Jump to content

pinhole glasses

Recommended Posts

Ima ortakov cale te naocare i bio je kod nekog "strucnjaka" u hrvatskoj koji mu je pokazivao te vezbe. Enihu sustina ako sam ja dobro razumeo sa tim naocarima je sto se ocni misic zbog onoga sto je biona rekao deformise i zgrci i onda se otvor kroz koji ulazi svetlo prosiri te ulazi "drugaciji" veci snop svetla i time sjebava fokus, a sa ovim cvikama je oko primorano da se fokusira kroz jednu rupicu cime mu rupica ogranicava kolicinu svetlosti itd itd i valjda je fora sto kad se naviknes na te cvike i gledas bez truda sa njima to je valjda to opusteno stanje ocnog misica u kom inace treba da bude sto vremenom leci taj misic. Enihu ja imam -1 i -1.25 i probao sam te cvike i rade i kazu mi ti ljudi da su smanjili dioptriju ali mene mrzi da se iscimam da radim te vezbe.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

kruko car:)

ovo sto ste gore ispricali je tacno, ali samo delimicno, tj. ne mogu se sve refraktorne anomalije oka tako ispraviti...kod nekih jeste problem sa misicem koji regulise akomodaciju oka, ali u vecini je problem u samoj ocnoj jabucici koja nije odgovarajucih proporcija...zbog toga se zraci svetlosti seku ispred ili iza zute mrlje, pa se zbog toga nose plus ili minus naocare da to isprave...e sad, to donekle samo oko moze da akomodira, ali preko odredjene granice vise nije u stanju...tako da ove vezbe mogu da pale za relativno male dioptrije, sve preko toga je silovanje oka i ocnih misica i nije fizioloski

srpskivojnik-3.jpg

Ja sa njima vidim kao sa regularnim cvikama, s tim sto jelte moras opustiti oci i fokusirati pogled kroz rupicu. Ljudi kojima to ne pomaze verovatno imaju slabiji vid zbog neceg drugog ili jednostavno "ne umeju" da gledaju lepo kroz te cvike.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR