Jump to content

BOG?

Recommended Posts

Ok je sve to, samo se ne bih slozio da su isti argumenti, jer mislim da je bash to manjak verovanja - nedostatak argumenata i zasnivanje vere na pretpostavkama i labilno stajajucim istoriskim faktima.

Netacno. Mozda sam ja smotan, i mozda sam bio pod uticajima neceg treceg. Malo si izbanalizovao.

Izvini, oko cega ces se cimati ako neces oko zivota koji imash, i koji je jedino sigirno shto imas? Ili ces da se posvetis chekanju mesta u rajskom vrtu? Ovo je cista teorija, zivot na zemlji ili neshto shto verovatno ni ne postoji? Ne kazem, mozda i postoji, ali reci ti samohranoj majci sa troje dece kojoj je muz umro da je njemu sada gore do jaja, pa da vidimo shta ce ona da ti kazhe. Super, neka se zeza, ili ce te otera u majchinu? :)

Ne bih da zvuchim suvishe radikalno (mozda sam za to malo zakasnio :)) ovo je samo moje misljenje i naravno da ostavljam svakome pravo da ga prihvati ili ne kao shto i ja ostavljam sebi isto pravo za vasha.

Poz.  [:o)]

vera se ne zasniva na cinjenicama, vec na veri. zato smatram da je rasprava na bazi cinjenica bespredmetna.

da, jesam malo iskarikirao, ali ne zlonamerno, vec da posebno skrenem paznju.

ako je samohrana majka vernik, onda joj smrt muza sigurno nece pasti tesko kao samohranoj majci ateisti. evo je fakat, proveri.

postujem i radujem se svim tudjim misljenjima. [:)]

po meni je najvetji problem taj shto mi svi imamo neke pretpostavke o Bogu (chak i ti ignis) i toga se nikad netjemo osloboditi... a tek kad vi se oslobodili tih pretpostavki bi mogli da diskutujemo kolko tolko konstruktivno, to jest, da se ne vrtimo u krug.

po tebi ignis, bog stavlja vernike na "iskushenja", ako je tako on i da postoji i da mi se lichno manifestuje pljunuo bi ga u lice makar goreo u paklu vechno

po "ateistima" bi on trebao da pazi na nas sve i da udari gromom po loshim ljudima i lichno shto je isto nonsens, jer bi to znachilo da smo mi samo mishevi koje on vodi i zaliva svojom rukom bez ikakvog lichnog izbora.

i mnoga druga razmishljanja koja su u startu bezveze jer su najverovatnije netachna ili mi jednostavno ne mozhemo da shvatimo i pojmimo bozhje postojanje.

ja lichno ne verujem u Boga, ali nisam iskljuchiv chovek. Ali sigurno ne verujem u crkvu i njeno vidjenje Boga od kojeg svi vi shto verujete polazite.

ono sto ateisti zovu pretpostavkama, vernici zovu saznanjima.

ne sumnjam da bi hejtovao Boga, jer razumem ateisticki stav, i sam sam bio ateista.

udarice gromom po losim ljudima, ali kad On to odluci, a ne kad bismo mi to mozda zeleli.

Manipulise nametanjem pravila kojih se niko ne pridrzava, pretnjama vecnim boravkom u paklu(neko se i na to upeca ako zivi u zaostalom drustvu kao sto je nase),uzimanjem "dobrovoljnih priloga" koji zavrse u dubokom dzepu mantije.....

A najbolji primer za nepostovanje onog sto "propovedaju" su popovi pedofili koji u poslednje vreme bivaju razotkriveni a ko zna od kad je to pocelo....

A, ako si ziveo u srednjem veku i imao svoje misljenje - nista zato, malo ces se peci na lomachi........

nasa Crkva je mnogo zivotnija od npr katolicke, a da o islamu i ne govorim. ne kazem da nema zloupotreba, i zao mi je zbog toga.

generalno, moje misljenje o Crkvi je da je ona nesavrsena koliko je nesavrsena i svaka druga organizacija ljudi na zemlji. mada ima mnogo postenih ljudi, u svakoj organizaciji najvise upadaju u oci oni pokvareni.

sto bih voleo da odes u pakao jebes mi sve.

Sta mislis kako su se jevreji odrzali do dana danasnjeg.Verom

vrlo hriscanski od tebe. [:)]

Ma opushteno, nema potrebe da bilo koga ubedjujem. Mirno cu sachekati Sudnji dan, a onda cu k'o budala svima da se kezim u facu i vichem AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! [:D] Dule smorina prvi na listi. [:D] Followed by his trusty sidekick Kalina biatch. [:D]

[roflmao]

Oko Boga, dokazivanja i naučnih teorija

Nema naučne teorije koja je čak i poku

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mene nikad nije pokralo neshto sto ne postoji ;)

a fak , reko da netju vishe postovati , ovo je zadnje :D

kad te ja nesto pitam ti neces da odgovoris i onda ides na 4u necu vise ovde da postujem... e barabo kad te savatam negde u gradu :)

...... f e n s i c ......

...yes, ur unique...

...just like everyone else...

hm, za podvucheni deo ja stvarno nemam rechi, ali pokushatju da ih iskopam duboko u sebi jer sam prosto zanemeo pod ovakvim fashistichkim zilotizmom (ti meni "komunisto" ja tebi "fashisto"). Zbog chega NE TREBA kritikovati neshto shto je podlozhno kritici? Ja bih se iskreno zabrinuo za neki svoj rad ako bi ga svi hvalili.

Uopshte netju da ulazim u zamku navodjenja primera iz proshlosti "nashe" ili bilo chije crkve, samo hotju da probam da pogodim sushtinu.

Nisam ja rekao da ne treba kritikovati, ili ne d'o Bog :) zabraniti bilo kakvu kritiku, pa i kritiku Crkve, samo sam rekao da je vrlo interesantno i indikativno ko to uglavnom radi. A kada se vidi ko to uglavnom radi, kritika izuzetno gubi na svojoj vrednosti. Npr. neutralnom posmatraču će od neuporedivo veće vrednosti biti kritika Srba od strane Šveđanina ili Tutsija, nego od nekog Šiptara ili Hrvata...

@obojeni deo

pa Crkva sama zabranjuje i lupa anateme na sve zhivo shto je ugrozhava, radila je to malo extremnije ranije i sada bi da mozhe, ali ne mozhe pa mi svi mislimo da se promenila a NIJE.

Pa naša Crkva nije baš najpoznatija po tome, nego neke druge crkve, ali radila je i ona. Npr. turijska kobasicijada, (kratko podsećanje - ne čitaj ko zna, dešavala se u vreme Velikog posta, i crkva je bacila anatemu na organizatore, zvonila tzv. mrtvačkim zvonima itd.)

Ja kao vernik osuđujem i kritikujem taj konkretni postupak Crkve, jer zašto bi svi morali i da budu pravoslavci i Srbi, a i da su i jedno i drugo, svakom je Bog dao slobodu ali i odgovornost za nju, pred Njim. Prema tome da su ti organizatori pravi vernici ne bi to ni organizovali tada, a pošto nisu što ih onda uopšte zabole za te anateme i mrtvačka zvona? A Crkvu osuđujem jer joj je taj postupak pre svega bio glup, a da ne kažem da bilo kakva odmazda nije ni najmanje u hrišćanskom duhu. I zaista ne razumem zašto se očekuje od bilo koje crkve da bude savršena, pa i ona je sastavljana od običnih, grešnih ljudi!

drugo... po tebi ne treba nishta da se zabrani? potpuna sloboda govora? pa onda bi ti isti komunisti najvishe profitirali, imali bi marsheve neonacista po svim vetjim mestima, ma ceo zakon bi morao da se menja skoro.

Mislim da si dovde bio ozbiljan, pa ću na to samo obratiti pažnju. Jedno demokratsko društvo ne temelji se na bilo kakvom obliku represije (ne temelji se, što ne znači da je uopšte nema - policija, vojska, poreska itd.), već pre svega na DEMOKRATSKOJ SVESTI i na demokratskim institucijama koje iz te svesti proističu.

Apsolutno ne treba zabraniti npr. ni Hitlerov "Majn kampf", ni Legijin "Gvozdeni rov", iz svake knjige, pa i iz ove dve se može nešto naučiti, iz prve kako funkcioniše mozak jednog monstruma, a iz druge šta je glupost!

Zabranama se samo stavlja prigušivač na neželjene procese u društvu, a ne eleminišu se! To pokazuje bogato iskustvo svih bivših komunističkih zemalja, pa i naše. Poluvekovna zabrana nacionalizma i propagiranje tzv. "bratstva i jednistva" videli smo koliko je bila uspešna! Nažalost, ti skojevski metodi ni do danas nisu nestali, nekad skojevci - danas čedisti.

This post has been edited by Klinac Balavac

Nisam ja rekao da ne treba kritikovati, ili ne d'o Bog :) zabraniti bilo kakvu kritiku, pa i kritiku Crkve, samo sam rekao da je vrlo interesantno i indikativno ko to uglavnom radi. A kada se vidi ko to uglavnom radi, kritika izuzetno gubi na svojoj vrednosti. Npr. neutralnom posmatraču će od neuporedivo veće vrednosti biti kritika Srba od strane

p.s. totalno bih mistifikovao bilo kakvu tehnologiju, podelio bih drushtvo u kaste i samo "tehnichari" bi smeli da se bave tehnologijom od koje bih napravio neku vrstu kulta/religije nove da bih je uchinio nepristupachnom shirokim narodnim masama.

ahhh braderhud of z still [:D]

call me when u make one:)

mrzelo me je da citam posle 3. strane... o cemu zapravo vi pishete ovde? :)

aj... ono idite i meditirajte... i verujte u shta zelite...

( [;)] )...

mrbean6hi.jpg

aj... ono idite i meditirajte... i verujte u shta zelite...

pa to care... nemam ja problem sa nechijim lichnim verovanjima and shit... ne bih to zabranjivao, niti bi mogao realno.... ali bih sigurno pozabranjivao institucije, a ko je zaista vernik neki nek veruje u shta otje al' nek ne propagira to i ja sam ql.

btw. nije BoS u pitanju ;)... vetj WH40k i imperator :D

pa to care... nemam ja problem sa nechijim lichnim verovanjima and shit... ne bih to zabranjivao, niti bi mogao realno.... ali bih sigurno pozabranjivao institucije, a ko je zaista vernik neki nek veruje u shta otje al' nek ne propagira to i ja sam ql.

btw. nije BoS u pitanju ;)... vetj WH40k i imperator :D

ja bih zabranio internet

...... f e n s i c ......

...yes, ur unique...

...just like everyone else...