Lucky Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 A sta je tacno "prosecno" dete, i kakva je po tom pitanju situacija u inostranstvu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 o tome i govorim. zivim sa retama u americi, odrasli ljudi inteligencija na nivou nase srednjoskolse dece. 4 dece im studiraju imaju 4 kola ispred garaze 2 kuce. mama radi kao nurse u junior high cale radi kao welding engineer u nekoj raketnoj kompaniji... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 @Darijan: imas jos 100 topika na kojima mozes da nas plavis svojim glupostima, evo te lepo molim, da bar neke, kao sto je ovaj, postedis svog prisustva, i ostavis prostora ozbiljnim i zrelim clanovima da prodiskutuju o ozbiljnim temama, na tebi, ocigledno, nedostiznim nivoima. @Lagisa: jesu oni to uradili pre par vekova, ali mi to mozemo brze, bas iz razloga koje si naveo (komunikacije, tehnologija, itd.), koji ubrzavaju procese. prosto, danas mozes da sredis drzavu za 5-10 godina, dok ti je ranije trebalo vek ili dva. to da ima stoke u nasem drustvu nije novo, ima je svuda, samo je tamo, srecom, uspostavljen sistem po kojem su oni na marginama drustva, a kod nas su, nazalost, isplivali na povrsinu, usled svega ovoga sto nam se izdesavalo. ali to je proces, i cudi me kako ne vidis da se nesto menja nabolje. kao da ste svi zaboravili gde smo bili 2000. na sve strane se sere o slobodama, o standardu, o ljudskim pravima. samo je tuzna istina da MI nismo spremni da vodimo NORMALAN zivot. hocemo anarhiju iz Slobinog vremena i nemacki standard. to ne ide tako. standard se dostize crncenjem i polako, a pravila moraju da se uspostave na pocetku. jaz koji postoji izmedju pristojnog zivota po normalnim (surovim) pravilima i crncenja u siromastvu da bi se taj standard dostigao uz normalna (surova) pravila se zove TRANZICIJA. ja NISAM ZADOVOLJAN nasim napretkom u globalu, jer mislim, zapravo ZNAM, da se MNOGO stvari moglo uraditi brze, bolje i postenije. ali necu otici tako daleko da negiram svaki napredak. s druge strane, kad sagledam kakvi su AVANTURISTI zajahali drzavu posle 5. oktobra, dobro je sto smo uopste u stanju da sad pricamo o bilo kakvom napretku. s trece strane, hipoteka '90-tih je tolika da nam trebaju Japanci na 10 godina da bismo se uredili, i pravo je cudo sto se ista mrda. a mrda u najvecem broju slucajeva samo zahvaljujuci armiji postenih, vrednih i strucnih ljudi, koji na nizim nivoima u drzavi rade kao crnci da donesu nove zakone, odluke, strategije, propise, resenja i sl. to vidim iz dana u dan. ako ti nesto i deluje kao nepravedno ili neadekvatno resenje, to je samo posledica nemanja instrumenata ili resursa koji postoje na Zapadu, a kojima bi se moglo bolje urediti nesto. problem je kad se zakoni pisu namenski sa rupama da bi se odredjene grupe obogatile. o lopovima necu da pricam, jer je frka zapravo u tome sto svaki lopov ima politicara-zastitnika, i dok se svi, ili jaka vecina, sloze da nekog sabiju, prodje mnogo vremena, i mnogo se stvari upropasti. a pravo nezavisno sudstvo nemamo jos... a realno nemam resenje za sudstvo, jer nisam pravnik i o tome ne razmisljam. kad kazem o istorijskim okolnostima, mislim na 5 vekova pod Turcima i 10-ak ratova u poslednjih 200 godina, komunizmu i sl. dok smo se mi grcili u blatu ovde, neki su pljackali kolonije. ili im je uleteno sa kesom LA GRANDE. i sad nam tupe o tome kako su oni kul a mi uzasni... znas ono "imao pa nemao" - e to nam se desilo, pa smo se sad skenjali. ali, UVEREN sam da cemo da isprstimo kao ni jedna tranziciona zemlja. nemo' si u bedaku Lagisa. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 kad smo mi imali? previse demagogije a nista nisi rekao. za 15 godina molicemo za koricu hleba, svi, cela srbija, ako nas uopste bude. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 kad smo mi imali? previse demagogije a nista nisi rekao. ← zabolela me glava koliko lupetash, lepo ti je drashko rekao... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 ojeah ajmo da se ponosimo carom dushanom pre 325324 godina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 imas 6 postova na ovoj strani ciji je sadrzaj ukupno 0 (nula) pametnih stvari koje si sklepao u 20-tak prosto-prosirenih i par lose slozenih recenica. 'ajde, evo drugi put te molim da isparis sa ovog topika. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 kad mi odgovoris na bilo koje moje pitanje shefe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 obecavas? 'ajde onda, petak mi je, blizi se kraj radnog vremena, a sve sam pozavrsavao... lepo mi slozi od 1 do 5 sta ti nije jasno, pa da ti lepo objasnim, jer u prethodnim postovima vidim ukupno 0 (nula) smislenih pitanja. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 1. ovi sto brane srbiju, recite mi, kakvu buducnost ima prosecno dete u srbiji? 2. quote tebe: znas ono "imao pa nemao" - e to nam se desilo, pa smo se sad skenjali. ali, UVEREN sam da cemo da isprstimo kao ni jedna tranziciona zemlja. pa sad moje pitanje: kad smo mi imali? eto samo to... ja drzim svoju rec, tako da nema potrebe da obecavam jer za mene je samo rec dovoljna. znaci lepo opsirno odgovori dacu ti svoj komentar ako bude potreban i necu vise dolaziti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 (edited) O čemu vi pričate, o kakvoj budućnosti prosečnog srpskog deteta i sl.? Prosečno srpsko dete koje postaje prosečan srpski čovek je najveći neradnik na kugli zemaljnskoj! Znate koliko mi imamo radnih sati po godini? Ne znate, a jel znate koliko imamo EFEKTIVNIH radnih sati po godini? Ni to ne znate, e kad to saznate, pa kad uporedite sa nekom od tih rajskih zemalja, onda dođite i komentarišite. A ja vam kažem da u odnosu na broj naših nominalnih i efektivnih radnih sati mi živimo FANTASTIČNO, verovatno smo među prvih 20 zemalja sveta! Edited June 9, 2006 by Klinac Balavac Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 e lepo... 1. prosecno dete u Srbiji ima dobru perspektivu po mom misljenju, iz prostog razloga sto vidim da se razvijamo, i da ce taj razvoj ici samo brze. i dok to dete dodje do doba kad treba da kupi kola, procice 15-tak godina od sad, a oko 2020. Srbija ima da bude mnogo bogatija nego danas, iako ti mislis da cemo da prosimo za hleb. SVI prijatelji iz moje generacije koji su zavrsili faks, nasli su posao (tacno je da se radi o ekonomiji, i da je situacija losija sa studentima sa drugih fakulteta, ali se i ona popravlja iz godine u godinu), i pojacavaju im se plate ili odlaze na jaca i bolje placena mesta, a nemaju jos ni 30 godina. ipak, ti nisi prosecno dete u Srbiji i pitam se kako mozes da zastupas njihov slucaj iduci po Amerikama i ziveci unutar 5% najbogatijih u ovoj zemlji. to mi govori da si TI zapravo demagog. hvaliti liberalnu ekonomiju (kao sto su SAD), a brinuti o proseku mi deluje politikantski. ko radi i vredi - imace, a ko nije sposoban ima da ide na kazan. da li se za to zalazes ili ne? ja sam ipak malo socijalnije nastrojen od cistog liberalizma, pa je paradoksalno da me TI pitas o socijali. oko toga sto mislis da je losije i da ce biti jos gore, a imajuci u vidu da se razumes u biznis, ostaje mi samo da se pitam kojim su se tvoji poslom bavili (ocigledno tokom '90-tih) i kako, pa im je sada losije. to sto nas poredis sa SAD po standardu mi govori da nisi bas najbistriji potok u ovoj sumi. kad su oni gradili svoje bogatstvo, ziveli su u paklu, radeci 16 sati dnevno za par centi, da bi danas mogli da rade 8 sati za 50-100 dolara. ali necu da pricam o SAD. jebote, svi bi 'leba bez motike. svi bi Titin sistem. kola da se kupe na rate za decji dodatak, pa da kredite za vikendice i ostale kurce-palce pojede inflacija, da zavrnu drzavu, da prejebu poslovnog partnera. a svima puna usta Zapada. pa gde to ima? 2. kad smo imali? decko, a gde ti zivis? ili gde si ziveo. od BDP-a od 5000 dolara po glavi '91., dosli smo na 0 dolara po glavi '93., i na oko 3000 dolara po glavi danas. a ondasnji dolar>>>danasnji dolar, tako da smo u proseku onda ziveli bar 2 puta bolje nego danas, a x puta bolje nego '90-tih. i samo bi bilo lepo kad bi makar jednom ponudio svoje resenje za bilo sta, umesto sto prdis okolo. sad lepo odustani od ovog topika, pa se vidimo na nekoj sledecoj ozbiljnoj diskusiji, kad budes malko promislio pre nego sto krenes da delis svoje misljenje sa ostatkom sveta. ziv bio. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 (edited) O čemu vi pričate, o kakvoj budućnosti prosečnog srpskog deteta i sl.? Prosečno srpsko dete koje postaje prosečan srpski čovek je najveći neradnik na kugli zemaljnskoj! Znate koliko mi imamo radnih sati po godini? Ne znate, a jel znate koliko imamo EFEKTIVNIH radnih sati po godini? Ni to ne znate, e kad to saznate, pa kad uporedite sa nekom od tih rajskih zemalja, onda dođite i komentari Edited June 9, 2006 by Formica Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Ne Formice, ovde nazalost moram da se slozim s klincem - tek kada sam otishao iz Srbije sam shvatio koliko mora da se radi i koliko svi "vataju ladovinu" kod nas. To se u poslednje vreme menja, ali josh uvek je to daleko od onoga shto nam treba da bi bili "marljiva" nacija. Interesantno je i to shto kada Srbin ode u inostranstvo da radi on moze da uradi mnogo vishe nego "kod kuce". Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlajonja Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 nije to toliki problem... ono shto mene iritira je to shto su pocheli da primenjuju zakone za naplatu i za te .. te .. te poreze... a gde su zakoni za povetjanje plata? znachi trip je ovakav... ajde sada da u srbiji donesemo zakone i dignemo sve fakin cene svega i naplatimo i shta jeste i shta nije... pa srednja i nizha klasa da skapaju od gladi... a onda za jedno deset godina da povetjamo plate ko u evropi kada dostignemo njihov nivo prosperiteta i svest... ma UUU QRRAAATZ!! :( elem... a shto se tiche lelemudisanja i krivinarenja na poslu.. toga recimo u mojoj finoj drzhavnoj ustanovici nema poshto se sve svodi na mesechni izveshtaj i koliko si uradio i koliko uradish toliko imash shanse da zadrzhish posao... tako da piss off vi koji mislite da je ovo u redu... nije u redu... bem ti drzhavu :DDDDD (ovo nisam do sad nikad reko, aj pa da bude prvi i poslednji put). Quote Ujaaa greemmmliiineeee... Oh no! We're all gonna die!! WE'RE SAVED!!!I'm screw'd! "Mi smo uvek tu - RUR Gerila" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Interesantno je i to shto kada Srbin ode u inostranstvo da radi on moze da uradi mnogo vishe nego "kod kuce". ← Ne vidim shta je tu interesantno. Ako je adekvatna nagrada za rad chovek tje raditi vishe i bolje nego tamo gde tje za crnchenje opet crkavati od gladi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Jeste nepotreban post ali 100 posto agree sa Lexom :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 me 3 E sad, to Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Simple manja produktivnost i efikasnost rada - rezultovano manjom platom veca produktivnost i veca efikasnost - rezultovano vecom platom Prosechna plata u Srbiji 250e Ovde se ne ceni struka, barem finansiski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlajonja Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 otkad je u srbiji prosechna 250e plata? o chem ti prichash uopshte? :) Quote Ujaaa greemmmliiineeee... Oh no! We're all gonna die!! WE'RE SAVED!!!I'm screw'd! "Mi smo uvek tu - RUR Gerila" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 zaboravio je jednu nulu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 otkad je u srbiji prosechna 250e plata? o chem ti prichash uopshte? :) ← O tome da vecina ljudi i sa zavrshenim faxom ima platu od 20-30k dinara [lekari npr.]. I kako ochekujesh da pored silnih poreza opet chovek radi svoj posao kako treba. Tu dolazimo do indiferencije i gubitka volje za radom [odgovor o tome kako ljudi lade jaja ovde] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlajonja Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 brate i dalje te ne razumem... pazi... ljudi sa faksom ima jedva 1/100 zaposlenih i manje... a sav teret pada na one sa srednjom struchnom spremom i oni su glavna radna snaga ove zemlje... trenutno i ja spadam u ovu grupu te se jedim zbog toga... (drugu grupu) a kada dolazi do povetjanja platja... sss i nss uvek budu preskochene? vaj??? oouuuu vaaaj??? zato shto je takva frikin lopovska vlast... jebte se fudbaleri! igrate ko penziionerii... shta god sam hteo da kazhem... Quote Ujaaa greemmmliiineeee... Oh no! We're all gonna die!! WE'RE SAVED!!!I'm screw'd! "Mi smo uvek tu - RUR Gerila" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Ne vidim shta je tu interesantno. Ako je adekvatna nagrada za rad chovek tje raditi vishe i bolje nego tamo gde tje za crnchenje opet crkavati od gladi. Ja mislim, a mozhda gresim, da cak i ovde, covek koji hoce da radi, nema problem da radi 24/7 (makar u prvo vreme) i dovoljno je vredan, mozhe za sebe da nadje dobar posao koji cak i mozhe da bude ok platjen. Takva akcija mozhda nije omogucena liku iz neke selendre (nije hejt) jer kao, zivi tamo gde zivi, nema mogucnost skolovanja, ali govorim o gradskim centrima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Ja mislim, a mozhda gresim, da cak i ovde, covek koji hoce da radi, nema problem da radi 24/7 (makar u prvo vreme) i dovoljno je vredan, mozhe za sebe da nadje dobar posao koji cak i mozhe da bude ok platjen. Takva akcija mozhda nije omogucena liku iz neke selendre (nije hejt) jer kao, zivi tamo gde zivi, nema mogucnost skolovanja, ali govorim o gradskim centrima. ← Овде си у праву сасвим, то што овде гомила кука је зато што хоће да џабалебаре а да добију паре, па не може тако, због тога и јесмо ту где смо. На сваком факултету имате милион постера са разним стипендијама и специјализацијама да желите да радите можете комотно да улетите у такву неку причу и да добијете сасвим лепе паре за то што знате. Има људи који поштено раде и имају доста пара али су стручњаци, сад што би ви да не радите ништа него паре саме да дођу то је друга ствар. Завршавајте школе, учите, усавршавајте се и биће посла чак и овде од ваше кукњаве нема нико ништа а и да се разумемо: Јел неко лењ, или глуп, или га професори мрзе? Могу да се кладим да пола вас што кукате овде иде на неки приватни факс и углавном се зајебава а не учи колико би требало и нема јасан циљ у животу, то је људи ваш проблем ако ви мислите да ће било која држава да се брине о људима који не желе да искористе све услове грдно се варате. У овој земљи таквој каква је имате милион могућности да радите али ви хоћете да вама све дају на тањиру нећете да учите по 10 сати дневно, ако не желите онда не видим разлог да кукате, а пошто нико од вас није ретардиран уверен сам да може свако од тих који кука да заврши факултет и да специјализира нешто у иностранству. Баш из ових разлога сам уверен да сте лењи јер само умете да критикујете, ја знам пуно људи који су црнчили на факултету ал сад имају плату 2000 евра(чак и више) и то у овој јадној Србији. Погледајте на државним факултетима оне плакате са стипендијама и специјализацијама па мало загрејте столицу и урадите нешто од себе осим што знате да све критикујете и да правите демонстрације ни за шта. За оног ко жели да ради и ко је стручњак нема препрека а за вас лезилебовиће ни једна власт никада неће бити добра. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts