Dz Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 @Mensa testovi inteligencije ne moraju uvek da budu merodavni josh uvek se raspravlja koliko vrsta inteligencije postoji, obichno se meri neka opshta inteligencija, medjutim potpuni test koji moze da da pravu sliku ne postoji josh uvek. moze neko da ima natprosechnu shto se tiche snalazenja u prostoru recimo, a da ne ume da slozhi smislenu rechenicu s druge strane ;) kako stoje stvari na ovom topicu cemo josh i recepte da razmenjujemo Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 ^ handred prosent rajt tesla - njegovu inteligenciju ne treba komentarisati ali sociolosku recimo - mozemo porediti sa konzervom od pastete @seth fix znam i ja inteligentne bubasvabe ali znam i pekare koji to nisu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Ne znam kako stigosmo do inteligencije, na topiku za ljubav, ali nek ide zivot. Odmah da vas resim muka. Jedini test inteligencije sam ja. Dakle, covek koji hoce da vidi da li je i koliko inteligentan, dolazi na test kod mene. To traje nekih nedelju dana. Onda mu ja kazem sta je i kako je, a on vidi sta ce dalje. Osim toga radim i druge testove, pa ko voli nek izvoli. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Šta uključuje taj tvoje test? Mislim, pošto smo čuli ovde za neko "zaboravljanje" odeće kod tebe i slično. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Covece, ne radi to tako. Ako hoces da se testiras, dacu ti racun, uplatis, dodjes, posle sedam dana ako nisi zadovoljan vracam pola sume i to je to. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Daj nenade, koja je cifra u pitanju, da posaljemo nekoga pa da snimimo dokumentarac :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Pa to je neko navlačenje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Navlacenje!!! Od koga si cuo Lazo! Reci mi odmah, necu ti nista! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Covece, ne radi to tako. Ako hoces da se testiras, dacu ti racun, uplatis, dodjes, posle sedam dana ako nisi zadovoljan vracam pola sume i to je to. Drugu polovinu ćeš da vratiš na sudu za pretrpljen duševni bol i strah hohoho Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 (edited) Edited June 24, 2007 by daki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Nista da on zna svesno! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 @seth fix znam i ja inteligentne bubasvabe ali znam i pekare koji to nisu Toliko o clanstvu u mensi. Pravilno pitanje na moju izjavu bi bilo "Zasto su bubasvabe pametnije od dakia?". Prosto, one bar imaju dovojno pameti da pobegni od opasnosti kad se upale svetla. Ne stoje nasred sobe govoreci kako su bolje, pametnije i spretnije dok ka njima ide nesto sto gleda da ih zgnjeci. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Toliko o clanstvu u mensi. Pravilno pitanje na moju izjavu bi bilo "Zasto su bubasvabe pametnije od dakia?". Prosto, one bar imaju dovojno pameti da pobegni od opasnosti kad se upale svetla. Ne stoje nasred sobe govoreci kako su bolje, pametnije i spretnije dok ka njima ide nesto sto gleda da ih zgnjeci. i cuo sam da si korpulentan no, meni je ovo igra druze :) da ceo net-svet misli o meni gej debil retard i bilo sta meni je smesno ja uzivam ^_^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Naravno da jesam, 130kg i going up. Kakve veze moja tezina ili velicina ima sa tim sto si ti mazohista ? Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 pa ja sam bubasvaba a ti ces da me zgnjecis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 (edited) ali jedno ne iskljucuje drugo u vecini slucajeva jedno implicira drugo a ja sam mega pametan pride to svi znaju samo se boje da priznaju ja nisam ni rekao da jedno iskljuchuje drugo. a sad bez zajebavanja. ne kazhem ni da si glup, ni pametan. samo da mi delujesh kao neko ko jeste inteligentan (iznad proseka makar, shto i ne znachi mnogo u mojoj knjizi:), ali i dovoljno glup, dovoljno da o gomili stvari ne bih mogao da pricham sa tobom. a ja sam daleko od uber pametnog :] @dz slazhem se mada taj "pravi" test int koji se polazhe za chlanstvo u mensi, izmedju ostalog, se sastoji iz vishe razlichitih testova, za te razlichite "tipove" int. ali opet si u pravu, ni taj nije savrshen, ali opet daje dovoljnu sliku o inteligenciji osobe koja polazhe test Edited June 24, 2007 by Ramirez Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 mada taj "pravi" test int koji se polazhe za chlanstvo u mensi, izmedju ostalog, se sastoji iz vishe razlichitih testova, za te razlichite "tipove" int. ali opet si u pravu, ni taj nije savrshen, ali opet daje dovoljnu sliku o inteligenciji osobe koja polazhe test to nije tacno, mensin test za merenje osnovnog IQ-a do 156 se sastoji samo od jednog tipa pitanja... svi zadaci su napravljeni tako da nemoras ni da budes pismen niti da znas matematiku ili neku drugu nauku da bi odgovarao.... Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tauruss Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Word. Test iskljucuje svaku mogucnost prednosti usled boljeg obrazovanja/uticaja okoline itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Ne bih da hejtujem, ali ocigledno je da ne moras da budes pismen. Je l' tako Pesmo? Nemojte ljudi da se uzbudjujete. Znate kako kaze stara grcka poslovica: ko je glup, a cuti, mudar je. I jos mnogo stvari mozete nauciti kod mene dok se testirate. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 to nije tacno, mensin test za merenje osnovnog IQ-a do 156 se sastoji samo od jednog tipa pitanja... svi zadaci su napravljeni tako da nemoras ni da budes pismen niti da znas matematiku ili neku drugu nauku da bi odgovarao.... tako je. nema veze sa matematikom, ali ima sa logikom... a opet logika =/= inteligencija, ma koliko uticaja imala... po meni je mensa gubljenje vremena... na svakom poslu ides na intervju.. ako tamo dokazes da si srchan i zheljan uchenja/napredovanja - ne treba ti nijedan sertifikat :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 slazem se sa draganom....mene niko do sada nikada nije pitao da slazem trouglove kada sam razgovarao o nekom poslu. na srecu Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Navlacenje!!! Od koga si cuo Lazo! Reci mi odmah, necu ti nista! Nisam čuo, samo sam oprezan. Ali ja pristajem na test, samo ako pred izvršenje istog dobijem pismenu garanciju (pravosnažnu, naravno) da test ne uključuje nikakvo svlačenje, "zaboravljanje odeće", i uopšte bilo šta od homoseksualnih, sadomazohističkih radnji itd. Jebeš ti te "telešop" fore, hoću sve na papiru, da mogu da tužim. Ne bih da hejtujem, ali ocigledno je da ne moras da budes pismen. Je l' tako Pesmo? Nemojte ljudi da se uzbudjujete. Znate kako kaze stara grcka poslovica: ko je glup, a cuti, mudar je. I jos mnogo stvari mozete nauciti kod mene dok se testirate. A je l' imaš ti sertifikat? tako je. nema veze sa matematikom, ali ima sa logikom... a opet logika =/= inteligencija, ma koliko uticaja imala... po meni je mensa gubljenje vremena... na svakom poslu ides na intervju.. ako tamo dokazes da si srchan i zheljan uchenja/napredovanja - ne treba ti nijedan sertifikat :) Ja i ti smo se, ono beše, i prošlog puta saglasili oko toga da su testovi prevelik smor i da ih ne vredi raditi? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 to nije tacno, mensin test za merenje osnovnog IQ-a do 156 se sastoji samo od jednog tipa pitanja... svi zadaci su napravljeni tako da nemoras ni da budes pismen niti da znas matematiku ili neku drugu nauku da bi odgovarao.... shta ti nije jasno pa kazhesh da nije tachno? kako mozhe da bude isti tip zadatka da slazhesh/uochavash trouglove i da odgovarash na konkretno pitanje? ja znam lika koji je deo testa za spacijalnu inteligenciju odradio kao retard najgori, a ostatak testa je ubio. Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 Ko ja na vojnom, sve sam odradio osim onih sa nizom brojeva. To mi nikad nije islo od ruke. @daki Ne fantomu mazohisticki, nemam nista protiv tebe pa da te vijam nego cisto naglsavam da ti fali bazican instikt za prezivljavanje. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 shta ti nije jasno pa kazhesh da nije tachno? kako mozhe da bude isti tip zadatka da slazhesh/uochavash trouglove i da odgovarash na konkretno pitanje? ja znam lika koji je deo testa za spacijalnu inteligenciju odradio kao retard najgori, a ostatak testa je ubio. Nisam rekao da mi je nesto nejasno nego da mensin IQ test ne izgleda tako. Na mensinom testu ne postoje vise vrsta zadataka, postoji samo 36 komada koji su svi "slaganje i uocavanje trouglova". To znam zato sto sam polagao taj test u mensi... i to je jedan jedini test koji se polaze svuda u svetu. Ono sto se radi u vojsci na lekarskim pregledima nema veze s mensinim testom. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts