Crash Override Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Sutra mi dolaze iz Euneta (Novi Sad) da sklepaju prikljucak... Uzeo sam EUnetADSL Hobby Flat 30:1, 256/64 - cena 2100 dinara, a kod Neobee-a ista brzina sa agregacijom 1:16 1500 din... Ok, kontam da drugacije obelezavaju agregaciju... Interesuje me da li cu za tih 600 dinara koje dajem Eunetu stvarno bolje da prodjem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Ja nisam primetio nikakav ucinak agregacije na moju vezu, da kucnem u drvo, ili sam samo bio srecne ruke :) Skidao sam pre par nedelja 1.6GB sa konstantnih 25k a onda prekjuce sam zavrsio download od dva dana takodje sa 25k ... tako da za sada nemam komentar a ne verujem ni da ce drugi moci da ti pomognu osim ako im centrale nisu bas zakrcene. A evo sta kazhe ortak za neobee: Evo, danas radi skoro ceo dan, ali jedva. Pazi ovo, zovem ja Neobee i pitam ih sto tako sporo ide (~4-5 KB/Sec). I lik iz tehnicke podrske mi kaze da je link pun. Posle toga, pitam ga kakva je agregacija - odgovor: 16:1. Ali, pazi sad ovo: 16:1 na linku od 512 kilobita! Dakle, ja sam kupio paket 512 flat - znaci, ja i jos 15 nesrecnika delimo tih skrnavih 512 kilobita. Pa jel' tako i kod ostalih provajdera? Na Eunetovom sajtu agregacija 30:1, kod Sezama isto itd. - ali nigde ne pise na kakvom linku! I ovaj podatak sam jedva izvukao iz sagovornika. Nadam se da se nece ljutiti sto sam ga citirao, a mozhda se i sam javi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 to je dinamichka ip adresa tako? a statichka je kad si svoj samo Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 dinamichka je (valjda) ona koja se menja pri svakom logovanju, a statichka (valjda) ona koja se ne menja pri logovanju i ne vidim kakve to veze ima sa gornjom prichom ^^ Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
OrthodoX Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 U startu, dok josh uvek nema puno korisnika ne bi trebalo da se oseti neka razlika, ali kad krenu da se gomilaju, tada agregacija dolazi do izrazhaja i dzhaba nekome shto je platio za fiktivnih 256 ili 512k kada se na link nakachi josh shurnaest likova zheljnih nove muzike, serija filmova i ostalog koji ce verovatno da se trude da maximalno iskoriste ono shto su platili. E tad postaje zayebano. :) Quote FZ: I have a message to deliver to the cute people of the world...if you're cute, or maybe you're beautiful... there's MORE OF US UGLY MOTHERFUCKERS OUT THERE THAN YOU ARE!! So watch out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 Yup, to ne bi trebalo apsolutno nikakve veze da ima. Fiksna IP adresa ti jedino omogucava da ono kao kod sebe na kompu recimo dignes FTP server ili nesto tako, odnosno da u skladu sa potrebama programa koje koristis jasno definises IP adresu koja je uvek tvoja. Protok je druga stvar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
govmust Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 E Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted January 19, 2006 Author Report Share Posted January 19, 2006 Pa... kakvi ste to ljudi? :) Hteo sam da me neko "utesi" sto kod euneta dajem 600 kinti vise za duplo vecu agregaciju nego kod Neobee-a... LOL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
govmust Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 (edited) Da te neko ute Edited January 19, 2006 by govmust Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost....01&postcount=17 Posto vidim da se ovde opet svasta napricalo pogledajte gornji link da se vec jednom razjasni sta je to ta famozna privatizacija ovaj agregacija :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts