Jump to content

Laserski shtampachi

Therion

Recommended Posts

evo me:)

da kao shto smo vec prichali.najbolji izbor trenutno su HP1020(naslednik chuvenog 1010) i samsung ml1520 o ostalim nemoj ni da razmishljash.ono osnovno po chemu se razlikuju je:

- hp je manjih dimenzija(lepshi dizajn)

- garancija na hp je 12 meseci na samsung 24-36(zavisi gde kupujesh)

- samsung ima mod za ushtedu tonera od 40%(odlichno za shtampanje txta, jer su slova neznatno bledja. tachnije da ti neko ne kaze da je ukljuchena ushteda ne bi ni provalio;sa slikama je vec naravno druga pricha)

- sve ostale karakteristike koliko sam primetio su im iste.

- cena : hp 130 evrica. samsung se trenutnno moze naci i na nekom popustu za 97 evra ianache je oko 105.

dakle to je to.shto se mene tiche ja bih ti preporuchio da uzmesh samsung jer se po svemu navedenom vidi da je bolji izbor od hp-a.medjutim mnogi ljudi su nepoverljivi prema ostalim brendovima, ne znam zashto.inache imam samsunga vec par meseci i za sada shljaka odlichno.

neko ej bash skoro an forumu kupio isti, takodje po preporuci, pa ne bi bilo loshe da kaze svoje utiske.

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

evo me:)

da kao shto smo vec  prichali.najbolji izbor trenutno su  HP1020(naslednik chuvenog 1010) i samsung ml1520 o ostalim nemoj ni da razmishljash.ono osnovno po chemu se razlikuju je:

- hp je manjih dimenzija(lepshi dizajn)

- garancija na hp je 12 meseci na samsung 24-36(zavisi gde kupujesh)

- samsung ima mod za ushtedu tonera od 40%(odlichno za shtampanje txta, jer su slova neznatno bledja. tachnije da ti neko ne kaze da je ukljuchena ushteda ne bi ni provalio;sa slikama je vec naravno druga pricha)

- sve ostale karakteristike koliko sam primetio su im iste.

- cena : hp 130 evrica. samsung se trenutnno moze naci i na nekom popustu za 97 evra ianache je oko 105.

dakle to je to.shto se mene tiche ja bih ti preporuchio da uzmesh samsung jer se po svemu navedenom vidi da je bolji izbor od hp-a.medjutim  mnogi ljudi su nepoverljivi prema ostalim brendovima, ne znam zashto.inache imam samsunga vec par meseci i za sada shljaka odlichno.

neko ej bash skoro an forumu kupio isti, takodje po preporuci, pa ne bi bilo loshe da kaze svoje utiske.

hvala na info-u, ova dva shto si naveo su crno-beli naravno??? + jel zna neko sajt sa domatjim cenama komponenti, cimao sam se na guglu ali nisam nashao nishta konkretno...

Sto se mene tice sa Samsungom nisam radio, ali HP u toj najnizoj klasi sa modelima 1010 i 1020 ima zaista trzisne hitove. Znaci ti HP stampaci su bas ono sto jednoj kuci/maloj kancelariji treba: lako odrzavanje, velika brzina stampe, lako rukovanje. Jedini nedostatak je nesto manji kapacitet tonera u odnosu na jace modele, sto se ogleda u nesto visoj ceni po jednom otisku, ali to je normalno s obzirom na cenovni rang.

Samsunga zaista nisam probao, ipak sam ja po pitanju laserskih stampaca veran tradiciji. Sa druge strane sam dobio jedan Konica-Minolta stampac u toj klasi, mislim da je oznaka 1300w pa cu ga probati u narednih par dana i javiti utiske. Naravno tesko da cu moci za kratko vreme da ocenim potrosnju tonera.

Cene gledaj na Pc berzi

Naravno svi stampaci o kojima se ovde prica su crno-beli. Kolor laseri su 450 evra pa navise, ali tu zaista retko od nas ima neka prava iskustva.

Heghlu'meH QaQ jajvam

ma dosta mi je vas vernih tradiciji:))

da rezimiramo, koji god da uzmesh od ova dva necesh pogreshiti, jedino pitanje koje se postavlja je da li si zadrt ili shirokih shvatanja, ali to vec morash sa sobom da reshish;)

hvala na info-u, ova dva shto si naveo su crno-beli naravno???
da, crno beli naravno, kao shto reche zwer color su sasvim druga cenovna klasa. inache oba shtampacha imaju obim shtampe od oko 3000-4000 strana,.pocehtni toner je naravno neshto prazniji i trebalo bii da dobaci do 1000.brzina shtampe je 14 strana u minuti.

btw. josh jedna napomena: ako refilujesh toner gubish garanciju ali ti to vec naravno znash. inache nov toner je oko 50 evra.

Edited by urgh

e proveri pre nego kupish kako stoje shtampachi po pitanju pausa, poshto je papir malo masniji.mada mislm da ne bi trebalo da bude problema.

javi kako shjaka, zbog drugih topica ovakvog tipa.