Jump to content

Uredjenje stana


Recommended Posts

Nista ne kosta da otvorim topic, a mozhda neko ima i kakav dobar savet. Krenimo redom:

1. Treba mi pravljenje radnog stola po meri. 4 x 2.5 metara, u G (cirilicno ;)), visina 70 cm, dubina 70 (mada ovo mi nije nesto fiksno), bez ikakvih fijoka, pregrada, dodataka, etc etc. Isto tako mozhe da ima nogare, a mozhe i od drveta napravljene stranice, gornja plocha ne mora biti od ne znam kakvih materijala dokle god izgleda ok i mozhe da izdrzhi kompove i stampac i slicno. Iz svega ovoga se zakljuci da ce mozhda neki vlasnici igraonica * wink * wink * imati koji dobar predlog, ali mozhete i vi ostali.

Nekom kracom "analizom" sam zakljucio da taj proizvod ne bi smeo da kosta vise od 100-150 evra, jer recimo u forma ideale postoje obicni radni stolovi, sa fijokama i pregradama, koji su oko 3000, pa mogu da kupim 3 takva i priblizno dobijem sta sam hteo. Bio sam u nekoj radnji za pravljenje stolova, i oni mi odlepili cenu od 288 evra za ovo sto hocu, pa sam im se ljubazno zahvalio. Eto, svaki savet i predlog oko toga gde ovo uraditi i koliko bi kostalo, dobrodosao.

2. Ovo sam zapoceo na "pitajte" topicu, pa sad da prebacim ovde ... razmisljam se oko itisona od 450 dinara/m2 (nije najkvalitetniji znachi, nego ono, standard neki) i laminata iste cene (kapiram da ni to nije bas najkvalitetnije). Habanje jeste jedna od stavki, ali ako laminat mozhe da izdrzhi recimo godinu dana a da se ne raspadne, meni je to ok. Ako imate savet po pitanju laminata, kao i gde ga kupiti i po kojoj ceni, isto shibajte. Na njemu ce se hodati i kotrljati tockici stolica, ako je vazno za pricu.

3. Dvosed/trosed - Malo sam svrljao gradom i opet u pomenutoj Formi Ideale video jedan dvosed, veselih boja, nista fensi vec najprostiji u L, za 11000. To je ujedno i najjeftiniji koji sam video, a mozhe i da se otvori pa kao da bude krevet. Pitanje je jel imate ovde nesto da preporucite, i po kojoj ceni?

Mislim da sam pokrio sve teme koje su me trenutno interesovale, ako se setim da mi treba jos nesto, postujem. Hvala unapred :)

Link to comment
Share on other sites

A sto laminat?

Zar nije prica da je on kancerogen?

Pa kao lepse izgleda nego itison?

A sto se kancerogenosti tice, to je valjda ovde i igi elaborirao, ja mislim da je fazon bio da su raniji modeli bili na taj fazon, i to prvenstveno zbog neke smole ili sta znam koja se koristi za povezivanje ne_znam_cega u samom laminatu, i da su valjda nemacki na taj fazon, italijanski nisu, ili obrnuto ...

A i generalno, lakse ga je ocistiti ako ti se nesto prospe, skenja, od blata ... ne znam, zato i pitam laminat ili itison ...

Link to comment
Share on other sites

laminat ima chudnu tendenciju da svu prashinu talozi u jednom uglu sobe , i to po pravilu onom koji je najblizi kupatilu, shto nije tako loshe jer zahteva minimalno, gotovo nikakvo odrzavanje. shto se tockica tiche tu ne morash da brinesh jedino ako nisu metalni mozda(mada mislim da ni tu ne bi treblo da bude problema, chini mi se da chak daju neku surovu garanciju od 5 dina na tkz mehanichko habanje), barem kod mene evo za pola dine nije ostao ni jedan trag od stolice. izdrzljivo je to dosta i traja ce ti sigurno vishe od godinu dana. mogu se raspitati kod mojih gde su nabavljali ali ne vecheras jer vec kuntaju:)

Edited by urgh

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Link to comment
Share on other sites

Pazi ovako matori:

Sto se stola tiche, kupis na stovaristu cevke profil 4X3 ako se dobro secam,

nacrtas na papiru konstrukciju stola, premeris sve sipke i kazes na stovaristu

kolike i koliko komada da ti iseku a te cevke su inace max 6m i oni ti lepo iseku

a placas na metar normalno, cak ne verujem ni da secenje naplacuju!

onda nadjes nekog ko ima var aparat (e sad jbg, ne znam kako se vi "gradska deca"

snalazite u tome svemu i da li imate takvih prijatelja koji znaju tim aparatom da vare)

i on ti lepo izvari konstrukciju celu za tzirka sat vremena... Onda u farbari kupis

najmanju kanticu farbe po zelji i cetkom sam ofarbash konstrukciju stola, verovatno u

istoj nijansi kao i gornja plocha od iverice... a nju kupujes normalno gde vec ima

tamo, odes izaberes debljinu (bolje malo deblja) i texturu i kazes da ti iseku tako da

lepo naleze na povrsinu konstrukcije stola i da iskantuju ivice (napeglavanje one trake).

E onda lepo kupis jos i 10-tak turban shrafova sa RAVNOM glavom i kuci sa burgijom

za METAL izbusis na npr 6 mesta od gore u metalnoj konstrukciji stola rupe

odgovarajuce shitine, onda bacis plochu od iverice preko stola lepo da legne i onda

od DOLE kroz rupe u konstrukciji stola ponovo prodjes burgijom kako bi na istim

mestima napravio i rupe u iverici... i onda samo od gore spustish shrafove na dole

i od dole im nashrafish matice... Smesno lako...

E sad od detalja bih napomenuo da mozes da napravis tu metalnu konstrukciju tako

da bude IZ DVA DELA npr. da ne bude kabasta i onda kad sve to razsrafish samo

podignesh ivericu i sto izneses gde kada i kako hoces posto je ta konstrukcija

u sustini bas laka..... al zato je DO JAJA CVRSTA, znaci traje 3 veka i ne rasklimava

se kao drvena konstrukcija stola niti truli i sl... i nije kabasta pa da se vatash za

glavu svaki put kad radish neki razmeshtaj...

Eto bas sam se nasrao ovde sad... zvuci smorno ali nije, ima neke satisfakcije

kad na kraju sam sve sebi lepo napravish tamo i naravno da ne zaboravimo da sve

to KOSTA MANJE OD 100E !!!!!!!! Licno sam sve tako pravio... da sam tu pomogao

bih ti, al jbg... [8D]

Sto se podloge tiche..... moje skromno misljenje je da ZAJEBESH SVE one kombinacije i da kupish rolnu "toplog poda" to je ona polugumena polupenasta

masa, razvuces je po gajbi lepo, ne odzvanja ko laminat pa nemas onaj osecaj da

"imas kopita", ne talozi stroku ko itisoni i ta sranja, ima ih u raznim bojama i

najvaznije je sto mozes opusteno joggerom mokrim da prefuras po njemu i skupio

si SVU prasinu iz sobe!

Onaj deo za namestaj, to vec ne bih znao... [:D]

Edited by nigger

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

1. mogu te spojiti sa odličnim stolarom, mislim da za ruke uzima koliko izađe i materijal, il pola od toga.. u svakom slučaju, jeftinije nego da kupuješ gotov nameštaj uvek izađe (pravio mi je dosta toga)

2. laminat laminat

Link to comment
Share on other sites

shto se stola tiche imash da kupis gotove nogare za chini mi se 50-70 evrica, metalik sa podeshavanjem visine samo kupish drvenu plochu(koju ti iseku na zheljenu dimenziju, na mestu na kome je kupish) dalje znash i sam(4x4=16 rupa=16 shrafova), kontam da cesh lakshe naci bushilicu nego aparat za zavarivanje:)

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Link to comment
Share on other sites

ma nikako to jebavanje sa tim da sam pravish sto ako nemash nishta pojma oko toga. shto se izbora majstora tiche gledaj da je lik poslushan znachi ne da on ima neke svoje ideje nego da te tachno slusha shta ti hocesh. tu moze pomoci tvoj nacrt i odprilike ideja oko materjala. najbolje bi bilo da te pozove kad dodje u posed materijala ili da idesh zajedno sa njim za to. isto tako bani josh jednom kad je sto na pola izgradnje da potvrdish da je sve po psu. ovo je sve iz lichnog iskustva jel sam ja imao jednu ideju, a dobio sam neshto totalno deseto shto se raspada.

shto se tiche etisona ili laminata moj glas ima etison, jeste da je zajebaniji za odrzavanje i sve to, al em je toplije, em mozesh da idesh bos, a odrzavanje nije kao da imash persiski tepih ili tako neshto nego minimum cima.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Link to comment
Share on other sites

i ja laminate ne podnosim, wall-to-wall itison i bog da te vidi. shto se tiche stola, tu ne mogu da ti pomognem. shto se tiche kaucha gledaj samo da bude neki prirodan materijal, moji kupili neki od veshtachke kozhe i bukvalno mi se oznoji bulja kad sedim na njemu vishe od 20 minuta.

Link to comment
Share on other sites

i ja laminate ne podnosim, wall-to-wall itison i bog da te vidi. shto se tiche stola, tu ne mogu da ti pomognem. shto se tiche kaucha gledaj samo da bude neki prirodan materijal, moji kupili neki od veshtachke kozhe i bukvalno mi se oznoji bulja kad sedim na njemu vishe od 20 minuta.

Mislis, od EKO-KOZHE? :) Kakva budalashtina...

facebook.com/speed.rs

Link to comment
Share on other sites

laki, lepo ti uzmi laminat i da te svet vidi srecnog.... etisoni su glupost, relikt proshlog vremena. problem sa njima je sto su tezhi za odrzavanje. prashina se josh i lako cisti ali ako ti slucajno padno nesto masno, onda morash da padash na kolena i ribash kojekakvim sredstvima ili iznajmish kirbi pa se zezash parnim pranjem. A da ne govorimo o tome da ti ispadne neka kiselina, ili npr sveca pa ti progori etison. Onda morash sve da zamenjujesh, osim ako necesh da krpish sto uvek deluje zalosno. Sto nije problem sa laminatima. Otporni su na mehanicka, toplotna i hemijska ostecenja u nekim normalnim granicama a i kada se nesto desi uvek se moze zameniti jedan element poda i posle se to tesko izvali da je menjano.

Etison kao materijal, bledi, krza se, jednostavno nije toliko cist kao laminat....dok je laminat mnogo postojaniji a i onaj argument da je etison topliji i bolji ako hocesh da idesh bos je glup, jer ko tebe sprecava da kupish neki mali tepih, da stavish preko svega

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Link to comment
Share on other sites

Oko dvoseda ne mogu da ti pomognem

Laminat je najeftinija a i najisplativija investicija [nema svako za borov parket]

sto:

Iverica! - radio sam 2 stola na istu foru, i ispala su me max oba 6k dinara. Od toga 1.5k na materijal i kantiranje, a ostatak na ruke stolara. Prvi sto koji sam radio na tu foru je ugaoni star 5 god, a izgleda ko da je juche pravljen. Drugi sto je standardni chetvrtasti 1.8x85 on me je ispao oko 1.5 za materijal a 1k za ruke. Iverica je najisplativija za takve kombinacije.

Link to comment
Share on other sites

Ja samo mogu da ti dam savet za sto. Naime, ja sam imao jednu viziju u glavi kako moj sto treba da izgleda, i kao sto ti rece ja sam uzeo samo jednu sper plocu tj. dasku koja je 4 cm debela 2 m dugacka, 70 cm duboka i 80 cm visoka. Kupio noge zasrafio u dasku i volla. Mozes i sliku da pogledas na onom topicu de je ays stavio sobe pa ces videti kako izgleda sto. Najbolja prica. Sve na istom nivou bez fioka kuraca palaca i lepota...

eto

a cena ja mislim da me izaslo sve oko 100e tako nesto.

V

Link to comment
Share on other sites

Ja sam pre par meseci radio sto po porudzbini, nacrtao sam sklopni crtezh pa su oni isekli i spojili delove... ako nadjem negde nacrt okachitju ti ako te zanima. jeste da je malo vetji nego shto si ti naveo da ti treba :> ali da znash objektivno, od iverice je i koshtao me je jebenih 20 000 dindzi u dindzama O.o

kad su ga uneli tek

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

15082005.jpg

natrpan sranjima :)))

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

18012006.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...