Jump to content

''Zašto sam ostao...''

Recommended Posts

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tuzno je kad ljudi pribegnu vredjanju.

Ne tuzno je kad malo dete dajrektum udje u kpj biblioteku i tamo spozna neku ideju sebe koju su mu prodavali celo detinjstvo i onda pokusava da tudje mishljenje koje je prochitao nametne i predstavi ljudima kao svoje, a na svakom koraku se vidi kolko u stvari ni on sam ne moze sebi da dokaze svoje tvrdnje.

Igore ti znash da ja znam samo jedan jezik kako valja !!!010101 :] kad tjemo na onu vashu bizmimsmemsku roshtiljanu?

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Ja ovde vidim da je mohican jedini pametan :). Svi ostali su neshto procitali i odatle izvadili "svoje" mishljenje. Samo je on sam izmislio svoje i niko nije imao uticaj na njega :). Bravo! \o/

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Evo samo jedne primedbe.

Ocigledno, a mozda i nije, da ovde operisu dve frakcije. Jedna racionalno/logicna, a druga koja ukljucuje sve sto cini jedno ljudsko bice kao celinu.

Ova druga frakcija nema nikakvih sansi protiv prve jer ima najmanje dva ometajuca faktora koja su kljucna za objasnjavanje njihovih najvaznijih stavova. Te stavove je skoro nemoguce objasniti recima u jednom odredjenom trenutku. Taj diskretni momenat (da bude jasnije matematicarima) je jedini oblik komunikacije koji pruza forum.

Dakle, da bi prva frakcija shvatila drugu, mora uz nju da provede dosta vremena (kontinualnog). Da bi druga shvatila prvu, mora malo da se opusti.

Na sve to javljaju se dodatni problemi. Postoji treca frakcija koja se nalazi izmedju, koja se razlikuje od prve po tome sto priznaje sebi da nije sve u racionalno/logickoj onaniji, ali nedostatak de facto argumenata druge frakcije ih sputava da istoj veruju do kraja.

Komunikacija je, dalje, iskrivljena veoma losom argumentacijom obe strane, sto zbog neznanja, sto zbog lupetaranja, da ne kazem laganja jer je bi to bilo sramotno. Na kraju, nit diskusije se veoma cesto gubi, a skretanja sa teme idu do besmisla.

Poenta. Ovo ipak nije losa diskusija, ali treba imati u vidu gore receno jer ce onda kvalitet dijaloga biti znatno visi, a zakljuci celishodniji. Mozda ce cak doci do obostranog razumevanja koje je osnova na kojoj je kasnije moguce izgraditi dobar odnos. (Vazi i za topik, Ustav).

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

open your mind...

OPEN YOUR MIIIIND...

OPEN YOUR MIIIIIND...

[hugz] evo ti pivo, izvini nisam hteo tebe da pljunem ali se de1 sagnuo da se naguzi pa je tebe pogodilo :)

Pokreni topic "Tradicija" i objasni nama "tikvama bez korena" kakva je to autenticno srpska tradicija koja nije sadrzana najpre u zdravom razumu i tradiciji vecine demokratskih zemalja... evo cak necu ni da pokrecem pitanje ovde...

NE SLUSAJTE BOLKETA PREVESCE VAS SVE NA TAMNU STRANU!!! [:D]

A NA TAMNOJ STRANI SE NE ZNA NIKAD KO VAM JE IZA LEDJA!!! [:D]

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Posto sam ja glup jer sam nesto procitao onda neka Mohi objasni kakva drzava treba da bude, osnovna 3 elementa svake drzave su drazvni narod, drzavna teritorija i drzavna vlast koja pociva na legitimitetu upotrebe sile nasilja.

Ako sam ja glup i nesto ne razumem i ne znam onda bih molio suprotnu stranu da mi objasni koji elementi cine drzavu i kako drzava nastaje?

Takodje bih zeleo da znam drzavu koja nema svoju naciju, grb, himnu i tradiciju.

Edited by De1Rekt0n
SCJP.png

Takodje bih zeleo da znam drzavu koja nema svoju naciju, grb, himnu i tradiciju.

Ima svaka kao sto svako dupe ima chmar ...

Nase definicije drzave se razlikuju ali ti pre veruj svojoj "literaturi" nego sto ces nesto da promislis.

@bole

Pokusavam da vidim ko ovde pripada tom "matematickom" taboru i ne vidim nikoga ... osim mozda rokdudbg mada je on dovoljno klinac da njegovo mishljenje ne uzimam u obzir isto kao i od ostatka #18 padobranaca.

Ali sve u svemu ok podela mada mislim da si pogreshno protumachio uchesnike. My 0.02$.

migshinoj naravno, ta tje imati nuke :)

( [;)] )...

[jupi]

@topic#1:

гледао сам синоћ поново Аниматрикс, Другу ренесансу, први и други део. утисак је, кад гледате са дистанце, после неког времена, да је прича мало претенциозна, мало навучена, мало претерана, мало искарикирана, али да објашњава саму суштину зашто нећемо стићи нигде...

држава? не! држава је само мултипликована и појачана људска природа. није се променила миленијумима у својој суштини, само је усавршила систем подрђивања својих поданика. људски животињски порив за доминацијом над другим људским бићем је једна од основа свег зла на свету.

танка је линија између тежње за слободом и тежње за доминацијом. мислим чак да не постоји јасна линија која дели та два случаја.

@topic#2:

слушао сам синоћ Власија и Месића. нама се, као народу, стално подмеће да смо везани за територију, а требало би да будемо за људе. то је најцрња замена теза и због таквих гадова ми дође из коже да искочим. кад су очистили Србе са ТЕРИТОРИЈЕ, саветују нас да треба да се посветимо људима. јесам ли ја луд? је ли то није битно?

Балкан је историјски био лабораторија великих сила, а овај последњи експеримент је пробио сва очекивања. стање стабилног апсурда је невероватно, али само одсликава огољено, оно што се у светским размерама брижљиво прикрива прањем мозга. кољачи су председници влада, терористи причају о европским вредностима, муслимани се позивају на толеранцију, а нацисти на демократију. да би то било могуће, непријатељима је било потребно да истину изврну за 180 степени, да Србе претворе из жртве у агресора. бомбардована, поклане и протеране нас пореде са Рајхом. а да би се то примило, било је потребно да пропирају свима мозак лажима 15 година. и нису успели. погрешили су, јер су мислили да више нема добрих, часних и истинољубивих људи међу њима самима. кула од карата им се распада, победа је близу.

Мохи и Шек, могу само да вам поручим да би ваљало мало да усагласите своју менталну слику о свету са ЧИЊЕНИЦАМА. више него довољно сте паметни, да кад једном сагледате ИСТИНУ, дођете до квалитетних закључака.

[:D]

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Slazhem se u vecini sa Mohijem. Shto predstavlja pravo jedne strane vazhi i za drugu stranu. Sada shto se tu raspravlja ok. Svi kazhu oni su to i to. Pitanje je shta si ti uradio? Pa znash ceo sve protiv nas itd. Nekako deluje kao rech nesposobnog ili nekog ko ne sme da kazhe "da, dobro, zajebali smo".

No interesantno da kroz neku emisiju juche uochim da nashi nikada ne prichaju stranim jezikom, osim u extra retkim sluchajevima ono shatro engleski. Albanci na se batrgaju sa nashim jezikom ali ni u jednom sluchaju se ne vidi "razumevanje" nashe strane da udostorji raspravu na drugom jeziku.

ok, Dei for president! (eto vidish da koristim engleski!). :D

I ne znam shta si to izlupetao za strani jezik. Ljudi kod nas ne pricaju engleski zato shto ne znaju, ili zato shto nisu naucili (npr seljak iz nekog sela) a ne kao u Francuskoj ili Italiju zato shto NECE!

Svuda ima takvih ljudi, pa tako i kod nas, ne treba da njih predstavljash kao vecinu, jer nisu. Pogotovo u mladjim generacijama koje vishe govore Engleski nego Srpski ako cemo iskreno :P.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Pa taj trend ne korishcenja drugog jezika mi je poznat vec duzhe vreme i pre Kosova. U poslovnom svetu, gde god su se nashli uvek se potencirao srpski jezik. Nije to moranje, ali opred predstvlja gest napora da se druga strana saslusha ili ukazhe da je cela komunikacija smislena. Problem i jeste shto dole postoji ko zna koliko ljudi koji nisu nauchili srpski, javlja se kulturoloshki jaz i na taj nachi stvorena je barijera u komunikaciji. Koja su ochekivanja u dogovorima ako se dve strane ne razumeju. To shto jedna strana govori, bez obzira za drugu, ne predstavlja razgovor.

ok, Dei for president! (eto vidish da koristim engleski!). :D

I ne znam shta si to izlupetao za strani jezik. Ljudi kod nas ne pricaju engleski zato shto ne znaju, ili zato shto nisu naucili (npr seljak iz nekog sela) a ne kao u Francuskoj ili Italiju zato shto NECE!

Svuda ima takvih ljudi, pa tako i kod nas, ne treba da njih predstavljash kao vecinu, jer nisu. Pogotovo u mladjim generacijama koje vishe govore Engleski nego Srpski ako cemo iskreno :P.

Mozhda nisi razumeo, nije pricha o generalnoj populaciji, vec o nekome ko predstavlja tj. govori u ime naroda. To shto je potekao sa sela, kada si vec spomenuo, nije opravdanje za neznanje. To shto je kod nas ceo sistem obrazovanja losh, druga i duga pricha, u ovom kontekstu i ne toliko bitna.

Ajde objasni, shta ima jachi diplomatski efekat: kada pregovarach srpske strane kazhe na jeziku druge strane, razumljivo i techno, da ce druga strana imati sva prava koje uzhiva i srpska strana i da nije cilj odvajanje (bez obzira na politichke tendencije) ili sve to kazhe brzo i arogantno samo na srpskom jeziku?

Ima svaka kao sto svako dupe ima chmar ...

Nase definicije drzave se razlikuju ali ti pre veruj svojoj "literaturi" nego sto ces nesto da promislis.

@bole

Pokusavam da vidim ko ovde pripada tom "matematickom" taboru i ne vidim nikoga ... osim mozda rokdudbg mada je on dovoljno klinac da njegovo mishljenje ne uzimam u obzir isto kao i od ostatka #18 padobranaca.

Ali sve u svemu ok podela mada mislim da si pogreshno protumachio uchesnike. My 0.02$.

Da Mohi oni koji uce su glupi ali si se ti rodio da sve znas, takvi ljudi su mi omiljeni.

Ne postoji takva drzava, svaki Amerikanac voli ameriku, to je za ono da su samo Srbi glupi sto vole "parce zemlje", pogledaj govore ljudi iz Amerike svako zavrsava govor sa "May the God bless America", kada se kod njih kaze to je normalno ali kada se to kod nas kaze onda je to neki nacisam i sofinizam?!

Mohi ne zaboravi da su tu Ameriku izgradili robovi koje su dovukli iz Afrike, ta zemlja je stvorena na robovlasnickom sistemu a ti meni pricas o ljudskim pravima i slicno, u Srbiji tada nije postojalo robovlasnicko drustvo eto toliko o tome.

SCJP.png

Da Mohi oni koji uce su glupi ali si se ti rodio da sve znas, takvi ljudi su mi omiljeni.

Jedno je uciti sa razumevanjem sustine i neke vece slike svega toga, a drugo je bubati, u tvom slucaju, nacisticke, fraze koje posle bez bilo kakve izmene ili dopune svojim nekim razmishljanima shirish okolo kao svoje.

Ne postoji takva drzava, svaki Amerikanac voli ameriku, to je za ono da su samo Srbi glupi sto vole "parce zemlje", pogledaj govore ljudi iz Amerike svako zavrsava govor sa "May the God bless America", kada se kod njih kaze to je normalno ali kada se to kod nas kaze onda je to neki nacisam i sofinizam?!

U sustini si upravo i rekao ono sto ja stalno pricam. Isti si kao i retardirani amerikanac koji drzi americku zastavu ispred kuce i m14 u kuci. Jedan srboljub se ni po cemu ne razlikuje od takvog nekog amera, a svaki ih pljuje da su retardirani.

Mohi ne zaboravi da su tu Ameriku izgradili robovi koje su dovukli iz Afrike, ta zemlja je stvorena na robovlasnickom sistemu a ti meni pricas o ljudskim pravima i slicno, u Srbiji tada nije postojalo robovlasnicko drustvo eto toliko o tome.

Zato sto su samo jake zemlje mogle da si priuste robove koje su dovlacili iz svojih kolonija. Srbija em nije bila jaka em nije imala kolonije inace bi vrlo rado dovlacila i exploatisala robove ... a verujem i da bi ih ugnjetavali na rasnoj osnovi kad se vidi sta rade ciganima.

Cisto da razjasnim frakcije, mislio sam da su bile jasne, intuitivno, ali sam se ogresio.

Frakcija jedan, Mohi i ekipa.

Frakcija dva, Drale i ekipa.

Treca frakcija, ostali koji se ne zajebavaju.

Mohi i Drale su tu kao predstavnici, znamo ko se sa kim u 95% slucajeva slaze.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.