zEki Posted May 5, 2006 Author Report Share Posted May 5, 2006 Znam i ja da je najbolje dirketno. I to sam isto spomenuo. ALi radi se o tome da ja hmm pa nemam bas izbora. Naime, ako ocu da dobijem turisticku vizu onda moram da upisem nesto ili se negde zaposlim da bi mogao uopste da idem na razgovor u ambsadu. E to je malo veci problem jer ja u ovom trenutku ja ne znam kako to da izvedem. Pa naravno da cu da radim da bi imao da placam studije. Ne sve ali jedan deo. E pa batice moj ne moze ni sve tako lako. Ima da se stisne bulja i to je to. Znaci za sada vidim jedinu varijantu prijavljivanja na fakultete on-line ili ti preko interneta i slanje papira na taj nacin. Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
DECEPTICON Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 Naime, ako ocu da dobijem turisticku vizu onda moram da upisem nesto ili se negde zaposlim da bi mogao uopste da idem na razgovor u ambsadu. Stvarno ne znam ko ti je pricao te izmisljotine :) Vec sam ti rekao da ne verujes razno-raznim pricama. Kakve veze ima da li studiras, ili ne, za dobijanje turisticke vize... :) ? Onaj ko ti je rekao da vadis turisticku vizu, da dodjes u SAD, pa da onda gledas sta ces dalje da radis - taj te zajebava. Ajde da podjemo od teoretske situacije - dobio si turisticku vizu, sa npr. rokom trajanja od 3 meseca. Da li ti mislis da mozes da u roku od tri meseca udjes u Ameriku, i da izvadis zeleni karton/radnu dozvolu/nesto trece? Nema sanse, cak ni teoretski. A mozda zelis da ostanes malo duze nego sto ti to turisticka viza dozvoljava, pa da na taj nacin napravis jedan od najtezih krivicnih prekrsaja? :) Iz iskustva, cisto da ti skrenem paznju, posto mi je burazer trenutno u NY. Njemu je trebalo godinu i po dana da dobije zeleni karton, iako je ozenjen Amerikankom (naseg porekla). Platio je gomilu para i na advokate, i na razne papire - ali jednostavno ne moze brze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 Pa naravno da cu da radim da bi imao da placam studije. Ne sve ali jedan deo. E pa batice moj ne moze ni sve tako lako. Ima da se stisne bulja i to je to. Znaci za sada vidim jedinu varijantu prijavljivanja na fakultete on-line ili ti preko interneta i slanje papira na taj nacin. ← mozes ti da platis i cele studije radom. ali treba imati u vidu da je rad van fakulteta ostro zabranjen. ne daj Boze da te uhvate. medjutim, po vecim gradovima ima gomila imigranata koji bi te zaposlili (NY, LA...). dakle, mozes da radis na crno. i da otplatis veliki deo studija... ali koliko god da ovo izgleda lepo, jako je tesko raditi 8 sati dnevno, ici u shkolu, uraditi enormnu kolicinu domaceg zadatka na kojem ameri insistiraju... neverovatan napor, moras biti psihicki prejak da ne bi prolupao. posto bi ti se zivot sveo na posao-shkola-posao-shkola... nema izlazaka, zurki, druzenja, uzivanja... na faxu mozes da zaradis oko $600 mesecno. 20-25 sati nedeljno mozes da radis. Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 Postoji jednostavnija varijanta....... Moj ortak iz srednje je otisao da zavrsi 4 god. srednje i ozenio se sa nekom debelom amerikankom punom kesa, dobio zeleni karton, ona mu iskesirala fax....... Njen cale im otvorio gradjevinsku firmu i on je postao direktor....... to je lepsi deo price...... nastavak nema veze sa ovim topikom,ali da ispricam do kraja....... I onda jednog dana nagovori on neke ortake sa fax-a i zenu da idu sa njim na koncert Harisa Dzinovica u San Francisco i posto je njegova zena vozila dozive saobracajku.... njegovoj zeni nista, njemu se sjebe kicma ,a ostatak drustva pogine na mestu.......A prica ima i srecan kraj posto je njen cale bogat, ortak je imao vrhunsko zdravstveno i posle par godina lecenja i ko zna koliko operacija ponovo hoda......... Zakljucak ove price: 1. Nikako zeni nemoj davati da vozi 2. Najbolji nacin za studije i zivot u Americi je da se ozenis tamo za neku burzujku ← krang likcina jedna od varijenti je da se ozenis. i svakako dobra varijanta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 Amerika, idem ... pali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibor2 Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 -gledaj, kako ja da radim sa strane kad studiram arh..? -sam da radim ne smem (nemam dozvolu ^_^) -bila bi dobra fora da upadem prodekanu za nastavu, svim profesorima iz projektovanja, uglavnom svim vetjim bajama, da ih teram da mi pishu preporuke. -mozhda bi to uspelo. -mogu ja da radim, ali sta njima znaci to sto sam ja radio za neku low-life firmu ili biro koji je totalitarni krep. -i koliko ja vidim (sto njih uopste ne zanima kapiram) ja tamo idem na POST-diplomske studije. -ili bi bilo bolje da ih cimam da tamo diplomiram sto je vise mogutje. -a i ja serem jebo me MIT. -mislim ne znam. -trazhio sam nesto za Japan, i to je skroz mogutje ali me ne odusevljava njihova skola arh -nasa je bolja to je fakat. Quote brandstack.com/users/portfolio/logos/gligorov \\ behance.net/gligorov 99designs.com/people/gligorov \\ twitter.com/MarkoGligorov \\ upstack.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 (edited) bilo bi odlicno kada bi mogao da se zaposlis u Vladi ili nekom ministarstvu. ako imas vezu, ne moras odmah po zavrsetku studija da palis u USA, probaj da sakupis radno iskustvo jednu-dve godine. ali posto kapiram da studiras arhitekturu tesko ces upasti u Vladu. ali bi neko ministarstvo moglo... takodje bi mogao da se recimo po zavrsetka studija uguras u neki major projekat u nasoj zemlji... nadjes neku vezu ili tako nesto, i to pomenes u aplikaciji. mnogi su tako prosli na postdiplomske i upisali jako dobre fakultete. Edited May 5, 2006 by Formica Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 brate tibore, ako smo mi bolji od japanaca.... mislim stvarno :) Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibor2 Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 -ne ozbiljno. -ti bar znas da je nas fax jedan od jacih fak u srbiji i to je cinjenica. -japanci imaju studije arh koje su podeljene u 2 dela i traju 3 godine. -ispravite me ako gresim ali ako nas fax traje 4 ili 4 i po to ne mora, ali meni pruzha vetju nadu da je gradivo temeljnije obradjeno. -svaki od poznatijih japanskih arh se skolovao u inostranstvu. -u ono vreme oni su imali program pri vladi gde su placali celokupnom mladom gradjanstvu onda skolovanje po svetu, u nadi da tje da se vrati bar 10%.. -na njihovu sretju vratishe se 90% i japan je ono sto je sad - najvetji baja. Quote brandstack.com/users/portfolio/logos/gligorov \\ behance.net/gligorov 99designs.com/people/gligorov \\ twitter.com/MarkoGligorov \\ upstack.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 -ne ozbiljno. -ti bar znas da je nas fax jedan od jacih fak u srbiji i to je cinjenica. -japanci imaju studije arh koje su podeljene u 2 dela i traju 3 godine. -ispravite me ako gresim ali ako nas fax traje 4 ili 4 i po to ne mora, ali meni pruzha vetju nadu da je gradivo temeljnije obradjeno. -svaki od poznatijih japanskih arh se skolovao u inostranstvu. -u ono vreme oni su imali program pri vladi gde su placali celokupnom mladom gradjanstvu onda skolovanje po svetu, u nadi da tje da se vrati bar 10%.. -na njihovu sretju vratishe se 90% i japan je ono sto je sad - najvetji baja. ← i ja bi se vratio u japan zbog picki :D (da sam japanac naravno, ili nindza) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 Tibore, ne znam da li si se ti prebacio na bolonjsku... ali ovo je sad krsh u odnosu na pre. Do tog trenutka je vazio po nekoj listi za jedan od najboljih 15 fakulteta u evropi, a kad se prebacio na bolonjsku elegantno su ga skinuli sa liste i uopshte nije u klasaciji. :/ mada opet... faks je vise manje ostao na foru.. kolko se trudis, tolko ces da vredish Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 (edited) nasha skola arhitekture je bolja od japanske?!?!?? tibore, na kojim si ti drogama? to sto je tadao ando pola samouk a pola obrazovan po inostranstvu ne znachi da japanci nemaju odlichne arhitektonske skole. Sad za kongres je u beogradu bio Kengo Kuma ( a uslovi u kojima je prezentovao svoj rad su bili ochajni, na nivou sa sada vec ozloglashenim nastupom rema kulhasa,pre dve godine - nash faks nema nameru da ugradi u amfiteatar kako treba ozvucenje i osvetljenje iako uzimaju 240 000 po godini), a postoji josh brdo drugih koji odlichno rade, koji su lokalno obrazovani...http://www.japan-architects.com/ sa druge strane koga mi mozemo da pokazemo - Dejana Miljkovica?!? na nashem faksu se jedino radi kako treba po studijima i to ako upadnesh u neki koji valja, drugim rechima kada profesora ne mrzi sto je ziv, kao sto je to npr sa Vasilijem Milunovicem, koji dolazi u 10 a ode u pola 12, nista ne kaze, samo izhejtuje i ode Edited May 6, 2006 by iguana Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 na faxu mozes da zaradis oko $600 mesecno. 20-25 sati nedeljno mozes da radis. ← $600 je smeshno za Ameriku, ali realno. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zEki Posted May 6, 2006 Author Report Share Posted May 6, 2006 $600 je smeshno za Ameriku, ali realno. ← True. 2500 dolara zaraditi je sasvim realno !! Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibor2 Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 nasha skola arhitekture je bolja od japanske?!?!?? tibore, na kojim si ti drogama? to sto je tadao ando pola samouk a pola obrazovan po inostranstvu ne znachi da japanci nemaju odlichne arhitektonske skole. Sad za kongres je u beogradu bio Kengo Kuma ( a uslovi u kojima je prezentovao svoj rad su bili ochajni, na nivou sa sada vec ozloglashenim nastupom rema kulhasa,pre dve godine - nash faks nema nameru da ugradi u amfiteatar kako treba ozvucenje i osvetljenje iako uzimaju 240 000 po godini), a postoji josh brdo drugih koji odlichno rade, koji su lokalno obrazovani...http://www.japan-architects.com/ sa druge strane koga mi mozemo da pokazemo - Dejana Miljkovica?!? na nashem faksu se jedino radi kako treba po studijima i to ako upadnesh u neki koji valja, drugim rechima kada profesora ne mrzi sto je ziv, kao sto je to npr sa Vasilijem Milunovicem, koji dolazi u 10 a ode u pola 12, nista ne kaze, samo izhejtuje i ode ← -pa ubo si sve. -vaske je debil od kog mi opala kosa za poslednja 8 meseci. -ali dobro. -nemam stvarno sta da kazhem, jer sam bas u tom studiju i otkud znam. -miljkovitj ma kolika seljacina bio baja je. -po mom misljenju to je sam stajanje uz prave ljude i to je to. -vise ga je sralo. -ma jebes tadao anda, rekao sam da je on i ostali japanci svi skolovani spolja. -bar svi poznati da ih ne nabrajam. -ali neam pojma. Quote brandstack.com/users/portfolio/logos/gligorov \\ behance.net/gligorov 99designs.com/people/gligorov \\ twitter.com/MarkoGligorov \\ upstack.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 Ja isto razmishljam da odem da overim ameriku, prvenstveno zbog jedne stvari: Tama kad dodje neki srbin student, gledaju ga kao boga jel im tek on pokaze shta je prava zabava i shta je alkoholni kapacitet... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 -pa ubo si sve. -vaske je debil od kog mi opala kosa za poslednja 8 meseci. -ali dobro. -nemam stvarno sta da kazhem, jer sam bas u tom studiju i otkud znam. -miljkovitj ma kolika seljacina bio baja je. -po mom misljenju to je sam stajanje uz prave ljude i to je to. -vise ga je sralo. -ma jebes tadao anda, rekao sam da je on i ostali japanci svi skolovani spolja. -bar svi poznati da ih ne nabrajam. -ali neam pojma. ← ja sam bio kod vasilija proshle godine 2 semestra i hvala bogu na novom sistemu jer bih ja poludeo da sam i u trecoj i cetvrtoj godini bio kod njega. Miljkovic nije nista posebno kao arhitekta nego samo zna prave ljude, ugradio se u sistem. Samo mi nije jasno koji kurac radi na faxu? Zbog kesha ili zbog ljubavi prema edukaciji novih narastaja, to sigurno ne. Mota se po Gloriji a posle, kada ga pitash da ti da misljenje samo baci hejt "hocesh da ti ja isprojektujem kucu". tada ando nije jedini arhitekta iz japana, iako je najpoznatiji.pogledaj link iz mog prethodnog posta Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
.338 Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 (edited) Smem li da vazdignem topik ljudi? Treba mi neko ko je studirao/studira u Americi , da mu postavim par pitanja. Edited December 17, 2015 by Guccimist Quote Pak'o brate. Guccimist. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Ајде да пробамо. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.338 Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 Zapravo interesuju me comm. koledzi, da malo porazgovaram sa ljudima koji imaju iskustva. Quote Pak'o brate. Guccimist. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 Ima onaj jedan sto se javi samo kad popije koju. Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
.338 Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 A Formica i Zeki su offline vec duze vrijeme.. Ima onaj jedan sto se javi samo kad popije koju.Cekam da popije koju onda. Quote Pak'o brate. Guccimist. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikroStalja Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Bese to pre 20 godina ali sumnjam da se bilo sta promenilo znacajno. /Community koledz je jeftiniji znacajno.. Za strance je i dalje 10 puta skuplje nego za drzavljane US ali je to ipak u rangu 5000 dolara za semestar umesto 50k koliko je za city ili state college. Za pohadjanje community college mozes da dobijes I-20 vizu bez problema, dok mozes da dokazes da si obezbedio sredstva za smestaj i hranu ili neko garantuje za tebe. Sam koledz je bulja i u ranku je neke vise skole ovde kod nas. Ono sto jeste interesantno na community college jeste sto mozes bukvalno da naucis zanat jer su casovi veoma usmereni ka prakticnim delovima koji se koriste u poslu. Nemaju nikakvu snagu kada trazis zaposlenje. Mnogi stariji i zaposleni ameri idu na community college da bi izucili neke nove tehnologije ili tehnike da im pomogne u poslu. Ako imas neki skill koji mozes da prodas u americi sa work from home fazonom (tako da ti ne traze papire i ne prijavljuju te) realno mozes da placas koledz i odrzavas vizu dok zaradjujes lovu sa strane za zivot i skolarinu. Za to vreme pokusas da nadjes nacin da dobijes neki permanentniji status, mada prelazak sa i-20 na permanentni status nije nimalo lak. Tu se obicno ide na zenidbu ili nesto slicno. Ima razradjenih sema za to po nekim dosta velikim parama, ali ko zeli njemu nije tesko. Meni su nudili neku crnkinju ali ja sam se vratio kuci, mami i tati, ko im jebe mater imperijalisticku. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.338 Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 (edited) Bese to pre 20 godina ali sumnjam da se bilo sta promenilo znacajno. /Community koledz je jeftiniji znacajno.. Za strance je i dalje 10 puta skuplje nego za drzavljane US ali je to ipak u rangu 5000 dolara za semestar umesto 50k koliko je za city ili state college. Za pohadjanje community college mozes da dobijes I-20 vizu bez problema, dok mozes da dokazes da si obezbedio sredstva za smestaj i hranu ili neko garantuje za tebe. Sam koledz je bulja i u ranku je neke vise skole ovde kod nas. Ono sto jeste interesantno na community college jeste sto mozes bukvalno da naucis zanat jer su casovi veoma usmereni ka prakticnim delovima koji se koriste u poslu. Nemaju nikakvu snagu kada trazis zaposlenje. Mnogi stariji i zaposleni ameri idu na community college da bi izucili neke nove tehnologije ili tehnike da im pomogne u poslu. Ako imas neki skill koji mozes da prodas u americi sa work from home fazonom (tako da ti ne traze papire i ne prijavljuju te) realno mozes da placas koledz i odrzavas vizu dok zaradjujes lovu sa strane za zivot i skolarinu. Za to vreme pokusas da nadjes nacin da dobijes neki permanentniji status, mada prelazak sa i-20 na permanentni status nije nimalo lak. Tu se obicno ide na zenidbu ili nesto slicno. Ima razradjenih sema za to po nekim dosta velikim parama, ali ko zeli njemu nije tesko. Meni su nudili neku crnkinju ali ja sam se vratio kuci, mami i tati, ko im jebe mater imperijalisticku.Hvala na odgovoru. Istina da idem 2 godine na community koledz, te se mogu prebaciti na neki univerzitet nakon 2 godine ako imam zadovoljavajuc prosjek?Sto se tice prosjeka iz srednje, moram li biti odlikas ili mogu sa dobar/vrlo dobar ici? Edited December 19, 2015 by Guccimist Quote Pak'o brate. Guccimist. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.338 Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 Jel' ziv zeki brat? Sunce ti poljubim , gledam, prije 10 godina se raspitivao oko studiranja (kao i ja sad), sad vjerovatno caruje negdje. Quote Pak'o brate. Guccimist. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts