unknwn Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 (edited) . Edited October 28 by unknwn Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Monitor : Greta uzimati 17" dakle uzmes taj Samsung 19" 930BF ili 940BF odlicni su to ti kazem a ja uvek zakeram kod hardwera :) Memorija: ako neces da O/C bilo koja ti je cool CPU: http://www.itsvet.com/AMD-Athlon-64-3200+-..._comp_cpu-47-16 taj ja imam onos to je za tebe zanimljivo je to sto kada ne koristis CPU intezivno on ugasi kuler i dobijes 100% tisinu. Maticna: http://www.itsvet.com/Asus-A8N-E/p-comp_comp_mboard-20-137 opet proverena varijanta. E sada postoji mali zajeb kod ovih nf4 ploca a to je da njih 99% imaju aktivne ventilatore na juznom mostu i oni prave galamu. E sada ako te ne mrzi mozes kupiti pasivni hladnjak za to (5-6e) staviti ga i ona tezis ka <0db masini. Hard. ne isplati ti se kupovati tako male diskove neki 250 je best. E sada imas za oko 100 e WD koji su osetno tisi od maxtora (To zelimo) a imas i 3 dine garancije. Graficka. nesto ovako http://www.itsvet.com/Asus-Extreme-N6500/T...comp_vga-20-286 ovo je slaba graficka ali trosi jako malo struje te se malo greje a i pasivno je hladjena to znaci daje bucna 0 db Kuciste: jebaga to uzmi neko koje ti se svidja Napajanje: OVO JE EXTRA VAZNO!! http://www.itsvet.com/Roline-Value-ATX-Sil...ersupply-223-68 jako i tiho napajanje ovo ce ti realno gledano biti jedini ventilator u masini posto ce ti cpu biti u 90% vremena u idle-u takod a zelimo da ovo bude sto tise. Nemoj stedeti pare na napajanju nikada. Hladjenje. BOX kuler je totalno ok. OStalo je sve za O/C koji ti ne planiras. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Aj sada tvojim jezikom da ti obajsnim sta si napisao http://www.itsvet.com/Kolink-KK623/p-comp_...speakers-93-219 Ovi zvucnici imaju 240W http://www.goodgearguide.com.au/index.php/...9;pid;1479;pt;1 a ovi 200W OMG ovi prvi ma da su bolji!!!11111 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Nemoj da si lud, slu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 zato sto je skup? Skup? Dvojezgarni Intel Pentium D 820 2.8 GHz ko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rmb Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Ako ces zvucnu profi onda nesto od M-audio tipa audiophile 2498 a ako ces nesto polu profi onda ce i creative sb live da zavrsi uz upotrebu asio drajvera. Ovo sto neko rece napajanje to ti je extra vazno bas sto se tice audia i tu ne stedi.. targan , DTK , cooller master , chieftec i min 350W.. Zvucnici npr neki od microlab-a , jeftini a zvuce odlicno. Ako imas kesha onda altec lansing fkors :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 monitor - neki flat 17" ili 19". jel su ok ovi samsunzi (19")sto ih je pola rura kupilo? treba mi nesto veliko i ostro, response time nije bitan. Pola foruma ima Samsung 930BF, koji je ok, ali je njegova glavna karakteristika manji response time, od 4ms. Ako ti to nije bitno mozes ili da uzmes neki jeftiniji, tipa 910N, ili neki bas lep tipa 970P (bolji kontrast, osvetljenost, ugao gledanja i sl). Sve zavisi koliko para hoces da das. memorija - 1-2gb neke ok memorije, ne znam sta je sad aktuelno, ddr2, dd3, koje su cene i da li je neka velika razlika u brzini? Nije. Uglavnom sad sve sto uzimas bi trebalo da ide sa DDR2 (osim ako ne uzmes nekog malo starijeg AMD-a, a to vidim da neces). Bitno je samo da ih rasporedis u dual channel, tj da kupis dva identicna modula koja rade u paru, jer su onda brzi. Znaci ako oces 1 GB, onda uzmes 2x512MB, a ako hoces dva onda 2x1GB. cpu - neki pentium na 3-4ghz, nista celeron, dual, i ostalo. Nema vise Pentiuma na 3-4 GHz, tacnije na 4 mislim da nikada nije ni izasao, koliko se secam poslednji je bio Prescott na 3.8. Sve u svemu svi sad idu na dual core procesore, i to sto neces dual procesor mozes da se slikas, ti su sada najbrzi. Preporuka je svakako neki od Pentium D modela, pa vidi zasta mozes da se skrpis, bilo bi bolje da uzmes neki iz 9xx serije posto su oni napredniji. Recimo Pentium D 930 radi na 3.0GHz, ali je on tu negde oko 180 evrica. Eventualno ako ces jos malo sacekati za mesec ili dva bi i kod nas trebali da budu dostupni Core 2 Duo procesori koji su odlicni po performansama. Jes' da si ti rekao da hoces Pentium, ali sta kad Intel vise nece da ih pravi :) ploca - tu tek ne znam sta i kako, ali ok, to zavisi od ostalih komponenti, samo da nije neka krdz krdza. Ako uzimas Pentium D onda uzmi neku plocu sa i945 cipsetom, recimo ova Gigabyte sto je bila u WCG kompu je sasvim solidna. Ako se ipak opredelis da cekas Core 2 Duo, onda moras 965 ili 975 cipset plocu. hard - 120-160 giga, nessto provereno. Svi su oni generalno ok, mada za Western Digital ide blaga preporuka od mene. Uzmi samo da je S-ATA sa najmanje 8MB kesa i da te ne boli glava. A sto se kapaciteta tice, ne znam koliko si pratio cenu, ali hard od 200GB ti je 80 evra, ja da sad uzimam komp bih sigurno dao nekih 180 za jedno 400 GB hard graficka - neki krsh, cisto da radi i da nema ventilator. Ako hoces potpuni krs uzmi nesto integrisano :) Za tvoje potrebe kapiram da bi ipak najbolji bio onaj ASUS 6600 Silent, on ti je oko 100 evra i nema ventilator. kuciste - lol? Od ovoga ti dosta zavisi, pre svega buka koja potencijalno moze da se stvori, nemoj to uopste zanemarivati. Da sam na tvom mestu dao bih vise para za neki Chieftec, Antec ili recimo Coolermaster. napajanje - lol2? I ovde vazi ista prica. Neces sad ti da sastavis neku konfiguraciju koja ce da jede malu decu pa da ti treba napajanje od 600W, ali je bitno da bude dosta tiho. Zato uzmi neko kvalitetno od jedno 350-400W i da ne brines. hladjenje - najtise moguce, ipak radim sa zvukom. Vecina danasnjih kulera je dosta tiha, ali imaj u vidu da sada procesori kontrolisu koliko se brzo kuler vrti. Tako je komp miran do jaja, ali kad krene da radi nesto ozbiljno moze da krene da urla kao nenormalan, pogotovu sa BOX kulerima. Tako da i za to treba da izdvojis jedno bar 20-30 evra. Naravno uvek mozes da uzmes i vodeno hladjenje ;) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 krule, za hard uzmi wd250gb, razlika u odnosu na 160gb je sitja plocha neka i945 i eto d820 proc, graficka 7300gs silent, i giga ddr2 rama, i to je to. shto se tiche monitora uvek sam pre za 770p nego za bf i b varijante, max rez je ista, a p serija je mnogo mnogo bolja Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 I jos samo jedno. uzmi Pentium D 9xx, a ne 8xx, nije neka razlika u ceni. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 U pravu si, i taj je jeftiniji od jednojezgarnog P4... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Ajde kad se otreznish, prochitaj lepo shta su ti ljudi savetovali Nema smisla da uzimash neshto shto koshta skuplje (ili isto) a radi sporije... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 pijan sam dkao guzica Ovo je jedino logično obja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 hard si zaboravio u kalkulaciju :P +100 jura :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 A koju ces zvucnu i koje monitore ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 ploca i proc manje bitni za zvuk... uzmi sta oces maltene giga rame... hdd... vidi nesto s velikim baferom, velicina po zelji... sata preferable monitor... pa jbg... sta god oces... ja bi licno uzeo dve 17" crt nego 1 19"lcd , al kako oces graficka.. manje vishe nebitno... zvucna... ako radis s zvukom uzmi nesto od emu-a.. jest da kosta , al vredi kuciste nema veze, al napajanje obavezno uzmi dobro, izmedju ostalog i zbog kvaliteta zvuka i naravno monitore... sad imaju da se nadju solidni za ispod 150E u sustini samo gledaj da uzmes dosta rama i extra zvucnu i zvucnike... ostalo je relativno nebitno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 ploca i proc manje bitni za zvuk... uzmi sta oces maltene lol, a ko će da računa onoliku aritmetiku kad bude udarao efekte na zvuk? da neće zvučnici? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 (edited) ne srche to toliko procesor koliko ti treba rama... ja imam 512 i cel D 2,66 i bolje mi radi nego ortaku koji ima P 2,8 i 256 ..... sem toga niko zivi ne radi sve efetke odjednom , nego frizuje kanal kad odradi sta treba.... @krule.... ae pitacu ortaka... skoro je kupio, sad sam pripit , ne mogu da se setim sta je tacno uzeo , al su ~150 jura bili... mislim da su alesis mk2 , al nisam siguran Edited August 28, 2006 by Junkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AyS^ Posted September 9, 2006 Report Share Posted September 9, 2006 kako se ti snalazis tu ?! :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimke Posted September 28, 2006 Report Share Posted September 28, 2006 po meni za masinu ti manje vise nije bitno sta i kako...ako ti vec treba za zvuk uzmes pomenute varijante mada bi ti bio dovoljan i D805 sa 2 giga rama, kuciste uzmes bilo koje po meni chenbro gaming bomb do jaja a nije skupo napajanje uzmes LC power silent koje opet nije skupo a dobro je npr od 550W, ploca neka i945, graficku imas svasta za oko 60e, sto se monitora tice tebi bi pre radilo posao 2 x 17" TFT uzmes najjeftinije samsungove ili lg varijante koje ce tebi biti sasvim dobre oko 200e je komad... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimke Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 cu ti napisem u kratkim crtama sta bi tacno uzeo za audio ne bavim se time al sam sklapao masine za ljude koji se time bave znaci intel 805 ti je sasvim dovoljan i945 ploca mada bi bilo bolje uzeti i965 zbog kasnije mogucnosti da stavis Conroe na nju graficka sto jeftinija kuciste chenbro lc power 200gb ili 250 mala je razlika u ceni 2 gb rama po meni obavezno jel te audio aplikacije gutaju ram ko blesave, nazalost cena rama se jako cudno krece i pitanje je ocel padati ili ici gore jos mada ja kontam da nece vise poskupljivati jer je i ovo bezobrazno u odnosu na cene od pre mesec dva... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 805 kao shto su svi naveli 965 plocha zarad kasnijeg upgrade-a [najjeftinije gigabyte varijante koshtaju oko 120-130e] Kucishte moze i da bude neki kinez od 10e, tu je da radi posao, a ne lepo da izgleda. Te pare shto ocesh da bacish za chembro, bolje stavi za josh giga rama Napajanje lc 550w ofkors 2gb rama definitivno. ddr2 ti je jeftiniji nego ddr [isti je q u principu, ako ne klokujesh mashinu] Grafulja moze da bude neka cheap tipa 7300gs/le Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Samo opet, glas protiv 805 ne zato sto je spor. uzeo sam novu plocu (tj dobio) stavio najnoviji bios. I dalje ni jedan 64-bitni linux nece da se instalira sa obrazlozenjem koje sam vec naveo. Ukoliko ikako mozes uzmi d9xx, skuplji je za 40tak eura Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 slazem se sa igijem a za napajanje batali lc i chieftec, i idi na enermaxa, moj predlog. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Grafulja moze da bude neka cheap tipa 7300gs/le Eto, a moj stav je da kad za 90 eura imas 7300GT sa 128 ddr3 / 256 ddr2, ni slucajno ne uzmes sakatu 64bitnu gs/le za 10 eura manje Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 E sad jebiga, prestao sam da pratim cene hardware-a (: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts