Jump to content

Malo upgrade-a

millanče

Recommended Posts

Trenutna konfiguracija:

MSI 6566, i845E MAX

256 MB (PQI)

MSI FX5200 T128

Celeron 2.4 GHz North. C128, s478

Šta menjam:

Ploča ostaje za sada (ona ce morati da ide kasnije, spor joj je mem. Bus 133)

Jos 512 MB istog rama- koja je OK cena za polovan modul?

Grafička 9550 GE (ASUS; MSI... Šta preporučujete?) Koja je ok cena za zamenu (polovnom)?

I možda bih tokom naredne godine pokušao da zamenim celeron za P4 2.4 Northwood. Ovde me interesuje koja je ok cena za zamenu, jer stvarno ne mogu da stvorim predstavu....

Znači najvažnije mi je koliko to treba da platim, a da ne budem pokraden... Budžet prilično ograničen, recimo za memoriju i grafičku max 60e

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Moj savet je da uzmesh odma plochu [po mogutjstvu abit ic-7] ili dodash za 512 rama.

Ili jednostavno rasprodash plochu, proc i predjesh na sempron 64 [13k dinara je nova plocha sa amd sempron 64 2500+] i tako dobijesh bolje preformanse za manji kesh [teshko tjesh prodati plochu i proc za neki kesh].

recimo:

Msi plocha - 35e

proc - 40e

+

budzet 60e

i kupish:

amd sempron 64 2500+ - 60e

ASUS A8N - 60-70e

ili

Epox 8KDA3J - 80e

i zadrzish ostale komponente

ASUS 9550GE moze da bude ok investicija ali ako se ne bavish klokovanjem iste, pregazice je vreme ubrzo.

Moj savet je da uzmesh odma plochu [po mogutjstvu abit ic-7] ili dodash za 512 rama.

Ili jednostavno rasprodash plochu, proc i predjesh na sempron 64 [13k dinara je nova plocha sa amd sempron 64 2500+] i tako dobijesh bolje preformanse za manji kesh [teshko tjesh prodati plochu i proc za neki kesh].

recimo:

Msi plocha - 35e

proc - 40e

+

budzet 60e

i kupish:

amd sempron 64 2500+ - 60e

ASUS A8N - 60-70e

ili

Epox 8KDA3J - 80e

i zadrzish ostale komponente

ASUS 9550GE moze da bude ok investicija ali ako se ne bavish klokovanjem iste, pregazice je vreme ubrzo.

Ne menja mi se ploca i procesor iz sentimentalnih/overklokabilnih razloga, jer mi u ovoj kombinaciji procesror radi stabilno na 24x131 (3.144 GHz!!!), bez podizanja napona, a memorija sa default 266 radi na podivljalih 350 MHz (in your face, vi sto ste kao frajeri sa 333MHz:-))

Nego koliko smem da doplatim za upgrade graficke, a da ne budem pokraden?

@voodoo: Vidis, nisam znao to za MSI. Ko pita ne skita. THX! I Meni je zapao ASUSov model za oko...

Morace ova kanta ipak da ide, i da se uzima nesto novo po tokom ove zime

Sta mislite o ASROCK plocama? Mnogo su jeftinije od drugih, i bas ima par modela koji mi odgovaraju...

konkretno sledeca

http://www.ocworkbench.com/2005/asrock/rev...5P-SATA2/g1.htm

cena oko 80-85 e

intersuje me kakav se kvalitet moze ocekivati od ovog proizvodjaca.

Malo mi je nepoznat

Edited by millancche

Pa recimo da izgleda da nema MSI-ja, ABIT-a ili nekog drugog proizbodjaca cija najjftinija ploca sa ovim karakteristikama (915P,s775, PCI-E 16x, SATA II, DDR2 533, kao i crossfire?!) nije ispod 100e..uuu sta sam napisao:-) Ali shvaticete:-) Kod svih drugih je ovakva ploca 100+ cini mi se...

Znaci, da se ocekuje od te ploce ono sto se ocekuje od ASUS-a? Nije losa varijanta uopste...

Znaci ti si zakleti intelovac :)

Jao, mnogo nezgodna prica.... moguce.... za sve je kriv ona bre Kuzma...

Ne, jednostavno hocu svu mogucu novu tehnologiju (najnoviji socket, ddr2, pcie itd..)

Ako bih uzeo s939 plocu, i najjeftiniji sempron koji u nju ide (3000 ili 3100?) bi me previse kostao...

tako se meni cini, dok bih ovde prosao jeftinije sa nekim celeronom

Sempron ne postoji za 939 socket [barem ne josh], mada u principu ti prelazish na 64-bitnu konfiguraciju u svakom sluchaju, mada nemoj da se nadash nekom brzinskom poboljshanju ddr2 memorije, naspram standardnog ddr-a [ lichno sam sedeo za jednom zverinom sa 630 intelom i giga ddr2 533 memorije, provrteo pc mark i ustanovio da moj venice 3000+ koji radi na 1.8ghz sa standardnim ddr400 modulima, mozda 4 do 5% sproriji od tog intela ].

PS: Nemoj slushati kuzmine savete, nekad ispadaju debilni

PS: Nemoj slushati kuzmine savete, nekad ispadaju debilni

Acknowledged! :-)

nemam je nista protiv AMD-a, sta vise rado bih ga sad probao, ali jednostavno sam u cudu da, kao (low)budget buduci kupac nalazim intel kao mnogo isplativiju varijantu! Koji je u stvari najjeftiniji procesor za s939, da ja vise ne lupam?

Za procesor bih mogao dati max 100e...