Jump to content

Bugarska u EU

Recommended Posts

Zaostalo razmisljanje je "aha ovo nije uspelo ajmo nazad na samoupravljanje"

Pritom je trenutno u srbiji ovako zato sto ovaj narod u stvari nikad nije bio stvarno za promene. Ovde je kostunica bogom dan da ne promeni nista ali da divani po ceo dan o promenama. Tad su svi srecni, noviji i razlicitiji tv program, a sve ostaje isto u pozadini, e to ovom narodu prija.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

SVI STE VI UMOBOLNE NARKOMANSKE PIČKE!

Jebem vam majku svima, počevši od Hansa Holciusa, pa nadalje... [:D]

E sad kada imam vašu pažnju, da vas pitam, da li ste primetili, da vam najviše pažnje privlače ovakvi ekstremistički postovi i da oni imaju najviše reakcija, a da kada neko napiše nešto umereno, kao da i nije napisao???

Čovek treba, ili da nekog opsuje, ili makar da ga nazove glupim da bi to ne ko "zamjetio"... misssiimm...

Znate šta, ja mislim da svi vi što se pljujete, povodom EU ne pričate drastično različite stvari (kao npr. po pitanju tradicije, patriotizma itd.), samo prosto ne možete da prevaziđete te predstave jednih o drugima. To je ta veštačka i zlonamerna Čedina deoba na "dve Srbije", pa se sad tu preko plota "te dve Srbije" pičkaraju.

Ono što je poenta gornjeg teksta Milice Đilas, je i ono oko čega bi mogli uz malo više prevazilaženja "taraba sindroma" da se slože i Draško i Shekk i Zwerko i Mohi....... i ja, a to je da mi treba da radimo na tome da odistinski postanemo bolja, bogatija, i uređenija država, ne koristeći tuđe gotove modele već tuđa ISKUSTVA, a kada sve to odradimo i Srbiju popnemo na taj nivo, pitanje nominalnog članstva u EU neće biti od suštinske važnosti!

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

btw nije podela chedina nego borisova, predsednika Srbije...sto je mnogo mnogo gore, jer nije isto kada te diskvalifukuje neko koje istovremeno "veoma uspeshan narkoman a veoma neuspeshan politichar" i neko koje izabran za predsednika Srbije a ne samo onih koji su glasali za njega.

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Уроше, ево ја ценим твоју умереност и промишљање. :*

Мохи, 'ајмо овако.

нећу да се просеравам, нити да му дајем по епитетима.

нећу да се понашам као на неком округлом столу.

'ајмо да будемо конструктивни.

ја кажем:

- зајебите хистерију око уласка у ЕУ, то је на дугачком штапу, окренимо се билатералним односима са чланицама ЕУ, САД, Русијом и Кином и свим осталима са којима можемо да имамо партнерски однос на обострану корист.

- сложимо се коначно да јединство није једноумље и да не правимо вештачки разлике тамо где их нема.

- Србија је наша заједничка земља, урадимо нешто да нам свима буде боље и постигимо консензус око макар неких ствари.

- сагледајмо где смо, који се утицаји преплићу око нас и како да искористимо шансе и избегнимо опасности.

- сложимо се око тога да нам може бити боље само од НАШЕГ рада и погледајмо шта свако од нас може да уради, има ли неко неки конструктиван и образложен предлог око било чега.

- уклопимо наше заједничке визије о европској, светској Србији, шта оне подразумевају, јер верујем да се око 90% ствари сви ми слажемо, али нас оних 10% омета да се померимо са мртве тачке.

- не користимо стереотипне фразе.

слажеш/те ли се са овим приступом, имате ли нешто да додате?

[:D]

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Mene ljudi pogreshno shvataju stalno.

Ja uopste nemam neku euforiju oko ulazka u eu posto mi je jasno da ce realan ulazak biti tek za 50-100 dina kad budemo ravnopravni sa njima, a za ovaj ulazak na papiru me zabole ali sam opet pre za to nego za divanjenje o rusiji komunizmu i protracenim prilikama.

Jedini vid jedinstva ovde jeste jednoumlje, stoga mislim da ovde samo surovi kapitalizam moze ljude da opasulji.

Problem je sto razliciti ljudi misle da su razlicite stvari dobre za nas. Nekome je ulazak u eu losa nekome dobra stvar. Neko misli da je mladic heroj neko ne. Takve razlike se tesko mogu iznivelisati, a neka sredina je za srbiju stagniranje.

Vezano za rad ... to mora svako za sebe da skapira ili da ga udari u glavu kako god. Konkretno nikad nismo pricali o mom poslu i firmi ali mi jako radimo na unapredjenju nekih aspekata ove drzhave. Cisto apropo mishljenja vetjine da ja mrzim ovu zemlju, a da nista ne ulazem u nju.

I sve je ovo na kraju u redu i treba tako ali tvoj princip zabijanja glave u pesak i samo rad rad rad je suvise pro komunisticki sa nagradom u vidu "nasa deca ce ziveti u blagostanju". Tesko cemo se mi izvuci iz sranja bez pomoci sa zapada ili generalno pomoci samo mislim da eu ima najvece motive da se mi izvucemo. Da ne pominjem sto danasnje sile nece prihvatiti da mi radimo stvari na nas nacin bio on los ili dobar mada uglavnom je do sad bio los.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

- сложимо се око тога да нам може бити боље само од НАШЕГ рада и погледајмо шта свако од нас може да уради, има ли неко неки конструктиван и образложен предлог око било чега.

u kom gradu?

toliko imas pametnih i snalazljivih privatnika koji ne da ne zanimaju drzavu u tom smislu da im da kredite pa da obrnu privredjuju nego gleda samo kako da lupi sto veci porez i da ako je moguce da ga zatvori. ma

Ja mislim da je ?eda ghay.

nije, ozenjen je jednom prepametnom devojkom, mojom koleginicom iz klase, i imaju dete.

kuckamo se sutra, idem da spavam...

Style over subsistence

u kom gradu?

toliko imas pametnih i snalazljivih privatnika koji ne da ne zanimaju drzavu u tom smislu da im da kredite pa da obrnu privredjuju nego gleda samo kako da lupi sto veci porez i da ako je moguce da ga zatvori. ma

da, jadni privatnici..

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Mene ljudi pogreshno shvataju stalno.

Ja uopste nemam neku euforiju oko ulazka u eu posto mi je jasno da ce realan ulazak biti tek za 50-100 dina kad budemo ravnopravni sa njima, a za ovaj ulazak na papiru me zabole ali sam opet pre za to nego za divanjenje o rusiji komunizmu i protracenim prilikama.

Jedini vid jedinstva ovde jeste jednoumlje, stoga mislim da ovde samo surovi kapitalizam moze ljude da opasulji.

Problem je sto razliciti ljudi misle da su razlicite stvari dobre za nas. Nekome je ulazak u eu losa nekome dobra stvar. Neko misli da je mladic heroj neko ne. Takve razlike se tesko mogu iznivelisati, a neka sredina je za srbiju stagniranje.

Vezano za rad ... to mora svako za sebe da skapira ili da ga udari u glavu kako god. Konkretno nikad nismo pricali o mom poslu i firmi ali mi jako radimo na unapredjenju nekih aspekata ove drzhave. Cisto apropo mishljenja vetjine da ja mrzim ovu zemlju, a da nista ne ulazem u nju.

I sve je ovo na kraju u redu i treba tako ali tvoj princip zabijanja glave u pesak i samo rad rad rad je suvise pro komunisticki sa nagradom u vidu "nasa deca ce ziveti u blagostanju". Tesko cemo se mi izvuci iz sranja bez pomoci sa zapada ili generalno pomoci samo mislim da eu ima najvece motive da se mi izvucemo. Da ne pominjem sto danasnje sile nece prihvatiti da mi radimo stvari na nas nacin bio on los ili dobar mada uglavnom je do sad bio los.

nju nju, neshvacena dusice moja :* [;)][:D]

ako ja kazem da se uzdamo u sebe, i ako tebe to podseca na udarnicke akcije od pre 50 godina, to niti znaci da sam ja mislio na te akcije, niti da te dve stvari uopste imaju veze jedna sa drugom. odustanimo od stereotipa, ubacimo malo dobronamernosti u razgovor.

jedinstvo oko nekih stvari se moze shvatiti kao jednoumlje, usko definisano, ono to i jeste, ali zato stalno insistiram na pozitivistickom pristupu. tj. ako je nesto prihvatljivo za tebe, nisi nista pametniji ako trazis dlaku u jajetu samo da bi se po svaku cenu razlikovao od politickih oponenata. ja sam jako mnogo ZA sto vecu i sareniju razlicitost u misljenju, jer ona dovodi do novih i boljih vrednosti, ali SAMO ako je dobronamerna i konstruktivna. ako neko nece da glasa za Ustav, jer nije bio na javnoj raspravi, a taj neko ne zna ni sta je javna rasprava, a uz to zamenjuje teze, tj. postupak i formu za sustinu, onda ja to smatram podlim i destruktivnim i zlonamernim i glupim (glupim - u slucaju da je nesrecnik izmanipulisan, od strane onih podlih).

surovi kapitalizam se ne razlikuje od surovog komunizma. taj neprekidni poziv na surovost (prema stoki od naroda) je odraz neutemeljenog elitizma, koji stalno provejava kroz stavove tvojih istomisljenika.

kada se razlike ne mogu prevazici, onda se stave po strani. da li je bitno sto neko smatra Mladica herojom, ako postoji politicki konsenzus da se resi problem sa Hagom. ili je bitno insistirati na ispiranju mozga tvrdoglavim Srbima, i ideoloskom sektasenju koja je kontraproduktivna da kontraproduktivnija ne moze biti, bez obzira na osnovni problem, a to je pritisak spolja. ja licno ne mislim da se radilo o bilo kakvom genocidu u Srebrenici, ali nekima je izgleda vaznije da nas izjednace sa naci Nemackom nego da isplivamo iz govana. i to je zlonamerno i podlo, jer mi nemamo nikakve veze ni sa nacizmom ni sa Nemcima. naprotiv, istina je upravo obrnuta.

znam ja Mlohi da si ti u stvari nacionalista (u francuskom, pozitivnom znacenju te reci, a ne u anglo-saksonskom, negativnom), samo jos nisi svestan toga.

rad, rad, rad, mozda zvuci komunisticki, ali, opet ti kazem, ne mora da znaci da je pogresno. pogresno je biti u beznadju sa stavom da nigde necemo stici ako nas neki lepi princ ne izbavi. to je nerealno i opasno. ako ne mozemo sve bas onako kako bismo mi hteli, to ne znaci da moramo da uradimo SVE kako se od nas trazi, jer, u tom slucaju, ne treba nam ni diplomatija, ni politika, ni Skupstina. treba nam samo Vlada koja bi sprovodila zahteve, koji bilo kome spolja mogu da padnu napamet. nije konstruktivno miriti se sa nepovoljnim okolnostima, vec ih treba menjati koliko je god moguce, a koliko nije, gledati da se sto vise minimiziraju stete, po SWOT-u, kako lepo rece Banman. i ne vidim problem sa stavom da ce nam bar deca ziveti u blagostanju. generacija nasih deda je iskrivila ledja da bi nasi roditelji ziveli u blagostanju kakvo Srbija nije videla od cara Dusana. japajaisamoja i odmahsadaodmah svebassve, Srbijisezuri... i ja kazem da se Srbiji zuri, samo GDE i KAKO? da nestane, samo da bismo mi mogli da izvucemo poslednji lajn?

u kom gradu?

lele, Daki, sreca pa ne hejtujem, orijentisacu se na pitanje poreza samo, jer je to jedino smisleno sto si napisao. krediti za mala i srednja preduzeca i olaksice bi trebalo da budu prioritet u narednom periodu, bar po recima ove Vlade. i jasm ekonomista, i mogu ti reci da je ekonomija kao ziv organizam, da je potrebno jako oprezno, mukotrpno i polagano prilagodjavanje sistema, promisljeno pravljenje prioriteta, da se ne bi napravile vece steti od koristi i da bi se doslo do najboljih resenja. a mozes samo da zamislis koliko je zlonamernosti u politickom prepucavanju o ekonomiji kod nas...

Jel istina da ako udjemo u EU, da nece svako moci da pece sljivovicu, vec samo "sertifikovani"???

jeste.

Ghay nije seksualno opredeljenje već kharakterna osobina.

dobro, onda se slazem sa tobom da je Ceda pizdica malena.

Style over subsistence

taj neprekidni poziv na surovost (prema stoki od naroda) je odraz neutemeljenog elitizma, koji stalno provejava kroz stavove tvojih istomisljenika.

Koliko je samo ovo tačno!!! I ja bih još dodao, da pored ovog gore, njih karakteriše i osećaj neiscrpne lične tragedije što nisu rođeni kao Paris Hilton, nego u ovoj govnjivoj i neizmerno jadnoj zemlji Srbiji u koju ih je usud smestio potpuno nepravedno, s obzirom na njihovu svakovrsnu izuzetnost!

This post has been edited by Klinac Balavac

odlicno receno, Urose!

ali hajde da izbegavamo ubuduce da kvalifikujemo nase neistomisljenike, da ne bismo zastranili u prepucavanju ko je veca picka, a ko veca budala. stvarno pokusavam da napravim konstruktivnu raspravu bez tenzija i zle krvi, zlopamcenja i diskreditovanja, bas zato sto sam bio ekstreman po tom pitanju ranije. [:)]

Style over subsistence