Zoolok Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Od likova koji su iscenirali da su bili na Mesecu i zbog toga cak ubijali svoje astronaute... Jeste li videli nekad ovo cudo? :) Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Za one koji ne znaju evo par slicica:) http://worldwind.arc.nasa.gov/screenshots-sl.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Ja skin'o, odlican program, odlican! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azdaja Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 o cemu se radi priblizno ? Quote � by Ivan_ alen je van konkurencije. � by Ignis Dei Alen mora da bude van konkurencije, jer je Macan � by Alen nije bitna strela nego indijanac. Baseball Club Beograd96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted June 10, 2005 Author Report Share Posted June 10, 2005 Satelitski snimci... Dakle, prvo gledas Zemlju iz orbite, pa zumiras, pa zumiras, pa zumiras... I na kraju gledas tribine stadiona - dakle, ne verujem! Al' trazi vezu na Net, no pretpostavljam da burzuji sa ADSL-om nemaju problema sa tim :> Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Da, jaka veza i jak komp...znaci ja mogu samo da gledam scrishotove:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
th3_3d1t0r Posted June 11, 2005 Report Share Posted June 11, 2005 cuo sam za ovo...tj. dosta citao... svideo mi se komentar iz onog besplatnog TV programa sto deli SBB: "postavlja se logicno pitanje dokle su ljudi stigli sa spijuniranjem kad ovakve stvari nude obicnim ljudima potpuno besplatno" sve u svemu mnoooogo dobra stvar... Quote Naposletku ti si dobro znala ko sam ja... Forum Grada Nisa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 11, 2005 Report Share Posted June 11, 2005 Generalno, ono, treba vam 500tinak mega za instalaciju (fajl je 180MB), i oko 2GB da bi program uopste mogao da radi. Predstavili su ga jos odavno, u Avgustu ili tako negde, ali je tek u Oktobru napravio "boom". Nije loshe zezanje programom "sirom sveta" ali je jedini problem sto pravu snagu opet ne mozes da gledas osim ako nisi u USA jer tamo moze da se zumira bas bas detaljno, dok se u drugim delovima sveta mozhe zumirati na fazon onih malcice detaljnijih planova grada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted June 11, 2005 Report Share Posted June 11, 2005 imam program odavno ali me zanima da li tje mi raditi dobro sa 400kbps? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 11, 2005 Report Share Posted June 11, 2005 Ne, moras da imas najmanje T1 ... Btw, odakle ti bas 400? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted June 11, 2005 Author Report Share Posted June 11, 2005 Ja se zlopatim na 45,2 kilobita, ali vredi svake minute. Ladno sam nasao grafit napisan na putu na kom pise "Love is the answer" :) Inace, te najpreciznije slike americkih gradova su slikane iz aviona (govorim o USGS Urban Layeru). Preciznost je od 0.1 do 0.25 metara, a radarski snop koji je merio visinu (i pomocu koga vidite "ispupcene" planine kada spustite kameru) je emitovan na svakih 90 metara. Pokrivena su cele SAD, ali Nasini (tj. Terraserveri) jos nisu sve obradili. Suska se da je za sada na raspolaganju (ili ce biti, ne secam se) oko 4,6 terabajta. Btw, skoknite i ovde: http://www.worldwinddata.com/ Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 A sta ste nasli najinteresantnije u ovim nasim krajevima, da se odmaknemo od Amerike malo? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atelas Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 se vide ljudi? :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 ajd okacite neke zanimljive shotove za nas smrtnike:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 Da, neku plazu punu dobrih riba.Golih naravno. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 e da li su te slike real-time? kako funkcionishe taj program uopshte.. to jest ono shto ja vidim krstaretji svetom tim programom, koliko je proshlo od tog "deshavanja" u real-timu? laki.. ne znam.. provajder preko kog ja idem ima pakete od 200kbs i 400kbs.. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 Pa tesko da moze da bude real time:)...koliko je njima trebalo da prikupe sve te snimke i naprave program...snimci su verovatno dosta stari...nekoliko godina mozda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted June 12, 2005 Author Report Share Posted June 12, 2005 Ok, evo par slika: Grafit koji sam spomenuo gore Neki stadion za bejzbol u Los Angelesu... Jos jedna slika LA-a Neki poznati brod, mislim Queen Mary's, permamently docked Ok, to je to za sada :) Inace, od slika gore, samo je grafit maksimalno zumiran, a sve ostalo jos moze da se uveca. Nego, da odgovorim na neka pitanja. Ovo nije uzivo, slikano je u periodu od 1990. do 2000. Ljude jos nisam video :) Sto se tice "nasih" slika, za nas je aktivan samo Community Landsat 7 Pseudo Color Layer, sto ce reci, ne bas nesto zanimljivo za gledanje. Crnogorsko primorje moze da se vidi na NT Landsat7 satelitu, u prirodnoj boji. Primer: Boka Kotorska Ok, sad odoh :) Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoL Posted June 14, 2005 Report Share Posted June 14, 2005 downloading.... mozda tje mojih 4mb pomotji da se vidi nesto vise od "karte" sveta i naravno glupe amerike :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 16, 2005 Report Share Posted June 16, 2005 super su slike, nije bas da se vide ljudi, ali dosta moze da se zumira...btw, vidi se i pista u tivtu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts