Jump to content

I posle tridesete sa roditeljima...

Recommended Posts

mislim da je pravo pitanje zasto se doktorima/profesorima/advokatima povecavaju plate a njihova odgovornost ne raste proporcionalno sa tim ? sta vise opada, i ponasaju se samo jos bahatije....

da ne pricamo i nama jadnim privrednicima koji izdrzavamo te iste doktore/profesore/advokate, i kojima dodje da im pochupamo ushi :P

fallout_table.gif

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

da ne pricamo i nama jadnim privrednicima koji izdrzavamo te iste doktore/profesore/advokate, i kojima dodje da im pochupamo ushi :P

Potrebno je da saseces ovakvo razmisljanje jer ces vremenom postati pravi preduzetnik-lja-sam-pametan-a-ovi-studenti-samo-seru

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

vala ubise nas sa ovim porezima

i da,za zvanje advokata ne postoji plata

http://s2.bitefight.ba/c.php?uid=22457

b:"jeli,jel ovo na slici fred durst ili onaj njegov brat limp bizkit?"

mare:"glupa je ko kugla ispod kauca"

a kad nije bilo poreza i sl, onda se fino lapalo, i troshilo [:D]

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Potrebno je da saseces ovakvo razmisljanje jer ces vremenom postati pravi preduzetnik-lja-sam-pametan-a-ovi-studenti-samo-seru

Drugim recima , da ne postanes ja. :P

@Highl1

Bogma i da znas da jeste, sa parama koje sam zaradio za vreme neplacanja poreza, a isto sam radio kao i sad, sam otplatio dugove i zavrsio kucu. Sad isto radim a ostaje mi dosta dosta manje. Ali evo da ne bude da sam pesimista, grade se 3 stambene zgrade u ulici. Valjda ce da se nadje neki narod da zivi u njima, a narod mora da jede zar ne ? Zar ne ? *pogled pun suza i nade*

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Da i ja pizdim zbog nekih stvari.

Ali...opet moram biti i realan.

Neke stvar o kojima sam pre 5-6-7 godina mogao da samo, ali samo mastam, sad su potpuno tu. Tako da neka uzimaju porez, treba, ali dok i ja vidim neka poboljsanja. Za sada vidim, te pizdim u sebi jer mi se opet ne mili da dajem pare :) Ali nekad mora i da se da, da ne bi zavrsili kao udavljeni pop iz narodne poucne price.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Preporod industrije neces videti jer nismo industrijska zemlja. To je i moja bolna tacka jer sam mislio pre 15 godina da jesmo pa upisao i zavrsio masinac. Jedini preporod koji ces videti je otvaranje megamarketa. Ali jebiga, ili plivaj ili nek te voda odnese

PM Sx Mchn

koliko placas stan mesecno,troskove stana,hranu,garderobu i minimalna uzivanja.

neko je vec objasnio,ali evo moje vidjenje stvari:

stan ~250e

struja,telefon ~50e

hrana ~250e

i da uzmemo da za 150e mesecno kupis sebi neku krpicu i izadjes par puta na pice.

molim te TI MENI objasni kako zivis sa 250e SAMOSTALNO???

Da se vratimo topicu i odmah jedna molba na pocetku za Sx Mchn.Ako nastavimo razgovor, u svakom sledecem slucaju kada te javno pitam - javno mi i odgovori.Nemam nameru da razvlacim kratku i neobaveznu pricu preko PM.Nije problem da ti objasnim.

Prvo ja nisam napisao 250, vec 250-300.Mozda tebi te 4000din ne znace mnogo kod mene to nije slucaj.

Zivim sam u garsonjeri na okretnici 27 na mirijevu ~ 120e

REZIJE:

Infostan ~ 900 - 1100 din

Struja ~ 1000 - 1500 din max (na struji kuvam, bojler ukljucim nocu kad je jeftinija)

Telefon ~ 500 din max

Hrana ~ izmedju 8000 - 10000 (ti ces mi posle naravno objasniti odakle tebi 250e)

Uzevsi u obzir maximalne vrednosti mene samo zivot kosta 284e.Medjutim u realnosti nikada vise od 200-230e, tako da imam 70-100e mesecno da bacim na sebe, ponesto od garderobe (mozda), izvedem devojku, kupim karte mozda za nesto sto zelim da vidim.I to samo uz platu.E sad, cesto ja honorarno napravim na tu platu od 250e jos 100e i preko.Sto je cist bonus koji trosim iskljucivo na sebe ili stekam sa strane za crne dane kojih uvek ima.

Ono sto je meni zanimljivo je sto smo ja i ti slicni.Ja imam 21 mislim da si i ti slicnih godina, devojke nam imaju po 25, ja sam na visoj skoli, pretpostavljam da si i ti.

Sad ti meni objasni kako to ti ne mozes da zivis bez 700e minimum.Pa ako uspes, objasnicu ja tebi kako sam ziveo od 150e tokom prve godine dana.A mogu i da ti objasnim kako sam druge godine ziveo sa 4000din NA DAN.

Sve ima svoje.

Edited by Demian

Drugim recima , da ne postanes ja. :P

@Highl1

Bogma i da znas da jeste, sa parama koje sam zaradio za vreme neplacanja poreza, a isto sam radio kao i sad, sam otplatio dugove i zavrsio kucu. Sad isto radim a ostaje mi dosta dosta manje. Ali evo da ne bude da sam pesimista, grade se 3 stambene zgrade u ulici. Valjda ce da se nadje neki narod da zivi u njima, a narod mora da jede zar ne ? Zar ne ? *pogled pun suza i nade*

Moj post je bio malo nadmen, da bi udario na privatnike :)

Realno je da je istina negde izmedju, tacno je da ova nasa drzava klepa, ali opet je i tacno da doktori, profesori , inzinjeri i sl imaju male plate i sl. I sad privatnici kukaju na poreze, kako oni rade za druge, dok ovi koji nisu privatnici kukaju na privatnike, kako oni imaju pare i izrabljuju posten svet itd. I tako u krug..

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Zivim sam u garsonjeri na okretnici 27 na mirijevu ~ 120e

pa ako ne planirash porodicu i potomstvo to ti je sasvim dobro! [8)]

REZIJE:

Infostan ~ 900 - 1100 din

Struja ~ 1000 - 1500 din max (na struji kuvam, bojler ukljucim nocu kad je jeftinija)

Telefon ~ 500 din max

Hrana ~ izmedju 8000 - 10000 (ti ces mi posle naravno objasniti odakle tebi 250e)

Uzevsi u obzir maximalne vrednosti mene samo zivot kosta 284e.Medjutim u realnosti nikada vise od 200-230e, tako da imam 70-100e mesecno da bacim na sebe, ponesto od garderobe (mozda), izvedem devojku, kupim karte mozda za nesto sto zelim da vidim.I to samo uz platu.E sad, cesto ja honorarno napravim na tu platu od 250e jos 100e i preko.Sto je cist bonus koji trosim iskljucivo na sebe ili stekam sa strane za crne dane kojih uvek ima.

MOJI TRENUTNI RACUNI U TAKODJE MALOM STANU U BG-u:

Infostan - 1300

Struja - 2100

Telefon - 1500-2000

Hrana - ovde ne mogu da sracunam [:D] ali ne, nije to sto mislis,

radi se o tome da ne kupujem "redovnu potrosacku korpu" ili kako

vec odvaljuju taj otrcani termin... Kad udjes u radnju i vidis sve te

predrkane cene shvatis da ovi sto kenjaju na TVu o osnovnim

zivotnim troskovima ocigledno nisu nikada ulazili u radnju, verovatno

imaju svoju kucnu poslugu koja se brine za nabavku i to [:D]

U principu, vidi koliko kosta voda, sok, meso, riba, hleb, mleko i ml. proizvodi,

slatkishi, brasno ulje i sl sranja, povrce, votje, kafa itd itd... Malo li je kad se

na kraju podvuche crta?

Ako si SAM onda si najebo redovno.... da platis sebi mali shpajz, rachune

hranu... ako i imas dovoljno, ostaje ti nishta sa PROSECNOM platom...

Ako ste DVOJE sa dve PROSECNE plate, malo je lakse svakako...

Ako ste dvoje i imate MALO VECE PLATE, oko 40 ili 50k onda tek moze da se

kaze da zivite NORMALNO. Sve preko toga je vec extra income kojime mozete pokriti

neki malkice ili vishe luksuzan zhivot (kola, letovanja, tehn. roba, krpice...) a da ne morate

da za to stedite mesecima unapred...

PS: vecina privatnih gazdi su nemilosrdni lihvarski extreme izrabljivachi,

od najsitnijih do Mishkovitja i sl... Da nije tako taj sistem bi se urushio u sebe

jednostavno i tu nemam nikakvih primedbi... Cast izuzetcima koji prema

svojim zaposlenima imaju vise ljudski odnos, vise razumevanja i sl...

A sto se plate za prosvetu i zdravstvo tiche.... doktoru treba da se plati

3 X vise nego sto sada dobijaju.... mislim, studiras ono 10 godina, pa specijalizacija, pa kurci palci, i posle pola veka skolovanja da rade za 30k

operisuci ljude i spasavajuci zhivote? Pa pored ovakve plate jos dobro

i prolazimo, samo nekoliko smrtnih sluchajeva tu i tamo od poneke

zaboravljene gaze u stomaku, nedezinfikovanih makaza i sl...

A za skolu sam rekao, ko ne veruje nek dodje samo na odmor u skolsko

dvoriste da naculi uho i slusha o cemu ti klinci prichaju, cime se bave

i sta su im ambicije u zivotu... Dnevnik ni ne treba da vam otvaram da

im vidite ocene... Jebes dete koje ima 2 iz informatike... a NIJE retard!

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

By nigger

A sto se plate za prosvetu i zdravstvo tiche.... doktoru treba da se plati

3 X vise nego sto sada dobijaju.... mislim, studiras ono 10 godina, pa specijalizacija, pa kurci palci, i posle pola veka skolovanja da rade za 30k

operisuci ljude i spasavajuci zhivote? Pa pored ovakve plate jos dobro

i prolazimo, samo nekoliko smrtnih sluchajeva tu i tamo od poneke

zaboravljene gaze u stomaku, nedezinfikovanih makaza i sl...

[claps]

Ja sam bio maksimalno korektan kada sam pisao troskove.Ne planiram porodicu nigger, ipak mi je 21.Mogu da pojasnim kako moze da se zivi normalno (ili sam ja mozda lud pa je to samo meni normalno) sa 8k-10k na hranu.Jedina stvar koja mi u tvom postu nije jasna je struja.Odakle 2100?

sta ja znam... tako uvek stigne... bojler na struju valjda... non stop je ukljucen, kupamo se

i ujutru i uveche a i preko dana... :D

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

^^upravo..

shto se tiche prosvete..

stalno im se povetjava plata..

chistachice oko 10k..

sa srednjom shkolom tj rachunovodstvo i tako to oko 16k..

sa vishom, uchitelji oko 20k..

i na kraju sa fakultetom, profesori oko 30k..

+radni stazh..

tako da se to fino naqpi..

:]

mama ide u penziju za 10-11god..

taman da zavrshim fax..

:]

ovako da ja postavim moje troskove i sl. zivim u bg-u sa cimerom

kirija - 200 evra (lapo ja lapo on)

ja placam racune (jer je trenutno jako malo vremena gajbi)

prosli mesec tj januar:

struja 1300( imam ta pec ali je jako dobra izolacija)

telefon 700

infostan 600

ja nedeljno od mojih za sve troskove ukljucujuci i hranu i provod dobijam 4000

sto izadje mesecno da kazemo 12 hiljada.

sve u svemu ja sam ovo leto radio i sa platom od 20 000 bez pomoci roditelja sam uspeo da prezivim tri meseca.

tako da uopste nisu potrebne neke OGROMNE pare da zivis sam.

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.