De1Rekt0n Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Сад ради :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 kruko upao u depresiju a vi još raspravljate s njim :) lako je da se u subotici ulazi na jedna vrata i kupuje karta kad imaju 150 hiljada stanovnika. zamisli takvu praksu na stanici u brankovoj, gde po pravilu izađe 2/3 putnika i isto toliko uđe. pa stajao bi autobus 15 minuta, a kolona autobusa koji čekaju da urade to isto bi se završavala negde kod banije, i trebalo bi 6h da pređeš od 29. do mosta.. u svim velikim gradovima se karte kupuju na trafikama ili automatima, a kod vozača su skuplje upravo da ljudi ne bi kupovali tu i pravili gužvu. kad već teoretišemo, ja bih voleo da vidim jednu foru iz torina, mada verovatno da postoji i drugde. automati u kojima poništavaš kartu na njom odštampaju vreme, i onda karta važi narednih xy minuta, u bilo kom autobusu. zgodno kad se puno preseda, a istovremeno rešenje za zone - ako se dugo voziš, trebaju ti dve karte. p.s. ovaj deijev video ne prikazuje ništa što malo starije generacije ovde prisutnih nisu gledale svakog jutra na putu do srednje škole. p.p.s. samo da dodam da sam ja veoma zadovoljan kvalitetom javnog prevoza u beogradu. verovatno zato što pored mene prolazi ~20 linija, al opet, nikad skoro ne čekam, i jako retko je gužva. naravno, sad nailazi novogodišnja groznica i tu nema pomoći, osim da se ide peške. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 tachno tako. Ja sam bio srecan kada sam mogao da stojim sa obe noge. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 to su bili dani.. danashnja omladina ne zna shta ke kompresija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Ta fora sa vremenskim kartama je svuda u zapadnoj evropi gde sam bio. I ako se dobro secam uglavnom je sat vremena i ti u tih sat vremena mozes da promenish 20 prevoza ako hoces ali sve u svemu stignes sa jednom kartom uvek tamo gde hoces pa makar isao sa kraja na kraj pariza. Druga stvar je zasto kod nas ta kulturna varijanta trafike/kod vozaca ne funkcionise je a: zato sto nema karata uvek ni kod trafike ni kod vozaca, b: zato sto kod nas 150 ljudi udje u jedan autobus a napolju malo gde ljudi stoje u gradskom prevozu stoga to prodavanje kod vozaca ne moze da funkcionise kod nas i to moraju promeniti. Sve u svemu moralno pitanje ne placanja ostaje i dalje. Ako neces da platis bilo sta vec ces na crno da to kupis, onda nemas pravo da kenjas ljudima koji ne placaju povlastice/karte/kazne Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 @ deijev video Vau, guzva u autobusu ... btw, to ne opravdava to sto je taj autobus crn kao da je izasao iz rudnika. A voda nije toliko skupa. Sto se karata tice, po meni su resenje vremenske karte, kad već teoretišemo, ja bih voleo da vidim jednu foru iz torina, mada verovatno da postoji i drugde. automati u kojima poništavaš kartu na njom odštampaju vreme, i onda karta važi narednih xy minuta, u bilo kom autobusu. zgodno kad se puno preseda, a istovremeno rešenje za zone - ako se dugo voziš, trebaju ti dve karte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Eh da sam snimao svaki dan scene u 23 na sajmu i mostaru mogao bih seriju da napravim :) Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 to su bili dani.. danashnja omladina ne zna shta ke kompresija a imao sam situacije kada sam na onom zglobu,na sredini autobusa, skoro ceo put do zemunske gimazije visio kao majmun na sipci jer nije dole bilo mesta za kese od baba koje su nosile zelenish za pijacu. A da ne govorim o situacijama kada bus chekash po sat vremena ili ti se pokvari pa idesh pet kilometara peshaka do kuce u decembru a nosish devojku na krkachama... Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Проблем је што у осталим европским метрополама имате метро, који у Београду никада неће моћи да заживи због очајне инфраструктуре канализације, то је главни проблем, тек кад се уложе милиони евра у сређивање инфраструктуре тек онда могу да се уложе милиони за израду метроа, што би преполовило број путника аутобусима :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 (edited) @kurko zhivot pishe drame, ali ne i nauchnu fantastiku. Edited November 12, 2006 by iguana Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 ..nosish devojku na krkachama... nemoj sad da za svoj papuchizam prebacujesh krivicu na GSP najgori momenat su definitivno bili likovi koji su stajali na onim kukama shto spajaju dva tramvaja. al smeshno mi shto pokushavaju da rasterete putnu mrezhu u gradu, a u isto vreme je javni transport na koji zhele da prebace gomilu vozacha skroz sjeban.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 kruko nemoj hejtujesh toliko :d. mohi nemoj sernjash opet keve ti :P. Verovatno imam vishe legalnog software-a na kompu nego pola korisnika interneta :P. Sad ce neko da mi kenja jer koristim winzip koji nije placen, o m g! Kad budu doshli i naplatili mi kaznu, ja cu da odem i da je PLATIM a necu da se zalim kako su mi otpustili ortaka koji mi je sve to sredjivao jer je, jebiga bedak, mnogo krao. Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Ma sta kenjam? Svi ste puni nekog laznog morala odjednom. Kolko je jebenih odlichnih softverskih firmi propalo zato sto vama nije dosao neko da naplati kaznu! Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 nemoj sad da za svoj papuchizam prebacujesh krivicu na GSP aj titju, sedeo sam pored tebe i male na Children of Men Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Ma sta kenjam? Svi ste puni nekog laznog morala odjednom. Kolko je jebenih odlichnih softverskih firmi propalo zato sto vama nije dosao neko da naplati kaznu! Da da, tih do hiljadu igrača System Shocka i Fallouta u Srbiji je ba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 (edited) nm necu se raspravljam vishe. Edited November 12, 2006 by Sting Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 i opet dolazimo do zakljucka da je kriva drzava :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Aj sad lepo klikni OVDE pa reci koliko vidiš američkih zastavica a koliko ostalih. Mislim da je glavno pitanje zasto ti imas americke zastavice na kompu? Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Mo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Nije nego zato sto si izdajnik, strani platjenik, soroshevac i chedista! Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Ajde za izdajnika i stranog plaćenika, ALI KOME TI DA JE CEDISTA A!?!!!!`~ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 i gleda b92!!!!111111 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Cu gleda, snima za kolekciju Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 MORE OCETE VI DA VAS PREBIJEM, KO BRE GLEDA B92!?!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 SRBIJA JE KRIVA! b924tw voodu izdajnik! Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts