Jump to content

Recommended Posts

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Zashto se kaze zashto a ne recimo "balaljm"?Zashto im je bash zashto palo na pamet(koja se opet mogla zvati i reltam)?

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

u istoj je i a+1=1 i a+b=bdang it now

NULA, mora da je NULA!!1

btw, jel ovo pitam te pitas me, ili nesto nisam dobro razumeo?

A ako je "intelektualna" verzija tog topica, onda ja imam jedno "polu-intelektualno" - Koliko otpr mozhe da stoji otvoreno dugotrajno mleko van frizidera na sobnoj temperaturi ... naravno, zatvoreno u tetrapaku?

izbananisao sam se nesto, nisam spavao pa sam iz prve procitao koliki otpor pruza mleko u tetrapaku :|

ah jao urose, ulepsao si mi jutro :)))

moras preciznije da formulises pitanje. na kojoj geografskoj duzini i sirini zivis, na kojoj nadmorskoj visini, koja je vlasnost vazduha i doba dana kada si merio temperaturu u sobi?

73/48, 348m, 65%, podne.

i da definishe kako je to "otvoreno mleko zatvoreno u tetrapaku" ;o))

znao sam da ce neki smartass da se javi :)

e da, zaboravio sam jos jednu krukijalnu stvar. koji tetrapak je u pitanju? moramo da izmerimo dodirnu povrsinu mleka sa kiseonikom, nije ista brzina oksidacije jogurta iz malog i iz velikog tetrapaka, ili iz case.

Tetrapak od 1L, 1.6% mlecne masti je u pitanju. Dodirna povrsina mleka sa kiseonikom pri gornjoj povrsini tetrapaka je 7% ukupne gornje povrsine tetrapaka, ali ako racunamo da je kiseonik prodr'o unutar pakovanja onda je ukupna dodirna povrsina mleka i kiseonika = ukupnoj gornjoj povrsini tetrapaka.

nenene specificiraj dimenzije pakovanja, znamo mi da si ti extra speshl baya i da pazarish parmalat i druga uvozna mlektza koja nisu ko good ole kravaja nego su ona uzha pa visha itd itd....ili's mozda nashao jedno od onih stari mleka u tetraedrima ;oP

Meni stoji nekih 5-6 dana, ako ga koristim svaki dan. Ima mnogo ljudi koji se strecaju na pokvareno mleko jer imaju losa iskustva. Inace, ako ga ne koristim, stavim u frizider, a onda opet izvadim ukoliko mi treba. Mleko na sobnoj temperaturi ima najbolji ukus.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Mleko na sobnoj temperaturi ima najbolji ukus.

Pa to ... zato i pitam. Ja licno ne volim mleko iz frizidera u bilo kom obliku, a posebno ne u kornfleksu/cerealijama, stoga ga drzhim van frizidera i obicno taj litar potraje max dva dana, ali cisto me zanima u teoriji. Kapiram da leti ne moz' da predje jedan dan da se ne pokvari.

bratjo junaci to za temperaturu je individualno, lichno preferiram kad je skoro ledeno...takodje veliki chinilac je kako ga otvorite i konzumirate, tj, to mleko je "chisto" dok je unutra, u trenutku kad ga otvorite imate zapravo samo 4 stvari koje ga kontaminiraju i zapochinju kvarenje.

1. spore budi koje su svuda u vazduhu pa i u frizu i od njih ne mozhesh da pobegnesh

2. razne infekcije koje se shire vazduhom, ali to je u principu jako retko

3. sa prstiju prilikom otvaranja

4. sa usana/iz usne duplje kad se cevchi iz tetrapaka direktno i u principu bakterije noshene pljuvachkom su #1 razlog kvarenja mleka

bratjo junaci to za temperaturu je individualno, lichno preferiram kad je skoro ledeno...takodje veliki chinilac je kako ga otvorite i konzumirate, tj, to mleko je "chisto" dok je unutra, u trenutku kad ga otvorite imate zapravo samo 4 stvari koje ga kontaminiraju i zapochinju kvarenje.

1. spore budi koje su svuda u vazduhu pa i u frizu i od njih ne mozhesh da pobegnesh

2. razne infekcije koje se shire vazduhom, ali to je u principu jako retko

3. sa prstiju prilikom otvaranja

4. sa usana/iz usne duplje kad se cevchi iz tetrapaka direktno i u principu bakterije noshene pljuvachkom su #1 razlog kvarenja mleka

dobro je da sam ziv osto do sad

ahahaha ali reci kako bi bilo dobro da ima natpis "svaka semenka izpljutzhkana by highly proffesional tjigani" =oD

sigurno ih sortiraju po velichini i onda im crackuju ljusku ispod nekih valjkova pa malo treshenja za razdvajanje...naravno ovo je nagadjanje, taj proizvodni proces josh nisam video u "abenteuer lebenu" ;o))