banman Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Komponente su sledece 805ca i asusova p5pl2 MB i twinmos mem LC550w black. E sad, problem je u povezivanju: Kada stavim cpu i povezem one male dosadne zice za paljenje, reset, hadd i speaker ostajem sa 20 pinskim PSU krajem na jednom kraju a na matichnoj 24 pinski slot za napajanje. E sad, na netu kazu da to nije frka dok se ne klokuje i slichno ali kada ubacim sve komponente i pritisnem power, kuler na cpu se zavrti (matichna i pre paljenja ima led da je ukljuchena) i nishta. Niti speaker pishti niti se ekran pali nishta. Probao sam i da povadim sve osim cpu i mb i opet isto. Ako je samo do tog napajanja, a nadam se da jeste, onda je ok uzeti adapter 20>24 za PSU i reshiti stvar? Nemam ideju shta bi moglo josh da bude. Ajde ako neko ima ideju ili slichno iskustvo. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Ovaj link ce ti mnogo pomoci http://forums.anandtech.com/messageview.as...hreadid=1478987 Fora je da ti nit treba adapter, nit moras novo napajanje da uzimas. U najvecem broju slucajeve (kod nas, a i napolju) se to resava tako sto jednostavno samo prikopcas 20pin kabl na 24pin plocu. Znaci poslednja cetiri pina ostavis prazna da zvrje i to sasvim lepo radi na svim sistemima koje sam ja do sad probao. Da citiram ovaj clanak koji sam linkovao: Just plug your 20pin old PSU plug in the new 24pin connector on the mobo (its downwards compatible !) the right way...leave the four extra pins out. This SHOULD work and you wont really need an 20p -> 24p adapter ! Naravno proveri i ostale konekcije, moguce da nije do toga. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted November 7, 2006 Author Report Share Posted November 7, 2006 Probao sam, ali opet isto. Menjao sam i napajanje 550W vs 350W ista fora. I to me dira shto ne pishti niti dolazi do biosa. Nemam ideju. Ili je sprzhena, shto je malo verovatno jer je nova - out of the box. Eto pola dana bez rezultata :( Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Komponente su sledece 805ca i asusova p5pl2 MB i twinmos mem LC550w black. E sad, problem je u povezivanju: Kada stavim cpu i povezem one male dosadne zice za paljenje, reset, hadd i speaker ostajem sa 20 pinskim PSU krajem na jednom kraju a na matichnoj 24 pinski slot za napajanje. E sad, na netu kazu da to nije frka dok se ne klokuje i slichno ali kada ubacim sve komponente i pritisnem power, kuler na cpu se zavrti (matichna i pre paljenja ima led da je ukljuchena) i nishta. Niti speaker pishti niti se ekran pali nishta. Probao sam i da povadim sve osim cpu i mb i opet isto. Ako je samo do tog napajanja, a nadam se da jeste, onda je ok uzeti adapter 20>24 za PSU i reshiti stvar? Nemam ideju shta bi moglo josh da bude. Ajde ako neko ima ideju ili slichno iskustvo. [/quot To sto ti je upaljena lampica to ti nije problem to je do povezivanja ali zanima me sta si menjao koja ti je ranije bila konfiguracija sta si konkretno menjao procesor i koji je ranije bio ili sta vec Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Kao prvo, povadi sve osim procesora i jednog memorijskog modula i probaj da upalish komp. Ako plocha nema video karticu na sebi mora da krene da pishti, a ako ne pishti znachi da je skiknula plocha... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Proveri ponovo male konektore za ukljucivanje i reset, mislim da to nisi dobro povezao. Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeuS I M@XImuS Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 (edited) Probaj da je upalis bez povezivanja konektora...stafcigerom npr...... edit: nezno napravis spoj na mestu gde bi "udenuo" power swich konektor ( spoj ta dva "pina" ) ali samo na deo sekunde.... Edited November 11, 2006 by DeuS I M@XImuS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Eto to se i meni desilo bas kao tebi Los/ostecen bios na ploci. Ako ne pomogne zerbahov savet to je. Probaj da je upalis bez povezivanja konektora...stafcigerom npr...... edit: nezno napravis spoj na mestu gde bi "udenuo" power swich konektor ( spoj ta dva "pina" ) ali samo na deo sekunde.... nub Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeuS I M@XImuS Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Sta ga kosta da proba ? Lako ce posle da "chekira" ostalo.....naab ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Kosta ga 20 eura da proba :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts