Sa1Nt Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 hehe np :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 2. Kako obavestiti neke GTK programe da koriste sistemsku temu? Recimo, uz sistem dođe instaliran Firefox 1.0.x i koristi temu koja je izabrana (npr. Plastic). Ja ga deinstaliram, skinem novu verziju koja se ne instalira već raspakuje, i kad je pokrenem, koristi ru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 Prvo re Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 Da li je neko nekad poku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KadeshiAmbassador Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 http://www.linuxfromscratch.org/ uzivaj :) Quote -It is said that the first time Takamatsu saw Judo he was horrified. This was because they bend their backs during their techniques. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 A da, LFS ne dolazi u obzir ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 Da li je neko nekad poku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snou^ Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Digao sam topik iz 'mrtvih', zbog nekih pitanja ;) S'obzirom da mi je trebalo 16 godina za kompom, da skontam da nije sve u Win-u. Sada ocu da instaliram Linux, i da krenem da ucim 'srz'. Krenuo sam da skidam Fedoru core 6. Skinuo sam 2 diska za sada, tako da nisam zavrsio jos uvek, ostalo mi je jos 2 - 3. Da li je Fedora dobar izbor? Nisam nikakav profi, server admin, itd itd. Totalno ni ne vidim interesa u tome da to postanem. Jednostavno ocu da ucim dublje. Video sam, da ovde optrilike, 'svako 'fali svoga konja', ali neki savet za koju distr. Linuxa koja bi zadovoljila moje 'potrebe' bi bio super! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 http://www.ivica.infoplan.co.yu/os-unix-i-linux.pdf Bez ovog ne počinji ni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Digao sam topik iz 'mrtvih', zbog nekih pitanja ;) S'obzirom da mi je trebalo 16 godina za kompom, da skontam da nije sve u Win-u. Sada ocu da instaliram Linux, i da krenem da ucim 'srz'. Krenuo sam da skidam Fedoru core 6. Skinuo sam 2 diska za sada, tako da nisam zavrsio jos uvek, ostalo mi je jos 2 - 3. Da li je Fedora dobar izbor? Nisam nikakav profi, server admin, itd itd. Totalno ni ne vidim interesa u tome da to postanem. Jednostavno ocu da ucim dublje. Video sam, da ovde optrilike, 'svako 'fali svoga konja', ali neki savet za koju distr. Linuxa koja bi zadovoljila moje 'potrebe' bi bio super! Najveca snaga a ujedno i slabost liux-a je tih milion distribucija. to da svako svoga konja fvali je apsolutno tacno. Tebe ako ne mrzi probaj vise njih pa odluci sam. Ako ne znas koje da probas idi na www.distrowatch.com pa izaberes neku od najpopularnijih. Naravno sve ovo pada u vodu ako ti se fedora svidi na prvu loptu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 (edited) Kada instaliras fedoru 6 pojesces sebi jaja 1. Ako imas TFT buce sync out of range 2. Fedora 6 stavlja i586 i686 (32 bitna) kernel To su prvi problemi Za oba imas resenje na www.fedorafaq.org Ukratko za prvi kad se pojavi greska, udji u text mod *ctrl alt f3" i podesi rezolucije i sync. Posle ce raditi. za drugi samo iz paket managera (yumex, konfigurisi ga) skini 1586 kernel Ukratko pre bilo cega www.fedorafaq.org sa malo podesavanja i malo utrosenog vremena za instalacije kodeka (iz terminala preko yum-a) dobijas izuzetan OS koji radi izuzetno stabilno i pouzdano, komfor rada je daleko veci nego pod windowsom. Instaliraj i drajvere za grafiku tj 3d acc. - opet iz terminala yum-om komanda yum install kmod-nvidia/ati) Za sve sto te zanima pitaj :) Sry ako sam malo zbrda zdola pisao nemem uslove da lepo pisem :) Edited April 24, 2007 by f4ts0 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 a kakav je atomix? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Digao sam topik iz 'mrtvih', zbog nekih pitanja ;) S'obzirom da mi je trebalo 16 godina za kompom, da skontam da nije sve u Win-u. Sada ocu da instaliram Linux, i da krenem da ucim 'srz'. Krenuo sam da skidam Fedoru core 6. Skinuo sam 2 diska za sada, tako da nisam zavrsio jos uvek, ostalo mi je jos 2 - 3. Da li je Fedora dobar izbor? Nisam nikakav profi, server admin, itd itd. Totalno ni ne vidim interesa u tome da to postanem. Jednostavno ocu da ucim dublje. Video sam, da ovde optrilike, 'svako 'fali svoga konja', ali neki savet za koju distr. Linuxa koja bi zadovoljila moje 'potrebe' bi bio super! http://distrowatch.cz/major Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KadeshiAmbassador Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 a kakav je atomix? Koliko mi se cini, atomixa vise nema.. Eve ga i link pa procitajte Joj, brate Srbine Quote -It is said that the first time Takamatsu saw Judo he was horrified. This was because they bend their backs during their techniques. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts