stalja Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 U svakom sluchaju je bolji filing sa diplomom ma shta to znachilo. A i razumem bezanje odavde. I vudu mora da jebe :)))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 Sve u svemu troshak za ovu drzhavu. Shkoluje ljude bez neke strategije. Josh jedan u nizu "ne funckionishe/delimichno funkcionishe" chaptera nashe drzhave. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 Ako negde mogu da se nahvataju veze sa rad posle faksa, to su tehnički fakulteti (bar za ETF znam da je tako). Ovi ovamo večito ne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 Stoji to. Ali. Plata vudu plata Ima i sa masincem posla ko blata. ja sam se zaposlio posle 7 dana. Ali plata vudu plata :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 Ma jebo platu, ja sam ovde samo zbog zezanja :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 dzaba vam plata i od hiljadu evra ako jedanaest i po meseci, 8-10 sati godisnje, 35 godina radite nesto sto ne volite da bi ste umrli posle par godina u penziji... Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 Ma ajde :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 5, 2007 Author Report Share Posted March 5, 2007 cekajte da nesto iskristalisemo mi ovde pricamo o "diplomi" hej, pa i sami znate kakvi su pojedini fakulteti - uzmimo menadzment na ftnu, da ih iole pametni ljudi zavrsavaju u roku sa pola gasa - dok na elektrotehnici pet godina jedes svoja muda i sad ce neko vise da ceni onu curkicu sto je zavrsila menadzment, nego mene sa cisco professional diplomom? samo zato sto je po definiciji akademski gradjanin? ne verujem Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 Vishe ceni curkicu zato shto dotichna verovatno ima vishe sise umesto mozga. Tebi diploma moze samo da obogati CV i eventualno olaksha zaposlenje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 Sise se opuste i osu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 http://www.itjobswatch.co.uk/jobs/uk/ccna.do Prosecna plata CCNA u engleskoj je 34.000 funti http://www.itjobswatch.co.uk/jobs/uk/mcsa.do Prosecna plata MCSA u engleskoj je 28.000 funti CCNP ima malo manje od 42.000 funti a CCIE oko 61.000 funti 100 funti je oko 192 dolara. Ovo su sve PROSECNE plate :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 cekajte da nesto iskristalisemo mi ovde pricamo o "diplomi" hej, pa i sami znate kakvi su pojedini fakulteti - uzmimo menadzment na ftnu, da ih iole pametni ljudi zavrsavaju u roku sa pola gasa - dok na elektrotehnici pet godina jedes svoja muda i sad ce neko vise da ceni onu curkicu sto je zavrsila menadzment, nego mene sa cisco professional diplomom? samo zato sto je po definiciji akademski gradjanin? ne verujem tvoju diplomu ce vise ceniti mnogo vise pogotovo zapadna evropa to ti garantujem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 http://www.itjobswatch.co.uk/jobs/uk/ccna.do Prosecna plata CCNA u engleskoj je 34.000 funti http://www.itjobswatch.co.uk/jobs/uk/mcsa.do Prosecna plata MCSA u engleskoj je 28.000 funti CCNP ima malo manje od 42.000 funti a CCIE oko 61.000 funti 100 funti je oko 192 dolara. Ovo su sve PROSECNE plate :) Masinski inzenjer sa znanjem rada u catia-i (Ja naprimer) ima prosecnu platu oko 35-40 000 funti nakon nekog prvog perioda dokazivanja. Povuci paralelu sa nama :) Doci ces da ccna ovde ima 300-400 eura mesecno :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 vise sam potencirao razliku CCNA vs MCSA 34k vs 28k. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 (edited) ... Edited March 5, 2007 by daki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 vise sam potencirao razliku CCNA vs MCSA 34k vs 28k. Pa svakako je manja nego ccnp : ccna :) No blah blah. Tesko je sve to. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 statore, a porez? a troskovi? heh, 1.5k funti ti je stan van londona :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 ma i nasi etfovci tamo imaju tolku platu sta je to kolko imaju genetski izninjeri tamo bahhh fax ftw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Izgleda Igore da ti ne znas kakva je ruska shkola jer da znas znao bi da su Ameri, kao dosta stvari jer su pametni, preuzeli (naravno malo modifikovali) ruski sistem skolovanja. Takodje, stan van Londona ne znam koliko je, ali u prvom krugu, kako se to tamo kaze, nije 1500 funti, nego je manje, mada to zavisi koliko cimera covek ima. Dalje, A ako ti je novac motiv glavni, batali kompove, upisi nesto za PR-a, bavi se NVO-om i li ekonomijom, oni ce uvek imati vise para od tehnickog osoblja (bilo koje struke) i uvek ce imati laksi posao. je recenica besmislena na vise nivoa. Recimo sam pocetak bi znacio da ljudi koji se bave kompjuterima nemaju novac kao motivaciju. Ako ce neko da radi laksi posao i da za to bude placen, onda je ovaj koji radi tezi posao za manju platu glup. Ukoliko je to tacno onda nema problema. Ukoliko nije tacno, znaci da je nesto nije u redu sa tom izjavom. Da, nesto nije u redu. Sve u svemu, dobra ideja je upisati neki od tih kurseva. Zaposlenje se dobija lakse i to je cinjenica. Pitanje je uvek da li ce na konkursu imati prednost neko sa kursom ili neko sa fakultetom. Zbog toga je uvek vazno prvo zaposlenje, a sa svakim sledecim fakultet gubi na vrednosti. I na kraju ne treba zaboraviti da veliki broj poslova ne moze biti u opticaju bez zavrsenog fakulteta. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Izgleda Igore da ti ne znas kakva je ruska shkola jer da znas znao bi da su Ameri, kao dosta stvari jer su pametni, preuzeli (naravno malo modifikovali) ruski sistem skolovanja. Vise volim rusko govno nego americku tortu, to je da kazemo posalica-istinica. A ruska skola je najbolja, a u detalje necmo ulaziti :) A nisam ni mislio na neku "americku skolu" jer i ne postoji. Zna se ko rula. Svabo i Rus. Ako ce neko da radi laksi posao i da za to bude placen, onda je ovaj koji radi tezi posao za manju platu glup. Ukoliko je to tacno onda nema problema. Na kraju se svede na to. Da, konkretno, ja sam glup jer sam odbio da lepo studiram ekonomiju koju sam imao upisanu preko veze. Zavrsio bih je i sigurno imao vecu platu nego sa masincem. Tezi faks-manja plata-zajebancija -> glup za zivot :) Pogledaj oko sebe, koliko je koji posao placen, i videces da sam ipak u pravu :( A sad sto se nekom povraca na pomisao da bude "sef kreditnog odeljenja" i tako slicno, jebiga. Recimo sam pocetak bi znacio da ljudi koji se bave kompjuterima nemaju novac kao motivaciju. Vecina ljudi kada sa 14-15 bira srednju skolu i sa 18-19 faks, nema nikakvu motivaciju ka parama. Ljudi upisuju ono sto zele / vole / smatraju da ce im biti zanimljivo. Bar je tako bilo pre 15-ak godina :)) Sem naravno odredjene grupe koja upise ono sto treba jer ce se posle zaposliti po "liniji". Ali da ne sirim temu, i ne izazivam medjunarodne incidente :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
coll Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Hteo bi samo nesto da dodam vezano za MCSA kurseve (za ciso ne znam, mada situacija je tamo ista verovatno) ... tj da dam savet ljudima koji hoce to da upisu a to je na primer divinity. Nemoj to da radsi. Cela poenta kursa je da u toku rada se specijalizujes, i steknes dublje znanje. Vecina ljudi koji idu na kurseve su poslani tamo preko firme, koja im to i placa. Bar je to tako u evropi... Jer gledaj realno, cemu ti je takav usko specijalizovan kurs, kad neces posle imati to gde da primensi. Fore kao, da imam dipolomu da bi nasao posao su glupost - ti certifikati pomazu pri trazenju posla mozda u srbiji, svugde drugde se stavljaju pod posebnu stavku mimo "education" gde samo ulepsavaju tvoj utisak i daju ti "ton" profesionalca. Da li zaista mislis da ces posle godinu dan aod tog kursa da se nesto konkretno secas, ako u tom periodu nigde to nisi radio? To su po meni bacene pare... Jer ti kursevi su na nedeljnim osnovana, od 8 ujutru do 18h popodne, manji nedeljni suicide, gde posle toga ja kao admin, mogu da odem do firme i sednem na istu platformu koju sam imao u skoli, i radim iste stvari koje sam se tamo naucio i da to implementiram u svom okruzenju. Ne da imam diplomu... Prema tome zajbi to i zavrsi faks. Faks je faks a kursevi su kursevi ... naivna je misao da neki mesecni kurs od majkrosofta moze da zameni faks i da otvara sva vrata ... Ono sto se svugde trazi su godine prakse i kursevi zajedno sa faksom u pozadini ... a ka tome se ne dolazi tako sto se upise samo kurs, vec se dronuje i dronuje faks, a posle se krvavo radi i tek onda stupaju kursevi na snagu... Za cisco je situacija ista... licno nemam oko tih kurseva ama bas nikakave info (isto sam pitao Statora :P), i sve sto znam da uradim na ciscu je da se spojim preko telneta i nasetujem par stvari po nekom guidu, tako da bi bilo glupo da nesto kenjam oko toga. Mada sam siguran, da je situacija indenticna kao kod svakog drugog spec. kursa. Prema tome, kurs bez prakse je kerov kurac. Praksa bez kursa je relativno ok. Kurs sa praksom je win, win. E sad ako sebi postavljate pitanje: kako doci onda do te jebene prakse? Odgovor je prilicno random: faks. Faks je to sto vam otvara vrata ... ili naravno dobra veza :)) P.S. znam da se tu dosta ljudi nece sloziti sa mnom, jer svi mi znamo nekog ortaka koji je zavrsio neki kurs i sad radi za 'iljade i 'iljade eura, al pokusate da razmislite logicki... Quote sex, drugs and bio food! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 (edited) Da, faks je vazan. Mada mene niko nikada pri zaposhljavanju nije pitao da li sam zavrshio faks... Iz svog iskustva mogu samo da kazem da se danas veoma ceni to shto retko mozesh da nauchish na fax-u - uska specijalizacija u nekoj egzotichnoj oblasti nauke/tehnike kojom se bavish. Edited March 6, 2007 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Igice srcice, kakav crni medjunarodni incident, mozda medjuklanski. Sve se ja sa tobom slazem, samo se razilazimo oko jedne stvari, a to je oko pojma tezine. Nema razloga da pricamo o firmama koje su drzavne, jer su tu svi pojmovi iskrivljeni i relativni. Uzimaju se u obzir samo privatne firme. Sad uzmimo jednu programersku firmu koja se bavi razvojem softvera koji sluzi preduzecima za ovo ili ono. Postoji samo jedno pravilo, tvoja plata je u visini, pre svega odgovornosti kojom raspolazes, pa se tek onda u obzir uzimaju ostali faktori kao sto su znanje (mada ono ne ide bez onog prvog) i iskustvo. A kada govorimo o odgovornosti onda je odgovornost onog programera koji shljaka kod 8 sati dnevno najniza moguca, sledi, plata je najniza. Dalje, to zasto ljudi upisuju fakultet je irelevantno, ti posle mozes da se bavis cime hoces, evo uzmi sebe kao primer. Poslodavac koji gleda ispred sebe CV u kome stoji da je taj i taj zavrsio fakultet zna pouzdano najmanje jednu stvar, taj i taj moze da primi ogromnu kolicinu informacija u jednom trenutku. Za coveka koji nema zavrsen fakultet, ne moze se reci nista pouzdano. (ovde se ne govori o necijem realnom kvalitetu, nego o stvarima koje se odmah mogu zakljuciti sa visokom pouzdanoscu). A sto se kursa tice, ja mislim da treba raditi bilo koji kurs jer je to samo plus. Uvek kada se ukaze prilika za necim sto ne predstavlja specijalan napor, treba ugrabiti. Evo Stator, covek i studira i ide na ozbiljan kurs, ne vidim problem. Dakle, ja sam definitivno za kurs, samo treba realno proceniti svoje trenutno znanje i u skladu odabrati kurs. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Samo se sa jednom stvari ne slazem : Poslodavac koji gleda ispred sebe CV u kome stoji da je taj i taj zavrsio fakultet zna pouzdano najmanje jednu stvar, taj i taj moze da primi ogromnu kolicinu informacija u jednom trenutku. Ovakvi poslodavci su ovde jos uvek retkost. Znam par poslodavaca. isuvise mi je tesan forum i tesko sad da pisem koja su njihova razmisljanja, ali vode se u dva smera: 1. oces kurac da ti dam tolku platu, boli me kara za tvoju skolu. 2. uh, gnh, krk naravno malo karikiram, ali to je to. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Takodje, stan van Londona ne znam koliko je, ali u prvom krugu, kako se to tamo kaze, nije 1500 funti, nego je manje, mada to zavisi koliko cimera covek ima. ortakinja mi je u londonu sa muzhem vec 3 meseca, i rekla mi je koliko placaju stan u predgradju, dvosoban :) ona i muzh su pravnici, a tip ima neku stipendiju pa tako zhive tamo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts