Shekk Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 Ko kaze da ovo nije pljacka neka dodje da mi popusi kurac, pa jos da mi plati 100e za to, jer onda ni to nije pljacka... Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 (edited) ZAISTA ME BOLI KURAC mogu da tuzhe firmu mogu da rade shta hoce ja treba da patim jer je neki gari tamo neshto varao? shto nisu ranije provalili? shto ne kazne one koji su varali drzhavu? nego meni sad stizhu dva paketa plocha i ja treba iz svog (praznog) dzhepa da izvuchem josh 100e da bih mogao da ih primim? i ja vishe ne mogu da nabavim ploche kojih ovde zaista nema jer je neki gari odluchio da se ne treba cimati mnogo jer ce narod sve to platiti? norveshka je drzhava sa najvecim standardnima u evropi, ne? norveshka je drzhava u kojoj je standard toliki da im je sevala kita da udju u evropsku uniju (na koju si se, ustvari, i pozivao). bravo, sjajan si primer odabrao. bash si mi jebao mater i dokazao mi da nisam u pravu i josh jednom si nas ubedio da si najpametniji a ajde sada i taj tvoj primer da uzmemo u obzir srbija - "divni" uslovi i "veoma visok" standard - od 20e carina norveshka - drzhava sa najvecim standardom na sveku - od 25e carina pa chekaj, ustvari u pravu si, totalno je logichno. ja sam za to da spuste na 10e ← norveska je drzava sa najvecim standardom u evropi zbog nafte u severnom moru ali ih ipak to ne sprecava da naplacuju carinu i za tako malo iznose.To govori mnogo. To je de facto standard u mnogim drugim razvijenim drzavama. Drzava zivi od poreza, a to sto smo mi navikli da nas krade to je stvar koja je problem koji se resava na izborima, a ne porezi. Ocekujesh od drzave koja se uvlachi svima da kazni nekerman,koji je na kraju samo iskoristio rupu u zakonu?!? A ti, Lag, ako mislish da sam ja hteo da budem najpametniji, to je tvoj problem. Nemam vremena da trosim na zablude zaludnih klinaca koji misle svasta, o meni ili inache. Pogotovo jer se radi od carini od 1 ili 2 % za knjige, a 5 % na dvd (spediciju placaju samo pravna lica). ako ne mozesh da platish josh jedan ili 5 evra na nesto sto je bilo ispod 100 evra na pocetku, onda cu ti ja platiti carinu. Cisto da se ne srdish Edited June 8, 2006 by iguana Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 (edited) Vi ste bre totalni retardi, kakvih sto evra o čemu pričaš ti Lag? Do sada je i onako postojalo sve ovo isto samo sa limitom do 100 evra umesto sadašnjih 20. A o kojih dodatnih 100 evra za carinu ti pričaš? Da bi platio carinu od 100 evra, u najgorem slučaju treba da naručiš robu otprilike u vrednosti od 350 evra, u nekom srednjem 500, a u niskotarifnom čak i do 1000! A ako imaš takve česte porudžbine onda se radi ili o nekom biznisu ili o tome da ne znaš šta ćeš od para, a u oba slučaja mi te nije žao. A kad kažem normalni korisnici, mislim na ljude koji s vremena na vreme naruče neki diks, ploču, knjigu koji su i sada OSLOBOĐENI OD CARINJENJA, jer je reč o "kulturnoj" robi. Edited June 8, 2006 by Klinac Balavac Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 jebote koliko hejta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted June 8, 2006 Author Report Share Posted June 8, 2006 norveska je drzava sa najvecim standardom u evropi zbog nafte u severnom moru ali ih ipak to ne sprecava da naplacuju carinu i za tako malo iznose.To govori mnogo. To je de facto standard u mnogim drugim razvijenim drzavama. Drzava zivi od poreza, a to sto smo mi navikli da nas krade to je stvar koja je problem koji se resava na izborima, a ne porezi. Ocekujesh od drzave koja se uvlachi svima da kazni nekerman,koji je na kraju samo iskoristio rupu u zakonu?!? znachi shto je veci standard, to ih vishe pogodi to shto ce platiti 10e carinu? a nama shto je nizhi standard to je opushtenije? jel to logika? a ja nisam nikoga krao, a i dalje ispashtam i o tome se radi. a zashto? zato shto je neko drugi krao. taj drugi je ostao nekazhnjen i sada narod treba da placa tudje dugove i dalje nisi u pravu i i dalje se samo da nastavljash jer ti je u datom trenutku bilo bash do jaja da se postavish iznad SVIH nas i kazhesh "smeshni ste". aj idi plachi A ti, Lag, ako mislish da sam ja hteo da budem najpametniji, to je tvoj problem. Nemam vremena da trosim na zablude zaludnih klinaca koji misle svasta, o meni ili inache. Pogotovo jer se radi od carini od 1 ili 2 % za knjige, a 5 % na dvd (spediciju placaju samo pravna lica). ako ne mozesh da platish josh jedan ili 5 evra na nesto sto je bilo ispod 100 evra na pocetku, onda cu ti ja platiti carinu. Cisto da se ne srdish ← Vi ste bre totalni retardi, kakvih sto evra o čemu priča Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 (edited) Ne znam šta da ti kažem, onda vaš (vama srbo-pljuvačima) omiljeni B92 laže, jer u prvom pasusu vesti kaže: "Odluka se ne odnosi na knjige, CD-ove i sve ostale pošiljke iz oblasti kulture, nauke i obrazovanja, čiji je uvoz I DALJE slobodan." E sad, ko je glup, njemu carinici mogu da naplate i carinu za motorna vozila na BURAGO modele... Nije džabe nastala špedicija kao grana... http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yy...9&nav_id=200439 Edited June 8, 2006 by Klinac Balavac Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted June 8, 2006 Author Report Share Posted June 8, 2006 1. ja nisam srbo pljuvach. ovo je izuzetak jer me direktno i veoma pogadja. nije dovoljno shto nisam protekle dve godine imao da jedem zbog kupovine plocha nego sad josh i pored svih zajebancija a to su a. da lik od kog kupujem ne prima cc A JA NE SMEM DA SHALJEM PARE OSIM AKO SU RODJAKU ILI FIRMI nego moram da placam dodatno da bih prvo uplatio firmi koja ce mom prodavcu poslati chek b. ploche mogu a i ne moraju stici (mislim da je josh samo u bosni i albaniji prisutna ova pojava) i vec drugi put se vratio paket. sva sreca pa njihov royal mail vraca pare koje sam dao na poshtarinu ako ne stigne paket do mene. naravno, da je to stiglo do mene na vreme ovo sranje me ne bi ni zakachilo sad josh i c. moram da placam carinu 2. prichaj shta hocesh ali evo ja sam ti predlozhio. ajde ja naruchim a ako mi trazhe ti platish carinu? a ako mislish da nisu u pravu isterash to sa njima. al pazi, meni ploche stoje na granici. ako napravish sranje ploche idu nazad (jer im se mozhe) a to nije opcija i za kaznu mi keshirash duplo kolko je bila carina. ako prodje sve bez carine vodim te na pice. is it a deal? ajde, nemash shta da izgubish (jer tako b92 kazhe) ..."pishe ovde" nije argument u srbiji. pishe i da ne smesh da se tuchesh na ulici pa se u novom sadu (srpskoj atini) desi barem 30 tucha svaki vikend od kojih 27 prodje bez marice ili bilo kakve policijske intervencije Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 znachi shto je veci standard, to ih vishe pogodi to shto ce platiti 10e carinu? a nama shto je nizhi standard to je opushtenije? jel to logika? a ja nisam nikoga krao, a i dalje ispashtam i o tome se radi. a zashto? zato shto je neko drugi krao. taj drugi je ostao nekazhnjen i sada narod treba da placa tudje dugove i dalje nisi u pravu i i dalje se samo da nastavljash jer ti je u datom trenutku bilo bash do jaja da se postavish iznad SVIH nas i kazhesh "smeshni ste". aj idi plachi i evo ih vulturi. prva stvari koju lupim a ujedno i najnebitnija stvar u celoj prichi i oni se uhvate za to i napishu 15 i po pasusa o tome kako nisam u pravu. carina je tachnije 10% igz dusho, a ja cu platiti sveukupno 30e za moje pakete. ajde sada neko da mi kazhe zashto ja uopshte da placam ishta kada ja nisam nishta krao? a ti klinac balavac ajde ovako da se dogovorimo. ja naruchim 20 plocha (kulturnu robu) i ako mi dodje zahtev da plati neko carinu ti mi to platish? mislim nemash shta da izgubish, jer je to roba koja je OSLOBODJENA OD CARINJENJA OMG OMG i ovo nema nikakve jebene veze sa vezom. znachi ako si nemachka i ako firma sa tvoje teritorije ukrade 300 miliona eura onda mozhesh to sve da zatashkash zato shto je to nemachka? 300 mil eura se nemachkoj mozhe oprostiti? to su evropski standardi? KOJA JEBENA RUPA U ZAKONU JEBOTE to mora da je neka globalna rupa u zakonu kad je i britanci i nemci i madjari imaju? ← opet ti sa tvojim glupostima..jel ti imash neki kompleks vishe vrednosti pa ti smeta kada neko kaze drugachije, jer si krenuo sa diskvalifikacijama... Prestani da se ponasash kako se sada ponasash, ili se vrati na granu sa koje si poceo da skacesh. lepo procitaj carinski zakon, ima da se skine sa neta u pdf formatu a i kao word dokument i mocicesh da procitash: Ploče, trake i ostale podloge sa snimljenim zvukom ili drugim ličnim fenomenima, uključujući matrice i galvanske otiske za proizvodnju ploča, osim proizvoda iz Glave 37: Gramofonske ploče KD 5 Diskovi za sisteme koji rade na principu laserskog očitavanja: c 8524 31 00 00 - - za reprodukciju ostalih fenomena, osim zvuka i slike KD 5 8524 32 - - samo za reprodukciju zvuka: c 8524 32 10 00 - - - prečnika do 6,5 cm KD 5 c 8524 32 90 00 - - - prečnika preko 6,5 cm KD 5 8524 39 - - ostali: 8524 39 10 00 - - - za reprodukciju programa, podataka, zvuka i slike KD 5 poslednja cifra je stopa carine. to ti je na strani 419. takodje: 4901 Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 a da ne govorimo da treba da stisash strasti i svoje mladalacke, "alternativa" hormone zbog sledece stavke, koja se odnosi i dalje na uvoz ispod 100e: "Odluka se ne odnosi na knjige, CD-ove i sve ostale po Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted June 8, 2006 Author Report Share Posted June 8, 2006 ono shto sam napisao klincu vazhi i za tebe a imam prijatelja koji je naruchio isto preko neta ploche i kom je 10% carina izashla kada stigne slikacu i okachiti ovde i citiracu urosha "iskljuci mozak, otvori oci." jebem vas u glavu, ko da ne zhivimo u istoj drzhavi Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted June 8, 2006 Author Report Share Posted June 8, 2006 ostalo necu da komentarishem. u svim razvijenim zemljama i u eu (svedska npr) i van eu, tamo gde su socijalni programi najjachi, poreski sistemi su najrigorozniji. Menjaj politichare ako ti smeta carina i to sto te oni potkradaju ← poreski sistem je najrigorozniji jer je zarada po glavi stanovnika najveca i mozhe im se (a i treba) ajde da stavimo 200 novih poreza ovde i da se plata ne promeni. ajde. jelda da bi to bilo sjano? i ajde da to uchinimo SAMO zato shto je neka strana firma pokrala drzhavu. hajde da stavimo nashim gradjanima onda novi porez Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 (edited) Nema problema Lag, možemo da se dogovorimo, samo pošto mi nisi drug ni prijatelj, ni poznanik, nemam nameru da gubim vrem i to radim za piće ili za dž. Kolko naplaćuje e-dućan, tolko i ja, i možemo da poslujemo, nikakav problem... Edited June 8, 2006 by Klinac Balavac Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted June 8, 2006 Author Report Share Posted June 8, 2006 pa nisi mi ti advokat a ni osiguranje, ti si gari koji pokushava da me nauchi o nechemu shto ja radim a ti ne Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 i evo ga vitez srpske dobrote :) jel sve do jaja ovde drashko, a? :) ← idi bre Lagisa... nego, vidi... nije problem kritikovati, i ja mogu da kritikujem, ali je problem kada se kritikuje bez argumenata. ili iz hejta. mogu sad da skucam celu stranu stvari za koje mislim da bi mogle i morale bolje da se rade u ovoj zemlji. ali, ako neko u ovoj zemlji krene da resava bar neki problem koji je na tom spisku, dobice moju punu podrsku, ma ko to bio. sad, radi se o tome da je ovo BILA rupa u zakonu, da su je neki zloupotrebili i da je sad zatvorena. mozda, po meni, postoji fleksibilniji i bolji nacin da se ona zatvori, ali i time sto je zatvorena, makar i ovako, mnogo je uradjeno. moj najveci problem u ovom slucaju, a i u svim slicnim slucajevima, je sumnja da neko NAMERNO ostavlja ovakve rupe u zakonu. medjutim, tu dolazimo do problema sudstva, a tu vec pocinje da se gubi smisao normalnom razgovoru... dalje, nije resenje u pljuvanju i hejtovanju, vec u konstruktivnom pristupu. kao tehnokrata i profesionalac, smatram da je jedina sansa za ovu zemlju u konstruktivnom angazovanju kompetencije na svim poljima. mozda je to jos neizvodljivo, s obzirom na trenutni sistem i shvatanja mnostva, ali ne zelim da odustanem od tog svog uverenja. takodje, jasno mi je kako neki MORAJU da imaju iskrivljenu sliku o Razvijenom svetu, kao o el Doradu, i Srbiji, kao poslednjoj mracnoj rupi, s obzirom na poslednjih 15 godina. medjutim, imao sam tu srecu da putujem, i da se na putovanjima ne zadrzim samo na posmatranju Razvijenog sveta na nivou cistih trotoara, uredjenog i mirnog zivota pojedinaca i velelepnih simbola bogatstva. dovoljno sam analizirao i njihov sistem da bih mogao neopozivo da zakljucim nekoliko stvari: 1. Razvijeni svet se nalazio na ISTOM nivou i suocavao se sa ISTIM, ako ne i vecim problemima, kao i mi sad, i to bez izuzetka 2. Razvijeni svet nije ni po cemu ispred nas, osim po stepenu ekonomskog i drustvenog razvoja, sto su im omogucile SAMO istorijske okolnosti i duzina perioda mirnog prosperiteta, sto samo znaci da MORAMO da predjemo isti put kao i Razvijeni svet da bismo ih sustigli, a nikako da preskacemo stepenice razvoja 3. mi nismo, u ovom trenutku u stanju da igramo po pravilima koja namece Razvijeni svet, jer nismo na datom nivou kako drustvenog, tako i ekonomskog razvoja, koji bi omogucio primenu tih pravila, sto znaci da treba izbeci frustracije uporedjivanja 4. samo postepenim i stabilnim razvojem okrenutom sebi i svojim interesima, a zasnovanom na zdravim osnovama, se moze graditi nada da cemo ih ikad dostici dakle, porediti nas sa Razvijenim svetom na tako banalan nacin predstavlja ili izraz frustracije, ili izraz potpunog neznanja, ili oba. eto Lagisa... :* @ drasko iskljuci mozak, otvori oci. ← pa jel' imas ti ili nemas onaj pajdo? Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 u covece... a ja dos'o na topic i kao sa'cu a nesto pametno da postujem, procitam poslednje dve strane i kao "a ne, bolje ne, jos ce da me jure grabuljama". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 izvini molim te, ali ko se ovde nije isfrustrirao za zadnjih 15 godina, taj nije normalan. ← vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv takodje, jasno mi je kako neki MORAJU da imaju iskrivljenu sliku o Razvijenom svetu, kao o el Doradu, i Srbiji, kao poslednjoj mracnoj rupi, s obzirom na poslednjih 15 godina. ← ali nije resenje u pljuvanju i hejtovanju, vec u konstruktivnom pristupu. ← kako mozes da ocekujes da ljudi ne skacu nepromisljeno na svaku novu glupost koja ova drzava iznedri? imam privatnu firmu i nisi svestan koliko oni sranja izmisljaju kako bi uzeli pare, koje crne rupe u zakonu. ← vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv mogu sad da skucam celu stranu stvari za koje mislim da bi mogle i morale bolje da se rade u ovoj zemlji. ali, ako neko u ovoj zemlji krene da resava bar neki problem koji je na tom spisku, dobice moju punu podrsku, ma ko to bio. ← sto se pajda tice, nadam se da si u pravom smislu shvatio moj predjasnji post. ← naravno da jesam, samo se malko saluckam sa tobom Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 kruko ako kazes da imas privatnu firmu onda ti najbolje od svih ovih znas kakva je ova drzava i da je ovo sve samo ne drzava. Sami lopovluk. Da mogu gace bi ti skinuli... jujujuju lag, na tvojoj sam strani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 pa vi garishe morate da se stickujete together :))) Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 ne opterecuj se takvim stvarima Daki, lose je za ten. idi kupi si D&G i budi lep i fensi. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 (edited) ne opterecuj se takvim stvarima Daki, lose je za ten. idi kupi si D&G i budi lep i fensi. da znas da mi je lakse kad pazarim tako nesto al u ovom govnetu od drzave nema da se kupi a i da ima kinesko je... dobro si me podsetio, moram u solarijum... i da, ja vec jesam lep i fensi... ne znam kako si to previdis ove cinjenice kada si mogao da napises tako nesto potpuno bez razmisljanja. iskljuci mozak otvori oci druze moj, o privatnom biznisu znam verovatno vise nego 99% i dovoljno dobro znam sve o ovoj drzavi. Ali uopste mi nije bitno da neko cuje moje misljenje i kad vec kreces sa potcenjivanjem nemamo o cemu da pricamo. Ti smaraj sa kilometarskim postovima koje samo balavac i de1 citaju ja cu o d&giju i svi srecni Edited June 9, 2006 by dzontra.volta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 da znas da mi je lakse kad pazarim tako nesto al u ovom govnetu od drzave nema da se kupi a i da ima kinesko je... dobro si me podsetio, moram u solarijum... i da, ja vec jesam lep i fensi... ne znam kako si to previdis ove cinjenice kada si mogao da napises tako nesto potpuno bez razmisljanja. iskljuci mozak otvori oci druze moj, o privatnom biznisu znam verovatno vise nego 99% i dovoljno dobro znam sve o ovoj drzavi. Ali uopste mi nije bitno da neko cuje moje misljenje i kad vec kreces sa potcenjivanjem nemamo o cemu da pricamo. Ti smaraj sa kilometarskim postovima koje samo balavac i de1 citaju ja cu o d&giju i svi srecni ← lol Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 lol ← 4. Najstro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 rofl Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted June 9, 2006 Author Report Share Posted June 9, 2006 idi bre Lagisa... nego, vidi... nije problem kritikovati, i ja mogu da kritikujem, ali je problem kada se kritikuje bez argumenata. ili iz hejta. mogu sad da skucam celu stranu stvari za koje mislim da bi mogle i morale bolje da se rade u ovoj zemlji. ali, ako neko u ovoj zemlji krene da resava bar neki problem koji je na tom spisku, dobice moju punu podrsku, ma ko to bio. sad, radi se o tome da je ovo BILA rupa u zakonu, da su je neki zloupotrebili i da je sad zatvorena. mozda, po meni, postoji fleksibilniji i bolji nacin da se ona zatvori, ali i time sto je zatvorena, makar i ovako, mnogo je uradjeno. moj najveci problem u ovom slucaju, a i u svim slicnim slucajevima, je sumnja da neko NAMERNO ostavlja ovakve rupe u zakonu. medjutim, tu dolazimo do problema sudstva, a tu vec pocinje da se gubi smisao normalnom razgovoru... dalje, nije resenje u pljuvanju i hejtovanju, vec u konstruktivnom pristupu. kao tehnokrata i profesionalac, smatram da je jedina sansa za ovu zemlju u konstruktivnom angazovanju kompetencije na svim poljima. mozda je to jos neizvodljivo, s obzirom na trenutni sistem i shvatanja mnostva, ali ne zelim da odustanem od tog svog uverenja. takodje, jasno mi je kako neki MORAJU da imaju iskrivljenu sliku o Razvijenom svetu, kao o el Doradu, i Srbiji, kao poslednjoj mracnoj rupi, s obzirom na poslednjih 15 godina. medjutim, imao sam tu srecu da putujem, i da se na putovanjima ne zadrzim samo na posmatranju Razvijenog sveta na nivou cistih trotoara, uredjenog i mirnog zivota pojedinaca i velelepnih simbola bogatstva. dovoljno sam analizirao i njihov sistem da bih mogao neopozivo da zakljucim nekoliko stvari: 1. Razvijeni svet se nalazio na ISTOM nivou i suocavao se sa ISTIM, ako ne i vecim problemima, kao i mi sad, i to bez izuzetka 2. Razvijeni svet nije ni po cemu ispred nas, osim po stepenu ekonomskog i drustvenog razvoja, sto su im omogucile SAMO istorijske okolnosti i duzina perioda mirnog prosperiteta, sto samo znaci da MORAMO da predjemo isti put kao i Razvijeni svet da bismo ih sustigli, a nikako da preskacemo stepenice razvoja 3. mi nismo, u ovom trenutku u stanju da igramo po pravilima koja namece Razvijeni svet, jer nismo na datom nivou kako drustvenog, tako i ekonomskog razvoja, koji bi omogucio primenu tih pravila, sto znaci da treba izbeci frustracije uporedjivanja 4. samo postepenim i stabilnim razvojem okrenutom sebi i svojim interesima, a zasnovanom na zdravim osnovama, se moze graditi nada da cemo ih ikad dostici dakle, porediti nas sa Razvijenim svetom na tako banalan nacin predstavlja ili izraz frustracije, ili izraz potpunog neznanja, ili oba. eto Lagisa... :* ← sve je to divno ali ti nas poredish sa drugima u fazonu "tako su i oni morali". jesu, morali su pre 3 veka kada nije bilo interneta, tv-a, telefona, struje, edukacije koja se nama sada nudi. nisam hteo da se ovo pretvori u "hejt na celu srbiju" topic ali izgleda da mora tako da se desi. odkako zhivim ovde jedino "dobro" shto mi se desilo je piraterija a i to mi ne bi trebalo da zhivim preko - evo na primer u norveshkoj u kojoj su porezi tako jako strashni. bio sam recimo u nemachkoj, koja je jedna od tih drzhava sa ubi bozhe sistemom poreza. ali koja je razlika izmedju nemachke i srbije? u ljudima koji imaju ispravna moralna nachela, koji su edukovani i vredni. ono shto imamo u srbiji je gomila kretena, neradnika i seljaka koji samo gledaju ko ce koga da zajebe. kako u normalnom drushtvu, tako i u edukovanom. kako i u narodu tako i u politici. i sad ja sedim ovde i raspadam se u nadi da ce sve biti bolje ali u poslednjih par meseci sam se toliko sjebao chisto zato shto sam u srbiji da sam popizdeo, ali to je druga pricha. ovo je samo vrh. kao shto rekoh, kako je to rupa u zakonu ako je i razvijenije drzhave imaju? tako shto oni umeju to da kontrolishu i tako shto ce oni skontati kada ih neko potkrada za razliku od nas. nashi chim skontaju da je jedna ekipa nesposobna - opla, veci porezi za celu drzhavu. lalala sve je divno, placajte vi toliko i toliko vishe. nije bitno shto morate da se cimate ko prasad za svaku poshiljku samo zato shto ste iz srbije nego dajte josh malo para zato shto smo nesposobni pre svega da skontamo da nas neko vara a zatim i da isteramo pravdu... iz cele ove tvoje priche, zbog ljudi i gluposti poredjenja ispadaju vec stavka 1. 2. (SAMO istorijske razlike? mislish oni jesu radili a mi nismo?) i 4. (kakve zdrave osnove sa ljudima koji smrde, prde, ruzhni su i pokvareni) za 3. se slazhem i obichno ga se pridrzhavam, ali kao shto sam rekao... Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 ovi sto brane srbiju, recite mi, kakvu buducnost ima prosecno dete u srbiji? sa kolko godina ce moci da ima svoju kucu, 2oje kola, svako leto na more? znaci prosecno dete... eto, uzmite nek bude u braku sa 25 godina i da ima zenu koja isto radi i sve pa da zajedno stvore ovo a rade u nekoj prosecnoj firmi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts