spo(ghost) Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 gde studira? u redakciji sveta? ne znam, nikad nisam gutao te lekitje, niti sam glup, niti mi nedostaje vremena, samo kad se organizujem pre sam mogao, ko sto reche i tjile, da pernjam 8 chuksi dnevno vrh mi je bio kad sam jurio upis 4te. za dva i po metra sam dao 4 komada (~dva soma strana), nista skripte, nikakve prevare. posle toga nisam mogao da se povezem sa realnoscu dve nedelje, tipa chitam zabavnik, a mozak odma radi "ovo je bitno ovo nije" :)) sad ako navatam 4-5 sati. mada sve vise mi pada na pamet da sednem 3 meseca po 12 chuka i zavrsim vise... ← zapravo je na dif-u ;P znaci sportsko novinarstvo i josh je zensko (utvrdjeno je:)) Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Ufff imam ritual za to :) Kad treba da zavrshavam na frku crteze znam da se zakljucham i do 10 sati u sobi [normalno pre toga izbacim komp, radio i bilo koju stvar od koje ce mi odvratiti paznju. Mesto: Kad shtrebam tu prilazim drugachijom metodom. Vikendica! Prosto ne mogu da uchim gajbi. Gajba me odvraca na najbolji moguci nachin. Da nemam vikendicu lepo bi otishao u chitaonicu [znam da je smrt za ochi al' fax je fax]. Poshto mi je mali stan, a zidovi nisu dovoljno zvuchno izolaciono dobri spas je i park uchenje. Metoda: Predjem chitavu knjigu 2 puta [pre toga podvuchem bitne stavke]. Shetam se po gajbi i preslishavam [najbolja insipiracija] Kad pravim pauzu random ubadam oblasti chisto da vidim jel sam ukapirao, a ne nauchio ko pesmicu. Proshao sam na taj zonfa sve kolokvijume iz teorije dizajna [oko 500 stranica] za nekih 20-tak dana [toliko mi se urezalo u pamcenje da znam napamet kako se pravi jebeni usisivach od koncepta do gotovog proizvoda] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Kako se pravi usisivach? Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 ucim lekciju po lekciju. i posle svake sklonim svesku, i pisem na papir ono shto sam zapamtio... ako nesto propustim - ponovo. i tako nekoliko dana, posle ne da znas sve, vec znas tacno gde se koja rec nalazi u svesci. Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 dule > pa pazi ti mozes opusteno da procitas 500-700 strana za jedan dan. znaci sat vremena citanja 5 minuta pauza da popijes kafu, popusis cigaru i slicno. pa opet sat vremena citanja i tako dok ne procitas sve. if there is a will there is a way Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Kampanjac sam,al pored toga što nema preterano mnogo da se uči pa da sad sedneš 10 sati i ne naučiš,ja ne mogu da učim više od konstantno sat vremena.Da li je to zbog koncetracije ili zbog milion stvari koje me odvlače,ne znam. Ali ono.AKo ima nešto da se uči dosta,sve to ostavim za vikend i lepo raspodelim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capma Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Definitivno speed.Pozeljno ga je cirkati sa guaranom.Od smrkanja moz se dobije fobija :( Quote Interrupts better than Kanye Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 (edited) u zivotu nisam ucio tako da ne znam. srednju sam zavrsio bez i jedne kupljenje knjige i bez 10 sati ucenja (iz sveske) ukupno za sve 4 godine (u srbiji, a ovde mi nisu ni rekli da treba da kupim) - nazovi ucenje, to je samo da ponekad prelistam sta smo radili pre neki kontrl ili pism Edited May 2, 2006 by dzontra.volta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharulja Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 zar je moguce da neko u srednjoj i uci? :))) ← E sine moj ... Quote Arbeit macht Frei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagmaN Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 U svakom slucaju najjace "pomocno sredstvo" za ucenje je da su vam roditelji 12000 kilometara daleko, i da mozete da radite sta god i kada god ocete. Niko ne smara, ma merak. ← Potpuno se slazem. Kad su tu keva i cale ne mogu da ucim jer me nadgledaju sta radim a to me uzasno nervira... kenjaju kako sam po ceo dan na kompu.. zato cekam radne dane kad idu na posao i od 12 do 20h sam miran i mogu da ucim ko covek :))) inace nemam neki ritual.. samo sednem kad treba. Procitam, podvucem najvaznije, satro nesto naucim i molim boga da ce mi ta pitanja doci :)) za sad sam imao srece.. prosek je 8 :)))) ritual? sednem i ucim. mnogo ste se vi opustili deco. ← Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 (edited) @ Sharulja Zovi Nemana da nam on ovde objasni kako to treba? Edited May 2, 2006 by jasamnepismen Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 zdravije je da kupis diplomu nego da dajes pare na koks i spid....isto ti dodje:D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagmaN Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Kal1 objasnio si neke stvari :)))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharulja Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 zdravije je da kupis diplomu nego da dajes pare na koks i spid....isto ti dodje:D ← kal1mero za ministra prosvete !!!1 Quote Arbeit macht Frei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 hahahhaa mozda u meksiku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 dule > pa pazi ti mozes opusteno da procitas 500-700 strana za jedan dan. znaci sat vremena citanja 5 minuta pauza da popijes kafu, popusis cigaru i slicno. pa opet sat vremena citanja i tako dok ne procitas sve. if there is a will there is a way ← ne znam brate...nikad nisam procitao vise od 300-400 strana za jedan dan...i to je bio neki avanturisticki roman:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uveta Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Ucite redovno deco Elem, ja imam tu neku fiksaciju da ne mogu isti predmet da ucim duze od sat vremena, stoga uglavnom spremam 2-3 ispita istovremeno, ali duzi vremenski period. Znaci sat vremena jednog, par minuta pauze, sat vremena drugog, opet pauza, i tako u krug. Sto se koncentracije tice, kapiram da sam imao odlicnu u srednjoj skoli, tad sam bukvalno bio u stanju da ustanem, ucim i legnem da spavam, sa sat vremena pauze za dorucak, rucak i veceru. Eh srecna vremena, sad na faksu me knjiga ne drzi duze od 4-5 sati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagmaN Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 srednja skola.. e to su bili dani :)) a sad moram da se raspadnem od ucenja :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 srednja je najjaca bila, nista pod milim bogom nisam ucio sad jos kao nesto i moram Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 bogami ja cu u ovaj mojoj srednjos skoli da poludim...... samo da znaste kakvi su profesori..i ako nauchim sve i sve odgovorim tacno profesor ti kaze 1 sedi dole ... a kada nista ne uchim dobijem 2-3... strasno Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 ritual? sednem i ucim. mnogo ste se vi opustili deco. ← Nemosh prostije od ovoga, Kruko vam je objasnio. - Lichno imam ovome da dodam da shibam 1 gram vitamina C svako jutro i ne znam da li je to samo moj trip ili je stvarno tako, ali kao da imam vise snage/koncentracije itd... dodushe, moj faks (arhitektura) ispade mega lak Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 @Mohican Mislim da je lek efedrin, btw ovi streberi koje ja znam sa fakulteta uredno rokaju red bull i slicne energetske napitke sa kilo taurina i kafetina. Pomaze to donekle u nekim sutacijama ali ne ocekuj da ako popijes kilo toga ima da naucis sve za jedan dan, to sluzi samo ako dodjes sav izmoren a moras da ucis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Nazalost, ja sam dosta kasno provalio da najbolje ucim u grupi i to najvise troje ljudi. Mislim da sam samo dva puta pao ispit kada sam tako ucio, a polozio sam oko 70% ispita (na taj nacin). Doduse, to sve zavisi od coveka, ali koncentracija koju tada imam ne moze da se poredi sa onom kada ucim sam. Ko moze da uci u grupi, toplo mu preporucujem, a idelano ako clanovi grupe imaju komplementarne osobine. Postoji Belbin test za utvrdjivanje pozicije u timu, test se placa nazalost, ali sve se da srediti ko je zainteresovan. http://www.belbin.com/ Poz Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
travar Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 uglavnom po ceo dan mislim o tome kako da ucim a nikad ne ucim, obicno cekam zadnji voz da sednem i da kao ucim... i uvek sam kontao da krenem jednom teorijom da svaki dan npr ucim po pola sata i tako nedelju dana pa sledece nedelje ucim po 35 minuta pa opet sledece nedelje po 40 min ili nesto slicno, mada nikad to nisam pokusao :) niti mislim da cu pokusati Quote ...alkohol je nocas moja precica do raja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 ritual, nahh, kad sam bio klinjo u osnovnoj stavio sam svesku pod jastuk, sutra se probudio , otishao sutra u shkolu i dobio prvog keca, tu se moja prica o ritualima prekida. A recept za ucenje je ucenje, odlucish da hocesh , sednesh i naucish. Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts