Jump to content

TFT, jeftin a tanak :)

Lucky

Recommended Posts

Kapiram da trazhim previse, a i to mi treba za neku desetu prichu, pa da vidim vasa razmisljanja na temu.

Potreban mi je TFT monitor koji je sto tanji i po mogucstvu da mozhe da se skine sa postolja u cilju kacenja na zid. Trebalo bi samim tim da bude sto jeftiniji, jer kvalitet slike i odziv i ostale karakteristike nisu toliko vazne, dokle god monitor radi i ima boje ;)

Pitanje broj dva, polu-vezano za ovo, kakva je situacija sa modifikovanjem panela sa lap topova da budu normalni monitori? Jel to uopste moguce, zbog paljenja, gasenja, podesavanja, sta ga znam?

1. Ima LG novu slim seriju. Takodje ima i viewsonic. Ne zna se koji je lepsi. Za kacenje na zid ne znam, al uz tipl, ekser i malo konca sve se da srediti. Ako odziv i kvalitet nije bitan, onda moze i jeftino da se prodje :)

2. Sigurno moze. Mislim da je moj cale cak i odradio to, ali bilo je jako ruzno...licilo je na bishopa koga je rastrgao alien

dell onaj za 200e, moze i za igranje, a dobar je i za svakodnevni rad, mi ga imamo na faxu, i pun je pogodak za te pare.

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Kapiram da trazhim previse, a i to mi treba za neku desetu prichu, pa da vidim vasa razmisljanja na temu.

Potreban mi je TFT monitor koji je sto tanji i po mogucstvu da mozhe da se skine sa postolja u cilju kacenja na zid. Trebalo bi samim tim da bude sto jeftiniji, jer kvalitet slike i odziv i ostale karakteristike nisu toliko vazne, dokle god monitor radi i ima boje ;)

Pitanje broj dva, polu-vezano za ovo, kakva je situacija sa modifikovanjem panela sa lap topova da budu normalni monitori? Jel to uopste moguce, zbog paljenja, gasenja, podesavanja, sta ga znam?

Moguce je, Ako ti treba shto tanji, mogu da ti nabavim po 170 e 17" tft bez kutije ( plastike ) tako da mozes i da ga ugradish u zid i slicne stvari. debo je oko centimetar.

Edited by Goga[TT]
bnlsignature.jpg

Ako je "tanak" taj dell, to je onda kul Hajli ... Gogo, kakav je to TFT bez plastike? :)) Ali ok, za sada mi tako nesto ne treba, samo me interesuju razmisljanja na temu. Kada uletim u taj fazon, krecem u akciju a do tada bacajte ideje.

.to Igor -> Ali koliko kostaju ti novi "slim", to je ipak nov monitor i to?

jeste laki,sad cu da ti dam tachan naziv, mrzelo me malopre :)

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthrea...&highlight=dell

ovo je bila cena letos, sad je josh manje, ne znam dal mitnick ima josh uvek to na lageru

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Dosta novih TFT monitora ima zaista i mogucnost po defaultu da se kace na zid, znaci da im se uopste ne stavlja postolje vec dobijes i srafove i sve. E sad koji je najtanji bas ne znam, gledaj u karakteristikama, ali ne verujem da ce par mm tamo vamo toliko znaciti.

U teoriji sigurno moze, u praksi se mnogo vise isplati uzeti klasican TFT, jer ti za ovo treba neko ko se bas dosta razume u elektroniku i pri tom zna da radi sa plastikom i time kako bi to licilo na nesto, u prevodu mrka kapa.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Ako je "tanak" taj dell, to je onda kul Hajli ... Gogo, kakav je to TFT bez plastike? :)) Ali ok, za sada mi tako nesto ne treba, samo me interesuju razmisljanja na temu. Kada uletim u taj fazon, krecem u akciju a do tada bacajte ideje.

.to Igor -> Ali koliko kostaju ti novi "slim", to je ipak nov monitor i to?

Tft pravljen da se stavlja u aparate ( pokere, slotove i slicne sprave).

bnlsignature.jpg

.to Ivantm - Danke!

oji je najtanji bas ne znam, gledaj u karakteristikama, ali ne verujem da ce par mm tamo vamo toliko znaciti.

Ma meni to ni ne treba za kacenje na zid nego sam cisto ubacio kao stos da lakse razumete sta mi treba :)

Tft pravljen da se stavlja u aparate ( pokere, slotove i slicne sprave).

Mozda je ovo upravo ono sto mi je potrebno u toj blizoj/daljoj buducnosti ;) Kako se inache ovakav monitor bez plastike "stavlja u pogon" i podesava?