Dule_smor Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Ne znam sto postujem ovo, ali eto...znaci 4.juna 1989. je kineska vojska bukvalno u krvi ugushila studentske demonstracije na "trgu nebeskog mira"...po nekima je poginulo nekoliko hiljada ljudi... http://en.wikipedia.org/wiki/Tiananmen_Squ...rotests_of_1989 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 toliko naroda samo gvozdenom rukom mozesh da kontrolishesh .. a zashto .. zato shto je 80% ljudi stoka .. ko zna gde bi kinezi bili sada da su mozda to pustili da se dogodi ili eskalira .. a gde su sada uvek je nezahvalno prichati posle "bitke" ko je tu bio upravu naravno ostaje zalost za ljudskim zivotima koji su se ugasili tada =/ Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 toliko naroda samo gvozdenom rukom mozesh da kontrolishesh .. a zashto .. zato shto je 80% ljudi stoka .. ko zna gde bi kinezi bili sada da su mozda to pustili da se dogodi ili eskalira .. a gde su sada uvek je nezahvalno prichati posle "bitke" ko je tu bio upravu naravno ostaje zalost za ljudskim zivotima koji su se ugasili tada =/ ← Znas gde bi bili raspali bi se na milion malih drzava! Svakim danom se sve vise pitam dali je bolje da zivimo u "demokratiji" ili je bolje imati jednog "boga" koji ce ti govoriti kako ces da zivis! Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 :( Estimates of civilian deaths vary: 400-800 (New York Times & Hammond sources), 2600 (Chinese Red Cross) and the Students maintain that over 7000 were killed. Injuries are generally held to have numbered from 7,000 to 10,000, including casualties among PLA troops.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 slazem se sa Ciletom. uostalom, mislim da bi Kina zavrsila gore od Rusije tokom '90-tih. steta sto su ljudi spremni jeftino da kupe pricu o demokratiji. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 E to je cist dokaz da ako si dovoljno veliki baja niko ne sme da ti se mesa u unutrasnju politiku.Kako tad Ameri nisu imali muda da im kenjaju o ljudskim pravima. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 4, 2005 Author Report Share Posted June 4, 2005 ima neke logike u tome sto kazete, ali ipak je ovo preterivanje...od svih zemalja kina mi je najbliza orvelovoj 1984-oj...ako ovo treba da bude cena za bilo sta neka hvala... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Dule, posto su moji tamo ziveli par godina, pa sam imao srecu i ja da odem tamo, samo cu ti reci da nisi svestan koliko je Orvel slicniji Srbiji nego Kini :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 4, 2005 Author Report Share Posted June 4, 2005 pa ako su ziveli tamo verovatno znaju kako je...ja samo govorim na osnovu utisaka koje sam stekao...a nas ne treba porediti sa bilo kime:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 a sta je to demokratija? Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Kad si dobro gradzen i tusiras se svaki treci dan :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 ma ja bih sve te kineze odmah poslao nazad, u taj njihov Japan Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
PsYh0 Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 na vlasti je bio mao zetong, zar vam to ne govori sve? Quote Dopefish lives! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 mao ce tung je umro 1975. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 ma kinezi su kraljevi furaju svoju politiku i nishta ih nezanima a 89te su morali silom da vode politiku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 4, 2005 Author Report Share Posted June 4, 2005 ma ja bih sve te kineze odmah poslao nazad, u taj njihov Japan ← zovite draleta:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FoxB Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Pricajte vi sta hocete ali Kina je sad jedna od najmocnijih drzava na svetu koja ekonomski i vojno rastura sve ostale. Da su zaveli demokratiju sada bi postojalo stotine malih i jadnih kina. Medjutim uvek ostaje pitanje dali su morali da naprave takav pokolj da bi to ostvarili??? Drugim recima da li cilj opravdava sredstvo ili ne??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
New Order Footman (NWO) Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Pricajte vi sta hocete ali Kina je sad jedna od najmocnijih drzava na svetu koja ekonomski i vojno rastura sve ostale. Da su zaveli demokratiju sada bi postojalo stotine malih i jadnih kina. Medjutim uvek ostaje pitanje dali su morali da naprave takav pokolj da bi to ostvarili??? Drugim recima da li cilj opravdava sredstvo ili ne??? ← Koncept demokratije je postovanje procedura, u formi je i sama sustina, sredstvo je vaznije od bilo kog cilja. Ne opravdavam dogadjaj ali Kinezi su barem prekrsili samo u okvirima svoje drzave neka pravila. Tim pre sto je ovo bio neuspeli pokusaj revolucije treba da padne u zaborav brzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 4, 2005 Author Report Share Posted June 4, 2005 i na kraju se sve svodi na onu njegosevu "puchina je stoka jedna grdna, dobre dushe dok joj rebra puchu"...e jebiga... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 cilj nazalost opravdava sredstva... tako da trt, but jebiga. Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 ima neke logike u tome sto kazete, ali ipak je ovo preterivanje...od svih zemalja kina mi je najbliza orvelovoj 1984-oj...ako ovo treba da bude cena za bilo sta neka hvala... ← SSSR je najvishe lichio na '84. I danas kada je sve to kao proshlost ostali su "artefakti" tog sistema - kada sam prvi put ushao u zgradu televizije u Moskvi imao sam osecaj da je Orvel bio inspirisan tom zgradom: kilometar duzina, sve u nekim sivim tonovima, hodnici po 500 metara, na svakih 4 metra drvena vrata sa natpisima tipa 212-1, 212-2, 212-3... Imam chak i sliku, videcu da je okachim. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noodle Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Zao mi je ljudskih zivota. :( Za Kinu me boli paja. Quote ...za sve one koji se ne pitaju da li će se sve dobro završiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KalElen_ Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 na vlasti je bio mao zetong, zar vam to ne govori sve? ← mao ce tung je umro 1975. ← zbog ovakvih ispala vredi dolaziti na rur:J. i sad se kinezi spremaju da anexiraju tajvan i josh ako uspeju da izdejstvuju ukidanje embarga na uvoz evropskog oruzja ameri mogu da im prdnu pod prozor kad se to desi Quote My koong-foo is the best Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberian Posted June 7, 2005 Report Share Posted June 7, 2005 Imamo srecce sto se tako nesto kod nas nije desilo... Pamtili bi taj dan ko sto moj deda pamti dan kad je umro drug Tito Morate priznati da je bilo dosta prilika da se i kod nas to desi...samo sto su nassi politiccari meka srca... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted June 7, 2005 Report Share Posted June 7, 2005 Ali taj snimak kada tenkovi furaju a na putu im stoji onaj student..... priceless! To me je nadahnjivalo u mladjim danima..... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts