StormScion Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 (edited) Hteoh da napisem mali tekstic ali sam onda shvatio da se isto vrti vec 72 strane ... Edited August 21, 2007 by StormScion Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brav Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 tražiš neke munje koje su inače izmislili loši muzičari i zabavljači da bi popunili slab performanste ne razumemo. Na ovaj komentar moram da se ubacim: Dodatne scenske efekte nisu izmislili losi muzicari. Odgledaj serijal pod imenom " Seven Ages Of Rock", BBC-jev dokumentarac i sve ce ti biti veoma jasnije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 (edited) niko se ovde ne oseca superiornim sto voli fallout onakvim kakav jeste, ali svakako treba da se oseca inferiornim onaj koji trabunja u bilo kom kontekstu nwn the best rpg evar!!!1 Elitizam nema mesta u svetu video igara! Edited August 21, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Ja ne volim (ne mogu reći mrzim, mržnja je ozbiljna stvar) Fallout iz jednog jedinog razloga, a to je sklonost onih koji su ga igrali da se osećaju "elitnije" u odnosu na ostale igrače. Elitizam nema mesta u svetu video igara! To je možda normalna pojava u književnosti i muzici, ali igre su drugi svet koji su izmislili gikovi sa potpuno drugačijim i čistijim pobudama. Dakle, elitisti -> door that way. Da bre, večito to proseravanje, igrali jednom šah i odjednom im iks'oks dosadan, bagra uobražena... Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 vudu jbga ti meshash elitizam sa zdravim razumom i poznavanjem rpg zanra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 bas me zanima kakve probleme ima u kuci pa mora da se prazni na forumu ^^ Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lurdusami Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 I najzad, ako porediš igre sa knjigama, to znači da jednostavno ne kapiraš igre. Igre moraju da imaju sve čulne komponente, koje uključuju i vizuelnu i audijalnu (pod vizuelnom ne podrazumevam pixel shadere, nego da se vidi bilo šta smisleno, makar bilo u CGA rezoluciji), i te komponente moraju imati svoju ulogu u celoj priči. Jednostavno, takva je priroda i suština video igara. Ok, ti možda više voliš da vidiš samo tekst a ostalo da zamišljaš, ali to onda nije igra nego knjiga u elektronskoj formi. Dakle video igre po svojoj prirodi nisu elektronska zamena za knjigu ili table-top RPG, već sopstveni nezavisan svet u kome važe nekakva pravila. Tačno tako, ali ti mašiš poentu, jer tu nije kraj. Svaka umetnička vrsta ima svoja pravila i svoj jezik koji se moraj sprovesti i poštovati da bi bila ta umetnost. Tako igre (sada) moraju biti audijelne, vizuelne i interaktivne. Ono što spaja svaku umetnost je hajd' da kažem "umetnički osećaj" koji te ispuni kada konzumiraš neko delo, bilo knjigu, bilo film, bilo igru. A da imam veliki skil zamišljanja, bavio bih se slikarstvom a ne tehnikom. Ali nemam, i kad sam čitao knjige jednostavno sam preskakao te deonice gde se opisuje pejzaž i okruženje. Jednostavno, smatram da je pogrešno kada svaki čitaoc zamisli svet na sopstveni način, jer to onda prođe ko u "Autobiografiji" kad profesor kaže đacima "zamislite more" a svaki zamisli nešto totalno levo. Jedna slika govori kao hiljadu reči, i to treba maksimalno iskoristiti. Ali to je samo moje mišljenje. Greška. "Zamišljanje" nije "skil" :) koji je osnova slikarstva. Umetnici su ljudi koji imaju potrebu da se izraze i to znaju da urade u formi koja definiše umetnost. Mislim, mašta je u tehnici jako važna takodje, kao i u nauci. Svi veliki pronalasci u nauci plod su nečega što je nekada bila ideja, mašta. Što se tiče toga da svaki čitalac zamišlja stvari, to je poenta priče, to je deo interaktivnosti ili draži umetnosti. To što su igre multičulna iskustva ne znači da koriste SVA čula. Meni je recimo miris u životu jako važan, a teško da bih prešao stotku kila da nije i ukus. :) Ta dva čula i čulo dodira ne postoje u igrama, to je ono što mi sami dodajemo i to je takodje individualno i to je odlično što je tako. Bez uvrede, ali ovde mi je logično da osoba koja ne kapira prvi folaut poziva na uniformnost i protivi se individualnosti i raznolikosti. Ako gaming industrija nastavi ovim stilom, izumreće klasični RPG, a imaćemo neke akcione avanture u kojima se budže statsi i rade se fetch/kill kvestovi i zvaćemo to RPG. Ali, to što je to trend, ne znači da je to dobro i ispravno i da tako treba i, daleko bilo, da ljudi ne treba da se bune zbog toga. Ali opet, jako polažem na spomenutu audio i video komponentu. To možda ne znači ništa nekom ko je daltonista a pored toga i antisluhista, ali ja obožavam kad dizajn krase odlično uklopljene boje i kada sve to prati epska orkestarska muzika. Što opet vodi do toga da ako ovo ne možeš da skapiraš, znači da ne kapiraš video igre i da te komotno mogu smatrati alienom u svom svetu (jer video igre smatram svojim svetom). Ali neću, jer svako na svom kompjuteru može igrati šta hoće. I ja, brate, polažem na audijelno i vizuelno i to mnogo. Posebno na audijelnu komponentu. Ali, tu ne mislim samo na generičku orkestraciju u epskom/lirskom patosu, nego na opšti zvuk. Dan-danas ne mogu da čujem neke ptice a da ne pomislim da neko negde igra Arcanum. Preteća muzika u kojoj dobar deo teme ode na jedan ton kome varira glasnoća kada se upari sa mračnom, razrušenom i ozračenom bazom je meni dobra audio-vizuelna komponenta. I najvažnije, slika može da bude dobra koliko hoćeš, ako nema mesa ne služi ničemu. Kao u filmovima, gldeaš nešto što je slikano najmodernijim tehnikama, a kadrove komponovao konzorcijum slikara, a nema radnju, priču, likove i smisao - nije baš dobar i zabavan film, ne? I samo još jedna stvar. Kada bi se sada originalna Troika udružila sa Spektorom da rade, npr, novi nastavak Setlersa, a tom prilikom objavljuju polako da će igra imati više RPG elemenata, da će dijalog sa NPC-ovima biti važan i da će razvoj naselja voditi konačnom cilju koji će se granati, a fanovi Setlersa krenu da osipaju drvlje i kamenje po njima i da ih razvlače na sve strane, ja ih ne bih branio. Brate, Setlersi nisu ma thing, Fallout jeste. Isto tako, Fallout nije your thing, Elder Scrolls jeste. Kojom si ti mehanikom spojio da moraš da napadaš druge fanove za nešto što ne znaš, ne poznaješ, nisi igrao, ne zanima te, ništa ti ne znači, nije mi jasno. Quote Whale Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Moram priznati da je za svo vreme za koje pratim i učestvujem u ovoj temi, ovo prvi potpuno smislen i konstruktivan post koji će zapravo promeniti tok rasprave :) Čestitam :) A ovima što aludiraju da svoje privatne probleme istresam ovde, mogu samo poručiti da su ekstremni Falloutovci najfrustriranije osobe koju sam u životu video. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lurdusami Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Hvala na čestitkama i drago mi je. A drugo, ja sam ekstremni Folautovac - iza škole posle šestog? Quote Whale Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 gari, mislim da ti meshash rech "umetnost" sa "zanatstvo" Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 kul vec sam ocekivao ono cuveno, ne vidis shumu od drveca, pa da bacim peglu, ali avaj :) lurdusamija je konachno skapirao, jer je valjda samo on imao zivaca da u sitna crevca crta i objashnjava ono sto su mu neki objashnjavali u mnogo kracoj formi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Lurdusami je celu apsurdnu situaciju doveo na opštu priču nevezano za igru, dakle bilo šta vs bilo šta što nije potpuno isti tip. Tvoje "objašnjavanje" je pokretala samo jedna stvar - netrpeljivost prema elder scrolls serijalu, i zato nije ni uspevalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 haha znaci ceo dan visi na forumu i ceka da mu neko odgovori. roflcopter! brr brr brr! btw G!!! u pravu si, mislim da je svima vise dozlogrdilo da objasnjava ocigledno, a on samo baca buve u nadi da produzi raspravu. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 izvini, ako ja bacam buve, što dižeš topic? što ga nisi ostavio da potone, kad je bio na sedmom mestu od vrha? plain trolls. idi pohitaj da igraš wow, a u pauzama ne propusti na sva usta da hvališ stare rpg-ove. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 bump!! Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Stinže, na tebe se ne mogu ljutiti pa ni da hoću ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Lurdusami je celu apsurdnu situaciju doveo na opštu priču nevezano za igru, dakle bilo šta vs bilo šta što nije potpuno isti tip. Tvoje "objašnjavanje" je pokretala samo jedna stvar - netrpeljivost prema elder scrolls serijalu, i zato nije ni uspevalo. a gle chuda, topik se zove fallout 3, zaboga... i btw jedino sto sam pljuvao je oblivion, sve ostalo big respect iako nije my cup of tea, sto bi rekao narod Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 izvini, ako ja bacam buve, što dižeš topic? što ga nisi ostavio da potone, kad je bio na sedmom mestu od vrha? plain trolls. idi pohitaj da igraš wow, a u pauzama ne propusti na sva usta da hvališ stare rpg-ove. WOAH THAR! ):/ WoW nema veze sa rpg-om, ali jebeno objashnjava. Jedna od najboljih igara evar, i pored svih problema. :salute: NWN, KotoR-i, Oblivion itd. 'em nisu RPG, 'em smrde u koju god kategoriju da ih svrstash. I Fallout 3 ce ih svojim retardizmom sve prevazici, bez dileme... :facepalm: ^And the battle continues! ;D Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 WULFI NOLIFER IGRA WOWOWOWO! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 WULFI NOLIFER IGRA WOWOWOWO! stfu plx! I have pictures of you, remembar? ;D Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 WOAH THAR! ):/ WoW nema veze sa rpg-om, ali jebeno objashnjava. Jedna od najboljih igara evar, i pored svih problema. :salute: NWN, KotoR-i, Oblivion itd. 'em nisu RPG, 'em smrde u koju god kategoriju da ih svrstash. I Fallout 3 ce ih svojim retardizmom sve prevazici, bez dileme... :facepalm: ^And the battle continues! ;D Bitku ćemo nastaviti na poljani iza Maxi diskonta! Bring it on, woman! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Voodoo i Wulfgar, poljana iza Maxija i LARP! Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 LARP je jedini nachin sada. Vudi je preshao granicu. NAZVAO ME JE ZENOM!!! TO JE UVREDA KOJU SAMO LIGHTNING BOLT! LIGHTNING BOLT! LIGHTNING BOLT! MOZE SPRATI!!! Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 OTKUD VAMA ZENAMA IZ FALLOUTA LAJTNING BOLT? JEL IZ LASERSKE PUSKE MOZDA OLOLO Ja dolazim u ful plejt armoru, koji će biti enchantovam my preciousss jewelovima I cannot lose! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Stinže, na tebe se ne mogu ljutiti pa ni da hoću ;) \o/ Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts