f4ts0 Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Ali lol jesi li polozio? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 to se bre ne pita =o) a naravno da masu tih textova pishu laici...zamalo ja da napishem nesto o tome za Vivu \o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 položio sam, čak desetku dobio... iz engleskog, lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 jebote, racunari su danasnjica i svaki rad se obavlja na njemu, o cemu pricamo. Pa da, to je onaj "pozitivni" deo price o kojem sam govorio. To je rekao i ovaj lik iz tog centra, sto je donekle bolje nego "NL Pro" stav kako je microsoft sotona ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coll Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 (edited) Znaci ko je zavistan od neta nek i ostane, jer ako bas covek nije totalni dumbass i na netu gleda samo turbo debilne youtube klipove onda moze toga puno da nauci i da se informise ... ... e sad zajbano je kad je covek zavistan od igrica:) Sto je donekle i moj slucaj, mada osecam da sam skoro "izlecen" (lol...). Tu nastaje problem, jer igre ruku na srce, coveku sem zabave nista nedaju, a vecina tih "strucnjaka" neshvata razliku izmedju lika koji 20h sati dnevno cepa wow i lika koji 5h dnevno surfuje netom i cita vesti, ucestvuje u diskusijama itd. Edited November 6, 2006 by Collololol Quote sex, drugs and bio food! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 hahaha laki je prvi pomenuo NL pro grupu! sad dobijash za kaznu techaj kod njih =oD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coll Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 (edited) Linka na prvoj strani: Future "patients" could be found among those who spend more than four hours of their free time online, Radovanovic said, adding these were the first signs of "Internet addiction" ... Sa ovim se ne slazem. Cetri sata dnevno su po meni ok i ne pokazuju 'ama bas nista ... e sad, fora je bas u tome sta tih cetri sata covek radi. Ako lik u svoje slobodno vreme uzme da pise neki web, koji ce da unovci kad zavrsi ... u cemu je tu problem? Cela ta stvar me smara iz razloga sto vecina strucnjaka (aj' da ih tako nazovem) ne kapira da skala aktivnosti na internetu nije samo chat/icq/wow ... I jos jedna stvar, da li je zavisnik lik koji sedi bez neta 10 sati za kompom i radi graficki rad (u svoje slobodno vreme naravno...) koji ce negde posle da izlozi? Isto to sa muzikom na primer ... Konstruktivan rad na internetu/racunaru je super stvar, ne zavisnost. Ali objasnite vi to roditeljima (cije znanje kompjutera je i dalje na nivou da misle da kompjuteri mogu da rade iste stvari kao oni iz americnih filmova) da njihovo dete nepripada toj grupi zavisnika iako sedi dugo za kompom. "Mama ali ako zavrsim ovaj script, moci cu sebi da zaradim dzeparac i da napravim nov sajt!"; "NISTA ME TO NE ZANIMA! SEDIS ZA KOMPJUTEROM VEC 5 SATI, DOKTOR RADOVANOVIC KAZE DA SI ZAVISNIK !! - GASI!". Zavisnost se po meni pokazuje samo u igranju online igara... jer tu zaista covek odlaze bitne stvari i bez iz realnosti u igru, koja mu sem suve zabave nista ne daje. Licno sam bio sposoban da igram i po 20h ... 4 sati spavanja i cim se dignem opet. Jedina pozitivna strana je to sto ako covek ima bar neku samokontrolu da ce sebi cilj i onda prekinuti, kad ga ispuni. U slucaju wow-a, je to tesko jer blizzard zna kako da zgrne pare - non stop dodavanjem novog contenta. Inace bas bi me zanimalo kako u danasnje vreme lece godinu dana lika od interneta :) Jer mu ne daju ni mail da vidi ili to ide nekako postupno? :) Edited November 6, 2006 by Collololol Quote sex, drugs and bio food! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Daju ti da rmba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 irc/messengeri/forumi su jos jedan oblik zavisnosti, ne znam sta bi jos moglo da se ubroji.. myspace :P tj da ih globalno nazovemo virtual community sajtovima Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Kojoteeeeeee gledao sam te na TV-u u Dnevniku!!! :D najjaci si :* Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Svako preterivanje nije dobro, ali to je problem samokontrole koji odredjena doza ljudi ima, neko ne mozed da kontrolise alkohol, neko drogu a neko komp, sto se mene tice sve treba raditi umereno i ne treba ni sa cim preterivati, sto se tice ove akcije dosta sam skeptican po tom pitanju jer odvikavanje tako sto ces sebi uskracivati neko zadovoljstvo je glupo i uvek ce to biti neki teret, mislim da svaki covek sam moze da se odvikne od ovog problema bez ikakve upotrebe kojekakvih klinika. ajde nemoj da seresh Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 ali kojot u dnevniku ... nisam pratio citavu pricu, dosao na deo u kojem kazhe da je to kao igranje fudbala, samo sedis sve vreme ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coll Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 irc/messengeri/forumi su jos jedan oblik zavisnosti, ne znam sta bi jos moglo da se ubroji.. Pa jeste ... ali razlika je sto ipak za sve to nije potrebno toliko vremena. Ili bar ja do sada nisam cuo da ljudi odlaze sa posla, ili padaju godine zbog foruma :) Ali ako sve to svrstas u jednu kategoriju (kao sto rece mohi) onda da - i to moze da bude zavisnost :) Quote sex, drugs and bio food! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 ako "nas" kojot brani, onda smo stvarno najebali :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 ahahaha ajd neko da okachi lepo tu reportazhu i malo vishe infoa o svemu tome...inache stvarno sto ivan kazhe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 irc/messengeri/forumi su jos jedan oblik zavisnosti, ne znam sta bi jos moglo da se ubroji.. forum ne moze biti, zato shto ne mozesh na njemu provesti brda vremena...prochitash, postujesh ili ne i to je to ovi u novinama su spomenuli syber sex Oo mislim, wtf?! Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orange Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Bolje da odmah lepo kazu "prodajemo mast za upaljeno dupe" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 [quote name='D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 svaka sluchajnost je sluchajna? no wai! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Meni se ponekad komp toliko zgadi da ne mogu da ga gledam posle posla... Jedino za shta zaista mogu da kazem da sam ovisnik su filmovi i serije, mada i to je diskutabilno - ne mogu kao moja tashta da sednem i odgledam ceo lost za nedelju dana Shto se posla tiche - been there, done that: koliko mi je zivaca trebalo da dokazem da to shto radim nije uzaludno gubljenje vremena, mnogi bi na mom mestu verovatno odustali od bavljenja grafikom na kompu... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Shto se posla tiche - been there, done that: koliko mi je zivaca trebalo da dokazem da to shto radim nije uzaludno gubljenje vremena, mnogi bi na mom mestu verovatno odustali od bavljenja grafikom na kompu... heh, ovo mi deluje jako poznato :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 ja pet dana nisam imao internet i hteo sam da poludim za to vreme, iako sam imao svaki trenutak za tih pet dana iskoristen, jer sam jednostavno navikao da budem svakodnevno informisan. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 koji je dobar sajt sa informacijama? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Zamisli izlece zavisnost od neta nekome random liku. I on vise ne DL filmove/serije sa neta nego gleda velikog brata na tv. On vise ne skida muziku sa neta koju zeli nego gleda ponudjeno tipa zvezde granda. Hmm pa net i nije toliko los kada se uporedi sa TV-om? A zasto nema neki centar za odvikavanje od TV-a, kada statisticki gledano vise domacinstva u Srbiji imaju TV nego sto imaju struju. (Ovo je tacan podatak!). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 E vidish, zavisnost od televizije je bash zajebana stvar - posle nekog vremena prestajesh da primecujesh da ti ispiraju mozak, a to je veoma opasno! Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts