Dule_smor Posted June 26, 2005 Report Share Posted June 26, 2005 http://www.local6.com/news/4643968/detail.html http://www.ric.org/bionic/index.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 26, 2005 Report Share Posted June 26, 2005 u celoj priči mislim da je najznačajnije to što smo sve bliže "dekodiranju" mozga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 26, 2005 Report Share Posted June 26, 2005 Odgledao sam snimak... Izuzetna stvar, ali je sloboda pokreta jo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted June 26, 2005 Report Share Posted June 26, 2005 A sta bi sa onim barmenom u Engleskoj? Ako se dobro secam, on jos od "ko zna kada" ima vestacku ruku, kojom upravlja mozgom. Jedino ne moze da oseti koliko jako nesto pritiska, pa jaja obicno smrvi :) Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brank0 Posted June 26, 2005 Report Share Posted June 26, 2005 http://automatika.etf.bg.ac.yu/JAC/main.htm Tu mozhete naci par struchnih tekstova na slichnu tematiku, ako vas zanima. Btw, gledacu da iskopam negde snimak "beogradske sake", domaceg projekta iz 70ih proslog veka, koju istina nije kontrolisao mozak ali je zanimljivo da se vidi gde je tad bila nauka. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Interesantno... a shta cemo sa propriocepcijom? Lep topic, Dule. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 http://www.engadget.com/entry/1234000137047655/ vectacka noga vec radi, jedini problem su baterije doduse ne dobija informacije direktno od mozga, vec ima ugradjen procesor koji izracunava brzinu, pokrete, distribuciju tezine... pogledajte dole i komentare :) jedan od kinda wants me to go cut off a leg...that is very cool Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 27, 2005 Author Report Share Posted June 27, 2005 rofl za komentar:) a planiraju da ugrade i neke vrste receptora za dodir i toplotu kako ne bi doslo do onoga sto je stator rekao:) zista cudo nauke i tehnologije...verovatno na neki nacin registruje impulse iz neurona(kao sto to radi eeg ili elektromiogram) i pomocu njih izvodi pokete... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 ovo su odlichna reshenja za proteze i zaista je dobro da se taj deo nauke brzo razvija u poslednje vreme. Mene dodushe vishe interesuju neki add-onovi tipa ovoga: http://www.beyond2000.com/stories/ep4/powerassist.html Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 27, 2005 Author Report Share Posted June 27, 2005 uf covece, ludi japanci....mecha:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Pfffff, terajte ih u gajm par meseci i dizace 50% vishe... sigurno da je to jeftinija varijanta od ovog sokocala koje bi mnogo vishe koristilo pacijentima koji boluju od npr. osteoporoze. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Wulfi, fazon je da se radi na postizanju nadchovechanske snage korishcenjem tehnike :) A to da je zdravije ici u gym, potpuno se slazem. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Ja sam jos pre nekoliko godina kod nas u muzeju savremene umetnosti gledao nesto na ovaj fazon ... Dodushe, nije bila promocija kod nas, vec snimak i to, ali je baja putem mozga kontrolisao nekakve shiljke na rukama, isto pomocu implusa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Da.Ali i kad se usavrisi do nivoa dovoljno slicnog pravoj ruci bice dostupno onim trulim bogatasima.Mada mislim da ce i tu vreme odraditi svoje pa.Ce svi moci da kace na sebe svakojake implante. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 27, 2005 Author Report Share Posted June 27, 2005 ko je rekao ghost in the shell:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Samo da ne zaborave GTO... Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 27, 2005 Author Report Share Posted June 27, 2005 Samo da ne zaborave GTO... ← talk nerdly to me :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 28, 2005 Report Share Posted June 28, 2005 (edited) Secam se da sam davno gledao Beyond 2000 gde je bio predstavljen neki sistem za hodanje kojim je bilo jako teshko upravljati, ali kada se naviknesh mozesh da pichish 60 km/h. To bih bash zeleo da probam. U fazonu obuchesh neki exoskelet i krenesh peshke na more Edited June 28, 2005 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Therion Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 eh, kada bih samo imao para, nabacio bi neki cool exo-skelet, sa pun qrac nozheva i sl. naprava sa svih strana!!! bio bih glana fora kod cica Quote lama ftw" Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 (edited) ... Edited November 25, 2021 by VELIKI KURAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 20, 2005 Author Report Share Posted July 20, 2005 a da vam izdvojim topic o onanisanju vestackom rukom na rk... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Dule se ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 negde procitah da vojska u SAD razmishlja da ponudi vojnim invalidima, bez jedne ruke/noge ugradnju slicnih (ili mozda i boljih ) vestackih extremiteta, koji hoce da se vrate u borbene redove a takvih je neverovatno veliki broj kod njih... jos ako se uzme u obzir da im ponestaje broj regruta u poslednje vreme svasta cemo da vidimo u blizoj buducnosti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted July 23, 2005 Report Share Posted July 23, 2005 Jeeeeebote, zamisli tu vojsku. Gomila trigger happy, totalno poludelih matoraca, sa svim mogucim sjebavajucim postsindromima i veshtachkim ekstremitetima u timu sa neobrazovanim, zatupljenim i takodje trigger happy delom americhke omladine koji nema drugu perspektivu sem da ratuje ko zna gde i ko zna zashto. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted July 23, 2005 Report Share Posted July 23, 2005 Uzhas Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts