teca_boom Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Imam atijevu grafichku rx9550 256mb.Problm se javio kad sam uzeo kabel za tv-out s-video na skart.Sve sam podesio prema uputstvu na jednom sajtu na kome je to sve slikovito objashnjeno medjutim dobio sam crno belu sliku.Ako je neko imao slichno iskustvo ili zna o chemu se radi zamolio bi ga za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.:dH:. Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 I ja sam imao sličan problem, ali sam odustao jer mi TV out nimalo ne treba. Ako neko zna neka napiše pošto to nikad nisam isprobao... Quote God save Opera Mini. Samo Klejbezable, ostalo su sitnice. Rastaman still stand. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Udji u drajver za graficku, pogledaj setovanja za TV-out na koji je sistem televizijskog signala podesen. 90% sansa je da je podesen na NTSC i da zato dobijas crno belu sliku, samo ga prebaci na PAL (bilo koja varijanta, ali su nasi televizori uglavnom B ili G). To nije pomenuto u tom uputstvu verovatno zato sto su ga pisali ameri, a njima odgovara NTSC koji je po defaultu, koji kod nas daje crno belu sliku. Ako ne mozes da nadjes gde je opcija, javi pa da vidim da instaliram najnovije drajvere da ti kazem, jer kod kuce se nista ni ne igram pa mog matorog Atija drzim sa default Windows drajveru, umesto sa Catalystom ;) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Ko zna za Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Ne igram igrice, ne koristim tv-out, a 2D slika nije nista losija nego sa Catalystom. Nemam potrebu da ga menjam, u sustini tek sam sad i skapirao da koristim ovaj default, da nisam hteo da pogledam ovo za tv-out ne bih ni skapirao koji je. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Imam atijevu grafichku rx9550 256mb.Problm se javio kad sam uzeo kabel za tv-out s-video na skart.Sve sam podesio prema uputstvu na jednom sajtu na kome je to sve slikovito objashnjeno medjutim dobio sam crno belu sliku.Ako je neko imao slichno iskustvo ili zna o chemu se radi zamolio bi ga za pomoc. ← ja sam imao isti problem, reshio sam ga tako shto sam bacio skart kabal, i povezao direktno na chinch. Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Ne igram igrice, ne koristim tv-out, a 2D slika nije nista losija nego sa Catalystom. Nemam potrebu da ga menjam, u sustini tek sam sad i skapirao da koristim ovaj default, da nisam hteo da pogledam ovo za tv-out ne bih ni skapirao koji je. Квалитет 2Д слике зависи од картице а не од драјвера, поента је у томе што Виндовсови генерички драјвери не садрже ни најобичнију 2Д акцелерацију. Али добро, ако си ти задовољан, и ја сам задовољан :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
teca_boom Posted February 7, 2006 Author Report Share Posted February 7, 2006 @mmortalis Jebat ga nemam chinch imam samo scart (tv magnum aka smece) @Zwerko Nameshten je na pal b i nishta Nashao sam na jednom sajtu shta je problem ali suvishe je komplikovano "U čemu je problem? S-video signal se sastoji iz dva signala: intenziteta ili svetline (Luminance) i boje (Chrominance). Intenzitet je AM signal 0-5 MHz i prenosi svetlinu pojedine točke, tj. crno-belu sliku. Signal boje je FM signal moduliran na 4,43 MHz. Grafička kartica ta dva signala oda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
govmust Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 (edited) Pre par nedelja sam se bavio istim fenomenom (ati+scart=c/b slika). Sve sto sam nasao se svodilo na eksperimentisanje sa razlicitim kombinacijama rezolucije (640*480 i 800*600) i refresh rate-om (krenes od 50Hz pa povecavas) dok je podesen PAL/BG prikaz. Ako ti nista od tog ne uspe onda si naleteo na nezgodnu kombinaciju TV-kabl. Naime po informacijama iz samog ATI-ja postoji odredjen problem u standardu za SCART kablove koji se nepostuje na isti nacin u celom svetu. Jedino resenje problema koje sam nasao (i za koje svi koji su ga probali tvrde da radi) se svodi na rastavljanje samog SCART konektora i prespajanje 15-tog i 20-tog pina pa ponovno sklapanje. Ima neka stranica na net-u sa sve slikama, radio je neki talijan a nasao sam je posle 15 minuta guglovanja pa ako si za a ti znas sto ti je ciniti... EDIT: Eve ti i link http://camp0s.altervista.org/sVideo/sVideo.htm Edited February 8, 2006 by govmust Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 Poku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KadeshiAmbassador Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 Meni je slika bila crno-bela na 9200 ali je problem bio u kablu(bio neki prekid). Tako da proveri to...ja nisam verovao kada sam procitao na nekom sajtu al' ispade bas to! Quote -It is said that the first time Takamatsu saw Judo he was horrified. This was because they bend their backs during their techniques. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 Za Nvidia kartice postoji program koji se zove TVTool koji je imao opciju da "soft" spoji chroma i luma signal na jedan pin ... Nadji program i vidi da li radi i na ATIju a u svakom slucaju nadji svhs-cinc kabl i nadji samo scart prikljucak sa cinc ulazima (oko 100 kinti kosta...), kabl odradi posao sa konverzijom, mislim da je oko 300 din 5 metara a kad jednom imas color video signal na cincu lako ga je ubaciti u pomenuti scart nastavak... Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 Ne radi na ATIju, prepoznaje GPU-ove... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts