bhcshoz Posted December 3, 2005 Report Share Posted December 3, 2005 Da li ima neko zainteresovan za gejm development ili slicno. Polje znanja i neznanja....predlozi,mogucnosti..bilo sta na temu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 3, 2005 Report Share Posted December 3, 2005 Imali smo, i jos uvek imamo nekoliko ljudi koji su radili ili rade neke igre odnosno projekte slicnog tipa. Javice se valjda i sami :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted December 4, 2005 Report Share Posted December 4, 2005 Ne mogu vi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bhcshoz Posted December 4, 2005 Author Report Share Posted December 4, 2005 (edited) CroTeam izbacio sirius sama pre hiljadu godina a mi nista(nista-srbomer ako ste igrali sve je jasno),cutimo jer neznamo a to je bas lose.Toliki gejmeri a bez ijedne realizacije ideje.Mene iskreno motivisu pare,koliko me znanje ogranicava toliko mogu i da stvorim (realno solo jako malo,pa toliko i para tj nista). Pravio sam neke gluposti ali nije za T od trzista. Da li ima neki strip-adzija koji zeli da ucestvuje u kreiranju 2d point & click igre?. Edited December 5, 2005 by bhcshoz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 4, 2005 Report Share Posted December 4, 2005 Ako odmah puca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bhcshoz Posted December 4, 2005 Author Report Share Posted December 4, 2005 (edited) Na sta mislis?Crono Triger, Final Fantasy... ili nesto kao Diablo? Ja sam zamislio nesto kao Broken Sword,crtani 2d point i klik. Postoje editori za pravljenje igara kao sto je AGS (dzabe), I mozes da napravis komercialnu igru,relativno brzo. Ja sam za ali treba neko da crta ko zna a ne amaterski,povrsno. Edited December 5, 2005 by bhcshoz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest Posted December 27, 2005 Report Share Posted December 27, 2005 ma to ti je sve sviranje cujcu.. da prostite na izrazu... :) znachi nisam bijo na forumu ljadzhu dina i uvek slichne priche... brate... ono shto znam ... shto se desilo meni a i ivanuu je da se uskoro utopish u moru svakidashnjice i imash san... san da imash san :) A mogao bih i da se ulogujem? mozhda... Uglavnom... ako bash si zheljan neshto da napravish... probaj da napravish za pochetak flash igricu... a uhostalom, kakva ti imash znanja? jel znash da programirash, crtash, pishesh? ili imash samo ideje... ? :) Zlajonja out :) (za one koji nisu presumirali ko je:)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 27, 2005 Report Share Posted December 27, 2005 mislim da smo svi pogodili ko je ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlajonja Posted December 29, 2005 Report Share Posted December 29, 2005 geeez... Lucky the prophet of da new age :) Shta bi ovom bhcshozu... ? nestade? :D Quote Ujaaa greemmmliiineeee... Oh no! We're all gonna die!! WE'RE SAVED!!!I'm screw'd! "Mi smo uvek tu - RUR Gerila" Link to comment Share on other sites More sharing options...
bhcshoz Posted January 3, 2006 Author Report Share Posted January 3, 2006 (edited) Srecna nova i to... Da probam da napravim ili da napravim igru u fleshu? :) ----------------------------------------------------------------------------------------------------- 10 Ideja 20 if sve potrebno = true go to 40 30 else define sve potrebno then go to 20 40 Realizacija ideje + naloziti kupce = $ 50 end ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Zlaonija-"Brate" Da znam sve sto mi je potrebno nebi postovao :) ....da crtam znam 2d/3d,polje znanja programiranja je osnovno(nije za pijacu) da pisem snalazim se kad sam ravan,a kad nisam ravan onda ...TILT,ideja je nebitna i fleksibilna smislis u sekundi kada znas cime raspolazes(prikupiti resurse ovaj ljude)...ti sta znas?Bez snova i davljenja u moru :) Edited January 4, 2006 by bhcshoz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 ^ to nije flash actionscript :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bhcshoz Posted January 7, 2006 Author Report Share Posted January 7, 2006 E? Ozbiljno? Hvala. ..hoce neko da pravi igru ili ne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlajonja Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 ja vetj radim na tome :D hehehe moje polje znanja je u 2D i programiranju i to oba osrednje :DDDDD elem, s druge strane jedno 2 nedelje konstantno radim po 2-3 sata dnevno na programiranju, tj. uchenju sa reshenjem da ovladam cppom i da napokon se otisnem u vode programiranja :DD Eh sada... Imam ekipicu ljudi koji su voljni za taj moj poduhvat ali mi lackuje programera, dok imam 2 lika koji rade 3d i 4 koji rade extra 2d drawing... s tim shto imam josh jednog programera koji isto pochinje :) znachi skrpljeno jedno veliko nishta... ali je opet neki pochetak :) ako osh... mozhemo se nadjemo neki dan i da se dogovorimo oko svega in 4 oka :) Quote Ujaaa greemmmliiineeee... Oh no! We're all gonna die!! WE'RE SAVED!!!I'm screw'd! "Mi smo uvek tu - RUR Gerila" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 Interesantna tema.Ali ja vec imam jedno 2,3 tako brainstorm projekta na vratu pa ne bih i treci da uzimam.Mozda nekad. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 (edited) Zlajo, je l' ti treba lektor? Edited January 10, 2006 by Ivan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 (edited) Imam ekipicu ljudi koji su voljni za taj moj poduhvat ali mi lackuje programera, dok imam 2 lika koji rade 3d i 4 koji rade extra 2d drawing... s tim shto imam josh jednog programera koji isto pochinje :) Dok ne savladate multithreading i DirectX, ili barem OpenGL, ne počinjite ni Edited January 10, 2006 by voodoo^nbgd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bhcshoz Posted January 10, 2006 Author Report Share Posted January 10, 2006 .....konacno na pravom putu..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlajonja Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 hvala vi voodoo^nbgd cenim ukazanu pazhnju i zaista mi je drago kada neko da neki konstruktivan prijedlog :) Elem, razmishljao sam se o duke nukem (3d) endzhinu a za kvake 3 znam da je free 4 use... no videt tjemo... Prvi neki moj projekat bum bio platformica... tippaaa kao donkey kong ili tako neshto (svideo mi se shvarcjeger novi koji je skroz okej uradjen a generalno su to igrice najlakshe za napraviti :) Quote Ujaaa greemmmliiineeee... Oh no! We're all gonna die!! WE'RE SAVED!!!I'm screw'd! "Mi smo uvek tu - RUR Gerila" Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 E da, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlajonja Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Nesam ni sumnjao vudu shto imash glavu ludu u tebe :) Netjemo se zaboraviti :) Elem... Ivane ------> uvek si welcome :) Quote Ujaaa greemmmliiineeee... Oh no! We're all gonna die!! WE'RE SAVED!!!I'm screw'd! "Mi smo uvek tu - RUR Gerila" Link to comment Share on other sites More sharing options...
bhcshoz Posted January 12, 2006 Author Report Share Posted January 12, 2006 (edited) Za bilo koji naslov moras prvo da krenes od artwork-a.(Dizajn) Da ono sto imas u glavi stavis na papir i da razbijes igru na skriptu i resurse. Cim imas stabilnu betu verziju promo. ....................................................................................................................................... hide u text here Edited January 12, 2006 by bhcshoz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 Jok more, prvo ti treba funkcionalan end Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlajonja Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 RIIIGHT... prvo i osnovno je engine.. artwork dolazi kao ideja koja se posle prenosi na izgled... to i nije toliko bitno ukoliko nemash engine koji pokretje igru... i tu je cela frka... mozhesh ti smisliti milion ideja za igre i imati hiljade artworka ali dok nemash engine igra se ne prodaje i ti pecash u mutnom.. :) u ala sam znalac :D Quote Ujaaa greemmmliiineeee... Oh no! We're all gonna die!! WE'RE SAVED!!!I'm screw'd! "Mi smo uvek tu - RUR Gerila" Link to comment Share on other sites More sharing options...
bhcshoz Posted January 13, 2006 Author Report Share Posted January 13, 2006 (edited) Engin-sitnica. :) primer: Cristal Space Irrlich Engine Genesis3D Panda3D stabilni,ima tutorial-a(nisu za bacanje) i normalno sve za dz. Sledeci korak... Edited January 13, 2006 by bhcshoz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 ja znam da tamcr, ali pen end pejpr Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts