Dule_smor Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Nismo se jos slozili oko toga da li su ljudi bili na Mesecu, ali ajde da malo razbijemo monotoniju:). Optimisticki 2030, pesimisticki 2050, sta vi mislite? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 ja sam glasao za 2030-2040, nekako mi je to najrealnije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 2030-2040 Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 nadam se da ce krochiti do 2030... mada je realnije oko 2040. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 kad 2020 bude otisao na mesec ocekujem da do 2040 ode i na mars Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 što se tehnologije tiče, mogu već sad, tako da je mnogo veće pitanje kakvu će korist u tome videti i naučnici i (još bitnije) finansijeri.. lično ne podržavam hajp oko marsa, sumnjam da išta vredno ima tamo.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xomi Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 2020 - 2030...pa pricali su kako ima dokaza da je neka vrsta fosila jednocelijskog vanzemaljskog oblika]nesto slicno nashoj bakteriji...u stvari ad bi to mogla da bude fosil tog organizma...koji je star nekoliko miliona godina] pronadjen kad su oni roboti kopali po povrsini doticne planete...bilo je i na b92 u okviru onih emisija preuzetih sa bbc-a...i naucnici su dosli do nekih predpostavki da bi se malo[vishe:)] dublje mogli naci i neki dokazi o slozenijim oblicima zivota na marsu...znaci mislim da bi trebalo da istraze mars s' obzirom da ce nam podosta vremena trebati da dodjemo do neke druge planete... Quote ...hopes need smashing!_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 reche mi ortak koji je gledao neku emisiju da je moguce da se teraformira mars sa sadashnjom tehnologijom za nekih 300-500g .. jedini problem u toj prichi je dopremiti milione malih robota na povrshinu shto je prva faza tog projekta .. kasnije stizu neke alge koje proizvode kiseonik i tako dalje kao shto ivan reche u danashnjem svetu sve je pitanje isplativosti .. jel vishe nema potrebe za hajpom ko je prvi ovo ili ono .. a poshto ne vidim neku isplativost marsa u ovom trenutku onda kapiram da ono shto ce ubrzati nash odlazak tamo jeste neko sranje ovde (kao shto i obichno biva) tako da po meni optimistichka procena je 2040 .. srecom pa to nije toliko daleko pa cemo videti ko je bio u pravu =) Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 5, 2005 Author Report Share Posted June 5, 2005 To sa fosilima nije potvrdjeno...u svakom slucaju ne verujem da cemo skoro imati stalne baze na marsu ili poceti sa teraformiranjem ...kao sto ste rekli, uvek se gleda isplativost...e sad kad ostanemo bez prirodnih resursa na zemlji bice druga prica:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xomi Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 a to ce sudeci po danasnjim podacima biti veoma skoro...:))) Quote ...hopes need smashing!_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEGE Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Cuo sam da NASA ne dobija puno kesa u poslednje vreme, zato sto finansijeri ne vide nikakve koristi od odlaska na Mars, pre svega vojne. 2040-2050 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 2020-2030 zato sto jer kad ce svi poceti da se grabe oko marsa, mislim sve vece svemirske agencije, i opet ce biti trka sto znaci da ce neko morati sto pre da posalje tamo nekog... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 u 2025 pronaci ce se par zanimljivih materijala na marsu, 2032 NASA lansira sondu sa 3 coveka kako bi videli koja je mogucnost pravljenja workstationa na marsu... 2047 Carnold Schwarzevanilla odlazi tamo da pomogne pokretu za oslobodjenje marsa... :) Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
th3_3d1t0r Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 (edited) 2020-2030 mislim da ce "materijali" biti pronajdeni negde oko 2015. mozda oni nisu ono sto trenutno zamisljamo...poslace sondu ciji ce zadatak biti da dodje do poslednje poznate lokacije sondi sa kojima je izgubljen kontakt (iako su bile pravljene da izdrze 8 meseci na marsu kontakt bi prestajao posle mesec i po)... istina koju ce otkriti naterace naucnike svih zemalja da sednu za isti sto... borba oko prestiznog oruzja vanzemaljaca dolazi kasnije ali sada moramo biti ujedinjeni... THIS SUMMER... ONE MAN... ONE DESIRE...ACTION... "Get down!"...MORE ACTION... "Get down again!"... licno mislim da ce nas predvoditi Bruce Wilis ali mozemo se dogovoriti... :) pozdrav Edited June 6, 2005 by th3_3d1t0r Quote Naposletku ti si dobro znala ko sam ja... Forum Grada Nisa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 6, 2005 Author Report Share Posted June 6, 2005 hehe, jos malo pa ce nam trebati sf forum:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 2030 i neke. Ovo sve ostalo mi nekako suvi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xomi Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 ma kad malo bolje razmislim...mozda bi prvo malo vishe trebali da istrazimo svoju planety...i sami znate koliko ima "riba" koje su nadjene posle cunamija a da nisu ni znali da tako nesto postoji...ko zna sta se sve krije dole... Quote ...hopes need smashing!_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hahaha Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 THIS SUMMER... ONE MAN... ONE DESIRE...ACTION... "Get down!"...MORE ACTION... "Get down again!"... ← ahahahaha covek je vrh Inace lupio sam za 2020-30,mozda tad,mozda sad,mozda nikad.Ajmo na veneru!Tamo ima dobrih cica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted June 7, 2005 Report Share Posted June 7, 2005 2020-2030 Onda ce se uslovi na zemlji vec dovoljno sjebati da se ozbiljno uzme u obzir potraga za planetom koju cemo sledecu da ocerupamo. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted June 8, 2005 Report Share Posted June 8, 2005 2067 Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted June 9, 2005 Report Share Posted June 9, 2005 Nikad. Dok se oni sastave da to isfinansiraju, zadesice nas sudnji dan. Uostalom, shta cemo tamo koji kurac? Da bi nashli tragove nechega chega ovde na Zemlji ima k'o govana? Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Therion Posted June 9, 2005 Report Share Posted June 9, 2005 they do it just for the feeling... oh yeah Quote lama ftw" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilauda Posted June 19, 2005 Report Share Posted June 19, 2005 2040-2050 mozda :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S8N Posted June 20, 2005 Report Share Posted June 20, 2005 Postoji mnoooogo podataka o postojanju civilizacija na marsu,paralelnih poredjenja spomenika egipta i marsa,dosta metaforicnih zapisa u starom zavetu,sto sve naravno ne mora nuzno da znaci da su civilizacije zaista i postojale. Posto je dobro poznato da smo mi srbi nebeski narod i sl. uopste ne treba da cudi nasa izreka-pitanje:jes' ti pao s marsa? .Salu na stranu,ja sam misljenja da...ne znam.Mozda je neko vec isao na mars,a mozda nece ni otici sve dok bude trajala evro-americka epoha,tacnije do 3573. godine. Slicno je i sto se poseta mesecu tice:postoje 3 struje,tacnije 3 vidjenja situacije. Prvi je onaj opsteprihvaceni...mali korak za coveka,veliki za covecanstvo Drugi je da se na mesec islo par decenija pre nila armstronga,a onda je taj dogadjaj uzet da "zapanji" javnost. I treci naravno da ljudi nisu krocili na mesec,analiza radjena na osnovu snimaka armstronga(senke,svetla,uglovi svetala,USA zastava,dubina otisaka stopala u tlu,gravitacija...) Sve u svemu situacija je sledeca:dok se mi zemljani malo ne sredimo i ne dovedemo u red,nece nas primiti u Medjugalakticku Federaciju(sounds familiar,fookin EU),pa samim tim necemo ni na mars da idemo(znaci suprotno od onoga sto su pre x godina pevali djogani ili funky g). Quote No Pity For The Majority Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 28, 2005 Report Share Posted June 28, 2005 treba da resimo probleme na Zemlji pre nego sto krenemo dalje. treba nam bar jos nekoliko teh-teh revolucija iz raznih oblasti ako mislimo da idemo bilo gde, a da to ne bude o-ruk jednokratni posao. takodje, treba nam i novi svetski ekonomsko-politicki poredak, da bi prava kosmicka era pocela. ipak, glasao sam do 2030, jer sam optimista. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts