Jump to content

Rurology flejm

Pekarman

Recommended Posts

@off

Moracu da se zalim, nesto mi lose radi forum, nece da ostavi poruke a ako ih ostavi obrise ih, tj. radi rollback.

Repost posta koji mi je rur pojeo:

Treba da procitate sta je Stamat napisao, on je model a ne render dobio uz instalaciju 3dMax-a. Jos je i rakao a ce wall da povuce iz takmicenja bez problema, bez ikakve rasprave jer je njemu vazniji obraz od ostalog. To sto ste ko strine skocile na coveka je u najmanju ruku smesno.

@DamjanMX

Ne pali se, opste gledano RuR 3 je najgori od 4 postavljena wall-a by Stamat, najgori samo zato sto vise lici na reklamu za 3dMax nego za RuR.

@Abi

Ja se secam da sam tebe video kako skaces po krovu nacionalnog pozorista masuci rukama u crvenom plastu pokusavajuci da poletis posle projekcije filma sa Supermenom.

Registovao sam se odavno samo da bi ti to rekao.

Cela rasprava:

Stamat je rekao da ce wall da izbaci, izneo cinjenicu da je model a ne sliku iskoristio za rad i da problema nema. Svako ko ima iole razuma ce da shvati da je to sasvim korektno sa njegove strane i totalno fer.

Najgore ste strine\tetke alapace na svetu. Sta ce na zensko na forumu pored vas...ccc...

Cisto da se zna ovaj post je bio #131. U svetlu nekih novih stvari imam jos nekoliko odgovora, nadam se da ce sad da se "ucrtaju u kamenu" [:D]

Stamat je promenio rad. Gotova prica, malo je tuzno sto ste namazali coveka koji je tek dosao na forum a ocigledno zna znanje sto se grafike tice.

Shekk, nadam se da si mislio da se radovi diskvalifikuju a ne autori kompletno.

Ovo sto cu sad da napisem je totalni rant,troll i trash, ja to znam ali je realno da pitam.

1. Jer konkurs otvoren za javnost ili je za RuR VIP sobu ?

2. Jer su nagrade vec podeljenje a ovo je sve formalnost ?

3. Ako je odgovor na bilo koja dva predhodna pitanja "da" zasto niste to lepo napisali ?

I zelim da se zahvalim DemjanMX-u za intervenciju, sad smo dobili kvalitetniji rad, bolji od predhodnog, zar ne ?

P.S: Profil mi je tacan, pm na forumu i mail mi rade, ako neko ima nesto da mi kaze moze slobodno da posalje poruku cisto iz uctivosti, makar bila u duhu "ti si govno i troll, obrisao sam ti poruku zato sto si govno i troll". Hvala.

Edited by Seth Fix

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

e seth , hvala na podrshci ali nema razloga za teskim recima ili bilo kakvim raspravama, ja mislim samo da smo i ja i dmx ispaljeni zbog ovog rada , njegov autorski rad i moj takodje su bili ugrozeni samo zbog naseg neznanja.Njegovog neznanja da mu je rad u etru i mog neznanja da je to autorski rad. Sve u svemu mislim da sam redizajnom svoga rada smirio strasti , i mislim da je to najpravilniji postupak.I moj je rad sada zasticen a i njegov tako da problema nema.

seth... si ti dezurni advokat koj q???

1) ako neko KRADE onda treba kao osoba da se diskvalifikuje.... ko garantuje da nije i ostalo radove maznuo odnekle???

2) sto se mene tice moze cela zemaljska kugla da ucestvuje, al moras priznati da ne moze da radi rad s rur tematikom neko ko nije otvorio rur 2 puta i nema pojma o cemu se radi...

3) sa1nt .... nice 1 [:D]

@Junkie

Ne nisam advokat, vec super heroj Kapetan Jednooka Sova, borac za besplatno pivo i bliznakinje za svakoga. Mandat nemam ali glasaje za mene da vam to obezbedim. Ozbiljno, napali ste coveka, dvoje-troje drugara na jednog coveka, ja samo radim balans snaga na polju.

1) covek nije KRAO niti je svesno POZAJMIO rad, nemoj da si tezak, rad je zamenjen bez ikakvih trzavica sa njegove strane u roku od jednog dana

2) ne, posto i radovi ljudi koji su otvorili RUR 1029498293 puta, nemaju nikakve veze sa rurom u 50% slucajeva, ali ako je takmicenje otvorene prirode sto da ne, a posto sam vec pitao da li je otvoren ili nije, jer moze klarifikacija na tom polju? Jer za sire mase ili za druzinu sa bleje ?

3)da, sa1nt nice dobar wall ali sta da radimo mi koji smo korak od slepih miseva? Jel moze crna varijanta ?

Edited by Seth Fix

1) po meni rad nije TVOJ sem ako mozes na licu mesta da ga reprodukujesh po potrebi ...... zajebi to uzmi texturu ovde , neki model tamo itd

2) ne kazem da nije za sire mase... evo primer: treba da radis wallparer za budisticki hram(lupio sam najgore) , a u zivotu nisi bio tamo, ne znas sta rade i cime se bave , sem necega sto si u prolazu video....

3) crno ftw [:D]

4) ae necemo ovde da spamujemo ... ako bude potrebe pm-ovacemo se [;)]

@Junkie

Qvote:1) po meni rad nije TVOJ sem ako mozes na licu mesta da ga reprodukujesh po potrebi ...... zajebi to uzmi texturu ovde , neki model tamo itd

E Junk ja tek neznam kako bih ti to pokazao, da ti reprodukujem rad sad i odma ali mogu da upload-ujem kompletne psd-ove , drugo ti momak ocigledno nisi citao pravila konkursa , posto je dozvoljeno da se koriste likovi i objekti iz gaming sveta, a trece i da nije tako dmx mi je vec dozvolio da i ako hocu,mogu da iskoristim taj rad,ali mislim da to ne bi bilo posteno ni prema njemu a ni prema meni, ali dobro sad....vazno je da mi imamo nekog ko ce nama da objasnjava sta je gaming i kako se radi dizajn iako nisam video do sad ni jedan tvoj rad ovde , a shto se mene tice slobodno ziri moze da skloni taj moj rad iz konkurencije, bice ih josh do kraja konkursa, ali opet koj se ja bog pravdam ovde......

OK, da batalimo i da mi iskreno kazete svi ali od srca koji radovi su favoriti NE "favorites" zbog autora? Svaki Stamatov i AyS^-ova obrada one slike zar ne ? Jedini koji izgledaju iole profi i sa stilom, jedino Zerbah sto nije postavio rad pa bi i on bio u selekciji. Lepo je to sto ste vi drugari, racunam da ce i drugar da vam pobedi u glasanju, ali ako je ziri ozbiljan Stamatovi radovi ce da udju u uzi izbor. Ako neko ima obraza da kaze drugacije nek ide da se umije hladnom vodom i stavi led pre nego sto mu se zapale i otpadnu od srama.

Toliko, sto se mene tice rasprava je gotova, ja sam rekao svoje sto se tice teme. Dajte jos radove, batalite skolu/posao/familiju bre!!! :D :D :D :D

bio bi red da se neko od organizatora takmicenja oglasi, (lucky :P ) i da da svoje mishljenje oko ovoga da ne trubimo vishe, poshto je ovo katastrofa. Inace moje mishljenje je da stamatovi radovi krshe pravila konkursa u sledecem :

8. Strogo je zabranjeno kori

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

seth fix, ja sam ti obrisao post, i voleo bih da znam kako si zaključio da ti je post u kome vređaš učesnike konkursa "pojeo" forum, a ne obrisao admin/mod.

izbacio sam flejm iz glavnog topika i prosledio lakiju link. nadam se da će stići da vam odgovori, ako ne, to ću morati da učinim ja kad se vratim iz grada, a moji odgovori će se svima manje svideti od njegovih :)

@Ivan_

Najgore mi kad moram da se objasnjavam.

Procitaj PS u prvom postu. Znao sam da si ti obrisao post ali sam krenuo da podjebavam kako je sigurno to "forum pojeo" ( mada ruku na srce forum mi ne radi od 19 do 7 "Too many connections" plus juce se glupirao i kasnije u vreme kad sam ostavio poruku ) i da je bio rollback. Znam, kako ono ti rece ranije, infantilan pokusaj nejakog mozga da bude smesan i pametan. Sta da se radi, nisu me ostavljali na suncu dovoljno kad sam bio mali najverovatnije. Evo opet to radim [:D]

Ali mogu i ja da pitam odakle bi znao da mi je admin/mod obrisao poruku ? Nikakvo prozorce ne iskace, nema automatske pm poruke ili pm od admina/moda ... Forum ima istoriju padova i gubitka podataka, a sa SBB-om i problemima u vecernjim satima sa up\down brzinama, sve je moguce.

@Junkie

Gori si od mene, ja se bar potrudim da razumem sta se radi u temi i oko cega je rasprava i znam kad treba da prestanem. Ti si se uhvatio ko mutav na telefon za jednu stvar koja je i onako resena 2 strane pre nego sto si se ti javio. I prestani da se udaras glavom po tastaturi, sta ti je ona kriva ? [:D]

Zar stvarno moras da pitas ? Ta dva dela su bila revolt, po meni opravdan, ali ja sam lud zar ne? Ludima se sve cini opravdanim, seckanje macica, setenje po krovovima i lajanje na mesec kad je oblacno. Napali ste coveka, ok njegova greska i DamjanMX-ova kako se kasnije utvrdilo, ali mi smetalo sto su nastavili da napadate coveka i posle toga. A do sada je dao 4 wall-a koji nisu varijacija iste teme, niti je pokusao da omalozava druge radove *sad ce neko bistar da kaze kako sam ja tu za to zar ne [:p]*.

Sad mi nesto kvrcnu u glavi, ne nije tumor, nego pitanje na koje moze a i ne mora odgovor. Zasto DamjanMX nije usao da se takmici kad vec zna da modelira, ja da znam da nesto radim ud 3d okruzenju bi sigurno uleteo, ako ne zbog nagrade onda cisto da se pokazem. Reklama, reklama, reklama. Atomic je napisao da treba manje da pricamo a vise radova da se daju. Totalna podrska toj ideji.

@Seth Fix: Citam tvoje postove i ne verujem.

Sada napadas DamjanMX zasto nije poslao rad da se takmici?!?

Ono fantastican si... A branis Stamat-a ko da ti je otac.

Majkemi bi na wikipediji u clanku "internet trol" trebalo da stoji tvoj nick kao skolski primer.

Vidim ja da mi nema pomoci, sta god napisao to je ili napad ili flejm. Cak i moji samo-kritikujuci delovi gde sebe nazivam glupim itd. ne pomazu da se situacija pomeri sa mrtve tacke. Bah ...

Ne, statore. ne napadam coveka, otud i ono "moze a i ne mora odgovor" vec samo pitam sto nije poslao neki rad, niko ne bi bio ostecen vec bi samo obogatio selekciju jer ocigledno zna sta radi.

Wikipedija moze da se edituje, cak sam pomisljao da nadjem wiki i da stavim moju sliku, cisto da smirim situaciju ali i to bi se najverovatnije lose zavrsilo ...

A to sto branim Stamata, kakve veze ima da li je Stamat, tibor2 , AyS^, kruko ili neko sasvim levi u pitanju, napali ste coveka zato sto je napravio gresku ne svojom krivicom. Da je neko drugi u pitanju isto bi stao u odbranu jer nije u pitanju osoba koja branis vec zdrav razum. I ovo ce da se lose protumaci ...

Ajde mozhda ti pomogne u odlaganju sumlje moje iskustvo. Prvi put, rurology se sve bilo amaterski i vishe kao "what i can do" uz pomalo samoinicijativno ajde da koshtamo, ja znam ovo ti ono a i onaj tamo se hvali pa ajde da krenemo - chist entuzijazam, nisu se ochekivale nagrade, niti je bilo potrebno, chisto radi nekog truda bile su pohvale i medjusobni komentari. E sad drugi put, wallpaper takmichenje, u pochetku je bio mali odziv , pa u minut do stiglo jedan broj dobrih radova i ljudi izglasali (posebno publika - mi smrtnici, posebno the true rurovci iliti zhiri). Dva seta nagrada za naj od strane publike i naj od strane zhirija. E sad, lichno, i ne mogu da govorim u ime ostalih, kada je pochelo nisam imao vremena, pa sam kasnije u toku dve-tri nedelje polako razradjivao ideju od nule, menjao, sakupljao materijal (da jurio sam oblake :) ) i neochekivano pobedio. Mislim da je bio glas razlike u odnosu na aysa. Nisma ima osecaj paranoje da ej ja ne pobedjujem zato shto on duzhe visi na ruru ili je samo takav sa nekim od rurovaca. Naravno ne mozhesh nikada ochekivati da se ljudima svidi neshto od dan dva posla, sem ako si ultramegagiga profi, kao nash ruski prijatelj :) Lichno bilo je super, osecaj da uchestvujesh. I to je to, uchestvovanje. Vece nagrade znache samo prljaviju igru, mislim, ko ne bi zheleo 200 evra ili novi hardver koji sanja vec tri godine i sl. Pravila jesu ad hoc ali to i jeste odlika takmichenja, nije ono prisutno u ovom obliku vec godinama. Ovo je tek 3. put tako da, pegla se i bice sve bolje i bolje :)

Bi da znam o cemu govoris, jedino mozda mislis na ono gde sam napisao da ste Stamat i ti napravili greske, on sto je uzeo zdravo za gotovo rad na koji je naisao a ti sto radove ne obelezavas sa .nfo ili .txt fajlom ili cak i 3d model "Made by DamjanMX" uz model kao sto imaju oni sto se dele u 3dcafe-u i ostalim stranicama iste tematike.

Ali shvatio sam ja nesto, ovo je cist problem u komunikaciji nastao zbog kulturi govora, mi iz KG-a imamo suvoparan humor iz neba pa u rebra a vi iz BG-a sve zavijeno u nekoj drugoj prici pa trazite skrivena znacenja u svemu sto se kaze.