zEki Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Evo sad sam cuo na vestima da se voz Beograd-Podgorica strovalio niz provaliju da su otkazale kocnice. Deca u vagonima. Vozovi su u odlicnom stanju, a pruge jos u bolje. Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Uf, bedak . Katastrofa je jednom morala da se desi, videcemo shta ce biti posle ovoga. Treba to sve modernizovati, tipa TGV u Francuskoj ili tako neshto, mada, daleko smo mi od toga. Puno $$$ treba za to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Troje ljudi je poginulo, a vi Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
System Of A Down Girl Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Shta retji-kakva drzhava takvi vozovi( kad bi samo ovu metaforu mogli koristiti za vozove.... ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Ko je spomenuo kapitalne invesiticije? Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Najgore je shto ce sad svi da izbegavaju odgovornost,i da prichaju kako je bila u planu obnova pruge,blablablablabla.... Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
WickedWitchOfTheWest Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Bruka i sramota... Owo se dogodilo skoro na istom mestu gde je ona lokomotiva sletela u kanjon proshel godine otprilike u ovo vreme... Nije im bila dovoljna lokomotiva... U ovoj drzavi se chekaju ljudske zrtve pa da pochne neshto da se radi, ako uopshte pochne da se radi... Strashno, strashno, strashno... Nemam rechi... Quote Code Realms Evo je, bice nevolje... Unutar svake normalne osobe postoji ludak koji se bori da izbije na povrsinu. Niko ne poludi brze od potpuno normalne osobe. One... Two... Freddy's coming for you... Three... Four... Better lock the door... Five... Six... Grab a crucifix... Seven... Eight... Gonna stay up late... Nine... Ten... Never sleep again!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 1. Nije to nasa drzava. 2. Neko je pre par meseci iz ZTP rekao da ce biti ovakvog sranja jer nije nista radjeno na pruzi boga pitaj od kada. 3. Niko ga nije saslusao. Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WickedWitchOfTheWest Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Najnovija vest: preko 40 poginulih... UZAS!!! :o((( Quote Code Realms Evo je, bice nevolje... Unutar svake normalne osobe postoji ludak koji se bori da izbije na povrsinu. Niko ne poludi brze od potpuno normalne osobe. One... Two... Freddy's coming for you... Three... Four... Better lock the door... Five... Six... Grab a crucifix... Seven... Eight... Gonna stay up late... Nine... Ten... Never sleep again!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solflaj Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Strasno,uzas,ovo je savrsena metafora nase zemlje,koja ide uzasnim putem,i samo je pitanje vremena kada ce da se skrdzuma u provaliju bedak,bedak,bas bedak,zao mi je ljudi do jaja Quote Rancid Blade Just another manga freak Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Uopste me ne cudi....bilo je pitanje kad ce doci do ovakve tragedije, bez obzira ko je kriv......tuga... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 koliko ja znam nije u pitanju zeleznica srbije vec crne gore, koja se jel te odvojila kao i avio prevoz... ako je u srbiji zeleznica jadna onda zamislite kakva je u crnoj gori koja sa svoj 400k stanovnika treba da je odrzava... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultrasns Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 ministar saobracaj dao ostavku . kaze nije znao da je zeleznica u losem stanju !?!?!? koliko puta su govorili za tu prugu i sve .... Quote ZVEZDA JE ZIVOT SVE OSTALO SU SITNICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Stvarno katastrofa, samo pokazatelj sta se moze desiti kad neko zaboravi da treba da odrzava pruge, vozove, puteve, avione... Ko je spomenuo kapitalne invesiticije? ← Nije taj direktno odgovoran za ovo. 2. Neko je pre par meseci iz ZTP rekao da ce biti ovakvog sranja jer nije nista radjeno na pruzi boga pitaj od kada. ← Nisu oni pricali za taj deo pruge, vec za onaj od Uzica do Bjelog polja, tj onaj koji pripada Srbiji. Ako nista nadam se bar da ce biti pameti i da se ova nesreca iskoristi da se neko seti da ni nas deo te pruge sigurno nije u nista boljem stanju od crnogorskog. Ista ova nesreca je bez problema mogla da se desi i kod nas... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 39 and counting :( Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 (edited) Predsednik Vlade Crne Goire Milo Đukanović zakazao je za večeras vanrednu sednicu vlade. ....sto, da tuguju zajedno? mislim....da nije tuzno... Ko je spomenuo kapitalne invesiticije? bravo, bas sam to hteo da kazem... jos mi u glavi slika od pre par meseci kad se matori alkos pravda zbog ogromne cifre koju zeleznica uzima od drzava na racun modernizacije ovo ono... ...mogu da mislim kako je selja odreagovao na ovo: "sta? kako? ah, oh, moje srce, moje srce, brzo, dodajte tu vrazju prepechenicu <puf pant!>" Polako sa optuzbama drugari, mozda se majstor previse zaleteo. LOL! mislim nije smeshno ali ono... zamislite NEKI VOZ U SRBIJI KOJI SE PREVISHE ZALETEO !?!! Ja nemogu da zamislim, iskreno. Uostalom, ako francuzi, japanci i shvabe mogu da se zalecu do 500km i da sve bude bezbedno (ok, bilo je izuzetaka), kako onda ovi da opravdaju ovo? Mislim kakav je to sistem zeleznice koji se raspada zbog prvog snega i mraza? Edited January 23, 2006 by nigger Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 40 ljudi poginulo, preko 120 povredjeno . Preloshe. Ne zna se chija je krivica, ali da su nam pruge ochajne stoji svejedno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intruder Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 sami su hteli da odvoje zeleznicu.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 najloshije su okolnosti nesrece. Naime mashinovodja je primetio da su vozu ( a tip voza je onaj isti ruski sa pocetka osamdesetih koji koristi i Beovoz, koji i nije toliko losh ako se redovno odrzava) oslabile kocnice i odmah zaustavio voz, da bi otisao ili pozvao pomoc. Dok je on zvao pomoc, vozu, koji se nalazio na nizbrdici (pretpostavljam da se mashinovodja zaustavio odmah, ne rizikujuci da ide kilometrima do nekog ranovg dela, jer u tom delu crne gore nema ravnice) su totalno otkazale pa je na prvoj krivini izleteo u provaliji (koja je srecom, ako se tako moze reci bila duboka samo oko 50 metara). Da mi je samo znati kada je taj voz poslednji put bio remontovan i kako se oseca inspektor zeleznice koji je potpisao taj pregled. U drevnoj mesopotamiji je postojao obichaj da se arhitekta, kome se srushi kuca koju je nekome radio, ubije zajedno sa svom decom, porodicom, rodbinom do sedmog kolena. Da mu se potpuno zatre trag. Pitam se da li bi se tada neke stvari kod nas promenile. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dušan_ Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 najloshije su okolnosti nesrece. Naime mashinovodja je primetio da su vozu ( a tip voza je onaj isti ruski sa pocetka osamdesetih koji koristi i Beovoz, koji i nije toliko losh ako se redovno odrzava) oslabile kocnice i odmah zaustavio voz, da bi otisao ili pozvao pomoc. Dok je on zvao pomoc, vozu, koji se nalazio na nizbrdici (pretpostavljam da se mashinovodja zaustavio odmah, ne rizikujuci da ide kilometrima do nekog ranovg dela, jer u tom delu crne gore nema ravnice) su totalno otkazale pa je na prvoj krivini izleteo u provaliji (koja je srecom, ako se tako moze reci bila duboka samo oko 50 metara). Da mi je samo znati kada je taj voz poslednji put bio remontovan i kako se oseca inspektor zeleznice koji je potpisao taj pregled. U drevnoj mesopotamiji je postojao obichaj da se arhitekta, kome se srushi kuca koju je nekome radio, ubije zajedno sa svom decom, porodicom, rodbinom do sedmog kolena. Da mu se potpuno zatre trag. Pitam se da li bi se tada neke stvari kod nas promenile. ← E,sad-ga-pretera ali-u-svakom-sluchaju,treba-svima-otkaze-dati Quote Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 voz je valjda njihov, posto je saobracao na lokalnoj ruti Bijelo Polje - Podgorica valjda...ali to i nema neke veze a naravno da sam preterao, ali je potrebno biti stroziji prema nemaru u mnogim javnim preduzecima. Objektivno Siromastvo ne moze uvek biti izgovor za nezadovoljavanje bezbednosnih minimumom. Ako voz nije bio ispravan, nije ni trebao da se koristi Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Meni se redovno u slučajevima ovakvih tragedija zgade komentari ljudi... Sa jedne strane uvek postoji solidan broj ljudi spremnih da pomognu, a sa druge, ogroman broj onih koje to ne dotiče na odgovarajući način, ili ih ne dotiče uopšte... Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shale Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 samo je pitanje vremena kad ce ova zemlja propasti iznutra. . . . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Ovo je strasna stvar, moje saucesce nastradalima. Eto ovo je slika SCG, prava slika i prilika, sve je u stanju raspada i niko ne vodi ni o cemu racuna. Vozac je rekao da kocnice nisu bile ispravne, ali ako je vec to primetio i ranije trebao je da zaustavi voz i da prekine put a ne da nastavi put i ugrozi i sebe i putnike. Odgovorna je drzava za ovo sto nista nije uradila po tom pitanju, ne moze da se desi ovakva katastrofa odjednom, imali su oni sigurno izvestaj kakva je pruga, kakav je voz i sve, a ako nisu to nije opravdanje uopste jer su trebali da ga imaju. Videcemo ko ce na kraju biti odgovoran... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts