Highl1 Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 pa imam vishe shanse nego ti shto si spucao 40 dina Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 E sad malo da "trabunjamo" ;) I ja znam odavno da refresh rate nema nikakve veze sa kvalitetom prikaza, itd itd, ali mi se desavalo (na dva tfta) da pri radu od 60hz (kad izaberes tamo medju list all modes) ekran prikazuje neke linije, kao kada vam je losa antena na tvu, dok se to u 70Hz ne desava. Kako? Da nije to nesto do graficke? Inace meni i danas mnoge igre smetaju da ih igram previse dugo, valjda zbog toga sto niko od nas ne trepce pri radu sa kompom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Onda definitivno svrni do bigza ... mis'im, mozes ti da odes i u prodavnicu hardvera, al' ti ne vredi posto ne mozes da ostanes dva sata tamo ;) Navrati jedan dan na chaj i uzmi da kuckas neki tekst pa oceni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 E sad malo da "trabunjamo" ;) I ja znam odavno da refresh rate nema nikakve veze sa kvalitetom prikaza, itd itd, ali mi se desavalo (na dva tfta) da pri radu od 60hz (kad izaberes tamo medju list all modes) ekran prikazuje neke linije, kao kada vam je losa antena na tvu, dok se to u 70Hz ne desava. Kako? Da nije to nesto do graficke? Vrlo je moguće da je to zato Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Vrlo je moguće da je to zato što TFT monitori, pored toga što imaju jednu rezoluciju, imaju i jedan interni refresh rate na kome je monitor predviđen da radi. E sad, zašto drajveri nude dva refresha to niko ne zna, ali uglavnom jedan daje dobru a drugi manje dobru sliku, i treba znati koji je onaj pravi. Interesantno je i to da recimo dosta ekrana prosto nece da radi ukoliko nisu @60Hz, i koliko ja znam to im je standardno setovanje. E sad, meni ne bi bila frka da je u 60hz sve kul, a komp u startu stavi 70 pa ja moram da vratim. Medjutim, slika je bolja ukoliko je u 70hz. A zanimljivo, na jednom monitoru ima kao obavestenje u jednom od menija "1280x1024 @70hz, switch to @60hz for better picture" ili tako nesto, a kad prebacis na 60 ono loshije :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 cek cek, zashto bi iko drzao 60hz, to je ubistvo za glavu i oci. Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 zato sto kod lcd monitora to nema veze i prakticno svi rade na 60hz, a i prati malo "fabulu radnje" :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 (edited) Nisi pratio temu, 60 Hz na TFT-u nije isto Edited November 14, 2006 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Mnogi imaju problema sa lcd-ima poshto ne znaju da ukljuche clear type - meni je lichno svejedno da li ga koristim ili ne, ali ima ljudi kojima smeta oshtrina lcd-a bez clear type-a. Shto se tiche sitnih slova i sl. zaista je brutalno kada na 17" gledash 1920x1200... Mislim ok je ako si mazohista Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 ili ako ne nosish cvidzhe ko neki Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Troublemaker Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 E sad malo da "trabunjamo" ;) I ja znam odavno da refresh rate nema nikakve veze sa kvalitetom prikaza, itd itd, ali mi se desavalo (na dva tfta) da pri radu od 60hz (kad izaberes tamo medju list all modes) ekran prikazuje neke linije, kao kada vam je losa antena na tvu, dok se to u 70Hz ne desava. Kako? Da nije to nesto do graficke? Inace meni i danas mnoge igre smetaju da ih igram previse dugo, valjda zbog toga sto niko od nas ne trepce pri radu sa kompom. Treba da ukljuchish opciju vsync ON u drajverima grafichke ili u samoj igri ako ima tu opciju (ako ti se pojavljuju linije). Meni je PES 6 bio pun linija i onda sam u drtajverima grafichke ukljuchio vsync i sve ide perfektno dobro. Te linije se deshavaju kada grafichka prikazuje vishe FPSa nego shto sam monitor uspeva da prikaze, ali vsync to sinhronizuje. Quote Mama, mama šta je to jebanje???Pa vidiš sine to je ruzna reč za nešto lepo:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 ukljucis vsync i zbogom kanteru :) imam 19" wide tft sa native rezolucijom 1440x900 i 60Hz, za oko mesec dana koriscenja mi nije smetalo clear type mi nije ukljucen, verovatno zato sto i ne znam kako :o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Desno dugme na desktop, properties, appearance, effects, use the following method to smooth edges... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 I jos nesto ok CS-a Iskreno, sa ukljucenim vsyncom on zaista pokazuje 60 fps Ali radi to kao da je vise. Stara prica oko komande timerefresh i slicno. mislim, ako nisi bas profi ,moze i sa ukljucenim vsyncom. igrao sam neki dan malo i vidim posle pola sata da mi nema brojaca fps, ukucam showfps kad ono 60 :) I naravno da uopste nisam primetio razliku dal je 60 ili 99 jer ne stavis ti maxfps 60, on je idalje 99, samo se sinhronizuje.... No sem toga HL i nije namenjen za TFT :) Mislim, kolko CS : source ne pati od tih kanter-tft problema :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 A čekaj, gde je tačno problem sa Kaunterom? Pitam po Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 verovatno misli na odziv ekrana Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Da, odziv Znaci na mom kucnom i onim u deusu (8 ms) nijedna, ali nijednoa FPS igra ne daje zamucenje (q3, ut, warsow, COD2, q4, hl2 igre) Cs daje. Minimalno, ali se primeti. Gledao sam i na 2 ms kako radi i opet nije isto kao CRT. Mislim razlika je zanemarljiva, ali dovoljna da me taj hl engine ponovo odusevi svojom brljivoscu. Just for record i q2 radi perfektno bez i traga zamucenja Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 a quakeworld? mislim, na tome je ćanter baziran... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 QW bi u principu trebalo da radi isto ko Q1 s obzirom da se razlikuju samo u net kodu, ali ostaje misterija kako onda Q2 lepo radi, kada razlike nisu toliko velike (tj. veće su između Q3 i Q2, nego Q2 i Q1/QW). Mada opet, hu givz a fak abaut CS :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 qworld nisam probao ali mogu reci da fuhquake radi isto bez zamucivanja Mislim nije to da se cs ne moze igrati daleko od toga, al svejedno fascinira. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Troublemaker Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Aj ne preterujte za VSYNC i CS. A i onako sam rekao da ukljuchi vsync u igrama gde vidi linije a ne za sve igre. Ja recimo u CSu ne vidim linije, ali PES 6 obavezno igram sa ukljucenom vsyn opcijom. Quote Mama, mama šta je to jebanje???Pa vidiš sine to je ruzna reč za nešto lepo:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Valjda se pera zalio kako na bf serijama pes izgleda uzasno. Meni q3 i q4 rade fantastichno na native rezolucijama, dok sam cs igrao neshto malo al' opet nije se neshto mnogo primetilo. Imate sad u kgb-u stavljene tft monitore na skoro svim mashinama i tamo mozete videti najbolje kako rade igre. Za q4 se spekulisalo da je id namerno stavio max 60 fps-a zbog reklama za mnoge tft monitore [ko je igrao na 24" wide ekranu q4 zna o chemu pricham :) ] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Zapravo, za D3 end Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts