Jump to content

U-pomoc :)

banman

Recommended Posts

Komponente su sledece 805ca i asusova p5pl2 MB i twinmos mem LC550w black. E sad, problem je u povezivanju: Kada stavim cpu i povezem one male dosadne zice za paljenje, reset, hadd i speaker ostajem sa 20 pinskim PSU krajem na jednom kraju a na matichnoj 24 pinski slot za napajanje. E sad, na netu kazu da to nije frka dok se ne klokuje i slichno ali kada ubacim sve komponente i pritisnem power, kuler na cpu se zavrti (matichna i pre paljenja ima led da je ukljuchena) i nishta. Niti speaker pishti niti se ekran pali nishta. Probao sam i da povadim sve osim cpu i mb i opet isto. Ako je samo do tog napajanja, a nadam se da jeste, onda je ok uzeti adapter 20>24 za PSU i reshiti stvar? Nemam ideju shta bi moglo josh da bude. Ajde ako neko ima ideju ili slichno iskustvo.

Ovaj link ce ti mnogo pomoci

http://forums.anandtech.com/messageview.as...hreadid=1478987

Fora je da ti nit treba adapter, nit moras novo napajanje da uzimas. U najvecem broju slucajeve (kod nas, a i napolju) se to resava tako sto jednostavno samo prikopcas 20pin kabl na 24pin plocu. Znaci poslednja cetiri pina ostavis prazna da zvrje i to sasvim lepo radi na svim sistemima koje sam ja do sad probao.

Da citiram ovaj clanak koji sam linkovao:

Just plug your 20pin old PSU plug in the new 24pin connector on the mobo (its downwards compatible !) the right way...leave the four extra pins out. This SHOULD work and you wont really need an 20p -> 24p adapter !

Naravno proveri i ostale konekcije, moguce da nije do toga.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Komponente su sledece 805ca i asusova p5pl2 MB i twinmos mem LC550w black. E sad, problem je u povezivanju: Kada stavim cpu i povezem one male dosadne zice za paljenje, reset, hadd i speaker ostajem sa 20 pinskim PSU krajem na jednom kraju a na matichnoj 24 pinski slot za napajanje. E sad, na netu kazu da to nije frka dok se ne klokuje i slichno ali kada ubacim sve komponente i pritisnem power, kuler na cpu se zavrti (matichna i pre paljenja ima led da je ukljuchena) i nishta. Niti speaker pishti niti se ekran pali nishta. Probao sam i da povadim sve osim cpu i mb i opet isto. Ako je samo do tog napajanja, a nadam se da jeste, onda je ok uzeti adapter 20>24 za PSU i reshiti stvar? Nemam ideju shta bi moglo josh da bude. Ajde ako neko ima ideju ili slichno iskustvo.

[/quot

To sto ti je upaljena lampica to ti nije problem to je do povezivanja ali zanima me sta si menjao koja ti je ranije bila konfiguracija sta si konkretno menjao procesor i koji je ranije bio ili sta vec

SENKA, IVKE

Eto to se i meni desilo bas kao tebi

Los/ostecen bios na ploci.

Ako ne pomogne zerbahov savet to je.

Probaj da je upalis bez povezivanja konektora...stafcigerom npr......

edit: nezno napravis spoj na mestu gde bi "udenuo" power swich konektor ( spoj ta dva "pina" ) ali samo na deo sekunde....

nub

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy