Lucky Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Ka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tduka Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 Pozdrav i svaka čast PLAY! magazinu, pratim ga, volim i podr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 26, 2007 Author Report Share Posted March 26, 2007 Hvala na konstruktivnim predlozima i pohvalama. Link sam prosledio autoru teksta pa se nadam da ce odgovoriti. No, kada smo vec ovde zapoceli diskusiju, mene sada zanima sledece ... Sta je trenutno pravi izbor na domacem trzhistu bez obzira na dijagonalu (znaci mozhe i recimo 27" ali i 32" i 42" npr, naravno ne i 103" ;)) kada govorimo o kvalitetu slike? Znaci u slucaju da covek hoce da se obraduje dobrim ekranom za potrebe gledanja dvdjeva ili igranja igara na konzoli itd itd, sta mu se preporucuje? Imajuci u vidu sve gore iznesheno? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 smatram da je sve preko 32 inchnog 100Hz CRT TVa complete and utter waste of cash znachi ili Samsung CW-29M 206PN ili Sony KV-29C S60K, oba 29 inchni ali sony je 2cm manje dinagonale Hekshuli, oba oko 35k din Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 26, 2007 Author Report Share Posted March 26, 2007 Pa gde da metnem 32" CRT izvini? :) A i LCD je sad stos, sta ce mi stara tehnologija kad imam novu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 100hz crt (sad dal plitki za malo vece pare ili konvencionalni) daje lepshu sliku nego "HD ready" shitovi od 100-200k din koji se mogu naci po gradu onaj dan kad sam gledao TVove nashao sam samo JEDAN full hdtv, 1920x1080. i to je bio samsung od 300 i nesto iljada, predivan tv zaista sa svojim sound sistemom ono da imam kamaru para za svashta nesto uzeo bih i njega (reference note, 300.000 din je vishe od 3.5k eura, cena ok polovnog automobila u ovoj zemlji =o)...) e sad, ako ti ocesh lcd, i imash kesha za to planinarenje onda je sve cool, a ako ocesh kvaltietnu sliku za 10x manje pare od jedinog pravog HDTV-a u gradu onda bolje smisli tih dodatnih 60cm dubine negde na gajbi... also, za godinu-dve dana cesh full hdtv LCD od 40 incha moci da pazarish za ispod 1k jura, tada cesh imati ps3 i blu ray filmove pa kao da ti treba, sada zaista to nije sluchaj =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 26, 2007 Author Report Share Posted March 26, 2007 Pa znas kako, ja nikad nisam bio od tih sto cekaju godinu dve, dok ja sacekam ono se pojavio doublehdtv i onda opet cekaj to i tako. Nekako ima ok modela LCD-jeva koji su tipa 500-600 evra i koji bi trebalo da pomognu da se covek ratosilja starih crt-ova i slicno, da uvede malo reda itd. Ne smeta meni kad je slika malo losija, smeta mi kad je slika mnogo losija, a ne mogu da verujem da je bas takva katastrofa? Bas sam u prolazu do kuce video neki Samsung 42" koji kosta nesto kao 90.000 dinara, delovao je ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 Ne smeta meni kad je slika malo losija, smeta mi kad je slika mnogo losija, a ne mogu da verujem da je bas takva katastrofa? sve zavisi od toga kako tvoj kablovski operater reprodukuje kanale koje ti shalje odnosno sta cesh da gledash na tom TVu obidji prodavnice u kojima nisu lukavi ko lukave lisice tj tamo gde NE pustaju DVDove ili HDTV signal na te TVove nego ono sto se kod nas sad pusta, znachi kanali sa najboljom emisionom tehnologijom kod nas = g92, avala i pink kada se gledaju na HD ready televizorima izgledaju ODURNO! ali kad mu zveknesh dvd ili hd satelitski kanal onda je "zomg prelepo ocu ovo da kupim" ALI niko ti ne kazhe da ti lepi sat kanali po prodavnicama dolaze iz njihovih sat risivera a ne kablovske koja reemituje osiromashne signal za obichne televizore... tako da ponovim, ako bi na tom TVu da igrash wii, gledash domace tv kanale, a bogami i divx-e onda crt is still the way to go, ako cesh pak dvdove, sat kanale svojim risiverom i 360 ili ps3 onda uchini ono sto ti srce govori =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 26, 2007 Author Report Share Posted March 26, 2007 Pa da budem iskren, za domace kanale me nije puno briga, jer je meni slagalica svugde lepa, pa makar i na monohromatskom jajetu od 10 incha ;) E sad, bez sale, ja tv volim da pustim "da radi", i zaista gledam minimum programa na njemu. Meni bi LCD/Plazma sluzio/la za: - Gledanje skinutih serija sa news-a kao i filmova. Neki bi bili u standardnom 400MB izdanju, neke bih mozda skinuo i "jache" upravo zbog lcd-ja odnosno plazme. - Gledanje DVD filmova. - Igranje Nintendo Wiija - Igranje Xbox 360 / PS3 (koje doduse jos nemam, ali nikad se ne zna). Eto ... znaci primarne su serije i filmovi, onda posle toga Wii, pa onda DVD-jevi i Xbox360. Znaci, sta mi je ciniti? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 ako je tako, i ako imash kesh, uzmi nekog samsunga dijagonale 38-44'' od oko 100-180k din imash one hd ready 1300xneshto sto su i skidaj serije u jachem formatu i to je to =o)) ali onda ce ti slika kad gledash milku "sad joj daju samo dobro veche da kazhe" canitj biti sva okrzana =o( takodje bilo je kod nas da se nadje, mislim u metrou, onih sonija lcd od 40'' 1600xneshto za oko 140k din mislim al kod njega je najimba fazon bio sto pored konvencionalnih ima i digialni ulaz ko monitor =o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 26, 2007 Author Report Share Posted March 26, 2007 Pa ne, mi sad zapravo samo ovako diskutujemo, nikada ja nisam rekao da cu sutra da odem da kupim, ali budzetski ne bih isao dalje od 100 000 najverovatnije, previse je to 180 000 i ostale varijante. Videcu sta ima u ponudi ovih dana, cisto da se malo informisem :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 Ja za konzole nikad ne bih kupio HDTV, jer sam čuo da wide monitori od 20 inča odlično rade posao. A bio sam u prilici da pogledam HD film na jednom takvom monitoru i izgledao je fenomenalno. Prema tome, hvala lepo ali ću tih ~70K (koje istina nemam, a i da imam odakle mi) zadr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 rade posao kao televizori od 50cm, ok ali mozhe bolje =o) mislim necesh igratyi konzolu na 1 metar od monitora, pogotovo ne wii, zato treba 70, 90 i vishe cm, a to je za sada i dalje tv... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 (edited) Ok za Wii, on ionako nije HD i radi u 480p ( Edited March 27, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[forsaken demon] Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 S obzirom da su standardne HDTV rezolucije 1280x720pix i 1920x1080pix a kod nas su u ponudi widescreen monitori sa rezolucijama 1400x1050pix, 1440x900pix i 1680x1050pix (ima mo Quote -//- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undenis Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 Ukratko da rezimiramo: Ako hoces da se igras PS3/X360 gledas HD/Blu Ray filmove pazari neki 32'' (720p) HDTV jel nije isti feeling igrati na wide monitoru i HDTV-u. Ako neces da igras neke od dve gore navedene konzole i neces da gledas HD/Blu ray filmove poslusaj Koleta i uzmi neki solidan do 45k CRT TV. Ovo kazem iz licnog iskustva nisam jedan od onih koji su to procitali/videli sliku/culi od ortaka! Aj uzdravlje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 28, 2007 Author Report Share Posted March 28, 2007 Hvala svima na savetima. Ako se u jednom trenutku odlucim za kupovinu, obavesticu vas sta je ispao finalni izbor :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[forsaken demon] Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 Ukratko da rezimiramo: Ako hoces da se igras PS3/X360 gledas HD/Blu Ray filmove pazari neki 32'' (720p) HDTV jel nije isti feeling igrati na wide monitoru i HDTV-u. Ako neces da igras neke od dve gore navedene konzole i neces da gledas HD/Blu ray filmove poslusaj Koleta i uzmi neki solidan do 45k CRT TV. Ovo kazem iz licnog iskustva nisam jedan od onih koji su to procitali/videli sliku/culi od ortaka! Aj uzdravlje... Ja mogu da ka Quote -//- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undenis Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 Rekao sam to jer feeling igrati konzolu iz kreveta/fotelje zavaljen nije jednostavno isti i moras da priznas da TV ima neke svoje cari :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[forsaken demon] Posted March 29, 2007 Report Share Posted March 29, 2007 Rekao sam to jer feeling igrati konzolu iz kreveta/fotelje zavaljen nije jednostavno isti i moras da priznas da TV ima neke svoje cari :) Naravno, naravno. S obzirom da se sa konzolama dru Quote -//- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts