Jump to content

DECEPTICON

The X
  • Posts

    72
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by DECEPTICON

  1. Imam ja mx300, relativno je odlicno ocuvan, ali ima samo jedan problem - izlizale su mu se one 4 plasticne nozice koje sam kasnije namerno otkacio i bacio ;) Od tada ga nisam koristio. Inace mis radi odlicno, jedino mu sada fale te nozice :) Nije neki preveliki problem, mozes da skines nozice sa onih jeftinih miseva od po 400 din i da ih zalepis za mx300... Ako si zainteresovan, javi mi se na p.m.
  2. Imam Quantum Fireball 6.4 GB hard disk, radi odlicno. Mozda je nekome potreban da ga ugradi u kola ili nesto slicno :) ? Prodajem ga za male pare ili menjam za neku staru graficku karticu. Kontakt na p.m.
  3. Sve je jasno. Mazga i magare nisu jedno te isto. Nije jedno te isto ni [bold]stari[/bold] magistar ni[bold] novi [/bold]master. Prema novom programu, bachelor se postaje nakon 3 godine, a master nakon 5. Sta je sa studentima koji studiraju po starom programu? Oni studiraju 4 godine i postaju sta? Master ili bachelor? Izmedju su. E pa ne moze izmedju, kako izmedju? Pa su se lepo dogovorili da oni koji studiraju po starom programu, a diplomiraju nakon stupanja novog Zakona o visokom obrazovanju - dobijaju master diplome.
  4. Одлука Конференције универзитета Србије Дипломирани постају
  5. Pa u tome i jeste fora - kakav je to klosarski servis koji nema rezervne delove? Inace, ne slazem se da se ne isplati popravljati MP3 plejer. Novi jack za sluske je oko 70 din. Ista je cena i za LED diode (ako nekom rikne daljinski, da zna) :) Ruke ne mogu da budu vise od 300-400 din. A koliko bi me izasao novi mp3 plejer sa 256 MB?
  6. Pozdrav svima, imam jedno vrlo jednostavno pitanje - KO U OVOM GRADU MOZE DA POPRAVI MP3 PLEJER? Znaci pola godine idem od servisa do servisa i svi mi kazu da ne rade mp3 plejere. A i nije neki kvar - polomio sam uticnicu za sluske. Ove iz servisa valjda mrzi da se cimaju za par minuta posla pa nece ni da rade: "Zasto da popravljas, pa kupi novi?" fazon. Ako je neko nosio mp3 plejer na opravku, molim da mi kaze ime servisa. Hvala
  7. Pozdrav svima, prodajem vaucer koji omogucava polaganje jednog od sledecih osam Microsoft-ovih ispita: 1) 070-300 Analyzing Requirements and Defining Microsoft .NET Solution Architectures 2) 070-229 Designing and Implementing Databases with Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition 3) 070-306 Developing and Implementing Windows-based Applications with Microsoft Visual Basic .NET and Microsoft Visual Studio .NET 4) 070-305 Developing and Implementing Web Applications with Microsoft Visual Basic .NET and Microsoft Visual Studio .NET 5) 070-316 Developing and Implementing Windows-based Applications with Microsoft Visual C# .NET and Microsoft Visual Studio .NET 6) 070-320 Developing XML Web Services and Server Components with Microsoft Visual C# .NET and the Microsoft .NET Framework 7) 070-310 Developing XML Web Services and Server Components with Microsoft Visual Basic .NET and the Microsoft .NET Framework 8) 070-315 Developing and Implementing Web Applications with Microsoft Visual C# .NET and Microsoft Visual Studio .NET Ukoliko polozite bilo koji ispit, postajete Microsoft Certified Professional (MCP), dobijate Microsoft diplomu, ID karticu, itd... Ne znam kako se cene trenutno krecu za polaganje ovih ispita, mislim da su negde izmedju 80-200 evra po ispitu, a spreman sam da vaucer prodam po znatno, znatno nizoj ceni... Vaucer vazi jos mesec dana. Kontakt na sledeci e-mail: bili.piton@hotmail.com .
  8. http://metku.net/modgallery/detail.php?id=4518 Co'ek modovo kuciste :)
  9. Ako je vec bilo izvinjavam se :) Ne pratim ovaj deo foruma bas cesto... :)
  10. Ovu sliku sam nasao na jednom sajtu... Hehehehe...
  11. Ne znam sta pokusavas, da izigravas nekakvo veliko mudo mozda? Za tvoju informaciju, jedan od admina SBB-a je preminuo pre nekoliko nedelja, da sam na tvom mestu, malo bih skratio jezik. Samari nisu za tebe, za tebe je pesnica u zube...
  12. Sa obzirom da su se CS klanovi u ovoj zemlji odavno poraspadali, na online serverima (a pogotovo na 1.5 serverima) se uglavnom sastaju entuzijasti, zeljni dobre zabave. A takvi kao ti kvare zabavu. Da li imas cheat ili gledas kod nekoga u ekran, savrseno mi je svejedno (sto kaze Emir Kusturica: "savrseno me boli qrac"). U svakom slucaju, kvaris zabavno igranje + nerviras ostale igrache. Sta zelis, da izigravas nekog pametnjakovica gledajuci u tudji ekran??? I odmah da se ogradim, nisam admin, nemam nikakve veze sa SBB-om, osim sto igram na njihovom serveru... Ne vidim sta su ti admini krivi?
  13. Stvarno ne znam ko ti je pricao te izmisljotine :) Vec sam ti rekao da ne verujes razno-raznim pricama. Kakve veze ima da li studiras, ili ne, za dobijanje turisticke vize... :) ? Onaj ko ti je rekao da vadis turisticku vizu, da dodjes u SAD, pa da onda gledas sta ces dalje da radis - taj te zajebava. Ajde da podjemo od teoretske situacije - dobio si turisticku vizu, sa npr. rokom trajanja od 3 meseca. Da li ti mislis da mozes da u roku od tri meseca udjes u Ameriku, i da izvadis zeleni karton/radnu dozvolu/nesto trece? Nema sanse, cak ni teoretski. A mozda zelis da ostanes malo duze nego sto ti to turisticka viza dozvoljava, pa da na taj nacin napravis jedan od najtezih krivicnih prekrsaja? :) Iz iskustva, cisto da ti skrenem paznju, posto mi je burazer trenutno u NY. Njemu je trebalo godinu i po dana da dobije zeleni karton, iako je ozenjen Amerikankom (naseg porekla). Platio je gomilu para i na advokate, i na razne papire - ali jednostavno ne moze brze.
  14. Formice, slazem se, ali to je cena odlaska u USA.
  15. Najbitnije ti je da imas nekog u USA (ili konkretno u Njujorku, ako tamo hoces da ides). Kada udjes u USA, sve je dosta lakse. Nije nikakav problem upisati ni srednju ni faks. Osnovno pitanje je - sta ce ti koledz, ako ga vec imas? Dakle, da li ides da radis, ili ides da studiras? Ako budes morao da radis da bi imao para da placas studije - to ti je najgora varijanta :( Nemoj da nasedas na price tipa: "trazi turisticku vizu (koja traje 3 meseca), pa dodji da kuliramo 3 godine". Te price ne prolaze. Nemoj da verujes svim onim "lepim pricama" koje ce ti razni likovi napricati, jer 50% od toga nije istina. Znaci, najveci problem je da legalno udjes u USA. Ostalo ce se resiti samo od sebe. Ja sam dosao u Kanadu 1. septembra, i odmah sam zvao srednju skolu koja mi je bila najbliza :) Zakazao sastanak, pricao sa direktorom, i vec 5. septembra su me ubacili u razred :) Cak stavise, jedan jedini razgovor sa direktorom te srednje skole, koji je trajao svega 15ak minuta, mi je omogucio da preskocim ceo jedan razred hehe :) Mnogo fini ljudi... Ali malo toga mozes preko neta da uradis. Moras da budes tamo. Ako odlucis da ides na studije, posalji svoju aplikaciju na sve moguce univerzitete u USA na koje budes mogao. Ne moze da ti skodi. Ako apliciras na 50 univerziteta, primice te makar 1 od njih.
  16. "Rat se ne moze izbeci, moze se samo odloziti, u korist drugih" - Makijaveli. Sta god da se desi, izbice rat... Tacnije, nastavice se rat na Kosovu, koji nikada nije ni okoncan... Ako Kosovo dobije nezavisnost, bice rat - ili Srbije sa Kosovom, ili ogromni nemiri unutar Srbije... Ako Kosovo ne dobije nezavisnost, bice novi 17. mart... Ovakav stav Tomislava Nikolica je sasvim ocekivan i logican, sa obzirom na to da se niko od nasih zvanicnika nije ni potrudio da prokomentarise izjavu Dzona Sojersa da ce Kosovo biti nezavisno. Tada su trebale da se organizuju demonstracije sirom Srbije, da izadju milioni ljudi na ulice, da to prenesu sve svetske medijske kuce - da se vidi da je Srbima stalo do Kosova. To, naravno, nije uradjeno.
  17. Imas na SBB-ovom hubu, odakle sam ja krenuo da skidam film, ali kad sam video da je na francuskom, odustao sam od daljeg downloada (mrzim francuske filmove)...
  18. Ahahahaha, ovo je extra fora :)) Counter Strike je socio-psiholoski fenomen, u punom smislu te reci :) Nakon sto je CS postao najpopularnija igra na svetu, nakon sto je snimljen film Counter Strike (u francuskoj produkciji), sada stize i domaca pozorisna predstava posvecena CS-u!!! LUDILO!!! HAHAHAHA!!! VRH!!!!! Iskreno, meni se ide da gledam ovo :)) !!!??
  19. Crno sunce, kralju, sve si naveo osim - faksa na kojem studiras :) O kojem je fakultetu rec, ako nije tajna...? :) Inace, mrzi me da ulazim u raspravu o fakultetima, jer mi to bas i nije bila neka namera... Cinjenica je da je Megatrend relativno lak, ali nije istina da ne mozes kasnije da se zaposlis... Ne mozes da se zaposlis samo ako si gledao kako da prodjes ispit, muvao neke fore i slicno... Drugim recima, diploma ti treba samo da dobijes posao, ali ti ona nikako ne moze omoguciti da taj isti posao i zadrzis, ako nemas potrebno znanje... Sto se knjiga na Megatrendu tice, ima tu svega i svacega, tacno je i da ima odredjenih skripti od svega stotinak strana, ali isto tako ima i knjiga od preko 800 strana (Marketing, Poslovno pravo, Medjunarodno poslovno Pravo, Strategijski menadzment, itd...). Maude, jel mozes mozda da mi objasnis kako to, da studenti sa Ekonomskog ne znaju matematicke matrice, a imaju tako ozbiljne knjige iz kojih uce :)) Imas primer jednog mog jako dobrog ortaka, decko dao 2 ispita iz matematike na Ekonomskom, dosao da polaze umesto nekog ortaka na Megatrendu, i naravno pao ispit... :) Inace, odredjeni predmeti su nepotrebno "sabijeni" na Megatrendu, tako se na primer iz programskog jezika Java u jednom semestru nalazi materija koja se na FON-u uci u dva semestra... Nego, da se mi vratimo na temu. Cinjenica je da su krenuli na Bogoljuba jer je postao isuvise opasan po trenutno vladajucu garnituru, a pogotovo nakon najava da ce Bogoljub da prosiri svoj poslanicki klub sa jos nekoliko poslanika (cime Vlada vise ne bi imala podrsku...) :) E sada, BK univerzitet je deo Astra Grupacije, i to jasno stoji i na sajtu BK univerziteta, i na sajtu Astra Grupacije... Pogadjajte triput ko je vlasnik Astra Grupe... E sada, vec su krenli da unistavaju odredjene clanice Astra Grupe (primer Mobtel, BK TV, Astra Simit...). Evo, upravo su pre par dana, objavili da je Astra Simit "rentirao" SMS opremu Mobtelu za 960.000 evra mesecno, a Telekom Srbija je istu tu opremu kupio za milion evra :)) Sve direktore Astra Simita su pohapsili... Ako se uzme u obzir cena skolarine na BK univerzitetu, kao i broj fakulteta i broj studenata na istim, dolazi se do prilicno pozamasne sume novca koja ostaje Bogoljubu (cak i nakon podmirenja svih obeveza - plata profesorima, poreza drzavi, itd...). Za one koji se bave bankarstvom, nadam se da ne moram da objasnjavam finansiranje premoscavanjem... Dakle, ako Bogoljubu ostaje BK univerzitet, procena je da ce i dalje moci da kupuje poslanike, finansira makar deo PSS-a, i slicno... E sada, jedino je pitanje da li ce mu to biti dozvoljeno, ili nece... Ja ipak mislim da nece... Vec su krenuli da najavljuju zaplenu Bogoljubove imovine, na osnovu podmirenja potrazivanja raznih poslovnih partnera (pominje se u novinama zaplena njegovih vila, itd...). Da li ce na taj nacin da drzava postane vecinski vlasnik BK univerziteta, ostaje da se vidi... Mene uopste ne bi cudilo, ako ova vlast odluci da unisti BK univerzitet... Ako je prosla vlast mogla da unisti i obezvredi sve drzavne univerzitete, zasto bi sadasnjoj vlasti bio neki problem da unisti jedan privatni univerzitet...? Nadam se da ne moram da podsecam na vremena kada su Slobine i Seseljeve naoruzane ekipe uletale u drzavne fakultete, nasilno izbacivali profesore (onom starom profesoru na BU koji je bio pred penzijom, su ruku polomili koliko se secam, samo sam zaboravio ime tog profesora), itd...
  20. Upravo se pojavila ova slika u danasnjem blicu!!! LOL :)
  21. Jel moze neki primer? Licno smatram da je ovo sto si naveo nemoguce. Zavrsim faks ovde (4 god), i automatski postanem Master of science (pomocu nostrifikacije)? Sto se nostrifikacije tiche, ja sam zavrsio srednju u inostranstvu, burazer faks u inostranstvu, i nedavno magistrirao (postao upravo Master of science) u inostranstvu, i veruj mi da ovo sto si ti naveo prvi put cujem. Ipak znam malo vise o nostrifikaciji, i smatram da si malo pobrkao lonchice :) Ako mozes da mi navedes neki primer gde je baja sa diplomom bilo kojeg naseg faksa dobio titulu Mastera (a da nema magistraturu) stvarno cu ti biti zahvalan...
  22. Kruko, imao sam prilike da pogledam knjige sa BK, skoro su identicne kao knjige sa Megatrenda. Pogledaj malo bolje predmete se Megatrenda i predmete sa BK (Fakultet za menadzment BK). 90% predmeta je gotovo identicno (poslovno pravo, medjunarodno poslovno pravo, sociologija, statistika, elektronsko poslovanje, strategijski menadzment, finansijski menadzment, mikroekonomija, makroekonimija, poslovni engleski za sve godine studija, informacioni sistemi, finansijska trzista, menadzment ljudskih resursa, medjunarodni marketing, itd itd itd...). Ne samo sto su identicni nazivi predmeta i gradivo koje ti predmeti obuhvataju, nego su cak i pojedine knjige i autori identicni, npr. spomenuo si knjigu koju koristite sa pravnog faxa, koristi se i na Megatrendu ista knjiga... Ako imas vremena, uzmi od nekoga knjige sa Megatrenda, videces koliko su slicne (i po obimu, i po sadrzini)... + Na Megatrendu imas predmete koji ne postoje na BK (Pravo Evropske Unije, Ekonomika Spoljne Trgovine, itd...).
×
×
  • Create New...