Crash Override Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 (edited) Ajde nabacite vase savete, recepture... Od toga kako spremate vatru...drva...cumur... Do samog izbora mesa... Salata... :) Edited July 24, 2005 by Crash Override Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIVP Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 Ne znam mnogo o rostilju ali mogu ti dati par saveta kako se jede rostilj... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 Nikako mi nije jasno kakvi saveti za rostilj trebaju ... ono, nikad laksha stvar za spremanje samo metnes na resetku i cekas :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 hahaha koji topic .. male tajne velikih majstora suvishe sam dodushe razbijen (od juche .. ne razbijam se ovako rano ) da bih kucao .. pa cu delegirati kolegu drashka da nakuca par tipova =) neki od glavnih tipova su: - lepo raspaliti vatru i sachekati da se smiri - uzeti roshtiljsko meso (jel nije svako za roshtilj) ono loma masnije nego shto bi ste jeli u tiganju da spremate Mislim da bi Ivan_ najbolje objasnio kako se sprema salata ← Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 pljeskavice : znaci meso junece i svinjsko pola pola, prasak za pecivo, secer, so, vegeta, malo vode, luk sad za salatu kako ko voli.. .ja uz rostilj najvise volim sopsku salatu... sto se tice drva bukva je tu najpozeljnija jel ima jaku toplotnu moc, sto znaci kod nje je zar najtopliji Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
domiNus Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 Uff, roshtilja master sam, jedva chekam da odem na vikendicu pa da pravim... A za prvi maj, lepo nadjemo drva, otvorimo pivce i polako... Onda u ulici, pravili smo svake nedelje iz zeze, sad dosta slabije... Ali ne kontam kakav savet da ti dam :P Shto se tiche mesa, qpimo svako razlichito ali chista, ne pravimo pljeskavice i tako to :PP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balrog- Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 jedan od boljih saveta je da dok se meso przi dolijes odozgo malo piva to mu daje strava ukus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Enforcer Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 (edited) jedan od boljih saveta je da dok se meso przi dolijes odozgo malo piva to mu daje strava ukus ← E bravo brate za ovo, probao sam jednom i od tada redovno koristim ovu foru. Edited July 24, 2005 by Nemesis Enforcer Quote Life is gistro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 ne poliva se pivom zbog ukusa, vec da se gasi vatra. meni lichno je isti ukus sa i bez polivenog piva (sem ako ne sunete litar piva na 10 cevapa ) treba samo da pazish da imash dosta zhara, a nikako vatre dok ti je meso na reshetci. od gurmanskih tips n tricks, iseci kachkavalj na tanke krishke i nabaci na cevape.. mmm btw da citiram ortaka: 'vatra se pali piramidalno - zapalish na vrhu i vatra se shiri nadole' [:D] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 Nikako mi nije jasno kakvi saveti za rostilj trebaju ... ono, nikad laksha stvar za spremanje samo metnes na resetku i cekas :) ← Boze kakva zabluda :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 ez aj sed - saveti za rostilj :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 Osnovno za dobar rostilj su dobra salata i slatkisi posle kad padne secer. Veliki i dubok lonac za rednaje luka, mesa i belog hleba. Odabrano meso (vrat, cevapi u slanini, pilece belo, ne krtina....) Papirni tanjiri da se ne pere posle. Pozeljan je i cumur ili kvalitetan parket. Nekoliko cebadi je takodje pozeljno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 Boze kakva zabluda :( Aposolutno nije zabluda, vrlo dobro znam o cemu govorim, ne bih pricao napamet da i sam nemam akcije istog tipa. Daj mi nekoga ko je makar jednom u zivotu ispekao nesto u bilo kakvoj rezhiji i "prekaljenog rostiljdziju", i ako njih dvojica imaju istu opremu, jako ces tesko primetiti razliku u finalnom proizvodu. Ono sto ja recimo imam kao "savet", ako se tako mozhe reci, jeste da na rostilju ne pecete samo meso, nego bacajte i kakvo povrtje u raznoraznim aranzhmanima, ne samo na raznjice, i onda sve to ispadne potpuno kul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibor2 Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 Osnovno za dobar rostilj su dobra salata i slatkisi posle kad padne secer. Veliki i dubok lonac za rednaje luka, mesa i belog hleba. Odabrano meso (vrat, cevapi u slanini, pilece belo, ne krtina....) Papirni tanjiri da se ne pere posle. Pozeljan je i cumur ili kvalitetan parket. Nekoliko cebadi je takodje pozeljno. ← Umesto hleba koristi se krtina (vesalica) i jedes polako da vise stane - slegne. na kraju je obavezno pajkenje od 30-45 minuta da se opet ogladni.. :) Quote brandstack.com/users/portfolio/logos/gligorov \\ behance.net/gligorov 99designs.com/people/gligorov \\ twitter.com/MarkoGligorov \\ upstack.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 Vidim ja tamo one nedelje umesto basketa na adi ide rostilj na adi ... ili i jedno i drugo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 E bravo brate za ovo, probao sam jednom i od tada redovno koristim ovu foru. ← znaci da slucajno nisam procitao napisao bih isto ovo i ispao bih magarac... Ovaj fazon sam video od caleta...a u zadnje vreme narucim rostilj u "Zaru"..i tako ;))....baj d vej od ovakvih tema odmah ogladnim,keve mi.... Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 ma najbolji je meni fazon da preko mesa stavish malo kajmaka i onda se on istopi a meso (shnicle pljeskavice pilece belo) bude exta i naravno pivo da se zalije a od salate zavisi kako kad mi se koja salata jede Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted July 25, 2005 Report Share Posted July 25, 2005 ma to je cimanje i to vishe nije roshtilj .. pravi roshtilj je kad se dobro napijesh dok ga spremash i posle (ako se nisi prejeo ) ... tako da sheme sa kachkavaljem i pizdarije zaboravi Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamkonan Posted July 25, 2005 Report Share Posted July 25, 2005 Ovako: Shto se tiche mesa, prvo ga usoli, ali ne puno, onda stavljash piletinu na kraj reshetke, jer se ona peche polako i dok ti ispechesh pljeskavice i veshalice tj. dok se ugasi vatra taman ce biti gotova. Dok pechesh mazesh meso meshavinom ulja i vegete, napravish da bude gusto, i obavezno imaj flashu obichne vode pored sebe (bolje piva) da prskash zar koji ce se upaliti (zbog ulja). Mazi meso svaki put kada okrenesh i preporuchio bi ti pechurke na zaru, peku se otprilike isto kao i piletina, samo shto im skinesh glavice, okrenesh naopako, sipash ulje (i vegetu) i znacesh kad je gotova cim ispusti vodu, tj. chim pocne da se puni. U medjuvremenu stavi par krompira direktno u zar, peci ih nekih 20-ak minuta (i potrudi se da budu pokriveni zarom). Quote Ja ne nosim gace. Nikada i nisam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kojot Posted July 25, 2005 Report Share Posted July 25, 2005 ako povede Debelog Gmaza aka Mene moracemo neki fazon da primenom ja i Drasko dok se vi budete alkoholisali mnog volim da rostiljam!!!!! Quote Porno Ikona 90-tih:)dve najmocnije grupacije na svetu: Deijevi rodjaci, Mohijevi Ortaci(Ivan_ @ May 27 2009, 10:33)da se kojim čudom nađem na čelu plejboja, promenio bih fazon totalno.jebao bih vrlo mnogo, drogirao se jos vise i vodio kojota kao maskotu na zlatnom lancu okolo, a on bi vikao HARRRRSACU DAT E JBEEM NAMATSIO SAM KARU KOAKINOM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack-O-Lantern Posted July 25, 2005 Report Share Posted July 25, 2005 roshtiljash ili jedesh? :) Quote Alan Smith ftw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kojot Posted July 26, 2005 Report Share Posted July 26, 2005 sta god ponude i jedno i drugo vise drugo ma ............. Quote Porno Ikona 90-tih:)dve najmocnije grupacije na svetu: Deijevi rodjaci, Mohijevi Ortaci(Ivan_ @ May 27 2009, 10:33)da se kojim čudom nađem na čelu plejboja, promenio bih fazon totalno.jebao bih vrlo mnogo, drogirao se jos vise i vodio kojota kao maskotu na zlatnom lancu okolo, a on bi vikao HARRRRSACU DAT E JBEEM NAMATSIO SAM KARU KOAKINOM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Therion Posted July 26, 2005 Report Share Posted July 26, 2005 ja uvek namazhem meso senfom i pokrijem ga lovorovim listom, tako ga ostavim preko notji, ujutro posolim i popaprikim :) i onda kada ga vetj pechem sachekam da se vatra malo smiri i onda polako, retko stavljam pivo, ne znam zashto, nemam tu naviku... Quote lama ftw" Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 27, 2005 Report Share Posted July 27, 2005 ima da se kupe rolovani raznjici (valjda slannnica+kachkavalj+mesina na stapicu spremno sve) u boljim mesarama!!! exxtra uz ladno pivce! onako samo smanesh jedan po jedan ... u brrree.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 27, 2005 Report Share Posted July 27, 2005 Ja sto se "zezanja" tice najvise volEm krilca. Nema tu nesto puno mesa, al' je skidanje sa koske neverovatno zanimljivo i onako potrudis se da nesto pojedes :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.