Zwerko Posted June 18, 2005 Report Share Posted June 18, 2005 Ne znam koliko od vas voli biciklizam, ili ekstremne sportove ili pogotovu kombinacije ta dva ali ja eto volim pa rekoh da podelim neke utiske sa jednog danasnjeg dogadjaja sa vama. Naime danas (i juce) je na Kalemegdanskoj tvrdjavi odrzana Red bull Vozi bre freestyle mountinbiking trka. Juce je na kvalifikacijama ukupno bilo oko tridesetak takmicara, da bi se danas najboljih 16 naslo u finalnom dogadjaju. Bilo je tu nasih, Ceha, Hrvata, Rumuna, Bosanaca i drugih takmicara tako da je dogadjaj imao i medjunarodni karakter. O cemu se tu u stvari radi? Takmicari su se takmicili u tome ko ce se najbrze spustiti niz stazu uredjenu kroz zidine i preko padina Kalemegdana(deo oko opservatorije), a koja je obilato bila popunjena raznoraznim rampama i drugim stvaricicama koje su pojedini takmicari vrlo lako savladjivali na opste odusevljenje, ne bas brojne, publike. Staza je bila vise nego ekstremna, od skokova od po 3-4 metara, preko klizave kalemegdanske kaldrme, do rampi od koji su neke bile i preko 2m visoke. Nazalost to je prouzrokovalo i dosta veliki rizik po takmicare, tako da je juce bilo i nekih tezih povredjivanja neopreznih takmicara, dok se danas sve zavrsilo samo na manjim ogrebotinama, "cesanjem" o zidove i nekoliko ostecenih bicikala. Najbrza su bila tri takmicara iz Ceske, ali je cini mi se najvece simpatije i aplauze iz publike pobrao takmicar iz Hrvatske koji nije bio najbrzi, ali je vozio izuzetno atraktivno i u nekoliko navrata izvodio spektakularne trikove. Nasi nazalost nisu postigli znacajniji sportski rezultat, ali je nekolicina imala jako dobre voznje, a na mene je posebno dobar utisak ostavio jedan klinac iz Novog Sada koji, cini mi se, nema ni 18 godina. Ipak je moj utisak da nasi nemaju dovoljno iskustva u ovakvim stvarima, a nekoliko njih cini se nije imala ni adekvatne bicikle (sto je doduse bio slucaj i sa takmicarima iz Rumunije), ali kao sto nas narod kaze prvi macici se u vodu bacaju tako da tu definitivno ima prostora za poboljsanja. Danas nazalost tamo nisam bio prisutan na biciklu, ali sam se u svakom slucaju dobro zabavio i shvatio koliko ljudi na biciklima mogu biti ludi - posle trke sam stazu jedva pesaka uspeo da prodjem. Jedan bas bas stari clan RUR-a je takodje bio tamo i bas smo se super ispricali posto ja nisam imao pojma da on gotivi bajkove, a ni obratno, a na kraju sam skapirao da ima i neki sajt sa izvestajima sa mtb trka, pa kad nakaci slike tamo bacicu ih i ovde da pogledate kako je to super izgledalo. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 18, 2005 Report Share Posted June 18, 2005 Pa sto nam ne rece koji to bas bas stari clan? :) BTW, pozdrav za desavanje, treba takvih stvari. I onaj belgrade sport fest je isto kul ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted June 19, 2005 Report Share Posted June 19, 2005 Pu jebote bas mi krivo sto nisam ni znao uopste za ovo, blaaaaaaaaaaaaaaah ! Prijavio bih se majke mi, ali sta da se radi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 19, 2005 Author Report Share Posted June 19, 2005 Pa sto nam ne rece koji to bas bas stari clan? :) Recimo da ga od ovih prisutnih na forumu znamo Ivan, ti i ja ;) Hint: komsija ;) Prijavio bih se majke mi, ali sta da se radi... Pazi ne znam te licno i to, ali veruj mi ako bas bas ne treniras neki ekstremni mauntinbajking na onoj stazi bi najverovatnije zavrsio sa nogama napred. U petak se neki lik polomio i zavrsio u komi (u medjuvremenu se oporavio) a drugi je slomio ruku, ostali su uglavnom prosli sa zescim ogrebotinama. Ovaj Hrvat mi rece da mu se cini da su napravili jednu od najopasnijih staza u Evropi. E sad na slike: Jedan od nasih takmicara, cini mi se iz Kragujevca. Mislav iz Hrvatske, znaci covek je odusevio atraktivnom voznjom. Skok niz Kalemegdan, mislim da je u pitanju najbolji od nasih takmicara. Pobednicka trojka iz Ceske. Ostatak slika mozete videti kod naseg drugara na Djir.com Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
byp_ Posted June 20, 2005 Report Share Posted June 20, 2005 hteo sam da se prijavim. medjutim. iskrsle neke obaveze. zna se ko e najbolji ekstremni bajker na balkanu. gospodin vucko. steta samo sto ima malo onih ovde koi su ozbiljni po tom pitanju. Quote i fuck my fans. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts