kypck Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Razmisljam se da uzmem 713n(710n). Kakav je u odnosu na "obican" CRT recimo SM 795DF? Kako izgledaju igrice, slike, tekst? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 tft ti mnogo vishe chuva ochi ali su boje bledje thats abot it Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 evo ga ispred mene, savršen. ne verujem da će ti iko ko ima TFT savetovati da kupiš CRT, tako da toliko o tome. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Pa ako ga ver koristis i zadovoljan si, znaci da ga uzmem? Igrice tipa CS2 idu dobro na njemu? Ne provaljuje se razlika u odnosu na CRT? I fotografije izgledaju dobro? Nemas problema sa uglom posmatranja? imam 710n, evo ti u stavkama, mrzi me da sričem.. - geometrija naravno savršena - boje jako dobre, nije kao vrhunski crt ali to svakako više ne možeš da nađeš - tekst, web, filmovi savršeni - ugao gledanja jako širok, ne pomeram monitor kad gledam film iz kreveta - kašnjenje sam primetio jedino kod jako brzih flash animacija, u igricama se ne vidi - fotografije golih riba se odlično vide ako imaš keša, ne razmišljaj previše. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Imam na stolu tri monitora - 2 LCD (17" i 20") i jedan CRT (17") - ovaj CRT gledam samo kad moram ;) Prednosti LCD-a: - ne zrachi - geometrija idealna - slika je oshtra - zauzima jako malo mesta na stolu Mane LCD-a: - ako ga drzish na velikom brightness-u nemoj da iskljuchujesh svetlo jer ce ochi da ti riknu - ako hocesh kvalitetnu sliku u igrama morash da igrash u "native" rezoluciji, odnosno u onoj rezoluciji koja je predvisjenja za dotichni LCD (15" 1024x768, 17" i 19" 1280x1024, 20" 1600x1200) - neke ljude nervira "kashnjenje" koje postoji ali se kod novih modela skoro i ne vidi. CRT ti treba jedino ako se bavish pripremom za shtampu (osim ako nemash neki EIZO LCD koji koshta ko Svetog Petra kajgana). Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clint is obsol337 Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Ako uzimas tft za igre uzmi samsung 913n : 8ms odziv + 19 incha + solidan kvalitet slike + cena 420 eura. Maltene dzabe =)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kypck Posted June 10, 2005 Author Report Share Posted June 10, 2005 Ne bavim se obradom fotografija. Za to znam da postoje CRT "P" monitori koji su skuplji od TFT. To sam video kod dugarice koja se bavi time. Meni tako nesto apsolutno ne bi znacilo. Rad sa tekstom, tabelama, igrice (FPS, voznje, strategije). Za filmove imam TV pored monitora. Ako kazete da nema problema sa igricama i da su boje ok, onda ipak da uzmem taj TFT. Nasao sam 713n za 250evra. Jos nesto, da li mi se isplati 710TM za 270evra, jer ima digitalni ulaz (imam 9600xt sa dig izlazom), ali i odziv od 12s u odnosu na 713n sa 8s odziva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 dvi ne čini osetnu razliku kod većine monitora. a taj tv ćeš prestati da gledaš kad uzmeš tft, trust me :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiDrA Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Preporuka za Samsung 913N, odlican monitor i sada mu je cena oko 370 evra. Pozdrav Quote Gidra Tauren Warrior @ Dunemaul Link to comment Share on other sites More sharing options...
zEki Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Alo TFT. Snjim mozes da muvas ribe!! Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
kypck Posted June 10, 2005 Author Report Share Posted June 10, 2005 Da mogu i da ga stavim u auto. Da pokusam PimpMyRide u domacem izdanju ;) Ubelili ste me, a i na tom's hardware kazu da je ok. Uzecu 713n, a 19" ce morati da saceka par godina... Sutra idem da kupujem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kypck Posted June 10, 2005 Author Report Share Posted June 10, 2005 A kakva je situacija sa nesto jeftinijim LG L1730SS ili philipsima koji imaju odzive od 12s naspram samsungovom od 8s? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clint is obsol337 Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Ako uzimas 17-icu nemoj samsunga. Uzmi LG ili jos bolje philips . Imaju mnogo bolje osvetljenje, kontrast i kvalitet slike od samsungovih 17ica. Jedina samsung 17ica koja mi se svidela je 710T - malo skuplji model ali zato sabija:p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kypck Posted June 12, 2005 Author Report Share Posted June 12, 2005 Uzeo sam LG L1730SS. U sustini nisam zadovoljan. Neke stvari koje sam uocio kod LGa kada sam ga gledao su iste kao i na 713n. Mislio sam da ce u prekticnom radu biti bolje... 1. Rezolucija mora da bude 1280*1024. I tada je slika u desktopu ostra i slova su citljiva. Ako stavim na 1024*, slova su zamrljana i nije prijatno za gledanje (kao na nekim laptopovima koje sam gledao) Cak i na 1280* kada skrolujem stranice na netu ili neke kombo boxove, slova su zamrljana i necitkija. 2. Boje su odlicne. Slike su ok, ali ako se pusti neki film (bilo kog kvaliteta) slika je osetno "pixelizovanija". Ista situacija je i sa igricama (nfs underground2, vampire the masqarade, joint ops:typhoon...). Kao da sam pokrenuo igricu sa nesto nizim detaljima. Mozda da nisam ranije koristio CRT, ne bih video razliku, ali stvarno smeta. Ukratko.nisam zadovoljan. Boje su jasnije, ali ostale "pokretne" stvari su losije cak i od mog poluispravnog 753s... Mislim da mi je bolja varijanta bila da uzmem neku 19" za 200evra. Mozda uspem i da ga zamenim u toj radnji... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 Hm ... pazi, LCD u svakom slucaju ima svoju nativnu rezoluciju i tu nema puno nauke. U svakom slucaju ce u jednoj raditi najbolje, u drugoj losije. Sad za ovo ostalno stvarno ne znam sta da ti kazem, ocigledno ti se vise svidja CRT. Ipak, moje licno misljenje kazhe da LCD uvek pobedjuje u odnosu na CRT pa makar imao i losije karakteristike jer ne naprezhe oci (barem ne kao CRT) i ne zrachi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 ja imam LG TFT 1710B dakle 17" koji sam tada (pre godinu dana) pukao 470e dakle, ako hocesh neshto dobro sa chim cesh biti zadovoljan morash lepo da pljunesh... Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
kypck Posted June 13, 2005 Author Report Share Posted June 13, 2005 @LaG Pa dobro pukao si tada 470, ali sada su cene pale. Mislim da je cak ovaj L1730S ima majni response time od tog tvog. Cini mi se da on jedino bolje sto ima je digitalni ulaz. Mislim da bi situacija bila slicna i sa njim. TFT me je odusevio ostrinom slike, ali mi se cini da ta ostrina slike prouzrokuje to sto porimecujem u vido zapisima i igricama. Kao da sam smanjio detalje u igrici.... Sad sam stavio TFT i CRT jedan pored drugog, pa cu naizmenicno da ih uporedjujem i videcu sta cu. Ipak mislim da bi TFT u potpunosti zadovoljio novog korisnika ili nekog ko ima slabiju graficku i ne koristi ga puno za multimediju. Ovako, ja ipak kada uporedim, primecujem nedostatke. Alternativa mi je bila neka 19" sa osvezenjem od 115Hz na 1024* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 19" CRT u 1024 - to je bogohulstvo! Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Ma sta ti znas, kao ti mi se razumes u monitore i prikaz na ekranu :} Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIVP Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 LG F920P ownage 1280 x1024 100hz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
highlanderfx82 Posted June 15, 2005 Report Share Posted June 15, 2005 Ja imam samsung 700p+ koji sam svojevremeno platio 160e (polovan) i lcd-ov sa ovim mogu da se mere samo u ostrini slike i geometrijom on nije ravan, ali boje, ostrina, geometrija su van klase za sve osim nec fp i samsung nf serije (eventualno eizo ali njih nema kod nas) max rezolucija je za 17" fantasticnih 1920*1440 sa 75hz osvezavanjem, moj savet za sve koji se na racunaru bave igrama, filmovima i slicnim je da pare koje su hteli da daju za lcd lepo daju za nec fp22" sa diamondtron NF katodnom cevi, koja ima vek trajanja preko decenije (bez gubitaka ostrine), jeste da nije cool kao lcd ali je za igre, filmove i sve animirane sadrzaje pojam za BILO KOJI LCD pa i eizo, a uz sve to ide i 3-5 godina garancije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 17, 2005 Report Share Posted June 17, 2005 (edited) jel moze da se nadje 19" tft za npr 400e ? O_o ali da nebude neka SH klasa ? Edited June 17, 2005 by killYg0r Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kypck Posted June 22, 2005 Author Report Share Posted June 22, 2005 Sada kada ga koristim neko vreme, sve sam zadovoljniji. Cak ne mogu da gledam sliku na obicnom CRT monitoru. Kao nije mi dovoljno ostra. Sve u svemu, stvarno ko uzme TFT, ne vraca se na CRT. Naravno, osim ako nije profesionalac za obradu fotografija ili tako nesto. Jedina mana je sto video zapisi losije izgledaju nego na CRT, ali TV mi je povezan sa kompom, tako da mi to i nije toliko bitno. Znaci svi koji se dvoume, neka slobodno uzmu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted July 9, 2005 Report Share Posted July 9, 2005 (edited) Uzeo sam pre jedno mesec dana 913 n za 400 E 8 ms odziva ( isti je kao ovaj 713 n samo je veci ) , i mogu reci da sam prezadovoljan , zaista , meni bolje boje ne trebaju , ali je ostrina slike neverovatna + sto ne zrachi + sto manje zauzima mesta i lep je a u igrama mi nekasni ali nema sanse da kasi , a trudio sam se da primetim kashenjenja i u najbrzim igrama tipa worms :) salim se naravno slozicu se sa ovim sto je ivan rekao ... ko god ima tft savetovace ti da ga kupish ... kao i ja ... aj uzdravlje :) Edited July 9, 2005 by StormScion Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted July 9, 2005 Report Share Posted July 9, 2005 Ja sam kupio samsung tft710v pre oko 2 meseca za neke sitne pare (270e) i u pochetku sam bio izuzetno nezadovoljan .. Posle sam otkrio sharpness, coarse, fine itd itd i sad mi je mnogo smeshno kad gledam u crt .. Kod igrica stoji to da je malo .. hmm .. kockastija slika, ali navikao sam .. Sad bez njega ne mogu .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts