killYg0r Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 evo pripremam se za prijemni za imba skolu pa imam neka pitanja za nisam siguran odgovore Pitanje: 1)Sa gledista autorskih prava na trzistu se mogu naci programi : a)privatni (private) i poslovni (buisiness) b)javni (public domain) ,deljeni (shareware) i vlasnicki (propierty) c) svi programi potpadaju pod ista autorska prava 2)Editori su : a)najjednostavnija vrsta programa za rad sa textom b)jednostavna brsta programa za editovanje slika -.- c)mocniji programi za rad sa textom 3)Osnovne programse strukture u Pascalu su : a)linijska ,petlja i ciklicna b)linijska ,razgranata i uslovna c)linijska ,razgranata i ciklicna i sad pitanje zbog kog treba da se upucam sto ne znam je 4)Operativni sistem je: a)kolekcija sistemskih programa koji omugucavaju korishcenje racunarskog sistema b)skup programa koji omugucavaju obradu slika i texta -.- c)operativna grupa programa koja iskljucivo kontrolise rad racunarskih komponenti molio bih samo ozbiljne odgovore znaci bez ljudi koji ce da me zajebavaju sto ovo pitam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 1b, 2a (mada je generalno svaki odgovor tačan, al ajde), 3 ne znam, 4a (4c su drajveri, tako da nije OS). Mada bi mogli malo da apdejtuju ta pitanja od pre dvajes godina, u međuvremenu se pojavio i open source... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 3 mislim c Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 ovo ti je neki zastareli retard-test, moraš naći knjigu po kojoj je rađen, a očigledno je da ju je pisala osoba koja u životu nije sela za komp prvo pitanje uopšte ne tretira opensource drugo pitanje ne kaže kakav editor, mogu da budu sva tri treće pitanje je roflkopter četvrto je verovatno a, dok je definicija pod c data za bios, s tim što opet to em nema preterano smisla em ne treba nikom živom kao znanje iz računara kladim se da cela knjiga ne spominje google. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 prvo a, chetvrto a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Trece bih i ja rekao c, ali je knjiga, kao sto primetise, u rangu one za informatiku - "disketa se ubacuje u drajv tako sto se gura u prorez dok se ne chuje jasno "klik"", ili nesto tako tome slicno. Ostalo su pokrile kolege, mada ne znam dal' se ovaj cali salio ili ne, ali 1 je pre b nego a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 1b, 2a, 3 mi puca kurac ali bi po "nadjite uljeza" sistemu trebalo da je c (petlja i uslovna su naredbe kontrole toka a ne struktura programa:p) 4a... onaj ko ti da ovakva pitanja na prijemnom za bilo koju skolu treba da izgubi posao odma jer mu je znanje isteklo pre 20 godina :p Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 23, 2006 Author Report Share Posted June 23, 2006 a sta tek ja koji polazem ove gluposti da kazem kad niko normalan ne znam odgovore na ovakva debilna pitanja koja su za dos i win 95 and stuff -.-. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Ako je ovo visa poslovna na dan prijemnog ce bar 50-ak ljudi imati pitanja koja ce biti na ispitu.I da, jos nisam cuo za slucaj da je neko pao na prijemnom na doticnoj. 50e FTW :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 24, 2006 Author Report Share Posted June 24, 2006 Ako je ovo visa poslovna na dan prijemnog ce bar 50-ak ljudi imati pitanja koja ce biti na ispitu.I da, jos nisam cuo za slucaj da je neko pao na prijemnom na doticnoj. 50e FTW :( ← jest' za visu poslovnu. da sve je veoma lako i bzv i ne pada mi na pamet da dajem 50e za retardirana pitanja za decu do 10 godina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Trece bih i ja rekao c, ali je knjiga, kao sto primetise, u rangu one za informatiku - "disketa se ubacuje u drajv tako sto se gura u prorez dok se ne chuje jasno "klik"", ili nesto tako tome slicno. Ostalo su pokrile kolege, mada ne znam dal' se ovaj cali salio ili ne, ali 1 je pre b nego a. ← my bad, my bad - mislio sam na b ali sam permutovao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 A zasto su pitanja noobovska i debilna? 3-ce apsolutno nije. Sa porastom brzine CPU/GPU ne menja se sustina struk.programiranja, zar ne??? 4-to je isto skroz ok. Editor je po definiciji upravo a (nemam pojma kojoj definiciji doduse). jebi ga to su pitanja. Sta bi vi? Da vas pitaju sta je molten core? Ko je bolji ATI ili Nvidia? sta znaci ROFL? blah Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 meni je dovoljno što se na topiku javilo nas 3-4 sa znanjem o kompovima za nekoliko redova veličine iznad onog koje bi bilo razumno očekivati za peticu iz informatike u srednjoj školi, i da se svi češemo po glavi oko toga koji je odgovor tačan.. da li je klincima u srednjoj bitnije da znaju kako se zove ono sranje koje omogućava komunikaciju os-u sa hardverom ili da pošalju mejl i nađu šta im treba preko google-a? eventualno da skontaju da je GOLA ANA NIKOLIĆ.MPG.EXE od 14 KB virus? ma neeee program je prilagođen profesorima i autorima knjiga sa zastarelim znanjem s jedne, i bednim školama bez dovoljno savremenih računara i internet konekcije s druge strane.. tako se uče stvari koje mogu da se predaju uz pomoć table i krede, zapišu u svesku i nabubaju napamet, a kvalitet nabubanog proveri na kontrolnom na papiru, jer bože moj, nema svaka škola dovoljno kompova, a i mora onaj matori od 55 godina što je studirao informatiku i kibernetiku nekako da zaradi za hleb.. pritom malo koja škola ima kompove koji mogu da poteraju xp i izlaz na net, al zato panduri voze nove pežoe.. a onda dođeš ti i nalaziš im izgovore. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 24, 2006 Author Report Share Posted June 24, 2006 mg koji pro odgovor /salute Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Sta bi vi? Da vas pitaju sta je molten core? Ko je bolji ATI ili Nvidia? sta znaci ROFL? blah ← ahaha...bnravo igore:))....iscimacu ortaka da mi da test za neku vishu da vidite sta su debilna pitanja...tipa sta je hard disk i tako:)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Ali kili upisuje fax neki racunarski, a ne srednju skolu Tamo zaista ne treba da provere da li znaju da provere mail. I da tamo je vaznije znati kako se zove ono sto omogucava komunikaciju hw<->os nego nesto izguglati. P.S Ona pitanja su smesno laka inace. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Ovo je sve sviranje kurcu. Nego na prijemnom treba uvesti pisanje shell skripti za bash i posix threadove. Pa ko prođe taj je nind Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 P.S Ona pitanja su smesno laka inace. ← Jesu, samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Ali kili upisuje fax neki racunarski, a ne srednju skolu Tamo zaista ne treba da provere da li znaju da provere mail. I da tamo je vaznije znati kako se zove ono sto omogucava komunikaciju hw<->os nego nesto izguglati. ← jeste, igore, upisuje faks i za to mogu da mu daju test iz onoga što je učio u srednjoj školi, isto kao što na prijemnom za mašinac imaš gradivo matematike iz srednje škole, a ne sa marsa.. moja poenta je da je u srednjoj školi bitnije da znaš šta je basic input/output system i koji su to izlazni uređaji nego da zapravo radiš nešto na kompu.. mislim, normalno je da u zemlji koju muči kosovo, crna gora, vojvodina, hag nema vremena da se razmišlja o poboljšanju prosvete, ionako nam je budućnost wage slavery za zapadne gazde, nikako mladi stručnjaci i uvećanje korpusa znanja.. domaća pamet je ionako najobičnija slobina demagogija, takvo nešto ne postoji, javili na b92. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Meni se isto ne svidjaju ta pitanja, ali ne zato shto su beskorisna, vec zato shto nisu lepo formulisana. Smatram da svako ko ce se zanimati rachunarima treba da zna kako rade i softver i hardver na osnovnom nivou. Tako da shema - kako da se ukachim na net i nadjem neshto na googlu + izbegnem zajebani virus koji su mi poslali na mail u .exe fajlu ne pije vodu u ovom sluchaju... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Ali kili upisuje fax neki racunarski, a ne srednju skolu Tamo zaista ne treba da provere da li znaju da provere mail. I da tamo je vaznije znati kako se zove ono sto omogucava komunikaciju hw<->os nego nesto izguglati. P.S Ona pitanja su smesno laka inace. ← Nego na prijemnom treba uvesti pisanje shell skripti za bash i posix threadove. Pa ko prođe taj je nind Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Ako nisi shvatio, ja i ivke to pričamo, a fetso tera kontru... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 ako nisi ukapirao potpuno isto pricamo samo sto vi ne vidite tanane finese u mojoj prozi Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 a gde je tu rima? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlajonja Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 pozovite boleta! pozovite boleta! :)) Quote Ujaaa greemmmliiineeee... Oh no! We're all gonna die!! WE'RE SAVED!!!I'm screw'd! "Mi smo uvek tu - RUR Gerila" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts