonfavored class. (Illusionist is fa-vored for gnomes.) Suppose he then achieves 12th level and adds 1st-level fighter to his classes, becoming a 9th-level rogue/2nd-level illusionist/1st-level fighter. He suf-fers a –20% XP penalty on future XP he earns because his fighter level is so much lower than his rogue level. Were he awarded 1,200 XP for an adventure, he would receive 80% of that amount, or 960 XP. If he rose to 13th level and picked up 1st level as a cleric, he would suffer a –40% XP penalty from then on.

When determining whether a multiclass character’s classes are even, do not count the character’s favored class. A dwarven 7th-level fighter/2nd-level cleric suffers no penalty, nor does he when he adds 1st-level rogue to his classes since his cleric and rogue classes are only one level apart. Note that in this case cleric counts as his high-est class, not fighter, because fighter is favored for dwarves.

A human’s or half-elf’s highest-level class is always considered his or her favored class.

valjda je u redu sto sam copy/pasteovao, da ne krsim neki copyright law :)