Jump to content

Bioskopski code of conduct

Kole

Recommended Posts

Pored ponovnog rasporivanja mrzhnje prema sava centru i njegovom tamnom nefokusiranom i tragichno kontrastiranom projekcionom sistemu, jucherashnja poseta istom podsetila me je na josh jednu stvar koju mrzim kod ovakvih ogromnih projekcija:

- APLAUZ -

Ajde lepo da meni neko objasni ovde koji k**** ljudi osecaju potrebu da aplauridaju kada vide svako sranje na platnu? Mislim alpauz za WB logo, aplauz za naslov filma, alplauz za prvi kadar sa hari poterom, aplauz za svaku jebenu stvar prvih 25 min filma? Sad, reci ce neko, to je zbog hari potera, jeste k****! Ovo se deshava na svemu i svachemu, naravno ne u tolikom obimu i ne tako upadljivo, ali ljudi vole da aplaudiraju na filmove u bioskopu vishe nego leba da jedu...a mogu da se opkladim ta ne aplaudiraju kad gledaju film u toplini doma svoga.

Pa sta ako je premijera? Distributeri su pogledali taj gilm pre 10 dana na privatnoj projekciji na odlichnom platnu u Tucku ili Rodi, a bilo ko chiji je rodjak radio na tom filmu je stotinama kilometaa daleko od bioskopske sale da bi chuo taj aplauz. Ovo nije pozorishte ili festival gde je neko od ljudi koji su radili na filmu tu da ga chovek pohvali za nesto pomenutim aplauzom...

Zakljuchak - ne budite povodljiva masa, i ako vas (u nekoj doglednoj buducnosti) djavo nagna da vodite svoje petogodishnje dete u bioskop gde cete mu chitati nezainteresovano monotonim glasm titlove filmova chije trajanje njegova mala beshika ne mozhe da izdrzhi (te cete izlaziti sa njim vishe puta do klonje tokom trajanja filma) := OBJASNITE detetu da nema potrebe za aplaudiranjem u bioskopu, mozda onda nece to da radi sa 30+ godina kao gro domace populacije.

hvala

k

Sta ja znam, to aplaudiranje je nekad odlicno a nekad bezveze, izgleda da su se ljudi navrzli da tapsu jer s onda masa smeje, a svako voli da se drugi smeje na njegovu foru. Drugo SC je mnogo velika sala (4500 mesta) i mnogo je veca verovatnoca da se nadje retard nego u bilo kojoj drugoj sali. A masa je uvek bila i ostace povodljiva.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

... bash je smorilo to aplaudiranje...

Bilo mi je ok kada se aplaudiralo kada je krenula FPS sekvenca u "Doom"-u, ALI, kada su klinci sinoc aplaudirali na svakih 5-10 minuta, zaista mi nije jasno SHTA im je tu zabavno??

...a taman sam mislio da na 'narod' ne moz' biti gluplji shto se tiche aplaudiranja, i onda sam video piramidu na pinku... ETO odakle su povukli to aplaudiranje :((

Danas na projekciji Hari Potera bio je aplauz pred sam pocetak filma, mozda jedan u sred i jedan na kraju, sto je sasvim prihvatljivo. Ali ovakva vrsta aplauza nema veze sa onom o kojoj sam pricao u svom predhodnom postu i na koju sam mislio kada je Kole postavio topik. Aplaz za Potera jos nisam doziveo. To je vrsta aplaza koju pruzaju samo fanovi, pun ushicenja i maksimalno pozitivan. Protiv takvog aplauza nemam nista protiv, cak mi je bilo veoma prijatno. Eto.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Ajde lepo da meni neko objasni ovde koji k**** ljudi osecaju potrebu da aplauridaju kada vide svako sranje na platnu? Mislim alpauz za WB logo, aplauz za naslov filma, alplauz za prvi kadar sa hari poterom, aplauz za svaku jebenu stvar prvih 25 min filma?

Pricali smo o ovome, pa i na forumu, x puta. Ono, to je neki trend koji ne traje od uvek, da se razumemo, a i najskorije smo o njemu govorili posle Serenitija, kada se zapravo to aplaudiranje nije nijednom culo, pa ne mozhe bas da stoji da ga ima "svugde". Isto tako, na Harija dolaze klinci, pa je nekako razumljivo. Mada meni katkad ume da bude smesno, kao onomad kada smo djuture isli na Matrix 3, pa su ljudi aplaudirali svaki put kada se pojavi WB logo, a ono za trejler ;))