Jump to content

Pokusaj odbrane Srba ali izgleda.........

Recommended Posts

@Ivan:Masna slova su sushtinska :) bash extra izgledaju.

A to dali sam ja u pravu zavisi iskljuchivo od udzbenika sociologije za IV godinu gimnazije(Milovan Mitrovic/Sreten Petrovic),u kome se za dotichne pojmove izmedju ostalog kaze:

"...Kada se nacionalna svest,kao kulturno-istorijska samosvest o posebnosti jedne nacije,instrumentalizuje i pretvori u sredstvo ideoloshke,politichke i vojne borbe medju narodima,ona se oznachava kao nacionalizam.U uslovima sukoba,takva politichki instrumentalizovana naklonost prema svojoj naciji(nacionalizam),lako se pretvara u preteranu odbojnost i mrznju prema protivnichkoj strani-shovinizam..."

To nam je u shkoli toliko nabijano na glavu da me sada prsto momentalno tera da bacim primedbu kad vidim da neko mesha te pojmove ;)

Edited by Savkeeeeeee...e!

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meni je bila shesta :)

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

recimo

no moja primedba savketu je bila manje oko definicije, a više oko toga da nije rekao ništa protiv onoga što sam napisao, jedino protiv izbora reči. da sam napisao patriotizam umesto nacionalizma, bilo bi mu jasno. osim što patriotizam nije reč koju koristi b92 da bi nas satanizovao, a u ovom kontekstu su nacionalizam i patriotizam sinonimi.

U kojoj bajci ima da se kupi taj "nevini nacionalizam" i koliko golda?

Jel ima pisanu garanciju i manual i jel atestirano u pupinu i torlaku? Jel smem da pravim kopije i da delim okolo ili samo original zadrzava prvobitna svojstva pa moram da idem na kurs za dilera? Jel to neka multi-level

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Ajde ne sernjaj. Onog dana kada Nemci i Amerikanci kao jedni od najjacih naroda i drzava kazu "Mi nismo Nemci/Amerikanci, mi smo gradjani Zemlje" onda cu i ja da razmislim o tome.

Vi bash hocete da vas trpaju u cmar?

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

what sting said

Ne dozvoli da te chinjenica, da ti stalno ispravljas ljude zbog slichnih stvari, omete u pridikovanju drugih koji to chine tebi :P

mislim da mi je tm jedno tri puta ispravio gramatičku grešku, i zahvalio sam mu se. ovo ovde je bio pokušaj.

a ti si do malopre bio ispod radara, od sada si najeb'o :)

U kojoj bajci ima da se kupi taj "nevini nacionalizam" i koliko golda?

Jel ima pisanu garanciju i manual i jel atestirano u pupinu i torlaku? Jel smem da pravim kopije i da delim okolo ili samo original zadrzava prvobitna svojstva pa moram da idem na kurs za dilera? Jel to neka multi-level

uzmi bebu iz engleske i daj je majci iz srbije da je odgoji i to dete tje biti indentichno kao i svako drugo dete ovde. nacije nisu neka bogom dana stvar, to je chovekova samodestruktivna izmishljotina.

Ali tje zato biti sto puta bolje nego da je odgojeno u engleskoj zato shto naravno svi znaju da samo srpska majka zna da odgoji pravoga junaka ...

lol

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Realno, to dete ce imati vece sanse ovde nego u toj engleskoj. A to nije neka nasa lazna propaganda da je samo kod nas dobro a svuda lose, vec cinjenica da engleska ima drasticne brojke kad se gleda droga,alkohol i nezeljena trudnoca kod maloletnika. Jedino sto ce tom detetu ovde biti uskraceno je bolje skolovanje, bolje zdravstvo i cinjenica da mora da odraste sa kretenima koji smatraju cinjenicu da su rodjeni kao Srbi bozjom kaznom ili karmom zbog nedela koje su pocinili u proslom zivotu.

Edited by Seth Fix

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Mislim da je odgovor ochigledan zar ne? Obmanuti su imperijalistickom propagandom pobogu ...

Inache to shto smo mi na socialnom stupnju gde nam problemi droga/alkohol/abortusi ugrozavaju postojanje u mnogo manjoj meri nego neke druge stvari ne znachi da mi nemamo te probleme u velikoj meri. Pritom ne znam kojom se to anketom/istrazivanjem tih pojava kod nas rukovodish i kolko je ista merodavna ako i postoji zato shto ja zhivim medju tim ljudima i vidim shta rade i shta im se deshava.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR