Jump to content

Male tajne velikih majstora :)


Recommended Posts

hahaha koji topic .. male tajne velikih majstora

suvishe sam dodushe razbijen (od juche .. ne razbijam se ovako rano [:D]) da bih kucao .. pa cu delegirati kolegu drashka da nakuca par tipova =)

neki od glavnih tipova su:

- lepo raspaliti vatru i sachekati da se smiri

- uzeti roshtiljsko meso (jel nije svako za roshtilj) ono loma masnije nego shto bi ste jeli u tiganju da spremate

Mislim da bi Ivan_ najbolje objasnio kako se sprema salata [roflmao]

[roflmao]

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Link to comment
Share on other sites

pljeskavice : znaci meso junece i svinjsko pola pola, prasak za pecivo, secer, so, vegeta, malo vode, luk

sad za salatu kako ko voli.. .ja uz rostilj najvise volim sopsku salatu... sto se tice drva bukva je tu najpozeljnija jel ima jaku toplotnu moc, sto znaci kod nje je zar najtopliji

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

Uff, roshtilja master sam, jedva chekam da odem na vikendicu pa da pravim... A za prvi maj, lepo nadjemo drva, otvorimo pivce i polako... Onda u ulici, pravili smo svake nedelje iz zeze, sad dosta slabije... Ali ne kontam kakav savet da ti dam :P

Shto se tiche mesa, qpimo svako razlichito ali chista, ne pravimo pljeskavice i tako to :PP

Link to comment
Share on other sites

ne poliva se pivom zbog ukusa, vec da se gasi vatra. meni lichno je isti ukus sa i bez polivenog piva (sem ako ne sunete litar piva na 10 cevapa [:D] )

treba samo da pazish da imash dosta zhara, a nikako vatre dok ti je meso na reshetci.

od gurmanskih tips n tricks, iseci kachkavalj na tanke krishke i nabaci na cevape.. mmm [^]

btw da citiram ortaka: 'vatra se pali piramidalno - zapalish na vrhu i vatra se shiri nadole' [:D] [:D] [:D]

Link to comment
Share on other sites

Osnovno za dobar rostilj su dobra salata i slatkisi posle kad padne secer.

Veliki i dubok lonac za rednaje luka, mesa i belog hleba.

Odabrano meso (vrat, cevapi u slanini, pilece belo, ne krtina....)

Papirni tanjiri da se ne pere posle.

Pozeljan je i cumur ili kvalitetan parket.

Nekoliko cebadi je takodje pozeljno.

Link to comment
Share on other sites

Boze kakva zabluda :(

Aposolutno nije zabluda, vrlo dobro znam o cemu govorim, ne bih pricao napamet da i sam nemam akcije istog tipa. Daj mi nekoga ko je makar jednom u zivotu ispekao nesto u bilo kakvoj rezhiji i "prekaljenog rostiljdziju", i ako njih dvojica imaju istu opremu, jako ces tesko primetiti razliku u finalnom proizvodu.

Ono sto ja recimo imam kao "savet", ako se tako mozhe reci, jeste da na rostilju ne pecete samo meso, nego bacajte i kakvo povrtje u raznoraznim aranzhmanima, ne samo na raznjice, i onda sve to ispadne potpuno kul.

Link to comment
Share on other sites

Osnovno za dobar rostilj su dobra salata i slatkisi posle kad padne secer.

Veliki i dubok lonac za rednaje luka, mesa i belog hleba.

Odabrano meso (vrat, cevapi u slanini, pilece belo, ne krtina....)

Papirni tanjiri da se ne pere posle.

Pozeljan je i cumur ili kvalitetan parket.

Nekoliko cebadi je takodje pozeljno.

Umesto hleba koristi se krtina (vesalica) i jedes polako da vise stane - slegne.

na kraju je obavezno pajkenje od 30-45 minuta da se opet ogladni.. :)

brandstack.com/users/portfolio/logos/gligorov \\ behance.net/gligorov

99designs.com/people/gligorov \\ twitter.com/MarkoGligorov \\ upstack.com/

Link to comment
Share on other sites

E bravo brate za ovo, probao sam jednom i od tada redovno koristim ovu foru.

znaci da slucajno nisam procitao napisao bih isto ovo i ispao bih magarac...

Ovaj fazon sam video od caleta...a u zadnje vreme narucim rostilj u "Zaru"..i tako ;))....baj d vej od ovakvih tema odmah ogladnim,keve mi....

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

 

Link to comment
Share on other sites

ma to je cimanje i to vishe nije roshtilj .. pravi roshtilj je kad se dobro napijesh dok ga spremash i posle (ako se nisi prejeo [:D]) ... tako da sheme sa kachkavaljem i pizdarije zaboravi [:D]

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Link to comment
Share on other sites

Ovako: Shto se tiche mesa, prvo ga usoli, ali ne puno, onda stavljash piletinu na kraj reshetke, jer se ona peche polako i dok ti ispechesh pljeskavice i veshalice tj. dok se ugasi vatra taman ce biti gotova. Dok pechesh mazesh meso meshavinom ulja i vegete, napravish da bude gusto, i obavezno imaj flashu obichne vode pored sebe (bolje piva) da prskash zar koji ce se upaliti (zbog ulja). Mazi meso svaki put kada okrenesh i preporuchio bi ti pechurke na zaru, peku se otprilike isto kao i piletina, samo shto im skinesh glavice, okrenesh naopako, sipash ulje (i vegetu) i znacesh kad je gotova cim ispusti vodu, tj. chim pocne da se puni. U medjuvremenu stavi par krompira direktno u zar, peci ih nekih 20-ak minuta (i potrudi se da budu pokriveni zarom).

Ja ne nosim gace.

Falcon.jpg

Nikada i nisam.

Link to comment
Share on other sites

ako povede Debelog Gmaza aka Mene moracemo neki fazon da primenom ja i Drasko dok se vi budete alkoholisali

mnog volim da rostiljam!!!!!

Porno Ikona 90-tih:)

dve najmocnije grupacije na svetu: Deijevi rodjaci, Mohijevi Ortaci

(Ivan_ @ May 27 2009, 10:33)

da se kojim čudom nađem na čelu plejboja, promenio bih fazon totalno.

jebao bih vrlo mnogo, drogirao se jos vise i vodio kojota kao maskotu na zlatnom lancu okolo, a on bi vikao HARRRRSACU DAT E JBEEM NAMATSIO SAM KARU KOAKINOM

Link to comment
Share on other sites

sta god ponude

i jedno i drugo

vise drugo ma .............

Porno Ikona 90-tih:)

dve najmocnije grupacije na svetu: Deijevi rodjaci, Mohijevi Ortaci

(Ivan_ @ May 27 2009, 10:33)

da se kojim čudom nađem na čelu plejboja, promenio bih fazon totalno.

jebao bih vrlo mnogo, drogirao se jos vise i vodio kojota kao maskotu na zlatnom lancu okolo, a on bi vikao HARRRRSACU DAT E JBEEM NAMATSIO SAM KARU KOAKINOM

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...