De1Rekt0n Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 (edited) jeste, ali cela poenta ovih likova i ove setnje je da zele da se promeni zakon, sto je samo po sebi legitimno mislim da nece. realno, svi ljudi koje poznajem su bili u kontaktu sa travom. neko zeli da proba, neko ne, i tesko mi je zamislivo da ce sad neko "e legalno je sad cu da duvam a do sada mi nije padalo na pamet" licno nisam za legalizaciju, ali ne mislim da taj argument "e svi ce da krenu da duvaju" ne stoji i kakve to sad ima veze sa onim sto sam rekao? bolje citiraj krivicni drugarima sa storm fronta Uzivanje marihuane je krivicno delo. Edited April 28, 2007 by De1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted April 28, 2007 Author Report Share Posted April 28, 2007 i nece biti jos dugo Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 Ja bih radije legalizovao prostituciju, bolje mladi da jebu nego da se drogiraju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 (edited) (4) Učinilac dela iz stava 3. ovog člana koji opojnu drogu dr Edited April 28, 2007 by De1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 (edited) pored toga sto sigurno znam da nisi u pravu (iz konkretnih primera sudske prakse), cela poenta stava 4. je okrenuta dokazivanju da droga nece biti dalje u prometu uostalom, ako imas medicinsko uverenje za npr. opijum, onda ces taj opijum dobiti iz apoteke, ne od dilera sa coska, tako da takvi primeri uopste ne potpadaju pod ovaj clan Bitna stvar je da je to promenjeno pre par godina i sada se odgovara i za uzivanje, pa valjda istrazni sudija bolje zna od mene i tebe, a inace mi je i majka advokat ona mi je prva rekla da je uzivanje kaznjivo i ja sam kao i ti protumacio taj zakonik tako i onda sam hteo da vidim da li je ona u pravu, pitao sam par ljudi iz prakse i svi su mi rekli da je sada uzivanje krivicno delo. Ako ti tu marihuanu imas, posedujes, a nemas dozvolu za posedovanje iste to je samim tim krivicno delo jer si nabavio protivpravno, odgovaras u svakom slucaju. Edited April 28, 2007 by De1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 u bte,kakve pravnike ima ova zemlja:))) Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 E dokurca, dva pravnika s istog faksa, jedan priča jedno, drugi drugo :\ Zato su tehničke nauke ftw. Tu je onako kako pi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 Ja cesto sedim kod istraznog sudije Prijavili te ovi iz NUNSa jel? izvlacenje iz konteksta FTW Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 Cekaj, moze da se dobije dozvola za posedovanje marihuane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 jos jedan roflcopter od topica i opet dei kao jedan od glavnih aktera:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 E dokurca, dva pravnika s istog faksa, jedan priča jedno, drugi drugo :\ Zato su tehničke nauke ftw. Tu je onako kako piše u knjizi ili helpu, nema cile-mile. casa napunjena do pola je za: pesimistu - polu prazna optimistu - polu puna inzinjera - dva puta vece nego sto treba :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 vidi dei, sudska praksa i pozitivno pravo su ipak dve odvojene stvari, i trebalo bi da su u harmoniji. cela prica je potekla kad si rekao da je uzivanje krivicno delo Iz bilo kog tumacenja ovih propisa, a pre svega gledajuci ratio legis celog clana, ne moze da proizadje da je posedovanje za licnu upotrebu (sto se u vecini drzava regulise propisanom kolicinom) kaznjivo, i ne vidim kako to mozes da sporis. ako se to desava u praksi, to je onda pravno nasilje, ne pravo Ja ti lepo kazem da pitas nekog istraznog sudiju da li je uzivanje marihuane krivicno delo ili nije, pazi sad ovo 2 ortaka dodju kod tebe gajbi i krenu da vare, policija udje u stan i tebe okrive za davanje prostorije za uzivanje a sta njih puste? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zEki Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 Bob Marley vas pozdravlja i kaze da izchilirate... Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 word Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack-O-Lantern Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 hm, zar nema onaj novi zakon da policajac NE SME da te pretrese, sem u nekim extremnim uslovima? Quote Alan Smith ftw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Ako ti tu marihuanu imas, posedujes, a nemas dozvolu za posedovanje iste Nisi mi odgovorio. @Jack Mene su izuvali iz patika nasred Trga Republike + sam dobio samar kada sam zatrazio broj znacke.Ne znam koliko je star taj novi zakon ali ovo je bilo pre godinu dana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 aha, odes u svoju opstinu i popunis formular. posle par dana te zovu da pokupis malu zelenu karticu sa hologramom lista marihuane. anyway ako se legalizuje prostitucija,bice side za izvoz :) Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Naprotiv, ako se legalizuje kako treba, moze samo da se smanji rizik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 hm, zar nema onaj novi zakon da policajac NE SME da te pretrese, sem u nekim extremnim uslovima? u extremnim uslovima, ako ti indzo viri iz dzepa:) elem, ovi shetachi nikada nisu ni pertresali, na interventnu se zakoni naravno ne odnose. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 ovi shetachi nikada nisu ni pertresali, Ovo bas i nije tacno. Doduse, ja mislim na ono "sta ti je u torbi" a one varijante sa bas pretresanjem ne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Nisi mi odgovorio. @Jack Mene su izuvali iz patika nasred Trga Republike + sam dobio samar kada sam zatrazio broj znacke.Ne znam koliko je star taj novi zakon ali ovo je bilo pre godinu dana. Izvinjavam se nisam procitao tvoje pitanje, odgovor je da ne mozes da dobijes "dozvolu za marihuanu" iz prostog razloga sto se ista koristi samo ako si dugogodisnji bolesnik od raka i tesko da ti ima spasa. Pazi policija je svuda okrutna, to nije samo kod nas, policajac nije smeo da ti lupa samare na tvoje pitanje ali tu smo gde smo. Posto skoro svakodnevno vidjam kako se policija ophodi prema svima a i majka mi prica stalno kad je zovu u 02:00 po sluzbenoj duznosti kako se oni ophode prema onima koje privedu. Ako te nahvata policija ne pricaj nista i ne odgovaraj nista dok te ne pitaju, kad te pitaju odgovori im kratko i jasno, ne provociraj ih i ne pozivaj se na nekakav zakonik iz prostog razloga sto u toj prici ti nemas sta da trazis, ako vec zelis da se zalis na odredjenog policajca pokupi par ortaka koji su svedoci pa kod nacelnika supa. Ne raspravljaj se sa policijom nikada nego uradi ono sto ti kazu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Ovo bas i nije tacno. Doduse, ja mislim na ono "sta ti je u torbi" a one varijante sa bas pretresanjem ne. da gospodine policajche, nosim u rancu 3kg koke, 1000 eksera i malo skandze. izvolite mozete pogledati:) milsim ne znam, meni se barem niikad nije desilo da me shetach pretresa, niti sam ikad video da je ikoga pretresao.znam za sluchajeve kada su smarali ljude, ali ako tvrdish da nemash nishta, na tome se i zavrshi. naravno, koliki morash biti retard pa da kazesh enshto slichno iz prve rechenice posta, mada znam i takve sluchajeve(i to uglavnom posle chuvene shetachke spike: ma ajde kao recimi ja sam ti kao ortak, necu ti nishta) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 da gospodine policajche, nosim u rancu 3kg koke, 1000 eksera i malo skandze. izvolite mozete pogledati:) milsim ne znam, meni se barem niikad nije desilo da me shetach pretresa, niti sam ikad video da je ikoga pretresao.znam za sluchajeve kada su smarali ljude, ali ako tvrdish da nemash nishta, na tome se i zavrshi. naravno, koliki morash biti retard pa da kazesh enshto slichno iz prve rechenice posta, mada znam i takve sluchajeve(i to uglavnom posle chuvene shetachke spike: ma ajde kao recimi ja sam ti kao ortak, necu ti nishta) Kazes da nemas nista pa ti slucajno kazu da ispraznis sve da vide i ako te navataju dobijes dodatne batine zato sto si lagao :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 da i ti izvadish vutru iz dzepa, lol, kao evo vidi imam, ali ti me nisi pretresao, sam cu ti pokazati. mislim wtf s druge strane, ako te navataju sa nechim, tvoj najmanji problem ce biti shto cesh mozda dobiti par shljaga:) opet kazem shetachi su veoma mirni, barem ovde kod nas na novom bg, interventna ce te s druge str istresti iz gace i nece te nishta pitati. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 ko shto reche demian, ne znam od kada je taj novi zakon ali i shetachi pretresaju. proshli put su me izvrnuli kad je exi pushtao na exilu pre mozhda 2 meseca :[ Pazi policija je svuda okrutna, to nije samo kod nas, policajac nije smeo da ti lupa samare na tvoje pitanje ali tu smo gde smo. Posto skoro svakodnevno vidjam kako se policija ophodi prema svima a i majka mi prica stalno kad je zovu u 02:00 po sluzbenoj duznosti kako se oni ophode prema onima koje privedu. Ako te nahvata policija ne pricaj nista i ne odgovaraj nista dok te ne pitaju, kad te pitaju odgovori im kratko i jasno, ne provociraj ih i ne pozivaj se na nekakav zakonik iz prostog razloga sto u toj prici ti nemas sta da trazis, ako vec zelis da se zalis na odredjenog policajca pokupi par ortaka koji su svedoci pa kod nacelnika supa. Ne raspravljaj se sa policijom nikada nego uradi ono sto ti kazu. ti si svestan da zvuchish kao neko iz ministarstva propagande tretjeg rajha? ne zbog ovoga gore, nego uopshte :] ne kazhem da treba biti bezobrazan (mada bi ih ja lichno izuvao iz cipela da sam nindza:), ali ako oni preteraju ne treba ni gledati u zemlju kao crv. bozhe moj, dobijesh shamar i treba da budesh ponosan na njega! :] Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts