Corey Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 E bre Kali, pa mislio sam da ti znaš za to :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Ima ortakov cale te naocare i bio je kod nekog "strucnjaka" u hrvatskoj koji mu je pokazivao te vezbe. Enihu sustina ako sam ja dobro razumeo sa tim naocarima je sto se ocni misic zbog onoga sto je biona rekao deformise i zgrci i onda se otvor kroz koji ulazi svetlo prosiri te ulazi "drugaciji" veci snop svetla i time sjebava fokus, a sa ovim cvikama je oko primorano da se fokusira kroz jednu rupicu cime mu rupica ogranicava kolicinu svetlosti itd itd i valjda je fora sto kad se naviknes na te cvike i gledas bez truda sa njima to je valjda to opusteno stanje ocnog misica u kom inace treba da bude sto vremenom leci taj misic. Enihu ja imam -1 i -1.25 i probao sam te cvike i rade i kazu mi ti ljudi da su smanjili dioptriju ali mene mrzi da se iscimam da radim te vezbe. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 kruko car:) ovo sto ste gore ispricali je tacno, ali samo delimicno, tj. ne mogu se sve refraktorne anomalije oka tako ispraviti...kod nekih jeste problem sa misicem koji regulise akomodaciju oka, ali u vecini je problem u samoj ocnoj jabucici koja nije odgovarajucih proporcija...zbog toga se zraci svetlosti seku ispred ili iza zute mrlje, pa se zbog toga nose plus ili minus naocare da to isprave...e sad, to donekle samo oko moze da akomodira, ali preko odredjene granice vise nije u stanju...tako da ove vezbe mogu da pale za relativno male dioptrije, sve preko toga je silovanje oka i ocnih misica i nije fizioloski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 prevara ! Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 A jel se pale pichke na ove naochare? Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 rofl:))...btw, tacno je da se bolje vidi kad se gleda kroz rupicu (HAE!), samo ne znam koliko je to primenjlivo na naocare Imam ih ja, i pomažu - ali neznatno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Ja sa njima vidim kao sa regularnim cvikama, s tim sto jelte moras opustiti oci i fokusirati pogled kroz rupicu. Ljudi kojima to ne pomaze verovatno imaju slabiji vid zbog neceg drugog ili jednostavno "ne umeju" da gledaju lepo kroz te cvike. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Da ostatak posta nije generalno dosta pismen, na konto ove rečenice bih pomislio da je bot: Probajte, ja sam presrecan sto sam video kako deluju meni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 ali u vecini je problem u samoj ocnoj jabucici koja nije odgovarajucih proporcija...zbog toga se zraci svetlosti seku ispred ili iza zute mrlje, pa se zbog toga nose plus ili minus naocare da to isprave... Ili u elasticnosti ocnog sociva ha!! : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 to kod ovih matoraca, njih ne racunam:)...heh, kako nema koleta na forumu nema ko da me ispravlja u medEcini:)...al cini mi se da ima jos par kolega na forumu, nismo jedini dzoni:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts