Lucky Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Nekako mi ovde dodje najprirodnije da pitam. Bila neka prica sa Niggerom u Dubaiu i on kaze da je tamo placao elektronom stvari a da je imao kes na dinarskom ovde u banci, pa se vrsila konverzija. Medjutim, ja sam pozvao korisnicki servis Sosijetea da proverim za to, i kazu da moram da imam kes na deviznom i da se ne vrsi automatska konverzija. Pa mene sad interesuje jel imao ko jos iskustva sa tim stvarima i koliko ima istine u ovome sto su mi rekli u SocGen-u, mada kapiram da to zavisi i od banke do banke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Ortak sa inteza masterom doduse platja wow online, a ima samo dinare na rachunu pa mu oni u banci to menjaju. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 moja iskustva su da mi se stalno vrsila konverzija. mada, kao shto si i rekao zavisi od banke do banke. Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 zavisi od banke do banke i od računa do računa, idi u ekspozituru gde si izvadio karticu i njih pitaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paja Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 jel moze sad neko da mi objasni zasto zhenina viza elektron iz rajfajzena ne radi ovde u kanadi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Intesina visa electron moze ovo sto je nigger radio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 kad sam otvarao u STG rachun, recheno mi je da mora suma da se prebaci na devizni rachun pa se sa njom mozhe slobodno raspolagati u inostranstvu. ono shto ne znam a pretpostavljam je da se prebacivanje sa dinarskog na devizni rachun mozhe uraditi samo u srpskim filijalama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 meni cale uplacivo dinare na dinarskom ja u americi na atm-u stanco dolare :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingLui[FOG] Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 (edited) u jbt, kako je daki ovo rekao, kao da smo neka zemlja koja ima mega dobru valutu :) Edited February 18, 2007 by KingLui[FOG] Quote The only light at the end of the tunnel is light of upcoming train. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 pa preko neta mozete da pristupite svom rachunu i tu da "prebacite" sredstva sa dinarskog na devizni racun pri cemu se automatski vrsi konverzija valute sa dinara u euro, i onda mozete da koristite ta sredstva sa deviznog racuna u inostranstvu vasom karticom... sve mu dodje na isto, banci je svakako u interesu da vam omoguci sto lakse trosenje para jer vazda uzima proviziju na sve sto radite. Zato ja kad mi legne cash na racun odem do raiffeisen bankomata i oma dignem sve pa u dzep i onda placam tako gotovisnki, necu da se dzekiram jer su bas bezobrazni sa tim provizijama... :) Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 pa proviziju plaćaš svakako :( zvanično, kada platiš karticom u radnji, proviziju je banci platio prodavac. naravno, on je to tebi uračunao u cenu, a pošto zakon ne dozvoljava da bude različita cena za keš i plastiku, ishod je jasan. napolju neki lanci vraćaju tih ~1% ako platiš kešom (preko nekih svojih kartica kao što je merkator pika, nije mi jasan tačno mehanizam, možda neko od bankara ovdašnjih može da razjasni), ali kod nas u deltastanu ih zabole kurac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misaking[X] Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Koristim vizu elektron u usa i ne radi se direknta konverzija sa dinarskog. Moras da imas kesha na deviznom racunu i mozes da placas svuda kao da je kreditna. Quote Dr.Mr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 a sry sad sam procitao misin post i skontao sam da je visa elektron. ja sam imao visu ovu pravu :(( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 ja sam Maestrom na ceskom automatu podigao krune, a na teret mog tekuceg dinarskog racuna u Intezi uz automatsku konverziju i 2% provizije. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 19, 2007 Author Report Share Posted February 19, 2007 OK, hvala drustvo, znaci pravac SocGen filijala i raspitivanje. Kapirao sam da negde radi negde ne, al' rek'o cisto da vidim ima li kakvog univerzalnog odgovora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimasti Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Nije da se bas razumem u e platni promet pa i ne znam sta je Visa elekteron, ali me interesuje generalno da li se sa bilo kojom kreditnom moze odavde prebacivati novac, tacnije placati u inostranstvu, znaci fazon kupovina preko interneta Quote "Ako putnik ne naidje na boljega od sebe ili na sebi jednakoga, neka se cvrsto drzi svoje osamljene staze jer nema druzenja sa budalom." Dharmapade [5] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tauruss Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Nije da se bas razumem u e platni promet pa i ne znam sta je Visa elekteron, ali me interesuje generalno da li se sa bilo kojom kreditnom moze odavde prebacivati novac, tacnije placati u inostranstvu, znaci fazon kupovina preko interneta Pogledaj topic http://forum.klanrur.rs/index.php?showtopic=43002 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts