Longleyy Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Drugar je uzeo neki fensi Samsung LCD televizor i oce da ga poveze sa kompom kako bi mogao da gleda filmove, serije itd. iz fotelje, kreveta i treba mu pomoc oko motiranja. Znaci kablovi, sta kako, da li moze to sam bez profesionalne pomoci... Dakle: 1.Kako to uraditi? 2.Da li je isplativo (kvalitet slike itd..), posto ja retko gledam nas TV program, vec uglavnom gledam filmove i serije na kompu sto mi je mucenje, tako da bih mozda i ja tako nesto uradio, pa me zanima sta mislite? Evo ga: Ekran: 32" (81cm) Rezolucija: 1366x768 Dinamički kontrast: 3000:1 Format slike: 16:9 Specifičnosti: HD Ready HDMI SRS True Surround System Zamrzavanje slike PC ulaz (D-sub) S-Video 2xScart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Mozda te nisam bas najbolje razumeo, ali ako hoce da poveze LCD i da se na njemu pojavi slika sa monitora i onda da on na tom LCDju gleda recimo serije koje je skinuo sa torrenta ili bilo sta drugo :) za to je dovoljan ovaj PC ulaz (D-Sub) koji se pominje dole, a moze cak i HDMI. Znaci LCD-ju nije problem. Ono sto moze biti problem je PC, zavisi da li ima karticu sa dual izlazom ili nesto tako. Ako ima, onda ni to nije problem, samo poveze ta dva monitora, u opcijama graficke kartice ga ukljuci (moze da "prosiri" desktop ili da klonira postojeci) i eto. Naravno da je isplativo, ako nista a ono zbog toga sto su one linije gore i dole manje pa je povrsina za gledanje mnogo veca :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted July 4, 2007 Author Report Share Posted July 4, 2007 (edited) Mozda te nisam bas najbolje razumeo, ali ako hoce da poveze LCD i da se na njemu pojavi slika sa monitora i onda da on na tom LCDju gleda recimo serije koje je skinuo sa torrenta ili bilo sta drugo Upravo :) I kako proveriti da li PC ima karticu sa dual izlazom odnosno komponente potrebne za to povezivanje? Edited July 4, 2007 by Longleyy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Lepo, povežeš drugi VGA/DVI izlaz grafičke sa monitorom, u Display Properties uključiš drugi monitor i to je to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 A posto je vec taj tv hdtv rdy, mozda razmisliti o nekoj jeftinijoj dx10 nvidia-i i uzivati u hdtv filmovima povremeno Taj tv ima Dsu bulaz, eto meraka. Moze i da ga koristi kao primarni monitor ojea. Dsub ulaz, ne dsu bulaz omg! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 I kako proveriti da li PC ima karticu sa dual izlazom odnosno komponente potrebne za to povezivanje? okrenete kuciste i vidite da li sa druge strane gde je graficka kartica ima dva konektora ona pravugaonikasta, od kojih je u jedan najverovatnije povezan monitor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 A posto je vec taj tv hdtv rdy, mozda razmisliti o nekoj jeftinijoj dx10 nvidia-i i uzivati u hdtv filmovima povremeno Sa jeftinijima može da se slika, treba mu bar 8600GT sa HDCP-om da bi Blu-ray/HD-DVD filmovi radili na TV-u. U protivnom, isto dobija i sa bilo kojim GeForce 7 koji isto poseduje neku video akceleraciju (nije baš ko na osmici da opterećenje procesora spadne na 2%, al se vrti oko tridesetak sa ovim mučenim sempronom pri gledanju h264 u 720p). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted July 4, 2007 Author Report Share Posted July 4, 2007 Ok, ima dva izlaza graficka, jos samo nam taj kabel za povezivanje treba... Jel to ima u svakoj PC radnji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Sa jeftinijima može da se slika, treba mu bar 8600GT sa HDCP-om da bi Blu-ray/HD-DVD filmovi radili na TV-u. U protivnom, isto dobija i sa bilo kojim GeForce 7 koji isto poseduje neku video akceleraciju (nije baš ko na osmici da opterećenje procesora spadne na 2%, al se vrti oko tridesetak sa ovim mučenim sempronom pri gledanju h264 u 720p). 8600GT i jeste jeftiniji ;) ---- ASUS is proud to announce new graphic cards series : voodoo gaming series. No coolers. No cables inside. No Box. No drivers. No manual. No suport. No guarantee. Be yourself. Feel the voodoo ---- Jao jao kako je lepo zezati vudua :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Ok, ima dva izlaza graficka, jos samo nam taj kabel za povezivanje treba... Jel to ima u svakoj PC radnji? Naravno. U slucaju da poseduje recimo D-Sub i DVI izlaz, neka postojeci monitor recimo poveze na DVI, a D-Sub na plazmu, ako ima dva D-Sub, onda josh lakshe. Itd. Sve u svemu to proverite da se ne zeznete, i onda odes u PC radnju i trazis VGA kabl (naravno dovoljne duzine). Toga ima cak i u vecim hipermarketima, mada ne znam kakva je situacija u Novom Sadu sa tim. I naravno uzmite konverter DVI <> D-sub u slucaju da treba za graficku. Sve to zajedno ne kosta vise od 300-400 din. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted July 4, 2007 Author Report Share Posted July 4, 2007 (edited) Ajd sad polako, posto sam ja za hardware skroz debil. Da rezimiramo: Dakle, ova kartica kod njega ima ista ovakva dva izlaza, na ovaj plavi je prikacen monitor, ovaj beli je slobodan. Ovaj beli je kolko vidim taj DVI izlaz, znaci uzmem VGA kabl i konvertor DVI-D-sub i sve to spojim, zatim odem u Display Properties, uradim ono sto je vudu rekao i to je to? Inace tacan model graficke je: MSI FX5600-VTDR128, i josh pise TV-Out DVI-I.. Molim odgovor sto pre, nestrpljivi smo :) Edited July 4, 2007 by Longleyy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Da, znaci monitor mozes da ostavis na tom "plavom" a kupi D-sub kabl i DVD <> D-sub konverter i nakaci jedan kraj D-suba na LCD a drugi kraj na konverter a konverter na to "belo" i eto ga. Onda u display properties izaberes taj monitor i enableujes ga, ili mozes i kroz kontrol panel tog nekog softvera koji dolazi uz karticu ili kroz nvidia drajvere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted July 4, 2007 Author Report Share Posted July 4, 2007 (edited) Hvala puno, javljam rezultate ;) edit: Cekaj, zar nisi rekao DVI<>D-sub konvertor a ne DVD<>D-sub konvertor? Edited July 4, 2007 by Longleyy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Zajebo se u kucanju. Ne postoji DVD<->Dsub konvertor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted July 4, 2007 Author Report Share Posted July 4, 2007 OK, evo sta smo mi uradili: Prvo smo usli u brdo radnji i ili nemaju ili mi kazu kao tesko ces naci, nemamo... Ima jos jedna radnja koja je radila do 7, pa to sutra cemo da proverimo. Onda smo otisli i kupili VGA-Monitor cable, kabl koji ima na obe strane one prikljucke kao monitor, misleci da ako na mesto monitora stavimo TV da ce raditi, ali smo se zajebali i ne radi... ako dobro kontam, ovaj VGA kabl mi i treba, josh mi samo fali taj konvertor? Sta dalje ciniti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Utaknesh DVI>VGA konvetor u grafichku, nabudzish VGA kabl na njega i utaknesh ga u LCD TV. Jednostavno. Onda ukljuchish komp, izaberesh na LCD TV-u ulaz comp1 ili VGA (na raznim modelima je razlichito) i dobijesh sliku na LCD TV-u sa kompa. Onda odesh u Display Properties i podesish rezoluciju na 1360x768 (poshto 1366 nije podrzana na kompu obichno) i pichish shta ocesh s kompa... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 ne bih da zaseravam topik, al' ako ima kesha za plazmu - neka kupi regularan dvd player... meni daljinac nista ne moze da zameni :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Pa nek uzme daljinac za komp :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Zeznuh se u kucanju, naravno da sam mislio na DVI :) A uradite ovo sto je rek'o srba :) A tesko ces to naci je megarofl fora, posto se taj kabl nalazi gde god hoces (ima ga recimo i eurosalon homemarket) a sam konvertor sibaju lopatama. Ali dobro, snasli ste se vec nekako :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Pa nek uzme daljinac za komp :) pa to je sranje ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted July 5, 2007 Author Report Share Posted July 5, 2007 Ok, povezano je i radi, ali kada stavimo da je TV primary monitor nema ikonica ni toolbara, i zvuk ide sa zvucnika sa kompjutera, moze li nekako sa TV-a? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 (edited) Treba izlaz iz zvučne da spojiš sa audio ulazom na TV-u. VGA kabl prenosi samo sliku. A to sa ikonicama i toolbarom je do overlay podešavanja, čačkajte malo po drajverima (ili još bolje, stavite najnovije pa čačkajte po njima). Edited July 5, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Moze ako povezhete HDMIjem kojeg nemate :) Jedino sto se mozete je da povezete zvucnike na televizor i to je to. Nema nekog lakog resenja. Ako su bolji zvucnici pa imaju vise inputa, moze i tako. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 pa to je sranje ;) sto ? :) Ja sam ranije senzor od daljinca(tv karte) doveo do tvea.Namestio komande preko Girder i radi vise nego dobro :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brkata Nakaza Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Imam graficku GF 8800 GT, tv-monitor samsung i DVI-HDMI kabal i povezem i radi slika i sve kul se vidi ali nece zvuk sa tv-monitora nego ostaje sa zvucnika.Neko mi rekao da je zbog graficke da kao radeon mora da bi preneo zvuk na tv-monitor. Any help? Quote There's a little boy and on his 14th birthday he gets a horse...and everybody in the village says,"how wonderful" and the Zen master says,"we'll see".Two years later The boy falls off the horse,breaks his leg and everyone in the village says,"how terrible" And the Zen master says,"We'll see".Then,a war breaks out and all the young men have to go off and fight...except the boy can't cause his legs all messed up and everybody in the village says,"How wonderful" and the Zen master says,"We'll see". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts