~JungleBoY~ Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 [gay alert]Poz svima posle metar dana (...^da daki i tebi ), malo sam se uzeleo priznajem :) [/gay alert] E sad kad smo to prosli...Pade mi na pamet da je mozda neko ovde chak i radio nesto Salim se naravno, ali me zanimaju vasa iskustva sa studentskim zadrugama, ili uopste nacini kako ste dolazili do poslova itd. Jbg, I could use some extra money, a potpuno sam nov u svemu ovome :) a posao supertajnog agenta-shabana sa sekirama u dzungli je zauzet, damn you satan-4 ^^ Inace, zasad sam se uclanio u dve zadruge, u neku na bulevaru , i u onu "univerzitetsku", i lepo sam im stavio do znanja da me zanimaju samo honorarci, jer samo za to imam vremena, medjutim zasad su me zvali samo dvaput (jednom za nesto u fmp-u, i drugi put za neko lepljenje ne znam ni ja cega, da kazem "stalni" poslovi), i posle toga vise nijednom, proslo je sigurno mesec dana...k'o da sam dospeo na neki blacklist A apro po svega toga, na sve strane imam ortake koji stalno baronisu kako lagano nalaze preko vikenda poslice za 1500 dindzi po danu, sto bi mi bilo sasvim super Al' ponovo, sasvim je moguce da se iseravaju k'o foke :) Taako da ono, i could really use some help :) Pa ako ima neko nesto pametno da zbori, bilo bi super, hvala svima :) P.S. Nisam bio siguran 'de da postavim topik, al' kapiram da ovo moze da koristi svima, kao neki univerzalni vodic za poslice [serbia only] pa rek'o da je ok da bude ovde :) Eee da, Долази Северина у цркву док попа да се исповеди и каже : "Оче, грешила сам". А поп каже : "Знам, гледао сам" Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 (edited) Pa imas ti poslice od 2000 dinara po danu ali da se raspadnes od posla ali onda to nisu poslici :) Edited November 6, 2006 by weasel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Igraj kladionicu. Takvih poslova nema. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 molim manje spama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Btw... to "lepljenje ne znam ni ja chega" mi deluje kao neki jednodnevni/visednevni ali opet honorarni posao? Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Generalno zadruge zaista cesto i nude posao ljudima, jer se firme skoro stalno obracaju zadrugama da im ovi "doniraju" ljude za pos'o. Razlog je prost, ali posto ja nisam bas potkovan oko zakona ne mogu najbolje da to prenesem, tek, firme imaju odredjeni "limit" u broju zaposlenih koje mogu imati za stalno, ili tako nesto, i onda preko zadruge uzimaju ljude, nazovimo ih "honorarcima", koji obavljaju poslove za vikend, preko nedelje, mesecno, sezonski a nekada i za stalno, samo sto eto, nisu "pravi" zaposleni nego "dodatni". Imas onu zadrugu sto je iznad slavije, tamo gde je nekada radio b92 imao neke prostorije, sad ne mogu da se setim kako se zove ulica, ali je jedna od onih koje seku kralja milana pri samoj slaviji (pogledacu ako te bas interesuje), i oni cesto nude poslove. Znam da je najnoviji bio neki da radis u GSP garazhi, a bio je ok kesh za to. Naravno, vodi racuna o tome da kad se uclanis na tako neko mesto, onda te oni mogu pozvati kad imaju posla, ali ako ih odbijes (ne daj boze vise puta) onda oni nece vise da te zovu. To moze da ti bude problem ako te pozovu da skupljas kamenje u januaru sa vrha neke planine, ali oni koji nemaju posao i hoce da prezive radice i tako nesto. No, idealno je da sam svracas u zadrugu svako malo i cekiras sta je istaknuto na onim "info-panelima", skoro uvek postoje po 2-3 posla za koje su potrebni ljudi. Cifra od 1500 din po danu je ok, i nije nerealna, tako da ne verujem da te sa te strane ortaci baronishu, ali oko toga da li bas svakog vikenda mozes nesto da nadjes, ne znam, osim ako nije neki posao koji si ugovorio da ga radis samo vikendom, narednih x meseci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Laki, mene bas interesuje, vidi ako ti nije frka da pogledas. Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted November 6, 2006 Author Report Share Posted November 6, 2006 @ pesma: pa u principu da, ali na 15 dana( i to kao svih 15 ako odlucim da zelim da to odradim), a otprilike tad su mi pocela predavanja na faksu, tako da sam u startu odbio, a jos je i, cini mi se, sat vremena bilo 60 kinti, sto mi je izgledalo ipak, prilicno malo. e sad @ lucky : Prvo hvala na ovako opsirnom odgovoru :) Nisam skroz siguran, moguce da mislimo na istu zadrugu; zadruga "bulevar", 'de sam se uclanio, se nalazi na samom cosku bivseg bulevara jna i neke od tih manjih ulica koje su upravne na slaviju, rek'o bi da je u pitanju neka improvizacija ulaza iz garaze, pa onda odma' levo, tako nesto :) Tu mi je bio i ponudjen gorepomenut posao u fmp-u, koji je isto bio oko 85 kinti/sat, i naravno puno radno vreme, pa sam onda to i prihvatio na otprilike 2 nedelje do pocetka faksa. E sad, kad sam ujedno bio i zadnji put pre mesec dana, da dignem kes, lik koji je radio me je uredno pitao da li radim jos, na sta sam mu ja rekao da ne mogu zbog faksa, al' da bih lagano mogao da radim bilo kakve poslice preko vikenda ili tako te na 2-3 dana(gde bi trebalo onda da bude ta dnevnica od otpr. 1500 jelte), na sta je on samo onako slegnuo ramenima, tipa "tesko to", i onda sam se ja tu nasao u nekoj kontradikciji; sa jedne strane, ortaci mi govore da se to lagano nalazi ( a i sam sam imao takav utisak ), a s' druge, ove zadruge k'o da su mutave, ne progovaraju Ova druga, "univerzitetska", mi je eto ponudila to lepljenje necega (ili nekoga ), mada sam i njima ponovio istu tu pricu. Mozda sam treb'o to malo isusnije da im serviram, ne'am pojma A ovo, za te "info-panele", to nisam ni primeciv'o uopste, pogledacu u svakom slucaju, hvala :) A i uopste, zanimalo me je da li postoje jos neki nacini da se nadju takvi poslici, ili su ipak, zadruge neko najbolje resenje. I naravno, nemoj da se neko slucajno zajebe, pa da napise neko svoje iskustvo to bi otprilike trebala da bude poenta topika :) Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 (edited) Radio sam preko raspusta 15 dana na gradilistu na Novom Beogradu, preko omladinske zadruge. Zadruga se zove Sava Mala. E sad, meni je bilo do jaja, jer sam radio sa josh 7 ortaka, a upali smo svi na isto mesto jer je cale jednog od tih ortaka glavni baja te zadruge. Dnevnica 20E. Od tih 15 dana, 3-4 smo se odvalili od posla, ostalih dana nista posebno. Bar 3 dana nista bas nismo radili (preneli tipa 40 blokova za ceo dan). To je celo moje iskustvo sa zadrugama Edited November 7, 2006 by Green Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Nisam skroz siguran, moguce da mislimo na istu zadrugu; zadruga "bulevar", 'de sam se uclanio, se nalazi na samom cosku bivseg bulevara jna i neke od tih manjih ulica koje su upravne na slaviju, rek'o bi da je u pitanju neka improvizacija ulaza iz garaze, pa onda odma' levo, tako nesto :) Ova je u Svetozara Markovica 79/II. I isto je neka nazovi Studentska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted November 7, 2006 Author Report Share Posted November 7, 2006 e pa da to je ova druga, odn. "zadruga studenata univerziteta u beogradu", il'tako nesto. Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 kakve ona tacno veze ima sa bulevarom JNA? :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted November 7, 2006 Author Report Share Posted November 7, 2006 glavni bajo smaracu , obe zadruge su blizu slavije, pa sam u pocetku mislio da mislis na onu prvu :) Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 nisam siguran da firme imaju ikakvu zabranu na broj zaposlenih na stalno... jednostavno im je lakse da zaposle omladince i da ih otkazu kad god hoce nego da zaposhaljavaju na godinu dana, jer je posao danas tesko naci pa im je lako menjati radnike (cak u ogromnom broju firmi prilikom zaposhljavanja odmah potpisujete blanko otkaz, koliko je to zakonito ...eh...) ... chak su i obaveze prema drzavi iste ako si zaposlio nekog za stalno ili nekog preko zadruge, ako je u pitanju i ugovor o delu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Ma ne'am pojma, rekoh da se ne razumem bas najbolje, al' znam da ima razloga zasto firme vole da uzimaju preko zadruge a ne ove sto "regularno" trazhe posao preko biroa. Tako da moguce je da si u pravu, al' nije to ni toliko vazno, vazno je da se nadje pos'o ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Ja radio preko zadruge na aerodromu nikola tesla. Do jaja je posao ako mozak mozesh da ostavish kod kuce, a ni kesh nije losh :). Dodushe to uglavnom preko leta, zimi im ne trebaju honorarci :P. Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 To oko mozga je tako tacno :) Ja sam prosle zime, doduse na poziv prijatelja, radio nesto na nekomv sportskom turniru, i moram priznati da mi je neverovatno prijao taj posao niske odgovornosti i niskih ocekivanja ;) A taman mi je dosao negde oko 20. decembra, posle svih onih obaveza oko kraja godine sto se tice rura i drugih stvari, tako da je to kacenje plakata i deljenje flajera bilo pravo opustanje :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sex Machine Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 omladinska zadruga SAT,nikole spasica 3 (ulica izlazi na knez mihajlovu) kod onog nikolasa.stvarno je ok zadruga,ranije sam primao novac preko njih i stvarno su korektni prema zadrugarima,cak su i mene(koji sam im rekao da me ne zovu za poslove) zvali par puta.malo smaraju za papirologiju kad su isplate u pitanju,ali kad ti legne uplata,odmah mozes da dizes kes. Quote http://s2.bitefight.ba/c.php?uid=22457 b:"jeli,jel ovo na slici fred durst ili onaj njegov brat limp bizkit?" mare:"glupa je ko kugla ispod kauca" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intruder Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Pa imas ti poslice od 2000 dinara po danu ali da se raspadnes od posla ali onda to nisu poslici :) 2 ljade ocu ja ? kontam ako su te placali 2 ljade da si dizao tenkove .. .:P nesecam se kad je bila neka ponuda jaca od 1000 din Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Kao sto rekoh, ja radio za 20e, i kaze ovaj ortak koji se razume da to moze prilicno lako da se nadje. Mada, mislim da je mislio da moze lako da se nadje leti, a sada ne znam kako stoje stvari... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 (edited) 2 ljade ocu ja ? kontam ako su te placali 2 ljade da si dizao tenkove .. .:P nesecam se kad je bila neka ponuda jaca od 1000 din pa ortak dok je radio na splavu 2 smene racunajuci hranu i pice izadje ga oko 2700 sad to ne moze svako ali imas raznih drugih Edited November 8, 2006 by weasel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts