Jump to content

Kiss teh RUR chef!

cali

96 members have voted

1. 1. Da li umete da kuvate?

• Samo omrazhenim neprijateljima
      2
    • Znam kako se pali shporet
      28
    • Solidno se snalazim u kuhinji
      38
    • Dobar sam kuvar
      19
    • Pro. A umem i da dinstam sa dva nozha zatvorenih ochiju
      9

Recommended Posts

Posto djuser jedini zna da savije sarmu, daj neki tutorial, ne smem da pitam nikoga mislice da sam blesav ali majke mi ono nece da ostane savijeno, tako

da snimi ako mozes u .rm ili tako necemu pa mi shibni na mail ;) [:D]

Ne zajebavam se, samo mi je smesno kako zvuci :)

cccc... nikada ti necesh nauchiti... :P

Code Realms

Evo je, bice nevolje...

Unutar svake normalne osobe postoji ludak koji se bori da izbije na povrsinu. Niko ne poludi brze od potpuno normalne osobe.

One... Two... Freddy's coming for you...

Three... Four... Better lock the door...

Five... Six... Grab a crucifix...

Seven... Eight... Gonna stay up late...

Nine... Ten... Never sleep again!!!

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Onog trenutka kad prevaziđeš šatro stručne izraze koje su izmislile žene da bi se pravile pametne i apstrakuješ celu situaciju tako da sve operacije u kuhinji svedeš na kombinaciju nekoliko bazičnih operacija, onda možeš da skuvaš sve.

[yeah] Svaka čast na postu. To sam i ja skapirao kad sam počeo da živim sam. Sve je to ustvari jako prosto. Sva jela koja sam pravio po prvi put su ispala extra. Inače znam da spremam sve što mi padne na pamet. Jeftinije+zdravije.

Evo sta je po meni vrlo lako spremiti, uzeti spagete to staviti da se kuva, kad su od prilike spagete gotove u jednu plitku serpu staviti malo putera baciti slaninu da se malo isprzi a onda doliti pavlaku za kuvanje italijansku iz tetrapaka, na to staviti 100gm edamera, 100gm mocarele, 100gm parmezana i mozete jos 100gm gaude, to sve meshati jedno 5 minuta i taman kad se spagete skuvaju ubaciti spagete u sherpu sa svim tim i mesati malo na kraju posluziti sa maslinama i zelenom salatom, u sos mozete ubaciti i marinirane pecurke ako ne volite slaninu :D

A što ne može domaća pavlaka, patrioto? [:)]

smrznuto povrće je bolje od konzerviranog sigurno. i zdravije. samo, ne treba da ga kuvaš, samo preliješ toplom vodom da se odmrzne.

Sve što odmrzavate treba ostaviti u vodi koja je na sobnoj temperaturi, par sati pre kuvanja. Ubrzavanje procesa kvari ukus i miris hrane. Nikako topla voda. Tačno je da je smrznuto zdravije od konzerviranog.

slabo kuvam, tek relativno skoro sam saznao frapantnu chinjenicu da moja mama mrzi da kuva :( do skoro sam mislio da sve mame vole da kuvaju svojima smrc smrc... ali to sto mrzi da kuva ne znaci da ne zna vec jednostavno ne voli da se cima i gotovo.... a moja zelja kad sam bio klinac u obdanistu je da budem kuvar jer sam stalno gledao one mini serije sa onim kuvarima koji su zapravo reklamirali vegetu il sta vec :)

tako da mi je decacki neostvaren san da budem kuvar, ali nema ko da me nauci :(

ali sam zato masterovao chinke na hiljadu nachina i i isto toliko vrsta :)

fallout_table.gif

Da mi nema matorih mislim da bih umro gladan...a to ce se najverovatnije i desiti kad budem otishao na fax...Sram me bilo! [V]

Vidi, ima par opcija kojima cesh ovladati in time:

-imash mogucnost da brzo nauchish par basic tips&tricks i krenesh odatle (45%),

-uvaljujesh se kolegama 'da ti objasne' neke stvari za vreme ruchka (5%),

-javna kuhinja/menza (25%),

-matorci ti shalju pakete hrane (15%),

-ostanesh gladan (10%).